!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Γυφτάκι

Re: Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Πασιφάη έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:09
Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:02
Πασιφάη έγραψε: 16 Μαρ 2025, 22:52

Πάμε άλλη μια, διότι μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι. Μέλη οικογενείας ΔΕΝ ακουμπάμε, ούτε καν σε σχόλια. Εντάξει τώρα; Αλλού οι στριφογυριστές. Βρες άλλο καλό παιδάκι να παίξεις. Έλα και τέρμα.
Καμμία δε πάμε .. Αν δε γουστάρεις προσβόλες μακριά .. :hammer:
Για την οικογένειά μου, ΔΕΝ γουστάρω προσβόλες. Το ''μακρυά'', εκεί που σε παίρνει.

Ρε μακρυά κι αλάργα λέμε .. Αιντε . Το κουμπί είναι εκεί ,πάτα το
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

GoBack έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:13 ι της κοντρας Τουνη-Aegean Airlines.
έχουμε τέτοιο νήμα?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:15
GoBack έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:13 ι της κοντρας Τουνη-Aegean Airlines.
έχουμε τέτοιο νήμα?
Οχι αλλα εχει πεσει το ιντερνετ

https://www.zappit.gr/showbiz/ksespase- ... ne/3577038
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Στύξ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:11
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:03
Στύξ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 22:58
Ειμί και Θεολόγος κατά 2ο πτυχίο

Και κομμουνιστής είσαι, οπότε μετά το 5ο πτυχίο (αν προλάβεις) θα έρθεις στα θεολογικά ή πολιτικά ίσα σου.

Μέχρι τότε θα βολοδέρνεις στο πχορουμικό καθαρτήριο, μαζί με τους ομοιοπαθείς συντρόφους.
Αυτό το ξέρω ,δεν υπάρχει σωτηρία. :003:

Αλλά ο πστης έκανα την ανεπανάληπτη τρολιά το 2023.
Επελέγην ως διευθυντής Γυμνασίου και 3 μέρες πριν λήξει η προθεσμία, δήλωσα..... παραίτηση.
Θα σέβεστε :8)
Αυτό ναι, σηκώνει χειροκρότημα. :smt038

Για τα πολιτικοθρησκευτικά επίσης εκτιμώ την ειλικρίνεια σου και το εννοώ, Ζαχαρία μου. :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Μαρ 2025, 23:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Δεν τα παρακολουθώ αυτά αλλά δεν είναι παλιό το θέμα?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:14
Πασιφάη έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:09
Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 23:02

Καμμία δε πάμε .. Αν δε γουστάρεις προσβόλες μακριά .. :hammer:
Για την οικογένειά μου, ΔΕΝ γουστάρω προσβόλες. Το ''μακρυά'', εκεί που σε παίρνει.

Ρε μακρυά κι αλάργα λέμε .. Αιντε . Το κουμπί είναι εκεί ,πάτα το
Εκτος από μαγκιά, πουλάς και θράσσος ε; Το βλέπουμε εν καιρώ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια
καιρός μετράει κι ως πορδές τα βροντερά τα πούλια.

Μακάρι όλοι οι πόλεμοι να καταλήγαν έτσι
όπως μοιραία γίνεται στου πχόρουμ το κοτέτσι.

Δημώδες
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:28 Μια χαρά είναι η διαδικασία της σύγκρουσης, αρκεί να διεξάγεται σε φυσικό και όχι εικονικό και ανώδυνο περιβάλλον.
μονο για τον κερδισμενο. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 17 Μαρ 2025, 08:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:28 Μια χαρά είναι η διαδικασία της σύγκρουσης, αρκεί να διεξάγεται σε φυσικό και όχι εικονικό και ανώδυνο περιβάλλον.
μονο για τον κερδισμενο. :102:
Τον κερδισμένο σε στημένο διαδικτυακό αγώνα; Με ποιους κριτές; :lol:

Γουάου και τρισγουάου για το όσκαρ.

Γιατί τα φυσικά αγωνίσματα με τους φλούφληδες, δεν παίζουν καν ούτε ως υπόθεση. Και το ξέρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Μαρ 2025, 08:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Saturn έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:46 Τέλος πάντων, εγώ ζήτησα να εστιάσετε εδώ, και να το αναλύσετε περαιτέρω αν θέλετε, αυτό είναι που μου έχει κάνει εντύπωση
Και το περίεργο είναι πως μερικές φορές μάλλον μετράει ίσως όχι το αποτέλεσμα τόσο όσο η διαδικασία της σύγκρουσης αυτή καθεαυτή.
το αποτελεσμα μετραει. απλως μπορεινα μην ειναι εμφανες το ζητουμενο αποτελεσμα.

πολυ συχνα, το ζητουμενο ειναι απλως η νικη στο πεδιο της μαχης, χωρις να εχει σημασια να θα κερδηθουν εδαφη.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Green Dragon έγραψε: 16 Μαρ 2025, 11:17
Ασέβαστος έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:24
Saturn έγραψε: 15 Μαρ 2025, 13:39 Μεγαλώνοντας, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ( εννοώ πιο ξεκάθαρα απο πριν) μια ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο που έχουν κάποιοι άνθρωποι.
Και την αντιλαμβάνομαι ως μια βαθιά ανάγκη να δημιουργούν και να διατηρούν συγκρούσεις ή ένταση στην ζωή τους, σε διάφορα επίπεδα: προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά.

Αυτή η ανάγκη εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, από την επιμονή σε συγκρούσεις και ένταση μέχρι την ανάγκη να ελέγχουν και να επιβάλλουν τον εαυτό τους, τα θέλω τους ή τις απόψεις τους ή να φροντίζουν να δημιουργούν έριδες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει αιτία ή επαρκής αιτία.

Φαντάζομαι οτι τα αίτια πρέπει να βρίσκονται σε κάποια ιδιόρρυθμη ψυχοσύνθεση με πλείστες αφετηρίες : μαθημένη συμπεριφορά όπου και υπάρχει η ανάγκη ενός αντίστοιχου επαναλαμβανόμενου μοτίβου, αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας, ναρκισσιστικά στοιχεία, τραυματικές εμπειρίες κτλ κτλ κτλ. Νομίζω αυτά έχουν αναλυθεί επαρκώς από τους επιστήμονες.

Αυτό όμως που έχω αντιληφθεί πιο ιδιαίτερα, από την πείρα της ζωής πλεον, είναι πως η ανάγκη να βρίσκεσαι μονίμως σε πόλεμο και σε συγκρουσιακή κατάσταση σε κάνει ή σε βοηθά να νοιώθεις οτι έχεις τον έλεγχο μίας κατάστασης, αισθανόμενος πως κατέχεις εξουσία δια της βίας (είτε σωματικής είτε ψυχολογικής κτλ). Καλύπτει δηλαδή μια βαθύτερη ανάγκη για έλεγχο.

Και το περίεργο είναι πως μερικές φορές μάλλον μετράει ίσως όχι το αποτέλεσμα τόσο όσο η διαδικασία της σύγκρουσης αυτή καθεαυτή.
Δεν ξέρω τί ουσίες μπορεί να εκκρίνει ο εγκέφαλος σε μια τέτοια φάση, οι οποίες ενδεχομένως υποβοηθούν και συντηρούν αυτή την ψυχολογική κατάσταση "μαρς", με το να δημιουργούν ευφορία κατά την διάρκεια της μάχης, οπότε η φάση γίνεται ανατροφοδοτούμενη.

Δεν ξέρω εαν συμφωνείτε με την παραπάνω τελευταία παράγραφο ή αν θέλετε να σχολιάσετε γενικότερα για το θέμα.

Επίσης ένα ερώτημα, εσείς πώς διαχειρίζεστε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή σας, ειδικότερα στον στενό σας κύκλο ή γενικότερα?
συμφωνω, ολα μοιαζουν σωστα.

η διαχειριση ειναι δυσκολη. προσπαθω να βγαινουν χαμενοι, καθε φορα που κανουν "πολεμο" ωστε να ξερουν οτι και η επομενη δεν θα τους βγει σε καλο.

δεν δουλευει παντα, αλλα και δεν ξερω αλλο τροπο.
Υπάρχει όνομα γι' αυτούς τους ανθρώπους: ΜΑΛΑΚΕΣ

Είναι άτομα που δημιουργούν lose-lose καταστάσεις, άχρηστα μέλη της κοινωνίας. Το ότι η 'συμπεριφορική θεραπεία' που αναφέρεις δεν δουλεύει συνήθως είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν, είναι απλά ΜΑΛΑΚΕΣ. Η καλύτερη λύση είναι η αποφυγή όπου είναι δυνατόν.
εννοειται πως η αποφυγη ειναι η σωστοτερη λυση.

η συζητηση γινεται για οταν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.

μια χαρα καταλαβαινουν οτι χανουν. το πολυ να χρειαστει να τραβηξεις λιγο τα ακρα, να χασουν περισσοτερα.

καπως σαν να συμπεριφερεσαι σε παιδια. τους παιρνεις το αγαπημενο τους παιχνιδι, δεν τους παιρνεις παγωτο, δεν τα πας παιδικη χαρα και τετοια.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 17 Μαρ 2025, 08:35
Saturn έγραψε: 15 Μαρ 2025, 14:46 Τέλος πάντων, εγώ ζήτησα να εστιάσετε εδώ, και να το αναλύσετε περαιτέρω αν θέλετε, αυτό είναι που μου έχει κάνει εντύπωση
το αποτελεσμα μετραει. απλως μπορεινα μην ειναι εμφανες το ζητουμενο αποτελεσμα.

πολυ συχνα, το ζητουμενο ειναι απλως η νικη στο πεδιο της μαχης, χωρις να εχει σημασια να θα κερδηθουν εδαφη.
Σιγά τα "εδάφη" και σιγά την κατάκτηση τους ρε Ασέβαστε. Να τα κάνεις τί; Χαβανέζικο γιορντάνι; :lol:

Γουάου και τρισγουάου στην τελική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Feindflug έγραψε: 16 Μαρ 2025, 14:34 Τεστοστερόνη λέγεται η απάντηση στα ερωτήματά σου, δικιά μου, αλλά είναι λίγο δύσκολο να το κατανοήσεις, λόγω φύσεως.
εχουν οι καρεν τεστο;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 14:42 Δεν είναι θέμα τεστοστερόνης.

Απλώς οι άντρες ήταν πάντα καλύτεροι στον σωματικό και οι γυναίκες στον ψυχολογικό πόλεμο.
ισχυει.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:36

Το γεγονός οτι πολλές φορές κάποιος βγαίνει χαμένος με τους συνεχόμενους τσακωμούς και τις επιθέσεις, οτι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό, αλλά συνεχίζει να επιζητά την ένταση και την ρίξη, μάλλον επιβεβαιώνει το δεύτερο που λέω.
Δηλαδή, όταν έχω παρατηρήσει οτι μετά από επανειλημμένα σκηνικά τσακωμών και εντάσεων και πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι να μην έχει βγει πρακτικά τίποτα ωφέλιμο, αλλά αντίθετα, σε πιο βάθος χρόνου έστω, να βγαίνεις και ζημιωμένος, πώς αλλιώς να το κατανοήσω?
Εκτός εαν μου διαφεύγει κάτι. Αλλά δεν νομίζω.

ξεχνα τα μεκροπροθεσμα και τα επανειλημενα.

αποτελεσμα θα υπαρχει αν αυτος που ξεκινα τσακωμο και ενταση για ψυλλου πηδημα, βγαινει χαμενος αμεσα, και πολυ.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”