θεσσαλονίκη

Γιατι δεν ρωτάς πόσες ώρες δουλεύουμε τη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα;Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:41 Ε, ναι. Η Πρωτομαγιά, είναι σφήνα νομότυπη, (σωστά όμως..), που πάει και κουμπώνει στις υπόλοιπες εκατοντάδες ''εξεγέρσεις'' αέργων.
Ξαναρωτάω. Πόσες μέρες δουλεύετε το μήνα; Από περιέργεια.
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 21:21Γιατι δεν ρωτάς πόσες ώρες δουλεύουμε τη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα;Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:41 Ε, ναι. Η Πρωτομαγιά, είναι σφήνα νομότυπη, (σωστά όμως..), που πάει και κουμπώνει στις υπόλοιπες εκατοντάδες ''εξεγέρσεις'' αέργων.
Πάντως με μια δουλειά τα 70% των εργαζομένων φτάνει για 19 μέρες. Σύμφωνα με έρευνα έτσι.
https://www.in.gr/2024/01/24/economy/oi ... is-gsevee/Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:41Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 21:21Γιατι δεν ρωτάς πόσες ώρες δουλεύουμε τη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα;Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:41 Ε, ναι. Η Πρωτομαγιά, είναι σφήνα νομότυπη, (σωστά όμως..), που πάει και κουμπώνει στις υπόλοιπες εκατοντάδες ''εξεγέρσεις'' αέργων.
Πάντως με μια δουλειά τα 70% των εργαζομένων φτάνει για 19 μέρες. Σύμφωνα με έρευνα έτσι.
Για πες, πόσες ώρες δουλεύεις την ημέρα, για να τα βγάλεις πέρα; Διότι εγώ δούλευα τρόπον τινά, με 'καθετήρα'', πάνω από 14 ώρες, για να μπορέσω να βγάλω ένα τίμιο μεροκάματο, συν τα όσα είχα να διαχειριστώ, στην επιχείρησή μου. Συνεταιρικά. Μας έφευγε ο πάτος, σε καθημερινή βάση. Γαμιόμασταν αγρίως.
Άσε σε μένα τις μαλακίες περί ερευνών .Δούλεψε να δεις χαϊρι. Πάψε να τα ξύνεις.
Φίλος, αλήθεια λυπάμαι για την περιπέτεια με την υγεία σου. Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και να έχεις δουλειά.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 23:26https://www.in.gr/2024/01/24/economy/oi ... is-gsevee/Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:41Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 21:21
Γιατι δεν ρωτάς πόσες ώρες δουλεύουμε τη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα;
Για πες, πόσες ώρες δουλεύεις την ημέρα, για να τα βγάλεις πέρα; Διότι εγώ δούλευα τρόπον τινά, με 'καθετήρα'', πάνω από 14 ώρες, για να μπορέσω να βγάλω ένα τίμιο μεροκάματο, συν τα όσα είχα να διαχειριστώ, στην επιχείρησή μου. Συνεταιρικά. Μας έφευγε ο πάτος, σε καθημερινή βάση. Γαμιόμασταν αγρίως.
Άσε σε μένα τις μαλακίες περί ερευνών .Δούλεψε να δεις χαϊρι. Πάψε να τα ξύνεις.
50 με 55 ώρες τη βδομάδα σημαίνει 10-11 ώρες τη μέρα. Στο παρελθόν σε διάφορους κλάδους έχω δουλέψει και γω 14 ώρες, κλεμμένα ένσημα κ.α.
αυτό όμως δεν είναι χαΐρι, αποκτήνωση είναι. Αν τύχει να δουλεύω [8,5 ώρες χ 5]+4 ώρες υπερωρίες/υπερεγασίες τη βδομάδα δηλαδή 46,5 ώρες τη βδομάδα σύνολο, ο μήνας ζορίζει. Ξέρεις πόσο έχουν τα νοίκια ρε φιλενάδα;
Ρε συ θέλω να δουλεύω για να ζώ όχι να ζώ για να δουλεύω
Αυτό που μας αξίζει είναι η ζωή και το οξυγόνο όχι η επιβίωση και ο καθετήρας. Κάπου πρέπει να πούμε και όπα και το όπα ήταν όταν δούλευα σα ζώο 14 ώρες, τραυματίστηκα στη δουλειά για 3 βδομάδες και απολύθηκα μόλις επέστρεψα. Οι μόνοι που ήρθαν να συμπαρασταθούν ξέρεις ποιοι ήταν; Αν είσαι στην πιάτσα ξέρεις. Όλοι λοιπόν έκτος τα τσακάλια που έχουν τσαγανό και συμπαραστέκονται στους εργάτες έλεγαν τι κρίμα μόνο.
Έχω επανέλθει, είναι παλιά ιστορία, τώρα έχω αλλάξει κλάδο. Ευχαριστώ.Πασιφάη έγραψε: 11 Απρ 2025, 13:29Φίλος, αλήθεια λυπάμαι για την περιπέτεια με την υγεία σου. Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και να έχεις δουλειά.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 23:26https://www.in.gr/2024/01/24/economy/oi ... is-gsevee/Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:41
50 με 55 ώρες τη βδομάδα σημαίνει 10-11 ώρες τη μέρα. Στο παρελθόν σε διάφορους κλάδους έχω δουλέψει και γω 14 ώρες, κλεμμένα ένσημα κ.α.
αυτό όμως δεν είναι χαΐρι, αποκτήνωση είναι. Αν τύχει να δουλεύω [8,5 ώρες χ 5]+4 ώρες υπερωρίες/υπερεγασίες τη βδομάδα δηλαδή 46,5 ώρες τη βδομάδα σύνολο, ο μήνας ζορίζει. Ξέρεις πόσο έχουν τα νοίκια ρε φιλενάδα;
Αυτό που μας αξίζει είναι η ζωή και το οξυγόνο όχι η επιβίωση και ο καθετήρας. Κάπου πρέπει να πούμε και όπα και το όπα ήταν όταν δούλευα σα ζώο 14 ώρες, τραυματίστηκα στη δουλειά για 3 βδομάδες και απολύθηκα μόλις επέστρεψα. Οι μόνοι που ήρθαν να συμπαρασταθούν ξέρεις ποιοι ήταν; Αν είσαι στην πιάτσα ξέρεις. Όλοι λοιπόν έκτος τα τσακάλια που έχουν τσαγανό και συμπαραστέκονται στους εργάτες έλεγαν τι κρίμα μόνο.
Εννοείται πως είμαι χρόνια στην πιάτσα, αλλά ποτέ δεν είχα παρτίδες με κόμματα. Ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Διότι έχω μάθει να μην γλείφω εκεί που χέζω. Μην σοκαριστείς δα, το εννοώ.
Εγώ πάλι, δεν αλλάζω στάση φίλος. Ειλικρινά δεν έχω μετανιώσει στο ελάχιστο, ούτε θεωρώ χαμένα τα χρόνια που περάσανε, για να ''αντικρύσω την θεία επιφοίτηση'' όλων όσων, επιθυμούν και αρέσκονται να με προσηλυτίσουν σε κομματικά δεδομένα. Στο λέω πολύ όμορφα. Είναι πολύ σημαντικό, να ορίζεις τη ζωή σου, όπως εσύ τη θες και όχι όπως σου υπαγορεύουν οι άλλοι. Όποιοι κι αν είναι αυτοί.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Απρ 2025, 13:58Έχω επανέλθει, είναι παλιά ιστορία, τώρα έχω αλλάξει κλάδο. Ευχαριστώ.Πασιφάη έγραψε: 11 Απρ 2025, 13:29Φίλος, αλήθεια λυπάμαι για την περιπέτεια με την υγεία σου. Ελπίζω τώρα να είσαι καλά και να έχεις δουλειά.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Απρ 2025, 23:26
https://www.in.gr/2024/01/24/economy/oi ... is-gsevee/
Εννοείται πως είμαι χρόνια στην πιάτσα, αλλά ποτέ δεν είχα παρτίδες με κόμματα. Ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Διότι έχω μάθει να μην γλείφω εκεί που χέζω. Μην σοκαριστείς δα, το εννοώ.
και γω έτσι έλεγα, αυτοί (τα κόμματα) νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, τις θέσεις τους, τις ψήφους. Οπότε δε σε κατηγορώ ως προς στη στάση σου γιατί και γω την ίδια στάση κρατούσα, βγαίνουν στις εκλογές και μας πρήζουν. Ήρθε βέβαια ένα γεγονός (αυτό που ανέφερα) μαζί με μικρότερα και άλλαξα στάση, μακάρι να μην χρειαζόταν να μου συμβεί κάτι τέτοιο για να συνειδητοποιήσω ότι αυτή η κοινωνία πρεπει να αλλάξει και θεωρώ χαμένα χρόνια όταν κοιτούσα μόνο τον κώλο μου, παρόλο που κρατούσα ατομικίστικη στάση δεν γλύτωσα το τομάρι μου, έσκασε και σε μένα.