Μπράβο, το αυτό ισχύει και για το αθηναϊκό σουβλάκι.Sid Vicious έγραψε: 23 Μαρ 2025, 16:51Εγώ είμαι δίκαιος, η ονομασία κασέρι για όλα τα κίτρινα ημίσκληρα είναι λάθος αλλά είναι ένας τοπικός ιδιωματισμός/γενίκευση που έρχεται από παλιότεραCommunio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 16:46Ναι, δεν έχω αντίρρηση. Οι αλοιφές είναι σωστές, όπως και η πίτα με σουβλάκι είναι σωστή, κι η πίτα με γύρο. Το κασέρι με ενοχλεί, όχι πολύ, αλλά λίγο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Είδες γιατρέ τι καλά που είμαστε,ο Καράμπαμπας έστρωσε τραπέζι,η Γαλή καλμάρισε με τα μπερεκέτια,άντε μέρεψε την κεφαλή σου και στρώσου να φάμε,ο Στύγιος φέρνει το τσίπουρο.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
- Communio Sancta
Σήμερα μετά το χαπάκι έχει και τηλεόραση στη σάλα, με ματς.Γκιώνης έγραψε: 23 Μαρ 2025, 17:49 Είδες γιατρέ τι καλά που είμαστε,ο Καράμπαμπας έστρωσε τραπέζι,η Γαλή καλμάρισε με τα μπερεκέτια,άντε μέρεψε την κεφαλή σου και στρώσου να φάμε,ο Στύγιος φέρνει το τσίπουρο.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
ΕXODUS!
απο αυτους μαθατε πολλα απο ποντιους και μικρασιατεςCommunio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 16:02Καλά. Ο Πειραιάς είχε τις καλύτερες ουζοποικιλίες, δεν είχαμε ανάγκη κανέναν. Είχαμε μικρασιατική συνοικία με τα καλύτερα φαγάδικα -Νίκαια-, είχαμε μεγάλη κοινότητα Κρητικών -τα Κρητικά- που κάνανε καταπληκτικούς μεζέδες, είχαμε Κεφαλλονήτες, Νησιώτες, ερχόταν όλοι να φάνε ψαρομεζέδες στην Πειραϊκή, είχαμε κουτούκια με ρετσίνα Μεσογείων βαρελίσια, αυτή που έπινε ο Παπαδιαμάντης, και τι δεν είχαμε, κρητικά λουκάνικα, τυριά Νάξου, και περιμέναμε να μάθουμε να τρώμε από τους κουμπάρους του Ιβάν Σαββίδη;Κοκκορας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:57 καλα που υπάρχουν και οι βορειοι και γεμισατε τα μαγαζια σας με διαφορα καλουδια,γιατι 80ς ακομα και 90ς της πλακας ποικιλια ειχαν
μου κανετε και μαθηματα![]()
![]()
ο πειραιας ειναι προσφυγουπολη
το λες και μονος σου
δεν ξερω τι συνεβαινε εκει,δεν πηγαινα(αν και αμφιβαλλω αν ειχατε την ποικιλια μεζεδων,παραγωγης κ.λπ που εβρισκες πανω,ισως απο ενα σημειο και μετα,η κρητικη και η νησιωτικη κουζινα γενικα ειναι απλοικη,δεν εχουν την ποικιλια της πολιτικης ή της μικρασιατικης ουτε κατα διανοια,ολες οι παραθαλασσιες περιοχες του ελληνισμου αναλογα πιατα τα ειχαν)
εγω λεω για κεντρο Αθηνα,μηδεν εις το πηλικο,κατι γαλατοπιτες/κρεμοπιτες και τετοια,σε κανα μαγαζι αμα μιλουσες για κανεναν μεζε περιωπης σε κοιτουσες λες και ησουν ο σκουφας της φιλικης και συνωμοτουσες...εμπαινες σε μαγαζι στην Θεσσαλονικη και αισθανοσουν πως βρισκεσαι στην Εδεμ
αλλαξαν ωστοσο οι εποχες μαθανε μπαλιτσα απο τους καλυτερους και κατω.
να μην γραφουμε μλκς ομως με υφος καρδιναλιων(Δεν λεω για εσε,ειπαμε εσυ εισαι δικος μας),λες και δεν τα ζησαμε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κοκκορας την 23 Μαρ 2025, 18:26, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Ε ναι. Κι αυτή η αρχοντιά που λες, υπάρχει και στα απλά καθημερινά στρωσίματα.Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 17:27Όταν έχασα τη μάνα μου, με κάλεσε η θεια μου την μεθεπόμενη για τραπέζι, και είχε στρώσει το πιο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ελληνικό τραπέζι, μα όλα τα καλούδια, πιατάκια, πιάτα, μιλάμε για καρτ ποστάλ από την Κωνσταντινούπολη ήταν το τραπέζωμα. Νομίζω πως αυτή η κουλτούρα με τους μεζέδες είναι τοπ, την έχουν κι οι Άραβες, οι Ισπανοί τα λένε tapas, και οι Κινέζοι βάζουν τα πάντα στο περιστρεφόμενο τραπέζι και τρως από όλα, γενικώς δεν είμαι του παραγγέλνω μια μερίδα μόνο για μένα, το τραπέζι πρέπει να είναι πεδίο επικοινωνίας μέσω γεύσεων.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Μαρ 2025, 17:21Όλα τα μεζεκλίκια ήταν κληρονομιά της UNESCO.Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 17:15 Σαφώς, η μπουγάτσα δεν είναι μια οποιαδήποτε πίτα, είναι μπουγάτσα.
Ένα από τα συν της επαφής και καταγωγής από τον Βορρά είναι το ότι από μικρός έμαθα την αλλοιφή μελιτζανοσαλάτα, όταν στον Νότο ακόμα δεν υπήρχε. Τώρα την ξέρει ο καθένας, το 1980 όμως ήταν κληρονομιά της UNESCO εκεί πάνω.
Σαφώς και κάθε περιοχή, αναλόγως με την τοπική παραγωγή της είχε εξαιρετική διαχείριση των προϊόντων με τις αντίστοιχες παραλλαγές αλλά τα πολλά πιατάκια στο τραπέζι, ακόμη και με τα πιο απλά και ταπεινά υλικά είχαν συγκεκριμένη καταγωγή.
Γενικώς, άλλη η φιλοσοφία του στρωμένου τραπεζιού, που ανοίγει την όρεξη ακόμη και οπτικά και άλλη της "λαδόκολλας"...
Και αυτά τα γράφω με απόλυτο σεβασμό και στα τσικνισμένα τύπου όποιος προλάβει, που απαιτούν λιγδωμένο χεράκι, χωρίς ροδόνερα, έτσι;
Ό,τι αξίζει, το τιμούμε όπως του αρμόζει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ε ναι αλλο ειδος ειναιΕρμής έγραψε: 23 Μαρ 2025, 17:11Όπως και ο διαχωρισμός μπουγάτσας με τυρί με τυρόπιτα είναι σωστός.Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 16:46Ναι, δεν έχω αντίρρηση. Οι αλοιφές είναι σωστές, όπως και η πίτα με σουβλάκι είναι σωστή, κι η πίτα με γύρο. Το κασέρι με ενοχλεί, όχι πολύ, αλλά λίγο.
οπως και η κουρου
και μην παμε μετα σε πιροσκι και τετοια! και συγχυστει ο ζαχος
παει το Laptop,θα το δωσω να παρω ενα κιλο κασερι,λαγκαρει,τα χει παιξει,μουκαταστρεψατε το μηχανημα με τις ζαβαμαρες.. σε αυτο το νημα

στα άλλα νήματα, κομπλέ το μηχάνημα?Κοκκορας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 18:28 παει το Laptop,θα το δωσω να παρω ενα κιλο κασερι,λαγκαρει,τα χει παιξει,μουκαταστρεψατε το μηχανημα με τις ζαβαμαρες.. σε αυτο το νημα![]()
![]()
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
στο νημα για εθνικη ενιωσε λιγο μολις εμαθε αρχικη εντεκαδα καρβελα
σερνεται το ατιμο
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Μήπως θυμάσαι το όνομα του Θεσσαλονικιού γαμιά σου, τύπε;Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:16Ε δεν φταίω εγώ ρε τύπε που πριν το 1912 ξέρατε να επικοινωνείτε μόνο με μουγκρητά, και σήμερα (πάνω από έναν αιώνα μετά) δεν έχετε κάνει καμμία σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.Feindflug έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:07foscilis έγραψε: 22 Μαρ 2025, 09:26
Κατα των Ελληνων ειναι λιγο τραβηγμενο αν σκεφτουμε οτι ο μοναδικος αλλος λαος με την ιδια λεξιλογικη ιδιοτροπια ειναι οι Μακεδονες και οι Βουλγαροι, απλως δε σου σπανε τα αρχιδια "γιατι δε λες φετοπιτα, checkmate Αθηναιζε, δεν εισαι τοσο Ελληνας οσο εγω".
Απαντηση δε λεω φετοπιτα για τον ιδιο λογο που δε λεω φασολοζαχαροσαλτσα αλλα τεριγιακι, ειναι ξενο φαγητο που δανειστηκα απο τον γιαπωνεζο οπως δανειστηκα την τυροπιτα απο εσενα μαλακα μπουγατσοκιμα, απλως ο γιαπωνεζος μιλαει μια εντελως ξενη γλωσσα ενω εσυ ατελη ελληνικα σε τουρκοβουλγαρικο υποστρωμα, αλλη απορια;Πρέπει να μύριζε κασέρι την ώρα που σας ξεκώλιαζε ο Θεσσαλονικιός, μερακλής γαμιάς σας, τύποι, γι' αυτό και σας έμεινε το άχτι.
Ίσως κάποιος από εμάς να τον γνωρίζει και να μπορέσει να τον πείσει να σου ρίξει κάνα δυο ξεκωλιάσματα, να έρθεις στα ίσια σου.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Δεν ασχολούμαι εγώ με τα τοπικά σπορ της περιοχής σας.Feindflug έγραψε: 23 Μαρ 2025, 19:06Μήπως θυμάσαι το όνομα του Θεσσαλονικιού γαμιά σου, τύπε;Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:16Ε δεν φταίω εγώ ρε τύπε που πριν το 1912 ξέρατε να επικοινωνείτε μόνο με μουγκρητά, και σήμερα (πάνω από έναν αιώνα μετά) δεν έχετε κάνει καμμία σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.Feindflug έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:07
Πρέπει να μύριζε κασέρι την ώρα που σας ξεκώλιαζε ο Θεσσαλονικιός, μερακλής γαμιάς σας, τύποι, γι' αυτό και σας έμεινε το άχτι.
Ίσως κάποιος από εμάς να τον γνωρίζει και να μπορέσει να τον πείσει να σου ρίξει κάνα δυο ξεκωλιάσματα, να έρθεις στα ίσια σου.
Όπου διαβάζω πολλά αού αού για μουγκρητά των απολίτιστων Ελλήνων, επαρχιώτικα απωθημένα τύπων που "πρόκοψαν" στα ξένα μυρίζω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν πρόκειται περί τοπικού σπορ, τύπε.Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 19:11Δεν ασχολούμαι εγώ με τα τοπικά σπορ της περιοχής σας.Feindflug έγραψε: 23 Μαρ 2025, 19:06Μήπως θυμάσαι το όνομα του Θεσσαλονικιού γαμιά σου, τύπε;Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:16
Ε δεν φταίω εγώ ρε τύπε που πριν το 1912 ξέρατε να επικοινωνείτε μόνο με μουγκρητά, και σήμερα (πάνω από έναν αιώνα μετά) δεν έχετε κάνει καμμία σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.
Μάλλον προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην εκεί στα ξένα, ο συντοπίτης μας και ξεκωλοθρευτής σου.
Dein Herz, meine Gier
- Andromachi
- Phorum.gr user: Andromachi
Δεν ξέρω...
Τα τελευταία 8 χρόνια ζω βόρεια, με μια εξαίρεση ενός έτους.
Όποτε βρίσκομαι σουπερ πάντα βλέπω να ζητάνε κασέρι και να τους βάζουν γκούντα....
Κάποτε εγώ ήθελα όντως κασέρι, είπα λεβετη, αλλά μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα η κοπέλα μου έβαλε γκούντα....
Τι να πω....
Μετά από την ψυχρολουσία που είχα πάθει τότε προσέχω πάντα τι ζητάω γτ την είχα πάθει και με αλλά προϊόντα εκτός από τυριά.
Πχ θέλω κίτρινο τυρί για τοστ μιλνερ
Τα τελευταία 8 χρόνια ζω βόρεια, με μια εξαίρεση ενός έτους.
Όποτε βρίσκομαι σουπερ πάντα βλέπω να ζητάνε κασέρι και να τους βάζουν γκούντα....
Κάποτε εγώ ήθελα όντως κασέρι, είπα λεβετη, αλλά μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα η κοπέλα μου έβαλε γκούντα....
Τι να πω....
Μετά από την ψυχρολουσία που είχα πάθει τότε προσέχω πάντα τι ζητάω γτ την είχα πάθει και με αλλά προϊόντα εκτός από τυριά.
Πχ θέλω κίτρινο τυρί για τοστ μιλνερ
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 718 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli