!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί οι αριστούχοι μαθητές τα πάνε χειρότερα στη ζωή απ'τους μέτριους μαθητές;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γιατί οι αριστούχοι μαθητές τα πάνε χειρότερα στη ζωή απ'τους μέτριους μαθητές;
Γιατι οι μέτριοι μαθητές στην Ελλάδα συνήθως ακολουθούν μια τέχνη που εχει πολλά και μαύρα εισοδήματα
Re: Γιατί οι αριστούχοι μαθητές τα πάνε χειρότερα στη ζωή απ'τους μέτριους μαθητές;
Στο οικονομικό περιορίζεται το θέμα του νήματος?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Εχμ, αν ήσουν αριστούχος εσύ, είσαι ακριβώς αυτό που περιγράφει το αρχικό πόστ.Οργισμένος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 23:00Καμια ιδιαιτερη δυσκολια δεν ειχα εκτος απο τις συνηθεις. Δεν εχει νοημα αυτο που γραφεις.Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 22:56 Ίσως κάποια στιγμή σας γράψω τη θλιβερή ιστορία του πως μετά το σχολείο κατέστρεψα όσα είχα χτίσει με τους υψηλούς βαθμούς μου. Προς το παρόν πείτε μου εσείς, που πιστεύετε ότι οφείλεται η δυσκολία των αριστούχων να προσαρμοστούν στην πραγματική ζωή όταν βγαίνουν από τη γυάλα του σχολικού περιβάλλοντος;
ΕΙναι βεβαια και θεμα αντιληψης του καθενος. Δεν αρκει να εισαι αριστουχος. Καλες οι γνωσεις αλλα η αντιληψη και κριτικη ικανοτητα ειναι το παν.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Κρινοντας απο προσωπικες εμπειριες, οι αριστουχοι μαθητες ειχαν καποια βλαβη. Προφανες θα ελεγα, γιατι ποσο καλα μπορεις να εισαι οταν θες να εισαι καλυτερος απο ολους τους αλλους σε κατι τοσο ανουσιο οπως η παπαγαλια; Για να μην πω για το πρεσινκ που ειχαν απ το σπιτι...
Οι μαθητες απ την αλλη του 17-18 ηξεραν να κρατησουν καποιες ισορροπιες
Οι μαθητες απ την αλλη του 17-18 ηξεραν να κρατησουν καποιες ισορροπιες
Δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν πάντα καλοί μαθητές, που βγάζουν βαθμούς με λιγότερο κόπο απ' όσο χρειάζονται οι μαθητές του 14-15.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:15 Κρινοντας απο προσωπικες εμπειριες, οι αριστουχοι μαθητες ειχαν καποια βλαβη. Προφανες θα ελεγα, γιατι ποσο καλα μπορεις να εισαι οταν θες να εισαι καλυτερος απο ολους τους αλλους σε κατι τοσο ανουσιο οπως η παπαγαλια; Για να μην πω για το πρεσινκ που ειχαν απ το σπιτι...
Οι μαθητες απ την αλλη του 17-18 ηξεραν να κρατησουν καποιες ισορροπιες![]()
Δεν είναι όλοι οι αριστούχοι "φύτουκλες".
Κατά τα άλλα, σαφώς και ένας "φύτουκλας" δεν έχει τις κοινωνικές δεξιότητες που έχουν οι πιο χαλαροί και "ισορροπημένοι" φοιτητές και επαγγελματίες.
Και φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από τι θεωρεί ο καθένας "επιτυχία" ως στόχο ζωής. Δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εννοειται δεν ισχυει για ολους...Αν και ειμαι λιγο επιφυλακτικος στο κατα ποσο μπορει να παρει καποιος ενα 19.8 στο λυκειο χωρις να ειναι φυτουλαςΓΑΛΗ έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:23Δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν πάντα καλοί μαθητές, που βγάζουν βαθμούς με λιγότερο κόπο απ' όσο χρειάζονται οι μαθητές του 14-15.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:15 Κρινοντας απο προσωπικες εμπειριες, οι αριστουχοι μαθητες ειχαν καποια βλαβη. Προφανες θα ελεγα, γιατι ποσο καλα μπορεις να εισαι οταν θες να εισαι καλυτερος απο ολους τους αλλους σε κατι τοσο ανουσιο οπως η παπαγαλια; Για να μην πω για το πρεσινκ που ειχαν απ το σπιτι...
Κατά τα άλλα, σαφώς και ένας "φύτουκλας" δεν έχει τις κοινωνικές δεξιότητες που έχουν οι πιο χαλαροί και "ισορροπημένοι" φοιτητές και επαγγελματίες.
Και φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από τι θεωρεί ο καθένας "επιτυχία" ως στόχο ζωής. Δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα.
Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.
Σε ενα πιο ακραιο περιστατικο, στην γειτονια μου, ενα παιδι αυτοκτονησε γιατι ενω ηταν αριστουχος δεν περασε ιατρικη που ηταν το ονειρο ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ. Ενας τετοιος ανθρωπος δεν αυτοκτονει ξαφνικα, ειναι κατι που χτιζοταν ακομα και οσο "αριστευε"
Εγω μεσηλικας πλεον, το μονο που συμβουλευω τα παιδια αν με ρωτησουν τι να κανουν, ειναι να κρατανε ισορροπιες και παντα να κρατανε χρονο να "μυριζουν τα λουλουδια". Στα @@ μας τα λεφτα και η επιτυχια, η ευτυχια και η ολοκληρωση δεν περνανε απο εκει απαραιτητα.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Τι βλακείες γράφεις ρε τύπε.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:39 Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.
Υπάρχουν πολλοί που εισήχθησαν σε καλές σχολές (Ιατρική, Πολυτεχνείο) αλλά δεν πήραν ποτέ πτυχίο γιατί αντιμετώπισαν κάποιο θέμα στην προσωπική τους ζωή (οικονομικό ή θέμα υγείας). Δεν γίνεται κανένα άρθρο γι' αυτούς, μια φορά είχα διαβάσει.
Η ζωή μετά, δίνει την κόλλα με τις ασκήσεις και κάποιοι έχουν πιο δύσκολες ασκήσεις (ούτε αυτό είναι γραμμένο πουθενά). Ίσως οι έσχατοι έσονται πρώτοι στην τελική βαθμολογία ποιος ξέρει;
Η ζωή μετά, δίνει την κόλλα με τις ασκήσεις και κάποιοι έχουν πιο δύσκολες ασκήσεις (ούτε αυτό είναι γραμμένο πουθενά). Ίσως οι έσχατοι έσονται πρώτοι στην τελική βαθμολογία ποιος ξέρει;
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Αχυράνθρωπος.Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 22:56 Ίσως κάποια στιγμή σας γράψω τη θλιβερή ιστορία του πως μετά το σχολείο κατέστρεψα όσα είχα χτίσει με τους υψηλούς βαθμούς μου. Προς το παρόν πείτε μου εσείς, που πιστεύετε ότι οφείλεται η δυσκολία των αριστούχων να προσαρμοστούν στην πραγματική ζωή όταν βγαίνουν από τη γυάλα του σχολικού περιβάλλοντος;
Και εσυ φιλε καβαλησες χαρλεη στα 50 και εκανες μανικι τατουαζ;Αλιόσα έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:46Τι βλακείες γράφεις ρε τύπε.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:39 Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.![]()
Βλακειες γραφω, εισαι πολυ κουλ
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Τι θέλει να πει ο ποιητής;Allah έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:50Αχυράνθρωπος.Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 22:56 Ίσως κάποια στιγμή σας γράψω τη θλιβερή ιστορία του πως μετά το σχολείο κατέστρεψα όσα είχα χτίσει με τους υψηλούς βαθμούς μου. Προς το παρόν πείτε μου εσείς, που πιστεύετε ότι οφείλεται η δυσκολία των αριστούχων να προσαρμοστούν στην πραγματική ζωή όταν βγαίνουν από τη γυάλα του σχολικού περιβάλλοντος;
Συμφωνώ στην τελευταία παράγραφο αλλά διαφωνώ ως προς τις γενικεύσεις. Γιατί σαφώς και όλα τα παιδιά που προσπαθούν από μικρά να ανταπεξέλθουν στις εγωιστικές προσδοκίες των γονιών τους, δεν θα γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Είτε είναι αριστούχοι είτε είναι μέτριοι. Γιατί ακόμη και στη δεύτερη περίπτωση θα αισθάνονται ανεπαρκή.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:39Εννοειται δεν ισχυει για ολους...Αν και ειμαι λιγο επιφυλακτικος στο κατα ποσο μπορει να παρει καποιος ενα 19.8 στο λυκειο χωρις να ειναι φυτουλαςΓΑΛΗ έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:23Δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν πάντα καλοί μαθητές, που βγάζουν βαθμούς με λιγότερο κόπο απ' όσο χρειάζονται οι μαθητές του 14-15.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:15 Κρινοντας απο προσωπικες εμπειριες, οι αριστουχοι μαθητες ειχαν καποια βλαβη. Προφανες θα ελεγα, γιατι ποσο καλα μπορεις να εισαι οταν θες να εισαι καλυτερος απο ολους τους αλλους σε κατι τοσο ανουσιο οπως η παπαγαλια; Για να μην πω για το πρεσινκ που ειχαν απ το σπιτι...
Και φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από τι θεωρεί ο καθένας "επιτυχία" ως στόχο ζωής. Δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα.![]()
Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.
Σε ενα πιο ακραιο περιστατικο, στην γειτονια μου, ενα παιδι αυτοκτονησε γιατι ενω ηταν αριστουχος δεν περασε ιατρικη που ηταν το ονειρο ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ. Ενας τετοιος ανθρωπος δεν αυτοκτονει ξαφνικα, ειναι κατι που χτιζοταν ακομα και οσο "αριστευε"
Εγω μεσηλικας πλεον, το μονο που συμβουλευω τα παιδια αν με ρωτησουν τι να κανουν, ειναι να κρατανε ισορροπιες και παντα να κρατανε χρονο να "μυριζουν τα λουλουδια". Στα @@ μας τα λεφτα και η επιτυχια, η ευτυχια και η ολοκληρωση δεν περνανε απο εκει απαραιτητα.
Θα επιμείνω ότι δεν είναι όλοι οι καλοί ή άριστοι μαθητές στερημένα τυπάκια, που αντιδρούν μετά την εισαγωγή στη χ ή ψ σχολή σαν παλαβά...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Έκτωρ Φοίνιξ
Αν κάνεις τατουάζ στα νιάτα σου, θα το έχεις και στα 50 σου, οπότε πάλι γραφικός θα είσαι.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:39 Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.
- Έκτωρ Φοίνιξ
Με ψυχολόγησες άψογα.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:15 Κρινοντας απο προσωπικες εμπειριες, οι αριστουχοι μαθητες ειχαν καποια βλαβη. Προφανες θα ελεγα, γιατι ποσο καλα μπορεις να εισαι οταν θες να εισαι καλυτερος απο ολους τους αλλους σε κατι τοσο ανουσιο οπως η παπαγαλια;
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Ναι γιατι οι κακοι μαθητές ειναι υποδειγματα συζυγικής πίστης, καλών οικογενειαρχών και δεν παιρνουν ποτέ διαζύγιο. Για αυτο σου λέω γράφεις βλακειες. Δεν υπάρχει καμια σχέση μεταξύ του γκομενίζειν με το αν ήσουν καλός ή κακος μαθητής.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:51Και εσυ φιλε καβαλησες χαρλεη στα 50 και εκανες μανικι τατουαζ;Αλιόσα έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:46Τι βλακείες γράφεις ρε τύπε.Blackdog έγραψε: 29 Μαρ 2025, 10:39 Αυτο που εχω παρατηρησει με τετοια παιδια, τωρα που εχουμε μεγαλωσει, ειναι οτι προσπαθουν να ζησουν οτι δεν εζησαν τοτε γιατι διαβαζαν. Πχ θα γκομενιζουν ακαταπαυστα, η θα κανουν τατουαζ στα 50, η θα παρουν μηχανη κλπ. Χωρις να καταλαβαινουν οτι σε αυτη την ηλικια γινονται γραφικοι.![]()
Βλακειες γραφω, εισαι πολυ κουλ![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
-