!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
-
Uppercut
Re: Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
Στα έχω απαντήσει αυτές σελίδες πίσω. Είπαμε, αυτά τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά ενώ το "ποιος" είναι ούτως ή άλλως. Στο πρώτο δεν καταλαβαίνω καν τι λες.
-
ritzeri
Α και να μην ξεχάσω το θέμα των κουφων.
Μιας και η γλωσσολογία σήμερα είναι "συγχρονη" δε θέλω να πιστεύω ότι έχει αφήσει στην απέξω τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πως θα μάθει τις συλλαβές ο κουφός, αφού τώρα τις κάνατε φωνολογικες υπάρξεις;
Μιας και η γλωσσολογία σήμερα είναι "συγχρονη" δε θέλω να πιστεύω ότι έχει αφήσει στην απέξω τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πως θα μάθει τις συλλαβές ο κουφός, αφού τώρα τις κάνατε φωνολογικες υπάρξεις;
-
ritzeri
Το ποιος όταν είναι ερωτηματικό τονίζεται ή δεν τονίζεται;Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:15 Στα έχω απαντήσει αυτές σελίδες πίσω. Είπαμε, αυτά τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά ενώ το "ποιος" είναι ούτως ή άλλως. Στο πρώτο δεν καταλαβαίνω καν τι λες.
-
ritzeri
Δεν χωράει η λέξη ΗΛΙΟΥ και πρέπει να την κόψεις και να την συνεχίσεις στην από κάτω σειρά.
Θα την κάνεις Η-ΛΙΟΥ ή ΗΛΙ-ΟΥ;
-
Uppercut
Ρε φίλε σοβαρά, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πού είσαι έξω από τα νερά σου; Το "ποιος" είναι πάντα ερωτηματικό. Είναι ερωτηματική αντωνυμία, δεν χρειάζεται να τονιστεί για να δείξει πότε είναι. Τώρα, άμα σε πω άσχετο κι ότι σου κάνω μαθήματα Δημοτικού, θα θιχτείς. Αλλά ειλικρινά, δεν το βλέπεις;
-
ritzeri
Ο πατέρας μου, είπε να πάτε για μπάνιο.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:15 Στα έχω απαντήσει αυτές σελίδες πίσω. Είπαμε, αυτά τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά ενώ το "ποιος" είναι ούτως ή άλλως.
Ο πατέρας μού είπε να πάτε για μπάνιο.
Το δεύτερο μου, δεν είναι ερωτηματικό.
Μπουρδελο επιστημη
-
ritzeri
Τοτε θα έπρεπε ΠΆΝΤΑ να τονίζεται.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:20Ρε φίλε σοβαρά, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πού είσαι έξω από τα νερά σου; Το "ποιος" είναι πάντα ερωτηματικό. Είναι ερωτηματική αντωνυμία, δεν χρειάζεται να τονιστεί για να δείξει πότε είναι. Τώρα, άμα σε πω άσχετο κι ότι σου κάνω μαθήματα Δημοτικού, θα θιχτείς. Αλλά ειλικρινά, δεν το βλέπεις;
Εσύ είπες ότι τα ερωτηματικά τονιζονται
Έξω από τα νερά μου είμαι.
Βλάκας, ειπαμε, δεν είμαι
-
Uppercut
Ωχ, Χριστέ μου. Το "μου" δεν είναι σύνδεσμος αγόρι μου. Δημοτικό έχεις βγάλει; Σου είπα τι ισχύει για το "που" και το "πως" όταν εισάγουν ερώτηση. Εσύ παίρνεις όποια μονολεκτική λέξη βρίσκεις σε ερωτηματική πρόταση και της βάζεις τόνο.ritzeri έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:22Ο πατέρας μου, είπε να πάτε για μπάνιο.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:15 Στα έχω απαντήσει αυτές σελίδες πίσω. Είπαμε, αυτά τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά ενώ το "ποιος" είναι ούτως ή άλλως.
Μπουρδελο επιστημη
Όχι, δεν είπα αυτό. Σου είπα ότι το "που" και το "πως" τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά για να ξεχωρίζουν απ' όταν δεν είναι. Το "ποιος" από την άλλη είναι πάντα, δε γίνεται να μην είναι. Ξαναλέω, Δημοτικό έχεις βγάλει;ritzeri έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:23Τοτε θα έπρεπε ΠΆΝΤΑ να τονίζεται.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:20Ρε φίλε σοβαρά, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πού είσαι έξω από τα νερά σου; Το "ποιος" είναι πάντα ερωτηματικό. Είναι ερωτηματική αντωνυμία, δεν χρειάζεται να τονιστεί για να δείξει πότε είναι. Τώρα, άμα σε πω άσχετο κι ότι σου κάνω μαθήματα Δημοτικού, θα θιχτείς. Αλλά ειλικρινά, δεν το βλέπεις;
Yochanan
Nero
Dwarven Blacksmith
hellegennes
Αναφέρω εσένα Γιόχι κι εσένα Νέρο, επειδή λέγατε για την κατάσταση του πχώρουμ και την αδυναμία συζήτησης. Βασικά ταγκάρω κι άλλους γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει:
Μαυροβασίλης
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
foscilis
το κατάλαβα όταν το είπε ο χέλης και το εξηγείς και εσύ ακόμα καλύτερα, απλά παραμένει παράλογο νομίζω.Uppercut έγραψε: 28 Δεκ 2018, 19:19
Οι συλλαβές είναι ο ήχος. Είναι μικρά, διακριτά τμήματα του αποτελούμενα από μικρότερες μονάδες ήχου. Αυτό είναι. Δε βάλαμε κάποιον κανόνα που να λέει ότι το "ποιος" έχει μία συλλαβή, δεν το αποφασίσαμε. Έχει μία και το περιγράφουμε, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.
Προφανώς στο σχολείο μαθαίνεις τα ελληνικα που μιλάς στην Αθήνα, δε μαθαίνεις κάθε έκφανση τους και τις διάφορες τοπικές προφορές. Αυτό μπορούμε να το κρίνουμε, αλλά δεν είναι το θέμα που συζητάμε.
Απο την μία λέμε η συλλαβή ειναι ο ήχος, εκείνος ορίζει τον κανόνα, και απο την άλλη λέμε οτι όλοι πρέπει να βγάζουμε τον ίδιο ήχο, αν δεν τον βγάζουμε δεν πειράζει, θα φτιάξουμε κανόνα και θα λέμε ότι είναι έτσι.
μου θυμίζει την εκπομπή "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα", τελικά η Αθήνα είναι μάλλον.
πάντως εγώ δεν τα ξέρω αυτά και δεν σου πάω κόντρα, απλά ευκαιρία να ρωτήσω πράγματα το βλέπω. Επίσης, ακούγοντας με όταν λέω ποιος χωρίς να βιάζομαι, το κάνω νομίζω 2 ή τρείς συλλαβές, τονίζω ένα δεύτερο όμικρον που βγάζω απο το κεφάλι μου μάλλον.
Ρε ανθρωπε τιποτα δεν πρεπει. Συζηταμε για την επισημη γραπτη γλωσσα που φυσικα και οριζεται μονοσημαντα (και καθε λιγα χρονια αναθεωρειται).
ναι φος το κατάλαβα, και οκ δεν έχω λόγο κανένα να πάω κόντρα, απλά να καταλάβω θελω αν ειναι τόσο παράλογο όσο μοιάζει. Οπότε λέμε οτι οι συλλαβές είναι κανόνας του γραπτού λόγου και ορίζονται μονοσήμαντα, αφορούν τον προφορικό λόγο και για να βγάζουν νόημα αγνοούμε αυτό που αλήθεια ακούμε, ώστε να ακούμε αυτό που θα θέλαμε.
Αν εξαιρέσεις το ύφος συμφωνείς με την γενική ιδέα;
Αν εξαιρέσεις το ύφος συμφωνείς με την γενική ιδέα;
- Μαυροβασίλης
εμένα γιατί; πότε μπήκα να συζητήσω στο πχορουμ;Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:27 Βασικά ταγκάρω κι άλλους γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
-
ritzeri
1.δεν είπα ότι το μου είναι σύνδεσμος. (Και φυσικά δεν είναι ερωτηματικό όπως υπονοείς). Είπα ότι ενώ είναι μονοσυλλαβη λέξη τονίζεται. Γιατί; Αφού κατά τη γνώμη σου οι μονοσυλλαβες δεν τονίζονται.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:27Ωχ, Χριστέ μου. Το "μου" δεν είναι σύνδεσμος αγόρι μου. Δημοτικό έχεις βγάλει; Σου είπα τι ισχύει για το "που" και το "πως" όταν εισάγουν ερώτηση. Εσύ παίρνεις όποια μονολεκτική λέξη βρίσκεις σε ερωτηματική πρόταση και της βάζεις τόνο.ritzeri έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:22Ο πατέρας μου, είπε να πάτε για μπάνιο.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:15 Στα έχω απαντήσει αυτές σελίδες πίσω. Είπαμε, αυτά τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά ενώ το "ποιος" είναι ούτως ή άλλως.
Μπουρδελο επιστημη
Όχι, δεν είπα αυτό. Σου είπα ότι το "που" και το "πως" τονίζονται όταν είναι ερωτηματικά για να ξεχωρίζουν απ' όταν δεν είναι. Το "ποιος" από την άλλη είναι πάντα, δε γίνεται να μην είναι. Ξαναλέω, Δημοτικό έχεις βγάλει;ritzeri έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:23Τοτε θα έπρεπε ΠΆΝΤΑ να τονίζεται.Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:20
Ρε φίλε σοβαρά, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πού είσαι έξω από τα νερά σου; Το "ποιος" είναι πάντα ερωτηματικό. Είναι ερωτηματική αντωνυμία, δεν χρειάζεται να τονιστεί για να δείξει πότε είναι. Τώρα, άμα σε πω άσχετο κι ότι σου κάνω μαθήματα Δημοτικού, θα θιχτείς. Αλλά ειλικρινά, δεν το βλέπεις;
Yochanan
Nero
Dwarven Blacksmith
hellegennes
Αναφέρω εσένα Γιόχι κι εσένα Νέρο, επειδή λέγατε για την κατάσταση του πχώρουμ και την αδυναμία συζήτησης. Βασικά ταγκάρω κι άλλους γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει:
Μαυροβασίλης
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
foscilis
2. Είπες ότι τα που, πως, τι κλπ τονίζονται μόνο όταν είναι ερωτηματικά αλλά το ποιος επειδή είναι πάντα ερωτηματικό ΔΕΝ τονίζεται. Γαμω τις λογικές.
Σαν να λέμε ότι θα βάζουμε σε παρένθεση το γράμμα Ξ για να καταλαβαίνουμε ποτέ η Μαρία βάφει τα μαλλιά της ξανθά και το γράμμα Μ για να καταλαβαίνουμε ποτέ βάφει τα μαλλιά της μαύρα. Έτσι, όταν λέμε η Μαρία (Ξ), θα καταλαβαίνουμε ότι η Μαρία τα έχει βάψει ξανθά τα μαλλιά της εκείνη την περίοδο.
Ενώ, όταν λέμε η Μαρία (Μ), θα καταλαβαίνουμε ότι τα έχει μαύρα.
Για την Άννα δεν χρειάζεται τέτοιος διαχωρισμός επειδή τα έχει πάντα μαύρα τα μαλλιά της, οπότε θα την αποκαλούμε... Άννα (Ξ)
Δεν είναι τυχαίο που αυτό το έκτρωμα λογικής υποστηρίζεται απο εσένα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ritzeri την 29 Δεκ 2018, 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ritzeri
Δεν έχει σημασία το γιατί.Μαυροβασίλης έγραψε: 29 Δεκ 2018, 10:10εμένα γιατί; πότε μπήκα να συζητήσω στο πχορουμ;Uppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 02:27 Βασικά ταγκάρω κι άλλους γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει![]()
Σημασία εχει να είστε πολλοί, και κατά προτίμηση άτομα με επιρροή εδώ μέσα, για να βάλετε πλάτη στον Απερκατ.
Στο τέλος θα απομείνει μόνος να υπερασπιζεται το παράλογο, απλά και μόνο επειδή είναι η επίσημη θέση.
Σαν τη γκομενιτσα που ενώ ειναι 100 κιλά βάζει το κολάν επειδή είναι μόδα και το κάνουν όλες.
επίσης ρε παιδιά, οι Άγγλοι τί κάνουν; Προσπαθώ να σκεφτώ έναν της Οξφόρδης για να μοιάζει σαν τις ταινίες, έναν του Εδιμβούργου και έναν του Καρντιφ να μου λένε: this is my guitar. Ο καρντιφιανός θα κάνει το μιγικταρ μία συλλαβή, ο Οξφορδέζος 4-5, ποιο είναι το σωστό;
ριτζερί ο απερκατ απλά ειναι ο πιανίστας, και να τον φας έχει άλλους, δεν έφτιαξε εκείνος τους κανόνες.
ριτζερί ο απερκατ απλά ειναι ο πιανίστας, και να τον φας έχει άλλους, δεν έφτιαξε εκείνος τους κανόνες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
-
- 5 Απαντήσεις