Ενδιαφέρον το παραπάνω. Και επειδή με τους Ιταλούς μάλλον είμαστε πιο κοντά σε νοοτροπία από ότι πχ με τους Βορειοευρωπαίους θα ήθελα να ξέρω τι προβλέπει ο νόμος στην Ιταλία, πως εφαρμόζεται και πως καταφέρνουν εκεί να μην έχουν τα δικά μας προβλήματα.Otto Weininger έγραψε: 29 Δεκ 2018, 22:31
Που σημειωτέον, στην Φλωρεντία αλλά και σε όλη την Ιταλία, δεν υπάρχουν αδέσποτα, τα σκυλιά επιτρέπεται να μπουν παντού, κυκλοφορούν παντού σκυλιά αλλά σκατά κάτω δεν βλέπεις γιατί τα μαζεύουν.
Οι δε νόμοι για την κακοποίηση ζώων είναι αυστηροτατοι. Άσε που κινδυνεύεις με λιντσαρισμα αν σε δουν οι Ιταλοί (από κέντρο και πανω τουλάχιστον) να κακοποιείς ζώο.
Μόνο γατιά είχα δει αδέσποτα στην Τεργέστη. Αλλά σε παρα πολλα σημεια έχει σπιτάκια και πιατάκια με φαΐ και νερό για αυτά.
ΥΓ. Έχετε πολωθεί αρκετά στο παρόν νήμα αλλά αυτό δεν είναι έτσι για όλο τον κόσμο. Προσωπικά θα ήθελα να έχω ζώα αν μου το επέτρεπε ο χώρος που ζω και ο χρόνος μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε με ενοχλεί η κατουρημένη είσοδος ή ο ανεγκέφαλος με τον επιθετικό σκύλο που τον χρησιμοποιεί σαν μέσο επίδειξης.