Δεν επιτρέπεται σε αξιωματικό που έχει περικυκλωθεί και κρίνει ότι οι μονάδες/μοναδα που διοικεί δεν εχουν ελπίδα/ πυρομαχικά να παραδοθεί; στις μέρες μας ειναι πιο εύκολη η επικοινωνιά με το κεντρικό στρατηγείο βέβαια να παρει εντολές. Τι ισχύει με βάση τους στρατιωτικούς κανονισμούς εννοώ, ότι μετά θα θεωρείται προδότης ή ότι άλλοScouser έγραψε: 13 Απρ 2025, 12:03Ο Τσολάκογλου δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει καμία συνθηκολόγηση, αυτή ήταν απόφαση που ανήκε στην κυβέρνηση ή έστω στον Παπάγο. Η δε απαγκίστρωση των Άγγλων ήταν προφανώς στόχος που ήταν σημαντικός και για την Ελλάδα, εφόσον ο πόλεμος συνεχιζόταν. Δυστυχώς, όπως φάνηκε στη συνέχεια, Τσολάκογλου, Κατσιμήτρος και λοιποί είχαν άλλες στοχεύσεις όταν αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν.dna replication έγραψε: 13 Απρ 2025, 11:44η πλειοψηφία της ηγεσίας του στρατού (Τσολάκογλου και λοιποί) πίστευε οτι είχε κάνει το καθήκον της, είχε διασώσει την τιμή των οπλων και του στρατού στην Αλβανία και επιθυμούσε μια έντιμη συνθηκολόγηση την οποία πρόσφεραν οι Γερμανοί.Scouser έγραψε: 13 Απρ 2025, 10:50
Δεν μπορούσε να γίνει σύμπτυξη, οι Βρετανοί ονειρεύονταν. Καταρχάς δεν υπήρχαν τα διαθέσιμα μηχανοκίνητα μέσα για μια τέτοια επιχείρηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά υπό ιταλική πίεση. Ο κύριος όγκος του στρατού θα εγκατέλειπε τον βαρύ οπλισμό στην Αλβανία, μετά θα παγιδευόταν κάπου στην Ήπειρο μεταξύ Γερμανών και Ιταλών και θα καταστρεφόταν εντελώς. Επίσης, ακόμα και αν υπήρχαν τα μέσα, αμέσως μόλις διατασσόταν η εκκένωση της Αλβανίας, το ηθικό θα κατέρεε. Διαβάζω αυτές τις μέρες ένα προσφάτως δημοσιευθέν βιβλίο με τα απομνημονεύματα από τον πόλεμο του '40 ενός λοχαγού του ΠΒ. Προς το τέλος γράφει ότι μόλις έγινε ευρέως γνωστό ότι οι Γερμανοί επιτίθονταν και διατάχθηκε σύμπτυξη από την Αλβανία, οι στρατιώτες ουσιαστικά στασίασαν και σταμάτησαν να υπακούουν στις εντολές των αξιωματικών τους. Κανείς δεν είχε διάθεση να σκοτωθεί για μια χαμένη υπόθεση. Τέλος, ακόμα και αν κατάφερναν να συμπτυχθούν εγκαίρως στη ''Γραμμή W'', πάλι απλά θα καθυστερούσαν για μερικές ημέρες το αναπόφευκτο. Όλη η ιστορία ήταν να μην μπει η Γερμανία στον πόλεμο. Από τη στιγμή που μπήκε, επιχειρησιακά το ματς είχε κριθεί, όλο το ζήτημα ήταν πλέον να διασωθεί η τιμή της χώρας.
Οι Αγγλοι πίεζαν για συνέχιση του αγώνα οχι γιατί πίστευαν οτι θα κρατήσουν την Ελλάδα αλλά για να προλάβουν να απαγκιστρωθούν
και?
Τραγική ιστορία. Εμείς δεν είχαμε καμία απώλεια στους πολέμους ως οικογένεια.Yochanan έγραψε: 13 Απρ 2025, 14:33+1Σέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.nyxtovios έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:37 Πόσο χρονών είστε ρε που είχατε και παππούδες βετεράνους; Εμένα ο προ παππούς πολέμησε.
Παππούς και προπάππους στους Βαλκανικούς, Α' Παγκόσμιο και Μικρασία. Ο παππούς μου ήταν ο μόνος από τέσσερα αδέρφια που επέζησε από τους πολέμους (γύρω 10 χρόνια συνεχόμενα πολεμήσαν οι Έλληνες τότε - από το 1912 μέχρι το 1922) και εκτελέστηκε από τους Ναζί σε επιχείρηση αντιποίνων όπου κάψανε κι ό,τι περιουσία είχαν. Ο πατέρας μου μεγάλωσε με ξένους, η γιαγιά δεν μπορούσε να συντηρήσει τόσα παιδιά μόνη της, έδωσε τα αγόρια να τα μεγαλώσουν ξένοι. Τα τελευταία 100 χρόνια καλά τα κατάφεραν οι Έλληνες, αν σκεφτείς που ήμασταν μπορούσε να είχε πάει πολύ χειρότερα.
Τραγική ιστορία όντωςΣέλευκας έγραψε: 14 Απρ 2025, 01:25Τραγική ιστορία. Εμείς δεν είχαμε καμία απώλεια στους πολέμους ως οικογένεια.Yochanan έγραψε: 13 Απρ 2025, 14:33+1Σέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42
Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.
Παππούς και προπάππους στους Βαλκανικούς, Α' Παγκόσμιο και Μικρασία. Ο παππούς μου ήταν ο μόνος από τέσσερα αδέρφια που επέζησε από τους πολέμους (γύρω 10 χρόνια συνεχόμενα πολεμήσαν οι Έλληνες τότε - από το 1912 μέχρι το 1922) και εκτελέστηκε από τους Ναζί σε επιχείρηση αντιποίνων όπου κάψανε κι ό,τι περιουσία είχαν. Ο πατέρας μου μεγάλωσε με ξένους, η γιαγιά δεν μπορούσε να συντηρήσει τόσα παιδιά μόνη της, έδωσε τα αγόρια να τα μεγαλώσουν ξένοι. Τα τελευταία 100 χρόνια καλά τα κατάφεραν οι Έλληνες, αν σκεφτείς που ήμασταν μπορούσε να είχε πάει πολύ χειρότερα.
Ακριβώς τα ίδιαΣέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.nyxtovios έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:37 Πόσο χρονών είστε ρε που είχατε και παππούδες βετεράνους; Εμένα ο προ παππούς πολέμησε.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
The ZG 1229 Vampir 1229 (ZG 1229), also known by its code name Vampir, was an active infrared device developed for the Wehrmacht for the Sturmgewehr 44 assault rifle during World War II, intended primarily for night use.

Εσένα ήταν κομμουνιστής, εμένα το πρόβλημα ήταν ότι ο δικός μου ήταν δεξιός.....Beria έγραψε: 14 Απρ 2025, 12:38Ακριβώς τα ίδιαΣέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.nyxtovios έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:37 Πόσο χρονών είστε ρε που είχατε και παππούδες βετεράνους; Εμένα ο προ παππούς πολέμησε.
Ο παππούς γεννημένος 1897, πολέμησε από το 1917 μέχρι την κατάρρευση του μετώπου στην Μικρασία.
Βενιζελικός που πέρασε στο ΕΑΜ και μετά στην ΕΔΑ
Ο πατέρας έκανε δίμηνο στην Μακρόνησο που τότε έκλεινε
Όσο κι αν σε εκείνο το κλίμα πόλωσης φαίνεται περίεργο, κανείς από τους δύο (παππούς, πατέρας) δεν ήταν κομμουνιστές. Δεν πέρασαν δηλαδή στο ΚΚΕΣέλευκας έγραψε: 20 Απρ 2025, 22:47Εσένα ήταν κομμουνιστής, εμένα το πρόβλημα ήταν ότι ο δικός μου ήταν δεξιός.....Beria έγραψε: 14 Απρ 2025, 12:38Ακριβώς τα ίδιαΣέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42
Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.
Ο παππούς γεννημένος 1897, πολέμησε από το 1917 μέχρι την κατάρρευση του μετώπου στην Μικρασία.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Ακριβώς το ίδιο διάστημα υπηρέτησε κι ο δικός μου παππούς γεννημένος το 1894. Λοχίας Εύζωνας.Beria έγραψε: 14 Απρ 2025, 12:38Ακριβώς τα ίδιαΣέλευκας έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:42Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.nyxtovios έγραψε: 07 Απρ 2025, 22:37 Πόσο χρονών είστε ρε που είχατε και παππούδες βετεράνους; Εμένα ο προ παππούς πολέμησε.