Με προσέβαλες τρις σε ένα ποστ, παρότι ΔενΕισαιΦασίστας.Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε: 24 Δεκ 2018, 17:00Salivere εσύ πρέπει να είσαι άγιος με τέτοια υπομονή.Saliveros έγραψε: 24 Δεκ 2018, 12:14Συμφωνώ απολύτως. Να την εφαρμόζει.
Όχι όμως να τη διαφημίζει ως τη Μία και Μοναδική Αλήθεια, όπως κάνουν οι Θεέμποροι.
Εκτός αν θεωρούν ότι αυτοί είναι πιο ξύπνιοι από όλους τους άλλους.
Εκεί που πασχίζει να καταλήξει ο stavmanr είναι στο εξής: Το να είσαι άθεος είναι θέμα πίστης. Το ίδιο πιστεύει και για τον υλισμό, και βασικά για οτιδήποτε εκτός της θρησκείας του.
Είναι η πιο συνηθισμένη και μπανάλ τακτική των ταλιμπάν στο διαδίκτυο, αυτή η επίκληση σε κάποια υποκρισία. Σου λένε "εσείς οι άθεοι είστε το ίδιο με αυτούς που πολεμάτε" σου λένε με υφάκι χιλίων καρδιναλίων, σίγουροι για την πνευματική ανωτερότητα τους.
Συνήθως πάει πακέτο με την γραμμή "παλιά ήμουν και εγώ άθεος σαν και εσένα, αλλά μετά είδα το Φως και έγινα ταλιμπάν", κάτι που αποσκοπεί στο να εκφράσουν (ξανά) πόσο πιο σοφοί είναι από εμάς τους άθεους.
Τέτοια άτομα έχουν τον ταλιμπανισμό τόσο βαθειά ριζωμένο στην κοσμοαντίληψη και κοσμοθεώρηση τους που δεν μπορούν να αντιληφθούν πως κάποιος βλέπει τον κόσμο αλλιώς. Κυριολεκτικά δε χωράει στο μυαλό τους. Άρα, σου λέει, οι απόψεις των άθεων πρέπει να πηγάζουν από κάποιο είδος πίστης. Δε γίνεται αλλιώς! Αμ δε...
Κάποιοι έχετε καημό να κάνετε τις συζητήσεις προσωπικές κόντρες.