stella έγραψε: 27 Απρ 2018, 16:05
Πάντως στην Ελλάδα αυτό το concept έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ.
Δημιουργούνται workshops για να μάθει κάποιος να φτιάχνει γιαούρτι, τυρί, πίτες κτλ.
Τουρίστες φυτεύουν ελιές και τις ονοματίζουν (να πώς γίνεται κάποιος repeated guest εύκολα και γρήγορα).
Μαζεύουν ελιές, κόβουν αγγούρια και ντομάτες από το παρτέρι και μετά συμμετέχουν σε μαθήματα τοπικής μαγειρικής.
Φτιάχνουν μαρμελάδες, αρμέγουν, είναι εμπειρίες όλες αυτές.
Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα πλήρωνα για να πάρω μέρος σε τέτοιες εμπειρίες. Αλλά από την άλλη, εμείς τα έχουμε κοντά μας αυτά και ίσως γι' αυτό να μη μας φαίνονται σημαντικά. Αρκετά σημαντικά για να πληρώσεις και να πάρεις μέρος.
Εμένα μου τριγύριζε στη σκέψη δεν έχουν εδώ και συνεταιρισμό γυναικών όπως παντου κι αυτό ήταν περιεργο. Βρήκα μια δικηγόρο, μια τεχνολόγο διατροφής και χώρο. Ναι αλλα ποιος θα έκανε τις πίτες. Βασικά κάτι άλλο ήθελα αλλα δε θα το πω κιόλας. Κι αρχιζω και λεω στις γυναικες να κάνουμε συνεταιρισμο να φτιάχνουμε διάφορα κτλ
Ε λοιπον, ποσο θα πληρωνόμαστε ήταν η απάντηση
Στην αρχη δεν, μετα βλέπουμε κανουμε πλάνο κτλ. Καμμία δεν ενδιαφέρθηκε, μετά κατάλαβα γιατί δεν έχουν εδώ συνεταιρισμό