Βρείτε την ασχετη/ακυρη λεξη και κερδίστε πλούσια δώρα
Εαν σου αρεσει αυτο που ειναι η Αθηνα, τοτε εισαι μερος της παλαιομοδιτικης παρηκμασμενης ρεμπετικης εθνολαικης κακομοιριάς, σημαινων μέλος.
Από πότε έχεις να έρθεις; Η Αθήνα αλλάζει ανά 6μηνο πλέον.
Ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι Αθηναίοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Εκλογές έρχονται, οι Δήμοι προσπαθούν περισσότερο, για τα αυτονόητα. Και στο δικό μου δήμο είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με 1,5 χρόνο πριν.
Athina__P έγραψε: 26 Δεκ 2018, 20:16
Στα πέριξ έχει και το Μουστάκα στο Μοναστηράκι για το πιτσιρικάκι
Και όμως, αυτές τις μέρες, υπάρχουν και παιδάκια στις περιοχές αυτές και μπαίνουν με τους γονείς τους στο μαγαζί. Και αν έχεις ένα πιτσιρίκι να τριγυρνάς, θέλει να κάνεις διαλείμματα από αυτά που απλώς ανέχεται και ακολουθεί απλά γιατί είσαι ο θεός του, για να πας κάπου που του αρέσει για να πάει καλά η βόλτα συνολικά. Αλλά το απάντησε ο Καβαλιέρε, δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε αυτό το ταξίδι.
Καλά βρε, το μπακάλικο παιχνιδιών βρήκες να συστήσεις ως "αξιοθέατο";
Εαν σου αρεσει αυτο που ειναι η Αθηνα, τοτε εισαι μερος της παλαιομοδιτικης παρηκμασμενης ρεμπετικης εθνολαικης κακομοιριάς, σημαινων μέλος.
Ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι Αθηναίοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Εκλογές έρχονται, οι Δήμοι προσπαθούν περισσότερο, για τα αυτονόητα. Και στο δικό μου δήμο είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με 1,5 χρόνο πριν.
Τι εννοείς ;
Στην Πευκη μενω, πριν 4 εβδομαδες εφυγα.
Ημουν με ξενους επισκέπτες τελος Νοεμβρίου και περπατησαμε απο το Θησειο στο Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, τα Χαυτεια, λιγο απο Εξάρχεια, μεχρι Αμπελοκήπους.
Ειδα με τα μάτια τους την έκπληξη για την κατάπτωση και την παρακμή.
Ειμαι στις ΗΠΑ τωρα και τελος Ιανουαριου επιστρεφω στην Αθήνα.
Λες η βρώμα και η κακομοιριά να εχει εξαφανισθεί μεχρι να επιστρέψω;
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Η φωτογραφία είναι από το ΦΒ αλλα ολη η Αθηνα στο κεντρο δειχνει το ιδιο παρακμιακή ξεπεσμενη σκατουπολη.
Το συγκεκριμενο σημειο ειναι φωτισμενο και εχει φαρδια στεγασμενα πεζοδρομια γι αυτο το προτιμουν οι χρηστες. Αν θες να βγαλεις φωτο μπιρω να σου προτεινω χειροτερους δρομους.
Ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται. Τα εχω δει.
Στα καλύτερά της τις παλαιες εποχες, η Αθήνα ηταν μια καλη επαρχιωτική σε νοοτροπία πόλη, ταυτοχρόνως ευρωπαικη πρωτευουσα που προσπαθούσε επαρκως να βελτιωθει σαν κοσμοπολίτικη πολη.
Μην αρχιζουμε με "πως και γιατι", σημερα η Αθηνα ειναι παλαιομοδίτικο παρηκμασμένο σκατοχωρι ρεμπέτικης εθνολαικης κακομοιριάς.
Δεν χρειάζονται περισσότερες φωτογραφίες, αυτη η φωτογραφία επιβεβαιώνει αυτο για το οποιο μιλαμε.
Χρονια εχω τη φαντασιωση να γυρισω ταινια θριλερ με φοντο τους αθηναικους δρομους. Χωρις πλακα θα μπορουσαν να γυριστουν φοβερες ταινιες. Καποιος λοου μπατζετ ερασιτεχνης πρεπει να κανει την αρχη.
Εγω αν εχει καλο καιρο το πρωι προτεινω για καφεδακι και την οδο Καλλιδρομιου.
Τι εννοείς ;
Ημουν με ξενους επισκέπτες τελος Νοεμβρίου και περπατησαμε απο το Θησειο στο Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, τα Χαυτεια, λιγο απο Εξάρχεια, μεχρι Αμπελοκήπους.
Και πάλι, εξαρτάται λίγο από τη μέρα και την ώρα. Δευτέρες - Τετάρτες απόγευμα δεν έχει πολλή αστυνόμευση και μπορεί να δουν πολλά τα μάτια σου, τις άλλες μέρες συνήθως δεν είναι τόσο χάλια, τον τελευταίο καιρό πάντα. Βρωμιά έχει συμμαζευτεί πολύ ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Athina__P έγραψε: 27 Δεκ 2018, 21:33
Είμαι αισιόδοξη, γιατί το έχει αποδείξει ο κάτοικος αυτής της χώρας ότι μπορει να φτιάξει κάτι που έρχεται να το θαυμάσει όλος ο κόσμος και αυτό είναι τα νησιά αλλά και αρκετά ηπειρωτικά μέρη πια, εδώ που τα λέμε. Το πρόβλημα του κατοίκου είναι ότι μπορεί να βάλει τον εαυτό του σε χειμερία νάρκη, να πει δεν βγαίνω, δεν κοιτάω γύρω μου τι γίνεται, δεν υπάρχω εκτός του καλοκαιριού, θα ζήσω σε κάποια άλλη ζωή, κάποτε στο μέλλον. Αλλά ίσως μετά από τόση παρακμή έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ζει σε δόσεις και σε ανάσες.
Ολοι αυτοι που λες ειναι βολεμενοι στα προαστια, στον καθαρο αερα και τους καθαρους δρομους. Δεν ζουν σε δοσεις.
Ορέστης 35 έγραψε: 27 Δεκ 2018, 22:37
Ημουν προσφατως στην Καλλιδρομιου σε μια ταβέρνα μεζεδοπωλειο για την συγκεντρωση των συμμαθητών Λυκειου στην 40η επετειο απο την αποφοίτηση.
Όντως η Καλλιδρομίου εχει αυτο που ζητάς για την ταινια σου.
Σκοτεινος δρομος, εχθρικο περιβάλλον, βρωμα κατρουλήλας, βρωμα απο τα οικηματα των καταληψεων, σκατοφατσες με κουκούλες στα στενα, στενόχωρο περιβάλλον.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Τι εννοείς ;
Και πάλι, εξαρτάται λίγο από τη μέρα και την ώρα. Δευτέρες - Τετάρτες απόγευμα δεν έχει πολλή αστυνόμευση .
Εγω Αθηνα δε βλεπω καμια δραματικη αλλαγη. Η ομονοια εχει καλυτερευσει λιγο λογω μαγαζιων. Ως εκει. .
Ορέστης 35 έγραψε: 27 Δεκ 2018, 22:37
Ημουν προσφατως στην Καλλιδρομιου σε μια ταβέρνα μεζεδοπωλειο για την συγκεντρωση των συμμαθητών Λυκειου στην 40η επετειο απο την αποφοίτηση.
Όντως η Καλλιδρομίου εχει αυτο που ζητάς για την ταινια σου.
Σκοτεινος δρομος, εχθρικο περιβάλλον, βρωμα κατρουλήλας, βρωμα απο τα οικηματα των καταληψεων, σκατοφατσες με κουκούλες στα στενα, στενόχωρο περιβάλλον.
Οχι οχι οχι.... Ομορφα κτιρια, ηλιος, καθαροτερος αερας λογω υψομετρου. Πηγες βραδυ. Το βραδυ δε λεει για βολτα εκει, οντως ειναι καταθλιπτικα και αβολα.
Και πάλι, εξαρτάται λίγο από τη μέρα και την ώρα. Δευτέρες - Τετάρτες απόγευμα δεν έχει πολλή αστυνόμευση .
Τι ειναι η αστυνομευση παιδι μου, λαϊκή;
Ε, έπρεπε να βρεθώ πριν λίγο καιρό Τετάρτη απόγευμα να περάσει με ταξί ο ταξιτζής Σοφοκλέους κάτω από την Αθηνάς για να εξηγηθεί γιατί επικρατούσε αυτό το πράγμα εκεί. Δεν ήταν μέρα και ώρα που έδιναν και πολλή σημασία.
Οι περισσότερες γυναίκες έρχονται για γκόμενους (άλλο αν δεν βρίσκεις ή σε πιάνει ταράκουλο με τους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν). Άλλες πόλεις είναι κατάλληλες για γεροντοκόριασμα, για ομαλή οικογενειακή ζωή (το κέρατο το μαθαίνουν) κλπ.
Κατά τα άλλα αυτό που λέει η Athina είναι. Μια μεγαλούπολη όπου μιλάνε την γλώσσα σου (όχι βλάχικα και δεν ξέρω για πόσο ακόμη), με καλό κλίμα και ιστορία. Με ωραίες περιοχές και γωνιές, αλλά και με πολλές παρακμιακές. Κάτω από το επίπεδο των ευρωπαϊκών πόλεων ως προς την χωροταξία και την ομορφιά.
Καλό θα ήταν να είχαμε μερικές πόλεις (Πάτρα, Γιάννενα, Βόλος κλπ.) με 500,600 χιλιάδες κατοίκους, την Θεσσαλονίκη λίγο μεγαλύτερη και μικρότερη Αθήνα με τα σημερινά δεδομένα.
Γενικώς είμαστε μικρό έθνος, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και μας αφανίζουν και οι άλλοι. Μακάρι να είχαμε μια Κωνσταντινούπολη με την ελληνική γλώσσα. Εμένα αυτό θα μου έλειπε σε μια πόλη των ΗΠΑ όπου θα ζούσα ευχαρίστως.
Και που λες Καβαλιέρε, το συμπέρασμα είναι ότι καλό είναι να έχεις μέσα σου λίγη περιπέτεια! Ρε παιδιά αλήθεια όμως, ήταν κανείς στο Κέντρο Κέντρο στις περιοχές που είπα, Ερμού, Σύνταγμα, Παρασκευή που μας πέρασε και είδε μιζέρια; Σε σχέση με όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν το έλεγες άσχημα. Και έγινε και το εξής θαύμα, τελευταία μπορείς να κάτσεις έξω σε τραπεζάκι και να μην περάσουν δέκα πάνω από το κεφάλι σου να σου γυρέψουν κάτι. Αστυνόμευση το λες αυτό.