!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: "Δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Nandros έγραψε: 17 Δεκ 2018, 15:52
Northerner έγραψε: 16 Δεκ 2018, 23:56 .... ΠρωτοΆριοι...
... ΠρωτοΆριοι ...
... ΠρωτοΆριων. ...
... Ο Άριος Κουμπράτ ....
... Άριοι ...
... Άριοι ...
... Άριοι ...
... Αριους ...
... ΠρωτοΆριοι ...
Ρε τύπε, μας τα έχεις γανώσει με τους Άριους! ΔΕΝ έχετε σχέση με δαύτους! Αυτοί ήταν στην Ινδία γμ το φελέκι μου!

Āryāvarta (Sanskrit: आर्यावर्त, lit. "abode of the noble or excellent ones (Aryas)".

Όλα τα σ(κ)λαβάκια μας το κοπανάτε Άριοι ξανά και ξανά και αντιγράφετε τους Ναζήδες!
.
Northerner έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:15Αααα, όχι. Κάπου εκεί βρίσκονταν κι αυτοί. Κι ήταν ο παλιός εχθρός των γκρίεγκον οι πέρσες. Κάπου εκεί ήμασταν κι εμείς. H δική σου ρατσιστική άποψη είναι άσχετη. F
Παράτα μας με τις μπούρδες σου ρε Σ(κ)λάβε Vulgarε! :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Northerner έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:15
brb και tyt έγραψε: 17 Δεκ 2018, 00:10 Πάντως θα απαντάω στον βουλγάρικο εθνικισμό που Μπλα, μπλα, μπλα...
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό το ενδιαφέρον που έχετε για τη ζαντρούγκα. Ένας θεσμός ούτε τόσο ενδιαφέρων ούτε τόσο γνωστός. Εκτός από τους ιστορικούς και τους νομικούς δε νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τον γνωρίζει. Ρε ο άλλος κομπανιέρο που είχε αυτό το fixation δεν ήταν ελ κομπανιέρο σέρμπο?
Λος μάπας θα τους σχολιάζουμε όταν συμφωνήσετε ότι έχω δίκιο στην περίοδο Late antiquity/Early Middle ages. Δεν πρέπει να αλλάζουμε περιόδους τόσο εύκολα.
Όπως κάθε εθνικιστής, δίνεις σημασία σ' αυτά που σε συμφέρουν και υποβαθμίζεις αυτά που δε σε συμφέρουν.
Η ζάντρουγκα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των σλαβικών φύλων. Οι Βούλγαροι θέλουν να αυτοαποκαλούνται σλαβικό φύλο ενώ δεν είναι γιατί δεν το είχαν. Είχαν κεντρική εξουσία με τους τσάρους τους.

Πάρα πολλοί ξέρουν για τη ζάντρουγκα. Ζάντρουγκες υπήρχαν και στη Μακεδονία στους σλαβικής καταγωγής κατοίκους της μέχρι το 1950. Καταλαβαίνεις πόσο Βούλγαροι (ή βούλγαροι) είναι. Νομίζω έγραψα και πιο πάνω ότι οι σλαβικής καταγωγής Μακεδόνες είχαν/έχουν 3 λέξεις για τη λέξη ''θείος'' (βούιτσε, στριτσε, τέτκο) για να ξεχωρίσουν σε ποιον αναφέρονταν επειδή ζούσαν σε ένα σπίτι. Οι Βούλγαροι έχουν μόνο τη λέξη ''στρίκο'' ή κάπως έτσι.

Οι Βούλγαροι έχουν κλέψει γλώσσα, ταυτότητα, φυλή. Πρέπει να σταματήσουν να λέγονται Βούλγαροι ή σλαβικό φύλο. Αυτά τα δύο είναι ασύμβατα.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
Northerner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northerner »

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί χάνω τον χρόνο μου να σου απαντώ. Έχεις σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση σου. Λοιπόν, δεν ξέρω γιατί πιστεύετε ότι η ζαντρούγκα δεν υπήρχε στη Βουλγαρία. Τα βιβλία μου λένε άλλο. Μπάλε Εντάξει, την επόμενη φορά θα γράψω αποσπάσματα από τα βιβλία μου. Πρέπει να τα βρω, διότι δίπλα μου είναι μόνο τα ακροπατριωτικά βιβλία.
Επίσης τα παραδείγματά σου δείχνουν την άγνοιά σου. Στην επίσημη βουλγαρική γλώσσα, μέρος από την οποία είναι η μακεντονική διάλεκτος, υπάρχουν 2 λέξεις για την ελληνική λέξη ''θείος'', την αγγλική λέξη ''uncle'' και ισπανική λέξη ''tío''. Αυτές είναι οι εξής:
1. Чичо/chίcho. Αυτός είναι ο αδελφός του πατέρα των παιδιών.
2. Вуйчо/Βούϊcho. Αυτός είναι ο αδελφός της μητέρας των παιδιών.
''Στρίνκα'' είναι η γυναίκα του chίcho. Αυτή δεν έχει γενετική σχέση με τον πατέρα των παιδιών. Η αδελφή του πατέρα είναι η ''λέλια''.
''Τέτκα'' είναι η αδελφή της μητέρεας. ''Τέτκο'' είναι ο άντρας της που δεν έχει γενετική σχέση με την μητέρα.
Στις διαφορετικές βουλγαρικές περιοχές, μια από τις οποίες είναι η Μακεντόνια, βέβαια χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται διαφορετικές λέξεις. Εγώ έχω ακούσει πχ τη λέξη ''στρίνcho''. Όμως επειδή μιλάμε για την επίσημη γλώσσα όχι απλά για μια διάλεκτο αυτές είναι οι σωστές σημασίες.
Τα βουλγαρικά χρειάζονταν τόσες πολλές λέξεις, επειδή γενικά όλη η μεγάλη οικογένεια ζούσε μαζί. Πώς μπορείς να εξηγήσεις μόνο με τη λέξη "θείος'' αυτές τις οικογενειακές σχέσεις; How can you even hope to explain the abundance of family connections using just the limited English vocabulary? ¿Cómo puedes explicar estas conexiones familiares usando sólo la palabra "tío"? ¡La lengua española no teine esta abundancia que tiene la lengua bulgara!
Διότι κομπανιέρος πολλές φορές από τους προφέσορες μου ότι δυστυχώς η γλώσσα βουλγαρική δεν έχει τέτοιο πλούτος που έχει τα ισπανικά. Προφανώς είναι πιο σημαντικό να έχεις 100 λέξεις για ''ποτήρι'' (κόπα, μπάσο, τάθα κτλ...) όμως για τις οικογενειακές σχέσεις δεν είναι τόσο σημαντικό να τις έχεις.

Όσον αφορά τη ζαντρούγκα και πόσο κράτησε αυτός ο θεσμός είναι ξεκάθαρο όταν κανένας εδώ δεν έχει διαβάσει το διήγημα του Ελίν Πελίν „Гераците“/Οι Γκεράτσι/The Gerak Family/Los Gueratsi. Τι είναι αυτό το διήγημα εκτός από μια τραγούδια που μας δείχνει την καταστροφή της παραδοσιακής βουλγαρικής οικογένειας; (μια οικογένεια στην οποία όλοι ζούσαν μαζί) (In 1911, one of his most famous works appeared, The Gerak Family (Bulgarian: Geratsite). It is one of the best-known pieces of Bulgarian literature and deals with a traditional village family experiencing the transition from the simplicity of rurality to the modernization of Bulgarian society, a world in which old time practices founded on family love and dedication to the land start to disappear).

Λοιπόν, στο τέλος στο μάθημα ''Βουλγαρική γλώσσα και βουλγαρική λογοτεχνία'' πάλι έχεις F. Καλύτερα να μην γράφεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.
Nandros έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:22 Μπλα, μπλα, μπλα...
Κάποιος πρέπει να σας βοηθήσει να νικήσετε τον ρατσισμό σας. Σε κάθε περίπτωση η ρατσιστική σου άποψη είναι άσχετη.
Lost are only those who abandon themselves!
Oberst Hans-Ulrich Rudel
Άβαταρ μέλους
Nandros

Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 15:15
Nandros έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:22Παράτα μας με τις μπούρδες σου ρε Σ(κ)λάβε Vulgarε! :smt077:
Κάποιος πρέπει να σας βοηθήσει να νικήσετε τον ρατσισμό σας. Σε κάθε περίπτωση η ρατσιστική σου άποψη είναι άσχετη.
Όλα τα σ(κ)λαβάκια Vulgarοι μας το παίζετε Άριοι, ξανά και ξανά, και αντιγράφετε τους Ναζήδες!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 15:15 Πραγματικά δεν ξέρω γιατί χάνω τον χρόνο μου να σου απαντώ.
Ξέρω εγώ, γιατί νιώθεις μικρουλης αν δεν απαντήσεις.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Northerner

Όχι. Απλώς δεν μπορώ να τους αφήσω να γράφουν τις βλακείες τους. "Στη μακεντονική γλώσσα (sic!) έχει τρεις λέξεις για "θείος'''', χωρίς να ξέρει καθόλου τι σημάναινουν αυτές οι λέξεις.
Επίσης μισώ να διαβάζω απόψεις που διαφωνούν με τη δική μου. Πραγματικά έχεις αρκετά ψηλή γνώμη για τον ευατό σου και για τους συμπατριώτες σου εδώ. Λίγο με νοιάζει αν με μισούν ή με αγαπούν. Το είπα στον κομπανιέρο σέρμπο, αλλά πουές μπάλε.
Nandros έγραψε: 22 Δεκ 2018, 15:46 Όλα τα σ(κ)λαβάκια Vulgarοι μας το παίζετε Άριοι, ξανά και ξανά, και αντιγράφετε τους Ναζήδες!
Ακόμα μια ανακριβής θεωρία. Μα αφού σε κάνει ευτυχισμένο εντάξει, συνέχισε με τον ρατσισμό σου.

Еdit - Ρε, γιατί δε μου θυμίσετε για τους τρεις ηλίθιους;! Να, Best friends forever und ever!
Εικόνα
Oberst Hans-Ulrich Rudel
Άβαταρ μέλους
Nandros

Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 19:20 Όχι. Απλώς δεν μπορώ να τους αφήσω να γράφουν τις βλακείες τους. "Στη μακεντονική γλώσσα (sic!) έχει τρεις λέξεις για "θείος'''', χωρίς να ξέρει καθόλου τι σημάναινουν αυτές οι λέξεις.
Επίσης μισώ να διαβάζω απόψεις που διαφωνούν με τη δική μου. Πραγματικά έχεις αρκετά ψηλή γνώμη για τον ευατό σου και για τους συμπατριώτες σου εδώ. Λίγο με νοιάζει αν με μισούν ή με αγαπούν. Το είπα στον κομπανιέρο σέρμπο, αλλά πουές μπάλε.
Nandros έγραψε: 22 Δεκ 2018, 15:46 Όλα τα σ(κ)λαβάκια Vulgarοι μας το παίζετε Άριοι, ξανά και ξανά, και αντιγράφετε τους Ναζήδες!
Ακόμα μια ανακριβής θεωρία. Μα αφού σε κάνει ευτυχισμένο εντάξει, συνέχισε με τον ρατσισμό σου.

Еdit - Ρε, γιατί δε μου θυμίσετε για τους τρεις ηλίθιους;! Να, Best friends forever und ever!
Εικόνα
Για το μεγεθυμένο:
Άκου φασιστάκο (σύμφωνα με την υπογραφή σου "Φαλανχίστα σόι"), η Δημοκρατία είναι αυτό ακριβώς που μισείς, να ακούς την γνώμη των άλλων.
Αν δεν το αντέχεις πάγαινε σε βουλγάρικα φόρα και απάλλαξε μας από την παρουσία σου.
.
Άβαταρ μέλους
Northerner

Το θες χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν θα γίνει. Δεν είναι δικό σου το φόρουμ να λες ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει. Και ξέρεις πού βάζω τη δική σου άποψη.

ΥΓ. Καλύτερη υπογραφή τώρα. Η ξενολατρία δεν είναι κάτι καλό αφού "ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!" γι αυτό το άλλαξα.
Oberst Hans-Ulrich Rudel
Άβαταρ μέλους
Nandros

Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 23:22 Το θες χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν θα γίνει. Δεν είναι δικό σου το φόρουμ να λες ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει. Και ξέρεις πού βάζω τη δική σου άποψη.

ΥΓ. Καλύτερη υπογραφή τώρα. Η ξενολατρία δεν είναι κάτι καλό αφού "ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!" γι αυτό το άλλαξα.
Στα @@ μας και 2 αυγά τουρκίας! :g030:
Άβαταρ μέλους
Northerner

Ακριβώς και συ να σαι καλά. :wave:
Oberst Hans-Ulrich Rudel
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Leporello έγραψε: 16 Δεκ 2018, 22:46
Επίσης, δεν είναι Βούλγαροι οι Σλαβομακεδόνες. Αν οι πρόγονοί τους ήταν Βούλγαροι, είναι αδιάφορο. Νέα έθνη δημιουργούνται με απόσχιση από παλιά, ή από συνένωση παλιών και δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σ'αυτό. Αν έστω και κάποιοι από τους Σλαβομακεδόνες ήταν Βούλγαροι, θα υπήρχε σαν αίτημα το 1991 η ένωση με την Βουλγαρία. Δεν ήταν κάν αυτό το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Η επιλογή ήταν μεταξύ ανεξαρτησίας και παραμονής στην (μικρή έστω) Γιουγκοσλαβία.
Το προβλημα με τους σκοπιανους δεν ειναι οτι δεν θελουν να ειναι βουλγαροι.Με το ζορι κανεις δεν μπορει να ανηκει σε ενα εθνος.

Το προβλημα ειναι οτι θελουν οι προγονοι των αλλων εθνων να αλλαξουν εθνοτητα.

Οι Βουλγαροι αυτοκρατορες ηταν Βουλγαροι

και ο μεγας Αλεξανδρος Ελληνας.

Αμα θελουν να μην ειναι Βουλγαροι ή Ελληνες η ιστορια του εθνους τους ξεκινα το 91.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 15:15 Πραγματικά δεν ξέρω γιατί χάνω τον χρόνο μου να σου απαντώ. Έχεις σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση σου. Λοιπόν, δεν ξέρω γιατί πιστεύετε ότι η ζαντρούγκα δεν υπήρχε στη Βουλγαρία. Τα βιβλία μου λένε άλλο. Μπάλε Εντάξει, την επόμενη φορά θα γράψω αποσπάσματα από τα βιβλία μου. Πρέπει να τα βρω, διότι δίπλα μου είναι μόνο τα ακροπατριωτικά βιβλία.
Επίσης τα παραδείγματά σου δείχνουν την άγνοιά σου. Στην επίσημη βουλγαρική γλώσσα, μέρος από την οποία είναι η μακεντονική διάλεκτος, υπάρχουν 2 λέξεις για την ελληνική λέξη ''θείος'', την αγγλική λέξη ''uncle'' και ισπανική λέξη ''tío''. Αυτές είναι οι εξής:
1. Чичо/chίcho. Αυτός είναι ο αδελφός του πατέρα των παιδιών.
2. Вуйчо/Βούϊcho. Αυτός είναι ο αδελφός της μητέρας των παιδιών.
''Στρίνκα'' είναι η γυναίκα του chίcho. Αυτή δεν έχει γενετική σχέση με τον πατέρα των παιδιών. Η αδελφή του πατέρα είναι η ''λέλια''.
''Τέτκα'' είναι η αδελφή της μητέρεας. ''Τέτκο'' είναι ο άντρας της που δεν έχει γενετική σχέση με την μητέρα.
Στις διαφορετικές βουλγαρικές περιοχές, μια από τις οποίες είναι η Μακεντόνια, βέβαια χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται διαφορετικές λέξεις. Εγώ έχω ακούσει πχ τη λέξη ''στρίνcho''. Όμως επειδή μιλάμε για την επίσημη γλώσσα όχι απλά για μια διάλεκτο αυτές είναι οι σωστές σημασίες.
Τα βουλγαρικά χρειάζονταν τόσες πολλές λέξεις, επειδή γενικά όλη η μεγάλη οικογένεια ζούσε μαζί. Πώς μπορείς να εξηγήσεις μόνο με τη λέξη "θείος'' αυτές τις οικογενειακές σχέσεις; How can you even hope to explain the abundance of family connections using just the limited English vocabulary? ¿Cómo puedes explicar estas conexiones familiares usando sólo la palabra "tío"? ¡La lengua española no teine esta abundancia que tiene la lengua bulgara!
Διότι κομπανιέρος πολλές φορές από τους προφέσορες μου ότι δυστυχώς η γλώσσα βουλγαρική δεν έχει τέτοιο πλούτος που έχει τα ισπανικά. Προφανώς είναι πιο σημαντικό να έχεις 100 λέξεις για ''ποτήρι'' (κόπα, μπάσο, τάθα κτλ...) όμως για τις οικογενειακές σχέσεις δεν είναι τόσο σημαντικό να τις έχεις.

Όσον αφορά τη ζαντρούγκα και πόσο κράτησε αυτός ο θεσμός είναι ξεκάθαρο όταν κανένας εδώ δεν έχει διαβάσει το διήγημα του Ελίν Πελίν „Гераците“/Οι Γκεράτσι/The Gerak Family/Los Gueratsi. Τι είναι αυτό το διήγημα εκτός από μια τραγούδια που μας δείχνει την καταστροφή της παραδοσιακής βουλγαρικής οικογένειας; (μια οικογένεια στην οποία όλοι ζούσαν μαζί) (In 1911, one of his most famous works appeared, The Gerak Family (Bulgarian: Geratsite). It is one of the best-known pieces of Bulgarian literature and deals with a traditional village family experiencing the transition from the simplicity of rurality to the modernization of Bulgarian society, a world in which old time practices founded on family love and dedication to the land start to disappear).

Λοιπόν, στο τέλος στο μάθημα ''Βουλγαρική γλώσσα και βουλγαρική λογοτεχνία'' πάλι έχεις F. Καλύτερα να μην γράφεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.
Northerner έγραψε: 22 Δεκ 2018, 19:20 Όχι. Απλώς δεν μπορώ να τους αφήσω να γράφουν τις βλακείες τους. "Στη μακεντονική γλώσσα (sic!) έχει τρεις λέξεις για "θείος'''', χωρίς να ξέρει καθόλου τι σημάναινουν αυτές οι λέξεις.
Συμπέρασμα δικό σου ότι δεν ξέρω. Αλλά οι Βούλγαροι επειδή είχατε κεντρική εξουσία δεν είχατε ζάντρουγκα. Κάπου διάβασα ότι σε μερικά μέρη υπήρχαν αλλά προφανώς δεν ήταν Βούλγαροι, μπορεί να ήταν Σλαβομακεδόνες. Η πληροφορία που είχα για την λέξη ''θείος'' ήταν από Βουλγάρα. Οπότε πάλι εξυπνάδα πουλάς.

Η ζάντρουγκα ήταν μητριαρχική κοινωνία, δεν υπήρχε κεντρική εξουσία και καταμερισμός εργασίας. Υπήρχε κοινοκτημοσύνη και έμεναν όλα τα αδέρφια μαζί με τις οικογένειες τους. Σε χωριό της δυτικής Μακεδονίας που το έκαψαν εκτός από ένα σπίτι και την εκκλησία, στην απογραφή του 1921 είχε 29 κατοίκους. Εικοσιεννιά άτομα έμεναν σε ένα σπίτι.

Ξέρεις ότι οι Τουρκομογγόλοι Βούλγαροι τα άλλαξαν αυτά στα σλαβικά φύλα που κατέκτησαν και δεν έχουν καμία σχέση με τους Σλαβομακεδόνες. Αν είχατε ζάντρουγκα δεν θα είχατε τσάρους.

Όσο για ''τις βλακείες που γράφονται'' κλπ. είναι κλασική αντιμετώπιση εθνικιστή όταν αποκαλύπτεται η προπαγάνδα, δηλαδή τα ψέματα του. :wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 23 Δεκ 2018, 00:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Κλασικός εθνοφυλετιστής (διορθώνω το ''εθνικιστής'' που έγραψα μέχρι τώρα).Εννοείται ότι δεν πρέπει να εκτίθεσαι σε φόρουμ και πρέπει να συζητάς μόνον με όσους συμφωνούν με τα ψέματα σου.
Όλοι οι εθνοφυλετιστές μαθαίνετε ένα παραμυθάκι και το πιπιλάτε. :wave:
Professor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Professor »

Highlander έγραψε: 08 Δεκ 2018, 13:27
τεν τεν έγραψε: 08 Δεκ 2018, 13:24 Μερικές 100αδες δεν είναι μειονότητα. Αν δηλαδή κάνουν ένα κόμμα τα παοκια και ζητήσουν ανεξαρτητοποίηση της Τούμπας θα πρεπει να αναγνωριστούν ως μειονότητα; και δεν θα μαζέψουν μερικές 10αδες αλλά πολλές περισσότερες ψήφους.
Πρώτα απ' όλα άλλο ανεξαρτητοποίηση και άλλο αναγνώριση μειονότητας. Όλες οι ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση πολλών μειονοτήτων, όπως και βαλκανικές χώρες. Μόνο η Ελλάδα επιμένει να αρνείται την ύπαρξη μειονοτήτων.

Δεν παίζει τόσο ρόλο ο αριθμός, εφόσον υπάρχει και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ζουν στην περιοχή επί αιώνες ίσως, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν ως μειονότητα...
Γιατί δεν γράφεις και για τους τσιγγάνους; Και για διδασκαλία της γλώσσας τους κτλ;
Professor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Professor »

Northerner έγραψε: 16 Δεκ 2018, 23:56

Λοιπόν, ας αρχίσουμε με την καταγωγή των ΠρωτοΆριοι. Βέβαια υπάρχουν πολλές θεωρίες όμως η κυρίαρχη σήμερα είναι η εξής - Αυτοί ήταν Σαρμάτες. Η πρώτη πατρίδα μας ήταν περίπου εκεί, στις κουλλάδες μεταξύ Παμίρ και Χιντόκους.
Μάπα
Εικόνα
Εικόνα

Μετά υπό πίεση από τους Ούνους έφυγαν για την Ευρώπη. Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι περάσαμε μεταξύ των θαλασσών Κασπια και Αραλ για να φτάσουμε στις πρόποδες του Καύκασο. Ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι περάσαμε μέσα από τον Καύκασο, αλλά αυτό πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Μετά πήγαμε στην Αζόβ και μετά ξέρετε. Εντάξει προφανώς όχι, αλλά γι αυτό αργότερα.

Λοιπόν, είχαν οι ΠρωτοΆριοι κάποια μίγαματα με τουρκικές φίλες. Προφανώς ναι. Ο λαός που έφυγε από το Χιντόκους δεν ήταν ο ίδιος που έφτασε στο Αζόβ. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι ήταν κυρίως τούρκοι Untermenschen. Βέβαια μπορεί να ήταν και εντελώς τουρκομογγολοι όμως μπορεί να ήταν και κινέζοι ή ίνδιοι. Υπάρχουν ιστορικοί που έχουν βρει λέξεις για τους Βούλγαρους σε κινέζικα και ινδιακα κείμενα. Ιππότες από τη Δύση. ''Μπαλ(γ)κάρι/Μπολ(γ)κάρι'' κτλ.
Οι γενιτικές έρευνες ξεκάθαρα δείχνουν ότι οι ιστορικοί έχουν δίκιο. Οι σημερινοί Βούλγαροι δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους!
Δυστυχώς δεν έχει μείνει πολύ από την γλώσσα των ΠρωτοΆριων. Λέξεις σαν shαράν, shούμα, μπ'μπρεκ δεν μπορουν να μας δείξουν τι ήταν αυτή η γλώσσα. Δεν ξέρουμε ποιες από αυτές είναι πραγματικά με αριακή καταγωγή. Εδώ δυστυχώς δε μπορεί να μας βοηθήσει η γλώσσα των άλλων Βουλγάρων στη Βόλγκα. Αυτοί ήταν υπό την επιρροή των πραγματικών μογγόλων και δεν ξέρουμε τι από τις λέξεις είναι κοινές από εκείνη την εποχή όταν ήμασταν ένας λαός.
Κι εγώ δεν πιστεύω ότι οι Βούλγαροι της 'Παλιάς Μεγάλης Βουλγαρίας' ήταν τουρκικό φύλο. Μάλλον ιρανικό θα ήταν (βλ. Ασπαρούχ), αλλά γιατί χρησιμοποιείς τον όρο 'πρωτο-Άριοι';

Σε σχέση με το b και το v που λες δίκιο έχεις άλλα, κάτι που σκέφτηκα ομως είναι πως ο 'Μπατμπαγιάν' σε κάποιες ελληνικές πηγές αναφέρεται ως Βαϊάνος. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα προφερόταν ~Vayanos στα ελληνικά της εποχής και το Βατβαιᾶν θα προφερόταν ~Vatvayan. (το -ος είναι η ελληνική κατάληξη, την προσθέταμε στα ξένα ονόματα όπως κάνουν σήμερα Λιθουανοί και Λετονοί).

Επίσης αν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Μπεζμέρ, τουλάχιστον το δεύτερο συνθετικό της λέξης (-mer, -mir) είναι ινδοευρωπαϊκό (υπάρχει και σε Γερμανικά και Κελτικά ονόματα).

Και για τον Kubrat (στα ελληνικά θα προφερόταν ίσως ~Kovratos / Kuvratos), έχω σκεφτεί πως το δεύτερο μισό είναι ένα -brat ('brother'), ενδεχομένως μεταφορικά. Αν το πρώτο μισό είναι μια πρόθεση; Έχετε τέτοιου είδους compound words;

Κάποιες από τις τουρκικές ετυμολογίες δεν έχουν βάση.

Πάντως στη Φαναγόρια, πρέπει να υπήρχε και σημαντικός πληθυσμός Εβραίων. Πληθυσμοί σε αυτήν την περιοχή (Taman Peninsula) τον 7ο αι. μπορούν να έχουν δεχθεί άπειρες επιρροές.

Και στη Βουλγαρία αρκετά νωρίτερα, σύμφωνα με τις πηγές, υπήρχαν και Γότθοι, πέρα απ' ό,τι είχε απομείνει από τους αρχαιότερους πληθυσμούς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”