η διαφορά μου με τον Χέλη είναι οτι εγώ δεν ξέρω τον ορισμό του σάντουιτς και γιαυτο δεν τον χρησιμοποιώ οταν δεν είμαι σίγουρος. Αυτος μπορεί να τον ξέρει. Αυτό που εγώ μπορώ να σου επιβεβαιώσω είναι οτι στη Θεσσαλονίκη το λέγαμε σάντουιτς επειδή ήταν σε ψωμάκι σάντουιτς. Μέχρι τα τέλη 80 που έφυγα για την Αθήνα. Οταν επέστρεψα δεν μετρούσε γιατί είχα αθηνεζοποιηθεί.Beria έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:13Μόλις ακριβώς από πάνω ο Χέλης έγραψε ότι το σουβλάκι μέσα σε αραβική πίτα είναι σάντουιτςΣέλευκας έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:11εγώ δεν το έχω πει ποτέ αυτό ούτε το άκουσα ποτέ
επίσης υπάρχει ένας όρος στη Θεσσαλονίκη που εγώ πριν φύγω για σπουδές δεν τον είχα ακούσει ποτέ και οταν γύρισα τον ξέραν όλοι λες και τον έλεγε ο προπάππος τους . Το πακέτο και πακετάς που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι ακριβώς. Δεν ξέρω αν το λένε και αλλού.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί το λένε σάντουιτς;
Re: Γιατί το λένε σάντουιτς;
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
-
Mike Bassett
No commentDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:20Μετά απ'αυτό το μπεργκεροφοβικό σχόλιο δεν μπορείς να το παίζεις φιλοαμερικανός.Mike Bassett έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:15 H πίτα είναι είδος ψωμιού. Όταν οποιοδήποτε φαγητό μπαίνει μέσα σε ψωμί, τότε αυτό ονομάζεται σάντουϊτς.
- Καραμελίτσα
Βοηθείστε με λίγο. Το τυροπιτάκι γιατί λέγεται πιτάκι κι όχι τυλιχτό με τυρί;
Z
Η πίτα της πίτσας, είναι ένα είδος ψωμιού...αφού μπαίνει φαγητό σε αυτό το ψωμί, τότε η πίτσα ονομάζεται σάντουιτς...Mike Bassett έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:15 H πίτα είναι είδος ψωμιού. Όταν οποιοδήποτε φαγητό μπαίνει μέσα σε ψωμί, τότε αυτό ονομάζεται σάντουϊτς.
Όχι;
Το αμερικάνικο μπέργκερ είναι ένα είδος δύο ψωμιών που ανάμεσά τους μπαίνει φαγητό. Τότε το μπέργκερ ονομάζεται σάντουιτς...
Όχι;
Καταρχάς λέγεται σάντουιτς με τυρίΚαραμελίτσα έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:22 Βοηθείστε με λίγο. Το τυροπιτάκι γιατί λέγεται πιτάκι κι όχι τυλιχτό με τυρί;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Καραμελίτσα
Αν ο ΦΠΑ στα σάντουιτς είναι 13% και στα φαγητά εστιατορίου 24%, θα είναι χρήσιμος αυτός ο ορισμός.Beria έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:26Καταρχάς λέγεται σάντουιτς με τυρίΚαραμελίτσα έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:22 Βοηθείστε με λίγο. Το τυροπιτάκι γιατί λέγεται πιτάκι κι όχι τυλιχτό με τυρί;
Z
λίγη σταθερότητα ρε μαλάκες.μπουγάτσα με γύρο δεν το λέγατε τόσα χρόνια το αουβλάκι?
εσείς το σουβλάκι το λέτε σουβλάκι με κρέας και τον γύρο τον λέτε σουβλάκι με γύρο. Ανίκητοι.nowhere έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:35 λίγη σταθερότητα ρε μαλάκες.μπουγάτσα με γύρο δεν το λέγατε τόσα χρόνια το αουβλάκι?
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- Καραμελίτσα
Καραμελίτσα έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:39 Χμμμ, έχω περιέργει τί απαντούν σ' αυτό το captcha στη Θεσσαλονίκη.
![]()
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Εάν είχε και μια πίτα γύρο, ο θεσσαλονικευς ρεκτης δεν θα περνούσε ποτέ αυτό το τεστSaturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:42Καραμελίτσα έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:39 Χμμμ, έχω περιέργει τί απαντούν σ' αυτό το captcha στη Θεσσαλονίκη.
![]()
πνίγηκα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
εμείς μια χαρά συνεννοούμαστε,δεν μας έχει ποτήσει η τοπικιστή μαλακία της μπουγατσούπολης που θεωρείτε χαριτωμένο να υποστηρίζετε μια χαζομάρα.σε όλο τον πλανήτη το σάντουιτς είναι κάτι συγκεκριμένο,ψωμάκι πάνω κάτω και κάτι στη μέσηΣέλευκας έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:37 εσείς το σουβλάκι το λέτε σουβλάκι με κρέας και τον γύρο τον λέτε σουβλάκι με γύρο. Ανίκητοι.![]()
Kαμιά φορά λέω αυτό που έχω ακούσει σε πολλές σειρές "I would kill for a sandwich".
Στα μέρη μας σάντουιτς ονομάζουμε το ψωμάκι που έχει μέσα κρύα υλικά (σαλατικά και κρέας, σαλάμι, τυρί συνήθως). Το ψωμάκι μπορεί να είναι ζεστό.
Στα μέρη μας σάντουιτς ονομάζουμε το ψωμάκι που έχει μέσα κρύα υλικά (σαλατικά και κρέας, σαλάμι, τυρί συνήθως). Το ψωμάκι μπορεί να είναι ζεστό.
Αν εισαι πάνω απο ένα μηνα εδω μέσα, με το Χέλη δε κάθεσαι να κάνεις αντιπαράθεση.Σέλευκας έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:21η διαφορά μου με τον Χέλη είναι οτι εγώ δεν ξέρω τον ορισμό του σάντουιτς και γιαυτο δεν τον χρησιμοποιώ οταν δεν είμαι σίγουρος. Αυτος μπορεί να τον ξέρει. Αυτό που εγώ μπορώ να σου επιβεβαιώσω είναι οτι στη Θεσσαλονίκη το λέγαμε σάντουιτς επειδή ήταν σε ψωμάκι σάντουιτς. Μέχρι τα τέλη 80 που έφυγα για την Αθήνα. Οταν επέστρεψα δεν μετρούσε γιατί είχα αθηνεζοποιηθεί.Beria έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:13Μόλις ακριβώς από πάνω ο Χέλης έγραψε ότι το σουβλάκι μέσα σε αραβική πίτα είναι σάντουιτςΣέλευκας έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:11
εγώ δεν το έχω πει ποτέ αυτό ούτε το άκουσα ποτέ
επίσης υπάρχει ένας όρος στη Θεσσαλονίκη που εγώ πριν φύγω για σπουδές δεν τον είχα ακούσει ποτέ και οταν γύρισα τον ξέραν όλοι λες και τον έλεγε ο προπάππος τους . Το πακέτο και πακετάς που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι ακριβώς. Δεν ξέρω αν το λένε και αλλού.![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
ξαναλέω οτι η Θεσσαλονίκη δεν έχει δικό της τρόπο να λέει τα σουβλάκια, τα λέει οπως η Καλαμάτα η Λάρισα και η Λειβαδιάnowhere έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:46εμείς μια χαρά συνεννοούμαστε,δεν μας έχει ποτήσει η τοπικιστή μαλακία της μπουγατσούπολης που θεωρείτε χαριτωμένο να υποστηρίζετε μια χαζομάρα.σε όλο τον πλανήτη το σάντουιτς είναι κάτι συγκεκριμένο,ψωμάκι πάνω κάτω και κάτι στη μέσηΣέλευκας έγραψε: 28 Μαρ 2025, 16:37 εσείς το σουβλάκι το λέτε σουβλάκι με κρέας και τον γύρο τον λέτε σουβλάκι με γύρο. Ανίκητοι.![]()
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση