!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ozempic

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: Ozempic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Μαρ 2025, 14:27 Πλάκα πλάκα δε νομίζω να έχω δει χοντρό πατινακια

Κάνουν απίστευτες καφριλες φυσικά όπως όλοι στους δρόμους
Αφού οι κατασκευαστές λένε ρε τύπε, ότι είναι για άτομα 100-120 κιλά. Αν ανέβει ένας χοντρός, θα κλατάρει το εργαλείο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Feindflug έγραψε: 28 Μαρ 2025, 14:33
EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Μαρ 2025, 14:27 Πλάκα πλάκα δε νομίζω να έχω δει χοντρό πατινακια

Αφού οι κατασκευαστές λένε ρε τύπε, ότι είναι για άτομα 100-120 κιλά. Αν ανέβει ένας χοντρός, θα κλατάρει το εργαλείο.
δικαβαλους δεν έχεις δει ρε δικέ μου;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Bazoomba έγραψε: 27 Μαρ 2025, 20:43 Aν παρεις σιαλις στο τζυμ και περασει καμια κωλαρα πως δικαιολογεισαι;
Αν είσαι ο πίνκυ ρίχνεις την ευθύνη στις τρίχες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Μαρ 2025, 14:35
Feindflug έγραψε: 28 Μαρ 2025, 14:33

δικαβαλους δεν έχεις δει ρε δικέ μου;
Έχω δει ρε δικέ μου. Κάτι ψιλοτσίχλες είναι, καμία 60αρια κιλά ο καθένας. Και πάλι το πατίνι πάει γονατισμένο. Τι να το κάνει ένας τύπος με 120+ κιλά; Δεν θα τον εξυπηρετεί.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 28 Μαρ 2025, 06:30
dna replication έγραψε: 28 Μαρ 2025, 03:47 μπορεί να είναι απο άγχος
έχω μιλήσει με ένα σωρό κόσμο (online) που έχει το ίδιο, κανείς δεν έχει απομονώσει τι του το προκαλεί, ούτε εγώ.
ευχαριστώ πάντως
είχα ακριβώς το ίδιο, με αύρα, λάμψεις φωτοφοβία ναυτία εμετούς έντονο πόνο σαν ηλεκτρικό παλμό πίσω απο το αριστερό μάτι..2 μέρες off ..
ημικρανία είναι

Ξεκίνησε στα 10 την παραμονή μιας σχολικής παράστασης που όμως ειχα φάει και πολλά κιτρινα τυριά και το βράδυ με πηγαν νοσοκομείο για τους εμετούς και τον πονοκέφαλο
δε βρηκαν τίποτα, μου έκαναν ηρεμιστική ένεση και πέρασε. Η παράσταση πήγε μια χαρά
Συνεχιζε να με πιάνει τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο ως τα 24.
Θυμάμαι ανακάλυψα και έπαιρνα ένα φάρμακο με βαρβιτουρικό και καφείνη για να περάσει.

Η λιγο παλαβιάρα μάνα ενός φιλου που ασχολούνταν με μέθοδο Silva και έλεγχο του νου μια φορά το είχε κάνει να περάσει στη φάση της αύρας με άγγιγμα και διαλογισμό. Μου είχε πει να φαντάζεσαι τον πόνο σαν μπλε φως και να έρχεται ένα λευκο φως να τον διώχνει.

Μετά στο πανεπιστήμιο, κάποια καθηγήτρια μου είπε οτι οφείλεται στο stress και από τότε δε με ξανάπιασε..
δεν ξέρω γιατί, ίσως το πήρα προσωπικά :lol:

*εκτός απο κάποιες μετρημένες περιπτώσεις εξακριβωμένα από κόκκινο κρασί, το Πορτο Καρρας Λημνιό ήταν εγγύηση
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

dna replication έγραψε: 29 Μαρ 2025, 01:59
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Μαρ 2025, 06:30
dna replication έγραψε: 28 Μαρ 2025, 03:47 μπορεί να είναι απο άγχος
έχω μιλήσει με ένα σωρό κόσμο (online) που έχει το ίδιο, κανείς δεν έχει απομονώσει τι του το προκαλεί, ούτε εγώ.
ευχαριστώ πάντως
είχα ακριβώς το ίδιο, με αύρα φωτοφοβία ναυτία εμετούς έντονο πόνο σαν ηλεκτρικό παλμό πίσω απο το αριστερό μάτι..2 μέρες off ..
ημικρανία είναι

Ξεκίνησε στα 10 την παραμονή μιας σχολικής παράστασης που όμως ειχα φάει πολλά κιτρινα τυριά και το βράδυ με πηγαν νοσοκομείο για τους εμετούς και τον πονοκέφαλο
δε βρηκαν τίποτα, μου έκαναν ηρεμιστική ένεση και πέρασε. Η παράσταση πήγε μια χαρά
Συνεχιζε να με πιάνει τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο ως τα 24.
Θυμάμαι ανακάλυψα και έπαιρνα ένα φάρμακο με βαρβιτουρικό και καφείνη για να περάσει.

Η λιγο παλαβιάρα μάνα ενός φιλου που ασχολούνταν με μέθοδο Silva και έλεγχο του νου μια φορά το είχε κάνει να περάσει στη φάση της αύρας με άγγιγμα και διαλογισμό. Μου είχε πει να φαντάζεσαι τον πόνο σαν μπλε φως και να έρχεται ένα λευκο φως να τον διώχνει.

Μετά στο πανεπιστήμιο, κάποια καθηγήτρια μου είπε οτι οφείλεται στο stress και από τότε δε με ξανάπιασε..
δεν ξέρω γιατί, ίσως το πήρα προσωπικά :lol:

*εκτός απο κάποιες μετρημένες περιπτώσεις εξακριβωμένα από κόκκινο κρασί, το Πορτο Καρρας Λημνιό ήταν εγγύηση
Εγω ρε φίλε όλα αυτά τα χρόνια περασα από 10 γιατρούς σε 3 χώρες, κάποια στιγμή έφερε κι ο θείος μου έναν τρομερό υποτίθεται καθηγητή απ' την Αμερική, έκανα ο,τι τελειώνει σε -scan, μου είπαν ο,τι διάγνωση μπορείς να φανταστείς, και κανένας πουστης δε μου είπε το πιο απλό, ότι έχω ημικρανία. Έπρεπε να το βρω μόνος μου τυχαία, όταν έπεσα σε ένα φόρουμ που ζωγράφιζαν ακριβώς αυτά που βλέπεις με τα φώτα και τις θολουρες. Ολόκληρος σύλλογος πασχόντων υπάρχει.

ΥΓ δεν πίνω ούτε επινα ποτέ κρασί.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

vantono έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:39
Dorian έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:19
vantono έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:10
Και αν δεν θες να ξαναπαχύνεις τι κανεις, το παίρνεις εφ όρου ζωής? Δεν θα χρειαστεί να το κοψεις καποια στιγμή? Σου εγγυάται μονιμα αποτελεσματα το οζεμπικ? Ή καποια στιγμη λογω της καταχρησης θα σε επιβαρυνει, θα χρειαστεί να το κοψεις, και μετά θα σου πει ο γιατρος "ως εδω ητανε το ροζ ονειρικο σου συννεφάκι, εχασες τα κιλά που ηθελες αλλα τωρα πρεπει να διατηρηθείς με διατροφή και γυμναστικη (οπως ειναι το φυσιολογικο δηλαδη) απο 'δω και περα"?
πιο εύκολα διατηρείς σταθερό το βάρος παρά χάνεις κιλά. ακόμη η γυμναστική χωρίς περιττά κιλά είναι απέιρως ευκολοτερη, τρέξιμο με κιλά διαλύεις γόνατα χόνδρους, ζορίζεις καρδιά και ψυχολογικά δεν τραβάς. ελξεις body weight ασκήσεις, εκδρομές σε εξοχη που δεν είναι εφικτές, ποδηλασία 100 φορές πιο εύκολη.
ακόμη υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα εφ όρου ζωής, πιεση, θυροειδή, ασθμα, κλπ.
Γουατ δη άκτσουαλ φακ, πύτε μου! Ολα λαθος.
Φυσικά και ειναι μακράν πιο δυσκολο να διατηρηθείς σταθερός στο βαρος σου, απο το να χάσεις κιλα. Το αντιθετο, τα κιλά χάνονται αέρας ιδίως αν εισαι και κανενας εξτριμ παχυσαρκος. Οσο πιο παχυσαρκος εισαι, τόσο πιο γρηγορα κιλά θα χάνεις για πλάκα. Και όσο περισσοτερα φτασεις να χάσεις, τόσο πιο πολυ θα δυσκολεύεσαι μετα για να χασεις λιγα ακομα ή να διατηρηθεις σε αυτα που εισαι.

Οπως και ενας μποντιμπιλντερας που οσο πιο τερματισμένος ειναι, τόσο περισσοτερο θα δυσκολεύεται για να κερδισει επιπλεον μυικά κιλά. Οπως κι ενας άριστος μαθητης που δυσκολεύεται να γινει πιο αριστος ή να παραμεινει σταθερός στην αριστεία του. Ενω ο κακός μαθητης οταν το προσπαθησει πραγματικα να γινει καλυτερος, μπορει να κανει γεωμετρικη προοδο.

Οταν καποιος αδυνατίζει και εχει φτασει στα επιθυμητά επιπεδα σωματικου του βαρους, τότε ειναι που ξεκιναει ο Γολγοθάς, όχι που τελειώνει. Η διαρκεια της διαιτας ειναι η προδοσούλα του Ιουδα και οι κατηγορίες που απαγγέλει ο Πιλάτος, τιποτα δεν εχει γινει ακομα.
Τα 'χετε πολυ παρεξηγημένα στο μυαλο σας, στο θεμα της διατροφης. Λογικο, γιατι αν δεν τα ειχατε, δεν θα πεφτατε στην παγιδα των οζεμπίκ και οζεμπουκ πως λεγονται.
μαλλον κρίνεις εκ του προσωπικού, να υποθέσω κάτω από 35 χωρίς να έχεις πάρει ποτέ σοβαρά πολλά κιλά. ειναι όντως δυσκολότερο σε χρόνο και προσοχή να φτιαξεις τις λεπτομέρειες, πχ να φύγουν σωσιβια, στεγνός χωρίς λίπος στους κάτω κοιλιακούς, αλλά σαφώς ευκολότερο ψυχοσωματικά από χοντρός πχ 130 να πάς σε πιο φυσιολογικό βάρος ξερω γω 90 και να έχεις εδώ και κεί θεματάκια. Το βασικό είναι οτι δεν μπορείς να γυμναστείς αποτελεσματικά, και πρέπει να εισαι συνεχώς σε μήνες ή και χρόνο σε κατάσταση καύσης λίπους. ενας με φυσιολογικό βάρος, παίρνει 2-3 κιλάκια κρεμάει λίγο η μπάκα, το ράβει για μερικές εβδομάδες και ψιλοεπανέρχεται ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται με χιλιους τρόπους χωρίς πρόβλημα, κανει την πεζοπορεία του, το ποδήλατό του, το διάδρομο κοκ. Δεν χρειάζεται να το αποδείξω κοιτάμε γύρω μας υπέρβαρούς πόσοι κατάφεραν να αλλάξουν πραγματικά, ελάχιστοι. Η επιστήμη ανακάλυψε κατι που μπορεί να τους βοηθήσει και φιλολογούμε.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:31
Dorian έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:59
Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:42

Αν θεωρείς οτι πρέπει να εισάγεις την χρήση φαρμάκων για να καταπολεμήσεις την παχυσαρκία, ως πολιτισμός κτλ, κλάψε τα Χαράλαμπε μια νύχτα με φεγγάρι

Είναι ανώμαλο όλο αυτό, όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ
δηλαδή ποιο επιχείρημα έχεις, μπορείς να το παραθέσεις; αυτό είναι άλλωστε το νόημα των φορουμ. ότι κλέβεις το φάρμακο από διαβητικούς απάντησα παραπάνω. εχει βγει εκδοση σε κατάλληλη δοσολογία για αντιμετώπιση παχυσαρκίας . μη πω ότι δεν βλέπω το λόγο να μην δίνεται και από ταμεία. μακροπρόθεσμα θα εξοικονομήσουν πολύ χρήμα αν μειωθεί η παχυσαρκία στον πληθυσμό
Tί εννοείς επιχείρημα?
Δεν είμαι υπερ να πρέπει να καλλιεργείται η πρακτική και η συνήθεια οτι πρέπει να πάρω φάρμακο να αδυνατίσω.
Ειπα, οτι το κανουν πάρα πολλοί! Παχύσαρκοι και μη
Και είναι άλλο να έχεις κάποιους λίγους παχύσαρκους που οκ, να πεις οτι το δίνεις σαν ύστατη ευκαιρία επειδή συντρέχουν άμεσοι λόγοι υγείας
Και άλλο το να έχεις ένα ολόκληρο έθνος παχύσαρκωνω και να λες, παιδιά πάρτε τα φαρμακάκια σας και οκ

Και ναι, στην Ελλαδα πριν δυο χρόνια οι διαβητικοί ψάχνανε το φάρμακο και δεν το έβρισκαν.
γιατί είναι κακό να χρησιμοποιήσεις φάρμακα να αντιμετωπίσεις την παχυσαρκία; λες οποιος δεν το καταλαβαίνει. ε εξήγησε μας. οι διαβητικοί δεν ειχαν γιατί δεν εφεραν την έκδοση για παχυσαρκία, υποθέτω για να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση εγκατεστημένα συμφέροντα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Δεν είναι υγιές κάτι τέτοιο ,εξηγήθηκε και παραπάνω από άλλους συνομιλητές, ούτε σαν πρακτική περ σε (δεν υπάρχει τίποτα χωρίς παρενέργεια) ούτε σαν φιλοσοφία και στάση ζωής.

Δεν μπορώ να στο αναλύσω παραπάνω
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

29.03.2025
Αδυνάτισμα με φάρμακα τύπου Ozempic: Κίνδυνοι για τον οργανισμό – Δείτε τι μπορούν να προκαλέσουν.
Τα ενέσιμα φάρμακα έχουν προκαλέσει φρενίτιδα τα τελευταία χρόνια.

Εικόνα

Ο καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης χαρακτηρίζει επικίνδυνα τα ενέσιμα φάρμακα αδυνατίσματος.

Τα ενέσιμα φάρμακα έχουν προκαλέσει φρενίτιδα τα τελευταία χρόνια, με πολύ κόσμο να τα λαμβάνει για να χάσει λίγα μόνο κιλά, χωρίς μάλιστα να έχει διαβήτη και παρά το γεγονός ότι αυτή είναι η βασική τους ένδειξη, δηλαδή διαβήτης παρουσία παχυσαρκίας. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πρόσφατο παρελθόν παρατηρήθηκε σημαντική έλλειψη στην αγορά για τους ανθρώπους που τα είχαν πραγματικά ανάγκη, λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

«Η ομάδα των GLP1 αγωνιστών έχει αρκετούς εκπροσώπους. Αυτό το φάρμακο κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και δέκα χρόνια, είναι ένα ισχυρό αντιδιαβητικό φάρμακο το οποίο έχει και θετικές επιδράσεις στο μυοκάρδιο και στα νεφρά, όργανα στόχους από το διαβήτη μακροπρόθεσμα. Παρατηρήθηκε όμως ότι έχει και μία θετική παρενέργεια και αυτή είναι η απώλεια σημαντικού σωματικού βάρους, που το έκανε δημοφιλές» λέει ο κ. Χαλβατσιώτης.

Σε εξέλιξη περίπου 3000 αγωγές στις ΗΠΑ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οποία γνωρίζουμε τελικά για τη δραστικότητα αυτού το φαρμάκου, καθώς στις ΗΠΑ περίπου 3.000 αγωγές είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για παρενέργειες στο γαστρεντερικό όπως πχ ειλεός και γαστροπάρεση. Αγωγές δεν υπάρχουν όμως στις ΗΠΑ μόνο για σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και για προβλήματα αισθητικής, από αστέρες του Χόλυγουντ, καθώς τους ακυρώθηκαν συμβόλαια επειδή έχασαν αρκετό λίπος από το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να δείχνουν γερασμένοι.

Την ίδια ώρα στον FDA έχουν κατατεθεί αναφορές για 84 περιπτώσεις ασθενών που χρειάστηκε να κάνουν νοσηλείες.

Επίσημες προειδοποιήσεις του FDA στους επαγγελματίες υγείας για οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παγκρεατίτιδα.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής στο Πρακτορείο FM και στη δημοσιογράφο, Τάνια Μαντουβάλου ,αυτά τα φάρμακα λαμβάνονται χωρίς να υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι πχ για αισθητικούς λόγους, υπάρχουν κίνδυνοι που έχουν αναφερθεί και σε επίσημες προειδοποιήσεις του FDA στους επαγγελματίες υγείας.

«Σε αυτές τις προειδοποιήσεις αναφέρονται: ειλεός, οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παγκρεατίτιδα που οδηγούν σε βαριές νοσηλείες, οξεία χολοκυστίτιδα, αγγειοίδημα, υπογλυκαιμία, επιδείνωση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, και εισρόφηση σε νάρκωση ακόμη και μικρής διάρκειας. Στις ίδιες επίσημες προειδοποιήσεις αναφέρεται ότι σε πειραματόζωα έχει αναπτυχθεί καρκίνος στον θυρεοειδή. Προς επίρρωσιν των άνωθεν θα ήθελα ακόμη να επισημάνω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι υγειονομικές επιτροπές έχουν συλλέξει πάνω από 10.000 αναφορές , σύμφωνα με τις οποίες 1 στους 10 που λάμβανε το φάρμακο είχε προβλήματα με το γαστρεντερικό, 1 στους 100 έκανε χολοκυστίτιδια και 1 στους 10.000 έκανε παγκρεατίτιδα».

Μειώνουν εξαρτήσεις σε ουσίες -προστατεύουν από Αλτσχάιμερ – Αύξηση κινδύνου 266% για εν τω βάθη θρομβοφλεβίτιδα.
Πρόσφατη μελέτη, αναφέρει ο κ. Χαλβατσιώτης που βασίστηκε στα ιστορικά 215.970 ασθενών και δημοσιεύθηκε στο «Nature Medicine» τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι ναι μεν τα φάρμακα αυτά έχουν θετικές επιδράσεις στο διαβήτη, μειώνουν τις εξαρτήσεις από αλκοόλ, κάνναβη ή άλλες ουσίες και δρουν μάλλον προστατευτικά προς τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, όπως πχ Αλτσχάιμερ. «Καταγράφηκαν όμως υπόταση, παγκρεατίτιδα, νεφρολιθίαση και πολλές παρενέργειες στο γαστρεντερικό. Άλλη μελέτη- μετανάλυση που έχει δημοσιευθεί στο «Journal of Endocrinology» το 2021, αναφέρει ότι με τα φάρμακα αυτά αυξάνεται ο κίνδυνος κατά 266% για εν τω βάθει θρομβοφλεβίτιδα, που μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή».

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο παθολόγο η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμιάτρων έχει αναφέρει ότι το φάρμακο σε ορισμένους ασθενείς οδηγεί σε τύφλωση στο πλαίσιο του συνδρόμου ΝΑΙΟΝ, που έχει να κάνει με ισχαιμία των μικρών αγγείων του βυθού του οφθαλμού.

Οδηγία της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας για γυμναστική με βάρη.
«Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι εκτός από την απώλεια λιπώδους ιστού, το φάρμακο οδηγεί και σε σαρκοπενία λόγω της παράλληλης απώλειας μυϊκής μάζας. Γνωρίζουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα ή και οι διαβητικοί μεγαλύτερης ηλικίας δεν σιτίζονται σωστά, δεν παίρνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, γιατί έχουν κακό πρότυπο διατροφής. Έτσι όταν μειωθεί η ποσότητα του φαγητού λόγω της ανορεξίας που προκαλεί αυτή η θεραπεία, οδηγούνται σε υποθρεψία και εύκολη κόπωση. Και για αυτό το λόγο υπάρχει από φέτος οδηγία της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, αυτοί που λαμβάνουν αγωγή με glp1, να κάνουν γυμναστική με βάρη για να ανακτήσουν την απώλεια μυϊκής μάζας» λέει ο κ. Χαλβατσιώτης.

Και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει και τίθεται στον κ. Χαλβατσιώτη είναι εφόσον αυτά τα φάρμακα κυκλοφορούν εδώ και 10 χρόνια, όλα αυτά τα προβλήματα δεν έχουν εντοπιστεί; «Όχι γιατί τα παλαιότερα σκευάσματα δεν είχαν τόσο ισχυρή δράση στην απώλεια σωματικού βάρους, όσο οι πρόσφατοι εκπρόσωποι της κατηγορίας των φαρμάκων αυτών. Επίσης είχαν καθημερινή ενέσιμη χορήγηση, ενώ τα τωρινά χορηγούνται μια φορά την εβδομάδα, γεγονός που τα καθιστά και πιο ελκυστικά στη χρήση τους για το διαβήτη. Τα παλαιότερα σκευάσματα ήταν επικεντρωμένα κυρίως στην αντιδιαβητική τους δράση και την προστασία του μυοκαρδίου. Ωστόσο για τους ισχυρότερους σε δράση εκπροσώπους της κατηγορίας, δηλαδή τα πιο πρόσφατα φάρμακα που διαφημίζονται κιόλας στην αγορά, έχουμε πλέον αρκετά στοιχεία».

Εσείς σε ένα άτομο με νοσογόνο παχυσαρκία που δεν έχει διαβήτη ή με προδιαβήτη θα χορηγούσατε αυτή τη θεραπεία, ερωτάται στη συνέχεια ο καθηγητής. «Όταν κάποιος έχει νοσογόνο παχυσαρκία, δηλαδή BMI πάνω από 35 με προδιαβήτη και σοβαρό τον κίνδυνο να αναπτύξει καρδιαγγειακά συμβάμματα αν δεν χάσει γρήγορα βάρος, ναι θα του το δώσω. Γιατί και η επιλογή που μας προτείνουν οι επιστημονικές εταιρείες παγκοσμίως, είναι τα φάρμακα αυτά να τα σκεφτούμε όταν θέλουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στον ασθενή μας, όχι μόνο από την αντιδιαβητική αγωγή, αλλά και από την απώλεια του σωματικού του βάρους».

Αυξάνεται η γονιμότητα στις γυναίκες - Ακυρώνεται η δράση των αντισυλληπτικών.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο καθηγητής αναφέρει ότι τα φάρμακα αυτά έχουνε μία θετική επίδραση στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, άρα αυξάνεται η γονιμότητα στις γυναίκες που έχουν δυσκολία να τεκνοποιήσουν. «Παράλληλα όμως ακυρώνει τη δράση των αντισυλληπτικών φαρμάκων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ανεπιθύμητες κυήσεις. Επίσης όπως είναι γνωστό όταν διακοπεί η θεραπεία, σχεδόν πάντα ανακτάται το βάρος που έχει χαθεί. Οπότε δεν ξέρουμε για πόσο καιρό πρέπει να συνεχίζεται η θεραπεία και αν πρέπει να εκτίθεται μακροπρόθεσμα ο ασθενής στον κίνδυνο των ανεπιθύμητων παρενεργειών. Είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να μάθουμε για τα φάρμακα αυτά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να χορηγούνται όταν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος και όχι για λόγους αισθητικής» προσθέτει.
https://www.pronews.gr/ygeia/adynatisma ... okalesoun/
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia »

Γιατί ο Αρναούτογλου δεν έχει πάρει ακόμη οζεμπικ και λέει ότι θέλει οξυγόνο για να κοιμηθεί?😰
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

April 19, 2025
Weight-loss drugs entering 'new era' with breakthrough daily pill.
Eli Lilly expected to release non-refrigerated daily weight-loss pill in 2026.

Εικόνα
https://www.foxbusiness.com/media/weigh ... daily-pill

April 18, 2025
Everything to know about the new weight loss pill that works as well as Ozempic — and when you can get it.
https://nypost.com/2025/04/18/health/we ... an-get-it/

https://www.youtube.com/watch?v=SpCJpiHxI2M
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”