δεν αναρωτηθηκαμε καν. δεδομενο οτι ειναι ψεμα, εφοσον βγαινει απο το πληκτρολογιο του αριστου.Crimson_2 έγραψε: 26 Μαρ 2025, 11:32Ψεκιά είναι αυτό για τον Οπενχαιμερ και τον Αινσταιν, δεν ισχύει. Το λέω για όποιον άλλο το διαβάσει και αναρωτηθεί, όχι για τον ΨεκαριστοΑρίστος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:27Leporello έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:13 Αλλος το είπε (δεν θυμάμαι ποιός, αλλά δεν συνδέθηκε στο νέο, τουλάχιστον με το ίδιο νικ) αλλά εσύ δεν έφερες αντίρρηση. Και οι δύο θέλατε να υπήρχε πανάρχαιος προηγμένος πολιτισμός, αλλά όταν σας είπαμε ότι δεν μπορούσε να συμβαίνει αυτό γιατί δεν είχαν ανακαλύψει την παραγωγή τροφής, ούτε είχαν πηγή επαρκούς ενέργειας, βρίκατε την λύση: έτρωγαν μαμούθ και έπαιρναν την ενέργεια από ξύλινους πυρηνικούς αντιδραστήρες!![]()
![]()
![]()
Γιατι εισαι ψευτης χαρα μου;
Εγω επανειλημμενα και στα φορα και σε αρθρα μου εχω γραψει οτι δεν εχουμε ιδεα αν ηταν υπερεξελιγμενος πολιτισμος η ενας πρωιμος πολιτισμος του χαλκου η ισως με τεχνολογια επιπεδου Μεσαιωνα.
Ο Οπενχαιμερ και ο Αινσταιν πιστευαν πως υπηρξαν πολιτισμοι που καταστραφηκαν απο πυρηνικα οπλα, εγω παροτι βλεπω πιθανο ενα τετοιο ισχυρισμο δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι οι Ατλαντες ειχαν κατι παραπανω τεχνολογικα απο εναν πολιτισμο του χαλκου.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιγάντιες γεωμετρικές δομές βρέθηκαν κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας
Re: Γιγάντιες γεωμετρικές δομές βρέθηκαν κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Οι ανατροπές οι δικές σου οδηγούν σε άτλαντες και σε παρόμοια παραμύθια.Οι ανατροπές των καθηγητών πάλι οδηγούν στην πραγματικότητα.Αυτά τα έκαναν οι πληθυσμοί που υπήρχαν εκεί.Δεν ήρθε κανένας άτλαντας,κανένας εξωγηίνος,κανένας άλλος.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:42fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:36 «Πολιτισμός του Γκεμπεκλί Τεπέ: Επαναπροσδιορίζοντας τη Νεολιθική Εποχή»
Τι συνέβη πριν από περίπου 12.000 χρόνια στην περιοχή του Άνω Ευφράτη-Άνω Τίγρη; «Μια ανατροπή των όσων γνωρίζαμε για τις Νεολιθικές κοινωνίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Προϊστορίας του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, Μεχμέτ Οζντογάν (Mehmet Ozdogan), με αφορμή τη διάλεξη που έδωσε πρόσφατα στο Μουσείο Ακρόπολης, με τίτλο «Gobekli Tepe: Redefining of the Neolithic» («Πολιτισμός του Γκεμπεκλί Τεπέ: Επαναπροσδιορίζοντας τη Νεολιθική Εποχή»). Ο καθηγητής εξηγεί γιατί η εποχή που άκμασε ο λεγόμενος «Πολιτισμός του Γκεμπεκλί Τεπέ» (Gobekli Tepe), εκεί όπου σήμερα εκτείνονται η νοτιοανατολική Τουρκία, η βόρεια Συρία, το νότιο Ιράκ και μέρος του δυτικού Ιράν, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κατανόηση των σύγχρονων κοινωνιών μας. Και κυρίως παρουσιάζει μερικά από τα νεότερα δεδομένα που ανατρέπουν παγιωμένες, ως πρόσφατα, θεωρίες.
«Η Νεολιθική Εποχή είναι η περίοδος κατά την οποία οι άνθρωποι άρχισαν να πειραματίζονται με τα δημητριακά, το σιτάρι και το κριθάρι. Όταν ήμουν φοιτητής μας μάθαιναν ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια πολύ δύσκολη ζωή. Έπρεπε να μαζεύουν και να τρώνε το άγριο σιτάρι για να επιβιώσουν. Αν δείτε ποτέ άγριο σιτάρι θα καταλάβετε ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί και να καταναλωθεί. Για να φάνε, λοιπόν, ένα κιλό από αυτό το σιτάρι, έπρεπε να μαζέψουν 22.000 κομμάτια. Η επιβίωση, δηλαδή, ήταν πολύ δύσκολη, συνεπώς δεν υπήρχε 'χώρος' για κοινωνική πολυπλοκότητα. Αυτή η πεποίθηση έχει πλέον αλλάξει», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τούρκος αρχαιολόγος που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την έρευνα στην περιοχή της Ανατολίας. «Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από ό,τι θεωρούνταν ως πριν από περίπου μια δεκαετία. Δηλαδή, οι άνθρωποι της περιοχής ζούσαν σε ανθηρά περιβάλλοντα, με εκατομμύρια γαζέλες και άλλα είδη ζώων να τρέχουν τριγύρω ώστε κάποια στιγμή έφτιαξαν μόνιμους οικισμούς. Κυνηγώντας μπόρεσαν να διαμορφώσουν περίπλοκες κοινωνίες και σταδιακά να γίνουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι -κάτι που συνέβη στα μέσα περίπου της 8ης χιλιετίας π. Χ. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από αυτό που πίστευαν όταν ήμουν φοιτητής. Είναι μια νέα εικόνα για τον τρόπο που ξεκίνησε η μόνιμη εγκατάσταση της αγροτικής ζωής η οποία, πολύ αργότερα, θα οδηγήσει στα χιλιάδες αστικά κέντρα», προσθέτει ο Μεχμέτ Οζντογάν.
Στην τεράστια γεωγραφική ζώνη όπου εκτείνεται ο «Πολιτισμός του Γκεμπεκλί Τεπέ» -από τη σημαντικότατη ομώνυμη τοποθεσία στη νοτιοανατολική Τουρκία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με 'ναούς' που θεωρούνται από τους αρχαιότερους στον κόσμο- τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι το μέρος όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι μόνιμες εγκαταστάσεις, με τη γεωργία και κτηνοτροφία να θεωρούνται ως οι κύριες «αιτίες» γι' αυτή τη μονιμότητα. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά, καθώς την εποχή που ιδρύθηκαν οι μόνιμοι αυτοί οικισμοί, δηλαδή γύρω στο 10400 π. Χ., οι κοινότητες εξακολουθούσαν να ζουν κυρίως από το κυνήγι και την καρποσυλλογή. «Δεν ήξεραν ότι θα γίνουν γεωργοί στην αρχή. Ήρθαν ως κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες αρχικά και σταδιακά εγκαταστάθηκαν μόνιμα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είχαν ήδη αναπτύξει ένα περίπλοκο κοινωνικό σύστημα», τονίζει ο καθηγητής. Και επεξηγεί: «Η τεράστια έκταση που καλύπτει αυτός ο πολιτισμός παρουσιάζει εντυπωσιακή ομοιομορφία στα μνημειακά κτήρια λατρείας και σε άλλα ευρήματα, όπως οι ρεαλιστικές απεικονίσεις ζώων σε μεγαλίθους, εντός και εκτός των ναών. Όλα αυτά, που για να γίνουν χρειάζεται τεράστια οργάνωση και ανθρώπινο δυναμικό, δείχνουν ότι πρόκειται για μια στρωματοποιημένη κοινωνία. Δηλαδή, κυρίαρχες ομάδες, ίσως ιερατεία ή ηγέτες κάποιων εκλεκτών, μιας ελίτ, είχαν την ισχύ να πείσουν ανθρώπους να κατασκευάσουν αυτούς τους 'ναούς' και να φτιάξουν καλλιτεχνήματα. Γιατί οι απεικονίσεις αυτές δεν ήταν χρήσιμες ούτε για την επιβίωσή τους -δεν τρώγονταν- ούτε για την καλλιέργεια της γης. Ήταν έργα τέχνης με έναν τρόπο πολυτελούς σκέψης. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, πριν το δούμε να συμβαίνει πραγματικά την Εποχή του Χαλκού, αλλά τώρα χρονολογικά μπορούμε να το 'σπρώξουμε' τη Νεολιθική Εποχή», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής.
Το πόσο πολυεπίπεδη κοινωνικά ήταν αυτή η κοινωνία δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. «Από τη στιγμή που βλέπουμε αφενός μια κυρίαρχη ομάδα να έχει τον πλήρη έλεγχο της κοινότητας και αφετέρου τους απλούς ανθρώπους, μιλάμε για ένα είδος κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Τι συνέβαινε κοινωνικά μεταξύ των δυο δεν γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι υπήρχε μια κυρίαρχη ομάδα που είχε τον έλεγχο της ζωής των ανθρώπων των πρώιμων αυτών οικισμών, αλλά και την αισθητική να διαλέξει ταλαντούχους 'καλλιτέχνες' για να φτιάξουν αυτά τα έργα, τα οποία δεν μπορούσε να κάνει ο καθένας. Κάποιοι σίγουρα είχαν γούστο, ένας ηγέτης ή μια ηγετική ομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή την εποχή (περίπου 10400 π.Χ.), εμφανίζεται η αγροτική ζωή, δηλαδή οι απαρχές της αγροτικής οικονομίας που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο», καταλήγει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής.
Η έρευνα στην προϊστορική τοποθεσία του Γκεμπεκλί Τεπέ στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει φέρει στο φως καταπληκτικά κατάλοιπα που χρονολογούνται από το 10400 ως το 7400 π. Χ. περίπου, αντιπροσωπεύοντας το αρχαιότερο στάδιο της Νεολιθικής Εποχής πριν από την εφεύρεση της κεραμικής. Μεταξύ των πιο γνωστών ευρημάτων είναι τα κατάλοιπα μνημειακών κτηρίων λατρείας, πλούσια διακοσμημένων με ρεαλιστικές απεικονίσεις ζώων, γεωμετρικά σχήματα και αφηρημένες απεικονίσεις ανθρώπων, χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από γνωστούς πολιτισμούς που ανέπτυξαν μνημειακή αρχιτεκτονική και τέχνη. Οι κυκλικοί αυτοί 'ναοί', μνημειακοί λόγω των μεγάλων διαστάσεών τους, περιλαμβάνουν στο εσωτερικό τους μνημειώδεις, επίσης, πέτρινους στύλους, κάποιοι σε σχήμα «Τ» και διακοσμημένοι με 'μυθολογικές' αναπαραστάσεις, που ζυγίζουν έως και 15 τόνους.
Όμως δεν είναι μόνο το Γκεμπεκλί Τεπέ. Δεκάδες άλλες νεολιθικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, όπως το Neval? Cori, το Cayonu και το Kortiktepe, αλλά και οι πρόσφατες ανασκαφές στο Karahantepe και στο Sayburc, επαναπροσδιορίζουν, όπως όλα δείχνουν, τον όρο «Νεολιθικό».
https://www.ethnos.gr/culture/article/2 ... thikhepoxh
Όσο για τις ανατροπές του Αρίστου,αυτό που αλλάζει είναι το τι πιστεύουμε για τις τότε κοινωνίες.Όχι για άτλαντες,ατλαντίδες και υπερπολιτισμούς και λοιπά παραμύθια.
Ο Τουρκος καθηγητης υποστηριζει ακριβως οτι λεω εγω περι ανατροπης του νεολιθικου μοντελου που εφερε το Γκομπεκλι Τεπε.
Γι' αυτο τσακωνομαστε, οχι για Ατλαντες.
Εσυ λες οτι ηταν φυσιολογικη εξελιξη.
Ενω ο καθηγητης τονιζει αυτο που σου ειπα κι εγω.
Τι συνέβη πριν από περίπου 12.000 χρόνια στην περιοχή του Άνω Ευφράτη-Άνω Τίγρη; «Μια ανατροπή των όσων γνωρίζαμε για τις Νεολιθικές κοινωνίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Προϊστορίας του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, Μεχμέτ Οζντογάν (Mehmet Ozdogan), με αφορμή τη διάλεξη που έδωσε πρόσφατα στο Μουσείο Ακρόπολης, με τίτλο «Gobekli Tepe: Redefining of the Neolithic» («Πολιτισμός του Γκεμπεκλί Τεπέ: Επαναπροσδιορίζοντας τη Νεολιθική Εποχή»).
.
Επίσης το φυσιολογική εξέλιξη το εισάγεις εσύ για να μπορέσεις κάποια στιγμή να εισάγεις τα παραμύθια σου.Αφού δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εκεί,άρα άτλαντες και υπερπολιτισμοί.Όσες στροφές και να κάνεις,δεν τραβάνε.Αυτά περί φυσιολογικού μπορούμε να τα εισάγουμε σε κάθε στιγμή της ιστορίας.Φυσιολογική ή όχι ας πούμε η γραφή.Άρα άτλαντες.Φυσιολογική η τέχνη,άρα άτλαντες.Φυσιολογική η ζωή στον πλανήτη Γη,άρα εξωγηίνοι.
Αυτό που λέει ο καθηγητής αλλά και άλλοι είναι ότι οι κοινωνίες της εποχής ήταν πιο πολύπλοκες από ότι πιστεύαμε ως τώρα.Ψάχνουμε να βρούμε γιατί και πως εξελίχθηκαν από κοινωνίες κυνηγών σε κοινωνίες αγροτών και πως φτάσαμε στα ιστορικά χρόνια.
Το προβλημα παντως με τους επιστημονες ειναι η πολιτικη ορθοτητα γιατι χωρις πολιτικη ορθοτητα δεν βρισκουν ουτε χρηματοδοτηση για ερευνες, ουτε ανοδο στην πανεπιστημιακη τους καριερα.
Για παραδειγμα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ οι αρχαιολογοι τονιζουν την ανατροπη που εφερε το Γκομπεκλι Τεπε καθως ο κανονας ηταν μεχρι τοτε οτι μονιμους οικισμους και μεγαλα μνημεια βρισκουμε μονο μετα την αναπτυξη της γεωργιας, ποτε δεν το εντοπισαμε σε ομαδες κυνηγων.
Αλλα ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ δεν επισημαινουν το ποσο τεραστια αντιφαση ειναι να κατασκευαζουν τσιμεντο εξαιρετικης ποιοτητας νεολιθικοι κυνηγοι. Το θεμα του τσιμεντου θα αρκουσε να πυροδοτησει υποθεσεις για το μηπως οι τυποι ειναι επιζωντες προγενεστερου εξελιγμενου πολιτισμου και γι' αυτο κανεις δεν αναλυει τι προβληματα δημιουργει η παρουσια του σε σπιτια και ναους του συγκεκριμενου πολιτισμου.
.
Για παραδειγμα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ οι αρχαιολογοι τονιζουν την ανατροπη που εφερε το Γκομπεκλι Τεπε καθως ο κανονας ηταν μεχρι τοτε οτι μονιμους οικισμους και μεγαλα μνημεια βρισκουμε μονο μετα την αναπτυξη της γεωργιας, ποτε δεν το εντοπισαμε σε ομαδες κυνηγων.
Αλλα ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ δεν επισημαινουν το ποσο τεραστια αντιφαση ειναι να κατασκευαζουν τσιμεντο εξαιρετικης ποιοτητας νεολιθικοι κυνηγοι. Το θεμα του τσιμεντου θα αρκουσε να πυροδοτησει υποθεσεις για το μηπως οι τυποι ειναι επιζωντες προγενεστερου εξελιγμενου πολιτισμου και γι' αυτο κανεις δεν αναλυει τι προβληματα δημιουργει η παρουσια του σε σπιτια και ναους του συγκεκριμενου πολιτισμου.
.
Δεν έπιασε το κόλπο με το φυσιολογικό και δημιούργησες νέο αχυράνθρωπο για να γυρνάς γύρω από αυτόν.Πολιτική ορθότητα κλαψ κλαψ.Δεν με αφήνουν να γράφω παραμύθια με άτλαντες και με λένε παραμυθά;Με έφαγε η πολιτική ορθότητα όπως έφαγε και άλλους παραμυθάδες.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:50 Το προβλημα παντως με τους επιστημονες ειναι η πολιτικη ορθοτητα γιατι χωρις πολιτικη ορθοτητα δεν βρισκουν ουτε χρηματοδοτηση για ερευνες, ουτε ανοδο στην πανεπιστημιακη τους καριερα.
.
Επόμενο κόλπο έχει Αρίστο;
fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:53Δεν έπιασε το κόλπο με το φυσιολογικό και δημιούργησες νέο αχυράνθρωπο για να γυρνάς γύρω από αυτόν.Πολιτική ορθότητα κλαψ κλαψ.Δεν με αφήνουν να γράφω παραμύθια με άτλαντες και με λένε παραμυθά;Με έφαγε η πολιτική ορθότητα όπως έφαγε και άλλους παραμυθάδες.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:50 Το προβλημα παντως με τους επιστημονες ειναι η πολιτικη ορθοτητα γιατι χωρις πολιτικη ορθοτητα δεν βρισκουν ουτε χρηματοδοτηση για ερευνες, ουτε ανοδο στην πανεπιστημιακη τους καριερα.
.
Επόμενο κόλπο έχει Αρίστο;![]()
Eσυ παντως χανεις ακομη και με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ καθως οι επιστημονες και που εφερα εγω σαν παραδειγμα και αυτος που εφερες εσυ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
.
Ασέβαστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:48δεν αναρωτηθηκαμε καν. δεδομενο οτι ειναι ψεμα, εφοσον βγαινει απο το πληκτρολογιο του αριστου.Crimson_2 έγραψε: 26 Μαρ 2025, 11:32Ψεκιά είναι αυτό για τον Οπενχαιμερ και τον Αινσταιν, δεν ισχύει. Το λέω για όποιον άλλο το διαβάσει και αναρωτηθεί, όχι για τον ΨεκαριστοΑρίστος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:27
Γιατι εισαι ψευτης χαρα μου;
Εγω επανειλημμενα και στα φορα και σε αρθρα μου εχω γραψει οτι δεν εχουμε ιδεα αν ηταν υπερεξελιγμενος πολιτισμος η ενας πρωιμος πολιτισμος του χαλκου η ισως με τεχνολογια επιπεδου Μεσαιωνα.
Ο Οπενχαιμερ και ο Αινσταιν πιστευαν πως υπηρξαν πολιτισμοι που καταστραφηκαν απο πυρηνικα οπλα, εγω παροτι βλεπω πιθανο ενα τετοιο ισχυρισμο δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι οι Ατλαντες ειχαν κατι παραπανω τεχνολογικα απο εναν πολιτισμο του χαλκου.
.
Τσιμπατε ενα δουλεμα απο Οπενχαιμερ για να στανιαρετε.
Απο αρθρο μου.
Σε μιά διάλεξη που έδωσε, απάντησε με σαφέστατο υπαινιγμό σε ερώτηση που του έθεσε ένας φοιτητής…
-Μπορούμε να θεωρήσουμε την ατομική έκρηξη που συνέβηκε στο Αλαμογκόρντο, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του σχέδιου Μανχάταν, σαν την πρώτη του είδους που έγινε στην ανθρώπινη ιστορία;
-Και βέβαια, αν με τη λέξη «ανθρώπινη ιστορία» εννοείτε τη σύγχρονη εποχή.
.
Προς το παρόν δεν βλέπω επιστήμονες να μιλάνε για άτλαντες και υπερπολιτισμούς.Οπότε τα λεγόμενα σου παραμένουν παραμύθια,όσους αχυράνθρωπους και να φέρεις.Ότι έγινε τα αποδίδουν στους πληθυσμούς που υπήρχαν εκεί στην συγκεκριμένη εποχή.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:57fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:53Δεν έπιασε το κόλπο με το φυσιολογικό και δημιούργησες νέο αχυράνθρωπο για να γυρνάς γύρω από αυτόν.Πολιτική ορθότητα κλαψ κλαψ.Δεν με αφήνουν να γράφω παραμύθια με άτλαντες και με λένε παραμυθά;Με έφαγε η πολιτική ορθότητα όπως έφαγε και άλλους παραμυθάδες.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:50 Το προβλημα παντως με τους επιστημονες ειναι η πολιτικη ορθοτητα γιατι χωρις πολιτικη ορθοτητα δεν βρισκουν ουτε χρηματοδοτηση για ερευνες, ουτε ανοδο στην πανεπιστημιακη τους καριερα.
.
Eσυ παντως χανεις ακομη και με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ καθως οι επιστημονες και που εφερα εγω σαν παραδειγμα και αυτος που εφερες εσυ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
.
fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 14:02Προς το παρόν δεν βλέπω επιστήμονες να μιλάνε για άτλαντες και υπερπολιτισμούς.Οπότε τα λεγόμενα σου παραμένουν παραμύθια,όσους αχυράνθρωπους και να φέρεις.Ότι έγινε τα αποδίδουν στους πληθυσμούς που υπήρχαν εκεί στην συγκεκριμένη εποχή.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:57fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:53
Δεν έπιασε το κόλπο με το φυσιολογικό και δημιούργησες νέο αχυράνθρωπο για να γυρνάς γύρω από αυτόν.Πολιτική ορθότητα κλαψ κλαψ.Δεν με αφήνουν να γράφω παραμύθια με άτλαντες και με λένε παραμυθά;Με έφαγε η πολιτική ορθότητα όπως έφαγε και άλλους παραμυθάδες.
.
Ειπαμε δεν θελω να επιβαλω σε κανενα την αποψη οτι απογονοι Ατλαντων εφτιαξαν το Γκομπεκλι καθως δεν ειμαι σιγουρος ουτε ο ιδιος.
Αυτο που μου αρκει να παραδεχτειτε ειναι οτι εφερε μια ανατροπη στο μοντελο της προιστοριας.
Και σε αυτο εφαγες μεγαλο τρομπονι γιατι τοσο οι επιστημονες που εφερα εγω οσο και αυτος που εφερες εσυ συμφωνουν για την ανατροπη.
.
Δεν υπάρχουν απόγονοι ατλάντων,ούτε καν οι άτλαντες.Οπότε μπορείς να μείνεις με τα φανταστικά τρομπόνια.Ταιριάζουν με τους φανταστικούς άτλαντες άλλωστε.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 14:09fonfon έγραψε: 26 Μαρ 2025, 14:02Προς το παρόν δεν βλέπω επιστήμονες να μιλάνε για άτλαντες και υπερπολιτισμούς.Οπότε τα λεγόμενα σου παραμένουν παραμύθια,όσους αχυράνθρωπους και να φέρεις.Ότι έγινε τα αποδίδουν στους πληθυσμούς που υπήρχαν εκεί στην συγκεκριμένη εποχή.Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 13:57
.
Ειπαμε δεν θελω να επιβαλω σε κανενα την αποψη οτι απογονοι Ατλαντων εφτιαξαν το Γκομπεκλι καθως δεν ειμαι σιγουρος ουτε ο ιδιος.
Αυτο που μου αρκει να παραδεχτειτε ειναι οτι εφερε μια ανατροπη στο μοντελο της προιστοριας.
Και σε αυτο εφαγες μεγαλο τρομπονι γιατι τοσο οι επιστημονες που εφερα εγω οσο και αυτος που εφερες εσυ συμφωνουν για την ανατροπη.![]()
.
Αρίστος έγραψε: 26 Μαρ 2025, 14:09
Και σε αυτο εφαγες μεγαλο τρομπονι γιατι τοσο οι επιστημονες που εφερα εγω οσο και αυτος που εφερες εσυ συμφωνουν για την ανατροπη.![]()
.
Δεν υπάρχουν άτλαντες ούτε απόγονοι και παραμένεις παραμυθάς.Αυτά είναι δεδομένα.Οι άτλαντες παραμύθια.
Όπως και τα τρομπόνια που φαντασιώνεσαι.Δίπλα δίπλα με τα παραμύθια περί ατλάντων.
Όπως και τα τρομπόνια που φαντασιώνεσαι.Δίπλα δίπλα με τα παραμύθια περί ατλάντων.
.
Δεν υπάρχουν άτλαντες ούτε απόγονοι και παραμένεις παραμυθάς.Αυτά είναι δεδομένα.Οι άτλαντες παραμύθια.

.
Αν και δεν έχω την συνέντευξη που είναι το παραπάνω τσιτάτο ας δούμε περίπου τι λέει ο συγκεκριμένος.Στίβεν Μίθεν του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ: "Το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι τόσο εξωπραγματικό που το μυαλό μου δεν μπορεί να το συλλάβει".
https://www.epfl.ch/labs/hitam/teaching ... 4/feeding/From Hunter-Gatherer Brushwood Huts to Brick-Built Towns for Farmers
The transition from mobile hunting and gathering to farming as a way of life was a major turning point in human history. This occurred independently in several different parts of the world during the early Holocene, between 12,000 and 5000 years ago. It earliest occurrence was in Southwest Asia, within the region known as the Fertile Crescent: the arc of land that stretches from southern Jordan in the west, north along the Mediterranean coast, through Syria, southern Turkey and then south through Iraq and Iran towards the Persian Gulf. The transition to farming is documented by the archaeological record, indicating a long-term gradual change beginning soon after 20,000 years ago, with a pulses of more rapid change associated with the climatic ameliorations of the Late Glacial Interstadial (c. 14,500-13,000 BP) and, more dramatically, with the start of the Holocene between 12,000 and 10,200 BP. The transition influenced every aspect of life: economy, social organisation, ideology, technology and architecture. Archaeologists have long debated why and how it occurred.
This lecture will present and discuss the changes in architecture through this process, exploring how it is related to social, economic and ideological change. The starting point is the small huts represented at the Epi-Palaeolithic site of Ohala (c. 21,000 BP) followed by larger circular dwellings, such as at Ain Mallaha (c. 14,500 BP). The most dramatic changes occur during the Pre-Pottery Neolithic A period (c. 12,000-10,200 BP), which will be the focus of the lecture. These are best represented at the sites of WF16 in southern Jordan and Göbekli Tepe in southern Turkey, both having domestic and monumental structures and with evidence for elaborate ritual activity. When farming becomes fully established, a remarkable architectural unity emerges throughout the region of rectangular mud-brick buildings with similar floor plans, often of two storeys and forming the first towns.
The flow of ideas: shared symbolism during the Neolithic emergence in Southwest Asia: WF16 and Göbekli Tepe
https://www.cambridge.org/core/journals ... 1AD3DF9E60
Κανένας άτλαντας δεν τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των παραμυθιών
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 529 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νετο Γκουερινο