!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η επέτειος της πρωτης επαναστατικης διακηρυξης του 1821
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Η επέτειος της πρωτης επαναστατικης διακηρυξης του 1821
Και λαιβ απο την καταθεση στεφάνων και την παρέλαση στην Αρεοπολη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Έχω κάτι φοβίες τελευταία λόγω Κασσελάκη αλλά στηρίζομαι σε κάποια ορίτζιναλ ντόπια προιόντα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
George_V έγραψε: 17 Μαρ 2025, 14:41
Και λαιβ απο την καταθεση στεφάνων και την παρέλαση στην Αρεοπολη.
Η ίδια επανάσταση είναι και ξεκινάει τότε.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
Mε τη διαφορα οτι η επανασταστη στην Μολδοβλαχια συνετριβη ενω στην Πελοπονησο φουντωσε.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άθελά του μας βοήθησε και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων. Αν δεν ήταν ο Αλή Πασάς να καθυστερήσει τους Οθωμανούς δεν νομίζω να τα είχε πάει τόσο καλά η Ελληνική επανάσταση. Ο Αλή Πασάς είχε οργανωμένο στρατό οπότε οι Τούρκοι ήταν απασχολημένοι μαζί του και δεν μπορούσαν να στείλουν αρκετά στρατεύματα για να καταπνίξουν την Ελληνική επανάσταση. Οι Έλληνες , οι Ρωμιοί τότε δεν είχαμε οργανωμένο στρατό. Μόνο κλέφτες και αρματωλούς.
- George_V
Προφανως.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:30Άθελά του μας βοήθησε και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων. Αν δεν ήταν ο Αλή Πασάς να καθυστερήσει τους Οθωμανούς δεν νομίζω να τα είχε πάει τόσο καλά η Ελληνική επανάσταση. Ο Αλή Πασάς είχε οργανωμένο στρατό οπότε οι Τούρκοι ήταν απασχολημένοι μαζί του και δεν μπορούσαν να στείλουν αρκετά στρατεύματα για να καταπνίξουν την Ελληνική επανάσταση. Οι Έλληνες , οι Ρωμιοί τότε δεν είχαμε οργανωμένο στρατό. Μόνο κλέφτες και αρματωλούς.
Η αποστασια του Αλη Πασα κρατησε απασχολημενο τον Χουρσιτ και τον κυριο ογκο των Οθωμανικων δυναμεων αφηνοντας μονο μικρες φρουρες σε καστρα Ρουμελης και Μορια.
Οι πιο σημαντικές μάχες ήταν πιστεύω στα Δερβενάκια και στους Μύλους.George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:35Προφανως.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:30Άθελά του μας βοήθησε και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων. Αν δεν ήταν ο Αλή Πασάς να καθυστερήσει τους Οθωμανούς δεν νομίζω να τα είχε πάει τόσο καλά η Ελληνική επανάσταση. Ο Αλή Πασάς είχε οργανωμένο στρατό οπότε οι Τούρκοι ήταν απασχολημένοι μαζί του και δεν μπορούσαν να στείλουν αρκετά στρατεύματα για να καταπνίξουν την Ελληνική επανάσταση. Οι Έλληνες , οι Ρωμιοί τότε δεν είχαμε οργανωμένο στρατό. Μόνο κλέφτες και αρματωλούς.George_V έγραψε: 17 Μαρ 2025, 15:14
Mε τη διαφορα οτι η επανασταστη στην Μολδοβλαχια συνετριβη ενω στην Πελοπονησο φουντωσε.
Η αποστασια του Αλη Πασα κρατησε απασχολημενο τον Χουρσιτ και τον κυριο ογκο των Οθωμανικων δυναμεων αφηνοντας μονο μικρες φρουρες σε καστρα Ρουμελης και Μορια.
Η μάχη στους Μύλους ήταν η σημαντικότερη απ'όλες πιστεύω γιατί εάν έπεφταν οι Μύλοι δεν θα υπήρχε η ναυμαχία του Ναυαρίνου.
- George_V
Εξισου σημαντικη με την νιλα που εφαγε ο Ιμπραημ σε Βεργα-Δυρο-Πολυαραβο.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 15:49Οι πιο σημαντικές μάχες ήταν πιστεύω στα Δερβενάκια και στους Μύλους.George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:35Προφανως.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:30
Άθελά του μας βοήθησε και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων. Αν δεν ήταν ο Αλή Πασάς να καθυστερήσει τους Οθωμανούς δεν νομίζω να τα είχε πάει τόσο καλά η Ελληνική επανάσταση. Ο Αλή Πασάς είχε οργανωμένο στρατό οπότε οι Τούρκοι ήταν απασχολημένοι μαζί του και δεν μπορούσαν να στείλουν αρκετά στρατεύματα για να καταπνίξουν την Ελληνική επανάσταση. Οι Έλληνες , οι Ρωμιοί τότε δεν είχαμε οργανωμένο στρατό. Μόνο κλέφτες και αρματωλούς.
Η μάχη στους Μύλους ήταν η σημαντικότερη απ'όλες πιστεύω γιατί εάν έπεφταν οι Μύλοι δεν θα υπήρχε η ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Αν ειχε καταφέρει να καταλαβει την Μανη καθε επαναστατικη εστια θα ειχε σβησει στον Ελλαδικο χωρο και οι Μ. Δυναμεις δεν θα παρενεβαιναν σε ενα παιχνιδι χαμενο (ηδη οι Αγγλοι στο Ναυαρινο ειχαν second thoughts χαρακτηριζοντας το περιστατικο "ατυχες")
Το γεγονος οτι κρατηθηκε ζωντανη αυτη η σπιθα επανασταστης τοτε και εδωσε ελπιδα στους υπολοιπους Ελληνες αλλα και οι Μ. Δυναμεις καταλαβαν οτι δεν χαθηκε τιποτα ακομα.
Ναι . Έμαθα για αυτή την μάχη. Και μου έκανε εντύπωση ότι αυτή η μάχη είναι λησμονημένη και σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται.George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 15:55Εξισου σημαντικη με την νιλα που εφαγε ο Ιμπραημ σε Βεργα-Δυρο-Πολυαραβο.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 15:49Οι πιο σημαντικές μάχες ήταν πιστεύω στα Δερβενάκια και στους Μύλους.George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 14:35
Προφανως.
Αν ειχε καταφέρει να καταλαβει την Μανη καθε επαναστατικη εστια θα ειχε σβησει στον Ελλαδικο χωρο και οι Μ. Δυναμεις δεν θα παρενεβαιναν σε ενα παιχνιδι χαμενο (ηδη οι Αγγλοι στο Ναυαρινο ειχαν second thoughts χαρακτηριζοντας το περιστατικο "ατυχες")
Το γεγονος οτι κρατηθηκε ζωντανη αυτη η σπιθα επανασταστης τοτε και εδωσε ελπιδα στους υπολοιπους Ελληνες αλλα και οι Μ. Δυναμεις καταλαβαν οτι δεν χαθηκε τιποτα ακομα.
- George_V
viewtopic.php?f=11&t=51607pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 19:59Ναι . Έμαθα για αυτή την μάχη. Και μου έκανε εντύπωση ότι αυτή η μάχη είναι λησμονημένη και σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται.George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 15:55Εξισου σημαντικη με την νιλα που εφαγε ο Ιμπραημ σε Βεργα-Δυρο-Πολυαραβο.pylothess έγραψε: 18 Μαρ 2025, 15:49
Οι πιο σημαντικές μάχες ήταν πιστεύω στα Δερβενάκια και στους Μύλους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
-
- 23 Απαντήσεις