!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπορεί άραγε μια φωτογραφία να μας δείχνει το ποιόν ενός ανθρώπου ή μια φωτογραφία να αναλύσει μια ιστορική στιγμή

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μπορεί άραγε μια φωτογραφία να μας δείχνει το ποιόν ενός ανθρώπου ή μια φωτογραφία να αναλύσει μια ιστορική στιγμή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Για την ορκωμοσία του ΠτΔ
Από καρδιάς και με σεβασμό προς όλους -
Όσοι στεναχωρήθηκαν για την χειραψία του Γ.Γ. του ΚΚΕ δεν είναι όλοι αντι-ΚΚΕ. Το κατανοώ ότι μπορεί να τους πείραξε. Ακούω και διαβάζω με προσοχή τις ενστάσεις.
Μπορεί άραγε μια φωτογραφία να μας δείχνει το ποιόν ενός ανθρώπου ή μια φωτογραφία να αναλύσει μια ιστορική στιγμή (τι ωραίο που θα ήταν...); Ξέρουμε όλοι ότι δεν γίνεται...

Ας αναρωτηθούμε - η χειραψία του ΓΓ του ΚΚΕ σας "συνεπήρε" πολύ περισσότερο από το σταμάτημα των φορτηγών του θανάτου στο Λαύριο; Γιατί συνέβη;
Η χειραψία του ΓΓ του ΚΚΕ σας "συνεπήρε" πολύ περισσότερο από τα σημερινά ακουστικά ντοκουμέντα του Ριζοσπάστη που αποκαλύπτουν τα μύρια όσα για την ΝΑΤΟική χρήση των σιδηροδρόμων; Γιατί συνέβη;
Η χειραψία του ΓΓ του ΚΚΕ σας "θύμωσε" αλλά δεν σας θύμωσε που επιχείρησαν να ρίξουν τον 902 με κυβερνο-επίθεση;
Και ένα τελευταίο ερώτημα : πριν μια εβδομάδα ο Παφίλης ξεμπρόστιαζε όλο τον ΝΑΤΟικό συρφετό της βουλής - και πολλοί χειροκροτήσατε - και σήμερα ο ίδιος άνθρωπος "ξεπουλήθηκε στην αστική τάξη" επειδή γελάει σε μια φωτογραφία;
Πόσοι από εσάς έχουν συμμεριστεί ή συμμετάσχει σε οργανωμένες κινήσεις του ΚΚΕ που θέτουν σε κίνδυνο σύλληψης μέλη και στελέχη του;

Αυτά σαν τροφή για σκέψη..

+++

Τώρα ως προς τους κακόπιστους και αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στο μέσο μήπως και βρεθεί να πουν κάτι για το ΚΚΕ.
Είχα κάνει αναφορά στους "πέρασα από το ΚΚΕ και ξέρω"
Μου περνάει όμως μια σκέψη:
Πέρα από τις υλικές συνθήκες, την κοσμοθεωρία και τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα μας, υπάρχει ένα πρότυπο του ανθρώπου που είναι κοντά ή βρίσκεται στο ΚΚΕ και του τρόπου συμπεριφοράς που έχει μέσα στην κοινωνία. Μου φαίνεται λοιπόν ότι όλη αυτή η αντι-κκε υστερία που υπάρχει εδώ μέσα είναι μια κάποια ζήλια για αυτό που δεν μπορούν κάποιοι να φτάσουν στην ζωή τους.
Αν αδικώ κάποιους, να με συγχωρέσετε.

M.P.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Re: Μπορεί άραγε μια φωτογραφία να μας δείχνει το ποιόν ενός ανθρώπου ή μια φωτογραφία να αναλύσει μια ιστορική στιγμή

Αέρας κοπανιστός...
Οι οπορτουνιστές και οι επαναστατημένοι ηλίθιοι επενδύουν στις εντυπώσεις και στον «κοπανιστό αέρα»
Πλείστα όσα τα παραδείγματα από την πρόσφατη πολιτική μας ιστορία άτεχνης προσπάθειας να σπείρουν την άποψη περί συστημικού κόμματος (Πότε ο Κουτσούμπας στο στόχαστρο, πότε η Αλέκα, πότε ο Χαρίλαος, άλλοτε ο Παφίλης). Ποτέ όμως δεν καρποφόρησε.
Και δεν καρποφόρησε γιατί το ΚΚΕ λόγω και έργω, και στη Βουλή και στο δρόμο, και με πολιτικές, και με κινηματικές, και με συμβολικές ακτιβιστικές πράξεις στάθηκε πάντα στο ύψος των περιστάσεων με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια και δράση του ΝΑΤΟ, ενάντια στο κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Για το μεροκάματο του εργαζόμενου, τη σύνταξη του συνταξιούχου. Για τα δικαιώματα των νέων.
Όσο για τα Τέμπη, ήταν το πρώτο και αμέσως μετά το δυστύχημα που μίλησε για ΕΓΚΛΗΜΑ και έδειξε και τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες.
Και αυτό είναι που ενοχλεί το σύστημα, και σπεύδουν οι χρήσιμοι (επαναστατημένοι) ηλίθιοι να βάλουν πλάτη για να στηρίξουν και εξάρουν τη βολική αντιπολίτευση.
Όσο για τη βολική λαϊκίστικη αντιπολίτευση τύπου Βελόπουλου, Κωνσταντοπούλου και το δημοσκοπικό αποτύπωμά της, «διαβολομαζέματα ανεμοσκορπίσματα»
(Στο τέλος θα ξεσηκωθεί ντόρος από τους ίδιους πάλι, γιατί ο Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον Τασούλα ή στον Μητσοτάκη θα χρησιμοποιήσει την ευγενική προσφώνηση κύριος... Θα το δούμε και αυτό, δεν έχω καμία αμφιβολία)

https://www.facebook.com/herko.hercules ... kLxY8JbxXl
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Μπορεί άραγε μια φωτογραφία να μας δείχνει το ποιόν ενός ανθρώπου ή μια φωτογραφία να αναλύσει μια ιστορική στιγμή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Frappezitis έγραψε: 14 Μαρ 2025, 10:10 Για την ορκωμοσία του ΠτΔ
Ναι αφου ειπατε τα αισχη για την παρτη του κανα 2μηνο τωρα φιληστε του και το χέρι . δηλωσίες . :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Μονο ενας εχει βγει βουνο για ανταρτικο . :smt038 ;12218 :grfl:
H Κωνσταντοπούλου εξηγεί γιατί έλειπε από την ορκωμοσία Τασούλα
«Έκρυψε τις δικογραφίες και για Τέμπη και για το Μάτι», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για τον Κωνσταντίνο Τασούλα

Οι υπόλοιποι παρτε τις συνιστωσες σας και

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Κι εγώ από τότε που υπέπεσε στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη φωτογραφία είμαι απαρηγόρητος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Frappezitis έγραψε: 14 Μαρ 2025, 17:37 Κι εγώ από τότε που υπέπεσε στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη φωτογραφία είμαι απαρηγόρητος.

[img]https://i.postimg.cc/28vYfbh2/4842 ... .jpg[/img]

αυτο ελειπε να μη τους εδινε και το χερι . με οπλα - τροφιμα - καυσιμα αεροπλανα και μηχανοκινητα απο το lend lease γλιτωσατε τη γερμανοποιηση απ τον πρωην ρεβωνιαρη σας που τα σπασατε ( να βαλω και αλλες χειραψιες ? :lol: )
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

"Urbi et Orbi"
@Reddish10275

Εικόνα

Και το πλήρες κείμενο. Είναι του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη!
--- Το σημαντικό και το ασήμαντο
Στην πολιτική, όπως και στην ζωή, υπάρχει το σημαντικό και το ασήμαντο, το ουσιαστικό και το επιμέρους, το κεντρικό και το απόκεντρο.
Βασική ικανότητα του/της ασχολούμενου/ης με την πολιτική είναι να ξεχωρίζει ποιο είναι ποιο.
Πρόκειται για θεμελιακή αρετή της πολιτικής παιδείας.
Γράφω τα παραπάνω με αφορμή τον χαλασμό που γίνεται για την χειραψία του ΓΓ του ΚΚΕ, σ. Δ. Κουτσούμπα με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα - όταν ο τελευταίος χαιρετούσε εθιμοτυπικά τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Ο πολιτικά απαίδευτος μικροαστός θεωρεί ότι επαναστατική πράξη είναι η άρνηση της χειραψίας. Για την ακρίβεια θεωρεί ότι η επαναστατική πράξη εξαντλείται στο συμβολικό και ασήμαντο. Το ανάγει λοιπόν σε σημαντικό και καταγγέλει Urbi e Orbis την χειραψία ως μέγιστη απόδειξη ταξικής και πολιτικής προδοσίας.
Έχω πολλές φορές αναφερθεί στην σημασία της πολιτικής παιδείας στον παρόντα έστω διάλογο - και όχι μόνο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”