ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 14:48 Χριστούγεννα στο Μάτι: Στόλισαν στα καμένα (εικόνες)
https://www.athensvoice.gr/greece/50101 ... na-eikones

Δεν φαίνονται δυστυχισμένοι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 14:48 Χριστούγεννα στο Μάτι: Στόλισαν στα καμένα (εικόνες)
https://www.athensvoice.gr/greece/50101 ... na-eikones

αν κρινω απο την αληθεια οσων γραφεις συνηθως, ολο το περιστατικο ειναι παραμυθι.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Δεκ 2018, 23:14 Αν κρινω απο τις περιπτωσεις που ξερω εγω, ειδηση ειναι οτι εγινε καταγγελια, οχι οτι ζητηθηκε το δωρο πισω.
Να βγαινουν ατμοι απ’τα αυτια τους.
Εγω το πιστευω γιατι το εχω δει. Βασικα γίνεται σε τουριστικες επιχειρήσεις που πληρωνουν καλα, αλλα δεν θελουν εξοδα (γιατι δεν χτυπανε αποδείξεις).Ασέβαστος έγραψε: 22 Δεκ 2018, 08:19αν κρινω απο την αληθεια οσων γραφεις συνηθως, ολο το περιστατικο ειναι παραμυθι.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Δεκ 2018, 23:14 Αν κρινω απο τις περιπτωσεις που ξερω εγω, ειδηση ειναι οτι εγινε καταγγελια, οχι οτι ζητηθηκε το δωρο πισω.![]()
φυσικα και συμβαινουν τετοια, καμμια αντιρρηση, τα εχω κανει κι εγω σαν εργαζομενος, καποτε.panos291 έγραψε: 22 Δεκ 2018, 09:29Εγω το πιστευω γιατι το εχω δει. Βασικα γίνεται σε τουριστικες επιχειρήσεις που πληρωνουν καλα, αλλα δεν θελουν εξοδα (γιατι δεν χτυπανε αποδείξεις).Ασέβαστος έγραψε: 22 Δεκ 2018, 08:19αν κρινω απο την αληθεια οσων γραφεις συνηθως, ολο το περιστατικο ειναι παραμυθι.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Δεκ 2018, 23:14 Αν κρινω απο τις περιπτωσεις που ξερω εγω, ειδηση ειναι οτι εγινε καταγγελια, οχι οτι ζητηθηκε το δωρο πισω.![]()
Τα πράγματα ειναι απλα. Εχεις πχ ταβέρνα που κονομαει και κλείνεις συμφωνια με τους σερβιτόρους για 40-50 ευρω μεροκάματο ή ποσοστα. Μιλαμε οτι με τα τιπς ξεπερνανε το διχιλιαρο, και το δεκαρικο τη σεζόν.
Αυτη ειναι η συμφωνια και δεν υπαρχουν δωρα γιατι ειναι ηδη ενσωματωμένα (εαν θέλεις δωρα, απλα θα παρεις λιγότερο μηνιατικο το οποιο παλι θα ειναι πολυ παραπανω απο τον βασικο). Στην συμφωνια ειναι ολοι κερδισμενοι, και ο μαγαζάτορας και ο υπάλληλος που μενει κατω απο το αφορολόγητο.
Για να καταληξω.. Εαν αληθευει η συγκεκριμένη περίπτωση, ειτε καποιος μαγαζάτορας πηγε να πηδηξει χαμηλοπληρωμενο εργαζομενο, ειτε κάποιος ηταν απληστος.
Ναι φυσικά δε γίνονται αυτά. Όλοι οι Ελ εργοδότες τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους, δεν εκμεταλλεύονται, δεν ζητάνε δώρα πίσω, δεν ζητάνε απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, να βγάζεις δουλειά για τρία άτομα, να σου χρωστάνε κτλ Αγγελούδια οι Ελ εργοδότες και ευλογημένος ο ιδιωτικός τομέας.
γινονται αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας όπως οι μπούμπηδες θέλουν να το παρουσιάσουν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χαμένος δεν βγαίνει ο εργαζόμενος που τα παίρνει 2πλά σε μαύρα, αλλά το κράτος.Naida έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:35Ναι φυσικά δε γίνονται αυτά. Όλοι οι Ελ εργοδότες τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους, δεν εκμεταλλεύονται, δεν ζητάνε δώρα πίσω, δεν ζητάνε απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, να βγάζεις δουλειά για τρία άτομα, να σου χρωστάνε κτλ Αγγελούδια οι Ελ εργοδότες και ευλογημένος ο ιδιωτικός τομέας.
Γενικός κανόνας δεν είναι σίγουρα υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις οι οποίες πληθαίνουν λόγω νόμων. Ευτυχώς. Αλλά άστο τι επικρατεί στην αγορά εργασίας. Και δεν λέμε για όσους τα παίρνουν μαύρα. Λέμε για όσους δεν τα παίρνουν καθόλου.gassim έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:39γινονται αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας όπως οι μπούμπηδες θέλουν να το παρουσιάσουν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χαμένος δεν βγαίνει ο εργαζόμενος που τα παίρνει 2πλά σε μαύρα, αλλά το κράτος.Naida έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:35Ναι φυσικά δε γίνονται αυτά. Όλοι οι Ελ εργοδότες τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους, δεν εκμεταλλεύονται, δεν ζητάνε δώρα πίσω, δεν ζητάνε απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, να βγάζεις δουλειά για τρία άτομα, να σου χρωστάνε κτλ Αγγελούδια οι Ελ εργοδότες και ευλογημένος ο ιδιωτικός τομέας.
Και αν το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει 10 ταβερνιάρηδες φαντάσου τι ωραία που θα ήταν αν ήταν τα πάντα στο ευλογημένο δημόσιο.
Ένα άτομο γνωρίζεις μόνο; Διότι δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, είναι διαδεδομένη πρακτική σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι μπούμπηδες αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να πιστέψεις οτι οι νόμιμοι είναι η εξαίρεση και γι αυτό όλο ακούν απο κάπου για κάποιον ανώνυμο εργοδότη που σκοτωσε εναν υπάλληλο.Naida έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:46Γενικός κανόνας δεν είναι σίγουρα υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις οι οποίες πληθαίνουν λόγω νόμων. Ευτυχώς. Αλλά άστο τι επικρατεί στην αγορά εργασίας. Και δεν λέμε για όσους τα παίρνουν μαύρα. Λέμε για όσους δεν τα παίρνουν καθόλου.gassim έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:39γινονται αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας όπως οι μπούμπηδες θέλουν να το παρουσιάσουν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χαμένος δεν βγαίνει ο εργαζόμενος που τα παίρνει 2πλά σε μαύρα, αλλά το κράτος.Naida έγραψε: 22 Δεκ 2018, 11:35
Ναι φυσικά δε γίνονται αυτά. Όλοι οι Ελ εργοδότες τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους, δεν εκμεταλλεύονται, δεν ζητάνε δώρα πίσω, δεν ζητάνε απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, να βγάζεις δουλειά για τρία άτομα, να σου χρωστάνε κτλ Αγγελούδια οι Ελ εργοδότες και ευλογημένος ο ιδιωτικός τομέας.
Και αν το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει 10 ταβερνιάρηδες φαντάσου τι ωραία που θα ήταν αν ήταν τα πάντα στο ευλογημένο δημόσιο.
Μη μου βάζεις το δημόσιο μέσα. Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα που τον έχετε αγιοπιιήσει.
Πολλοί μαγαζάτορες πάνε να πηδήξουν χαμηλόμισθους των 400 και 480 ευρώ. Δεν είναι μόνο θέμα απληστίας, είναι και ζήτημα παντελούς απορρύθμισης και απουσίας ελέγχου. Όταν οι τζίροι έχουν πέσει και ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι μπορεί να δηλώσει τον 8ωρο που έχει ως 6ωρο χωρίς σοβαρό κίνδυνο να τον πιάσουν, θα το κάνει. Τα λεφτά που γλιτώνει μια τέτοια επιχείρηση με 10 εργαζομένους σε ένα χρόνο, είναι σεβαστά.panos291 έγραψε: 22 Δεκ 2018, 09:29 Εγω το πιστευω γιατι το εχω δει. Βασικα γίνεται σε τουριστικες επιχειρήσεις που πληρωνουν καλα, αλλα δεν θελουν εξοδα (γιατι δεν χτυπανε αποδείξεις).
Τα πράγματα ειναι απλα. Εχεις πχ ταβέρνα που κονομαει και κλείνεις συμφωνια με τους σερβιτόρους για 40-50 ευρω μεροκάματο ή ποσοστα. Μιλαμε οτι με τα τιπς ξεπερνανε το διχιλιαρο, και το δεκαρικο τη σεζόν.
Αυτη ειναι η συμφωνια και δεν υπαρχουν δωρα γιατι ειναι ηδη ενσωματωμένα (εαν θέλεις δωρα, απλα θα παρεις λιγότερο μηνιατικο το οποιο παλι θα ειναι πολυ παραπανω απο τον βασικο). Στην συμφωνια ειναι ολοι κερδισμενοι, και ο μαγαζάτορας και ο υπάλληλος που μενει κατω απο το αφορολόγητο.
Για να καταληξω.. Εαν αληθευει η συγκεκριμένη περίπτωση, ειτε καποιος μαγαζάτορας πηγε να πηδηξει χαμηλοπληρωμενο εργαζομενο, ειτε κάποιος ηταν απληστος.