!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Liberation Day - Δασμαγεδδών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Manolis

Re: Liberation Day - Δασμαγεδδών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis »

nemo έγραψε: 09 Απρ 2025, 23:51 να προσθεσω οτι η ψυχικη νοσος που εχασε στις προσφατες εκλογες εμαθε οτι τους δασμους
που επεβαλε ο τραμπ στην κινα δεν θα τους πληρωσει η κινα αλλα οι αμερικανοι φορολογουμενοι

επισης και κατι απο ελλαδα
Θάνος Τζήμερος
@ThanosTzimeros
·
9 ώ
Έγραφα πριν τις αμερικανικές εκλογές ότι η δυστυχία του αμερικανού ψηφοφόρου είναι ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μια ηλίθια, πιόνι της woke ατζέντας και σε κάποιον αντι-woke αγροίκο που δεν έχει το status όχι για πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά ούτε για πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανω Ραχούλας.
τι θέλει να πει ο βλημερος;
ότι το προπύργιο του αγαπημένου του καπιταλισμού έχει τα μαύρα του τα χάλια ;
πόσα χτυπήματα να αντέξει πια ο κατά φαντασίαν διαφημιστής; :smt005:
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:16
Esperos έγραψε: 10 Απρ 2025, 07:20 Πρώτα απ’ όλα, τους δασμούς δεν τους πληρώνει ο "ξένος". Τους μετακυλίει, κατά το μεγαλύτερο μέρος (μπορεί να συμπιέσει λίγο και το δικό του περιθώριο κέρδους), στην τιμή του προϊόντος.
Δηλαδή αν εγώ εισάγω σώβρακα απ'την Κίνα, και πάθει ο Μητσοτάκης εγκεφαλικό και επιβάλλει δασμό 10 χιλιάδες ευρώ ανά σώβρακο, και σου βάλω την τιμή του σώβρακου από τρία ευρώ που ήτανε στα δέκα χιλιάδες και τρία, εσύ θα το αγοράσεις;

Αρχίδια θα αγοράσεις, θα πας στο διπλανό μαγαζί που τα πουλάει ακόμα 3 ευρώ, κι αν δεν έχει το διπλανό θα πας στο παραδιπλανό, ή θα παραγγείλεις από αλλού, ή θα φορέσεις το τρύπιο, ή θα βάλεις τη γιαγιά σου να σου πλέξει σώβρακο, ή δε θα φορέσεις καθόλου σώβρακο, πάντως μια φορά το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο.

Αυτό το σύμπαν στο οποίο οι εταιρίες βάζουν την τιμή όπου γουστάρουν και ο πελάτης κάθετα και στα σκάει γιατί σε λυπήθηκε υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Αυτό που πιό συχνά συμβαίνει είναι ή ότι τρώς τη χασούρα και αφήνεις την τιμή εκεί που είναι, ή πας στον προμηθευτή σου και προσπαθείς να τον πείσεις να μοιραστεί τη χασούρα μαζί σου, ή πας σε άλλο προμηθευτή, ή απλά κλείνεις.

Γιατί η τιμή πριν μπει ο δασμός ήταν ήδη στο μάξιμουμ που ήταν διατεθιμένος να πληρώσει ο πελάτης για ένα σώβρακο. Και αν δεν ήταν, τότε είσαι απλά μαλάκας και άσχετος σαν έμπορος. Αλλά οι περισσότεροι δεν είναι.
"το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο. "
Eπειδή το σώβρακο, χρειάζεται και άλλες υπηρεσίες, δεν θα το αγοράσω 10003 αλλά 4, ή 5.
Άλλο 3 και άλλο 5.
Άλλο καινούργιο τσίλικο και άλλο με τρύπα.
Άλλο να πλένω στο πλυντήριο 30 σώβρακα με το ίδιο σαπούνι και νερό και άλλο κάθε μέρα
να πλένω ένα σώβρακο διότι μπορώ να έχω μόλις δύο, δεν μπορώ να διαθέσω να έχω μπακαπ 30 σώβρακα.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:16Αρχίδια θα αγοράσεις, θα πας στο διπλανό μαγαζί που τα πουλάει ακόμα 3 ευρώ, κι αν δεν έχει το διπλανό θα πας στο παραδιπλανό, ή θα παραγγείλεις από αλλού, ή θα φορέσεις το τρύπιο, ή θα βάλεις τη γιαγιά σου να σου πλέξει σώβρακο, ή δε θα φορέσεις καθόλου σώβρακο, πάντως μια φορά το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο.
Μα ακριβώς, αυτό θέλει να πετύχει ο Τραμπ, να γίνουν μαγαζιά στις ΗΠΑ που να φτιάχνουν σώβρακα... Ουπς! δύσκολα να μπορούν να πουλιούνται 3 ευρώ. Η να γίνουν φυτείες που να παράγουν βανίλια Μαδαγασκάρης... Ουπς! αυτό είναι ακόμη πιό δύσκολο.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

Leporello έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:59
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:16Αρχίδια θα αγοράσεις, θα πας στο διπλανό μαγαζί που τα πουλάει ακόμα 3 ευρώ, κι αν δεν έχει το διπλανό θα πας στο παραδιπλανό, ή θα παραγγείλεις από αλλού, ή θα φορέσεις το τρύπιο, ή θα βάλεις τη γιαγιά σου να σου πλέξει σώβρακο, ή δε θα φορέσεις καθόλου σώβρακο, πάντως μια φορά το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο.
Μα ακριβώς, αυτό θέλει να πετύχει ο Τραμπ, να γίνουν μαγαζιά στις ΗΠΑ που να φτιάχνουν σώβρακα... Ουπς! δύσκολα να μπορούν να πουλιούνται 3 ευρώ. Η να γίνουν φυτείες που να παράγουν βανίλια Μαδαγασκάρης... Ουπς! αυτό είναι ακόμη πιό δύσκολο.
Ο Τραμπ δεν είναι όποιος και όποιος.
Έχει καταφέρει να χρεοκοπήσει επιχείρηση καζίνο με ρουλέτες και φρουτάκια στο Λας Βεγκας... ρεσπεκτ λέμε.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:16
Esperos έγραψε: 10 Απρ 2025, 07:20 Πρώτα απ’ όλα, τους δασμούς δεν τους πληρώνει ο "ξένος". Τους μετακυλίει, κατά το μεγαλύτερο μέρος (μπορεί να συμπιέσει λίγο και το δικό του περιθώριο κέρδους), στην τιμή του προϊόντος.
Δηλαδή αν εγώ εισάγω σώβρακα απ'την Κίνα, και πάθει ο Μητσοτάκης εγκεφαλικό και επιβάλλει δασμό 10 χιλιάδες ευρώ ανά σώβρακο, και σου βάλω την τιμή του σώβρακου από τρία ευρώ που ήτανε στα δέκα χιλιάδες και τρία, εσύ θα το αγοράσεις;

Αρχίδια θα αγοράσεις, θα πας στο διπλανό μαγαζί που τα πουλάει ακόμα 3 ευρώ, κι αν δεν έχει το διπλανό θα πας στο παραδιπλανό, ή θα παραγγείλεις από αλλού, ή θα φορέσεις το τρύπιο, ή θα βάλεις τη γιαγιά σου να σου πλέξει σώβρακο, ή δε θα φορέσεις καθόλου σώβρακο, πάντως μια φορά το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο.

Αυτό το σύμπαν στο οποίο οι εταιρίες βάζουν την τιμή όπου γουστάρουν και ο πελάτης κάθετα και στα σκάει γιατί σε λυπήθηκε υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Αυτό που πιό συχνά συμβαίνει είναι ή ότι τρώς τη χασούρα και αφήνεις την τιμή εκεί που είναι, ή πας στον προμηθευτή σου και προσπαθείς να τον πείσεις να μοιραστεί τη χασούρα μαζί σου, ή πας σε άλλο προμηθευτή, ή απλά κλείνεις.

Γιατί η τιμή πριν μπει ο δασμός ήταν ήδη στο μάξιμουμ που ήταν διατεθιμένος να πληρώσει ο πελάτης για ένα σώβρακο. Και αν δεν ήταν, τότε είσαι απλά μαλάκας και άσχετος σαν έμπορος. Αλλά οι περισσότεροι δεν είναι.
Ειναι τελειως ατυχες το παραδειγμα. Ανπαει 10 χιλιαρικα το σωβρακο και ξερεις οτι δε θα το πουλησεις, δε θα το αγορασεις. Ο πελατης δε θα μπορει να φορεσει σωβρακο, εσυ θα χασεις τη δουλεια και θα ειναι μια wonderful liberated day for the country and its beautiful people.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Esperos έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:50 "το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις είναι να πληρώσεις 10.003 ευρώ για ένα σώβρακο. "
Eπειδή το σώβρακο, χρειάζεται και άλλες υπηρεσίες, δεν θα το αγοράσω 10003 αλλά 4, ή 5.
Άλλο 3 και άλλο 5.
Άλλο καινούργιο τσίλικο και άλλο με τρύπα.
Άλλο να πλένω στο πλυντήριο 30 σώβρακα με το ίδιο σαπούνι και νερό και άλλο κάθε μέρα
να πλένω ένα σώβρακο διότι μπορώ να έχω μόλις δύο, δεν μπορώ να διαθέσω να έχω μπακαπ 30 σώβρακα.
αν μπορούσα να το βάλω 4 ή 5 θα το είχα κάνει ήδη, σιγά μην περίμενα τον τραμπ να βάλει δασμούς.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Leporello έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:59 Μα ακριβώς, αυτό θέλει να πετύχει ο Τραμπ, να γίνουν μαγαζιά στις ΗΠΑ που να φτιάχνουν σώβρακα... Ουπς! δύσκολα να μπορούν να πουλιούνται 3 ευρώ. Η να γίνουν φυτείες που να παράγουν βανίλια Μαδαγασκάρης... Ουπς! αυτό είναι ακόμη πιό δύσκολο.
ξέρω κι εγώ τι θέλει ο μαλάκας;
απλά μου τη δίνει που διάφοροι τύποι που δεν έχουν κάνει κοστόλόγηση ποτέ στη ζωή τους και δεν έχουν ιδέα πώς βγαίνουν οι τιμές στην αγορά, να σου λένε ότι μπορεί ο πωλητής να ανεβάζει την τιμή όσο γουστάρει επειδή του ανέβηκε το κόστος.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

τι συμβαινει σε μια χωρα οταν δεν επιβαλει κανενα δασμο σε προιοντα που εισαγονται
και οκ βραχυπροθεσμα σε μια μικρη χρονικη διαρκεια οφελει τους καταναλωτες που αγοραζουν φθηνα
προιοντα ..αλλα μετα απο 30 με 50 χρονια τι γινεται;

θα συνεχιζουν τα προιοντα να ερχονται φθηνα; οταν και οι μισθοι στο κρατος που τα εξαγει
θα αυξηθουν; βλεπουμε και το παραδειγμα της κινας που οι μισθοι ανεβηκαν και τα προιοντα το ιδιο

η λυση για μια χωρα δεν ειναι το τελειως ελευθερο εμποριο θα πρεπει να υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας
σε μερικα εισαγωμενα ειδη
πχ
οταν δεν υπαρχουν ελληνικα ρουχα αυτο εχει επιπτωση και στους αγροτες δεν θα υπαρχει αναγκη
για να καλλιεργήσουν βαμβακι αν δεν υπαρχουν μαλλινα ρουχα δεν θα εχουμε και τα προβατακια μας
και σε τοσα αλλα ειδη που θα σταματησουν να παρασκευαζονται στην ελλαδα

για αυτο εχει αξια το εμπορικο ισοζυγιο τι εξαγουμε και τι εισαγουμε
η χειροτερη πολιτικη ειναι να εχουμε ευτυχισμενους καταναλωτες αλλα φτωχο κρατος
και καταστροφικο κρατος με μεγαλες ανισοτητες στον πλουτο
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Κάποιοι έχουν χεστει πάνω τους αλλά είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε πίσω τις χαμένες πατρίδες. Ξεκινήστε γυμναστική, διατροφή. Ακονιστε μαχαίρια :g030:
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 09:41 ξέρω κι εγώ τι θέλει ο μαλάκας;
απλά μου τη δίνει που διάφοροι τύποι που δεν έχουν κάνει κοστόλόγηση ποτέ στη ζωή τους και δεν έχουν ιδέα πώς βγαίνουν οι τιμές στην αγορά, να σου λένε ότι μπορεί ο πωλητής να ανεβάζει την τιμή όσο γουστάρει επειδή του ανέβηκε το κόστος.
το "όσο του γουστάρει" πάει σκετο δεν κολλάει με το "επειδή του ανέβηκε το κόστος"
nemo

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 09:41
Leporello έγραψε: 10 Απρ 2025, 08:59 Μα ακριβώς, αυτό θέλει να πετύχει ο Τραμπ, να γίνουν μαγαζιά στις ΗΠΑ που να φτιάχνουν σώβρακα... Ουπς! δύσκολα να μπορούν να πουλιούνται 3 ευρώ. Η να γίνουν φυτείες που να παράγουν βανίλια Μαδαγασκάρης... Ουπς! αυτό είναι ακόμη πιό δύσκολο.
ποιος το λεει αυτο; το πχορουμ; κανενας στα καλα του δεν το υποστηριζει

προηγουμενως που κατι εγραψα αλλαδεν ειπα ειναι οτι δουλεια του κρατους να εχει φθηνα τα ειδη
πρωτης αναγκης
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 09:41
Νομίζω είναι επίσης προφανές ότι ούτε το σύμπαν θα κάνει μανιφεστ προϊόντα στη Χ τιμή επειδή έτσι τα φαντάστηκε ο καταναλωτής, ενώ δεν τα φτιάχνει κανένας σ αυτή την τιμή.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

nowhere έγραψε: 10 Απρ 2025, 09:51
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2025, 09:41 ξέρω κι εγώ τι θέλει ο μαλάκας;
το "όσο του γουστάρει" πάει σκετο δεν κολλάει με το "επειδή του ανέβηκε το κόστος"
ούτε όσο γουστάρει ούτε όσο χρειάζεται ούτε όσα του λείπουν ούτε όσο θέλει ούτε τίποτα

το ξαναλέω: οι τιμές στην αγορά ανα πάσα στιγμή είναι ήδη στο μάξιμουμ. Οι τιμές δεν έχουν καμμία σχέση ούτε με κόστος ούτε με δασμούς ούτε με τίποτα, έχουνε μόνο να κάνουν με το πόσο είναι διατεθιμένος να πληρώσει ο πελάτης. Και η διάθεση του πελάτη δεν αλλάζει επειδή άλλαξε το κόστος του εμπόρου, στ'αρχίδια του του πελάτη.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Αυτό το "ο έμπορος μετακυλύει τους δασμούς στον πελάτη" είναι στις περισσότερες περιπτώσεις φαντασιακό τελείως.

Για να μπορέσει ένας έμπορος να το κάνει αυτό πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα:
να είναι ο δασμός ίδιος για όλα τα παρόμοια προϊόντα και να βάλουν όλοι οι έμποροι τις τιμές πάνω ταυτόχρονα
να μην αποφασίσει κανένας άλλος έμπορος να αφήσει τις τιμές ίδιες (γιατί τότε όλοι οι πελάτες θα πάνε αυτόματα σε αυτόν)
να μην έχει ο έμπορος επιλογές να παραγγείλει από άλλες χώρες που δεν έχουν δασμούς
να μην έχει ο πελάτης καμμία άλλη επιλογή για παρόμοιο προϊόν
να μη μπορεί να παραγγείλει ονλάϊν/απέξω/παράνομα/οτιδήποτε
να μην υπάρχει υποκατάστατο
να είναι το προϊόν απαραίτητο για να μη μπορεί να μην το αγοράσει
κλπ κλπ
nemo

σε μια εισαγωμενη κοινωνια που δεν παραγει τιποτα υπαρχει ανισοτητα πλουτου
αυτος που εχει θα τα εχει και ο φτωχος θα φτωχαινει συνεχως
κατηγορουμε συνεχως τα χαλια μας σαν οικονομια αλλα δεν λεμε και τι φταιει