Ασέβαστος έγραψε: 14 Μαρ 2025, 12:27
AlienWay έγραψε: 14 Μαρ 2025, 10:57
Σχετικά με την πρωινή προσευχή, εντύπωση μου προκαλεί ότι θεωρείται περισσότερο "καταπιεστική" η προσευχή καθεαυτή συγκριτικά με τη στρατιωτική παράταξη των μικρών παιδιών με παραγγέλματα "προσοχή, ανάπαυση, στοιχηθείτε".
Βλέπουμε λοιπόν τη μαρξιστική επιρροή που θέλει τη θρησκεία να είναι καταπιεστική.
Η διδασκαλία των θρησκευτικών μέχρι το λύκειο (και μάλιστα χωρίς να έχει τον χαρακτήρα της θρησκειολογίας) είναι περιττή κυρίως γιατί αν γίνει προαιρετική, θα έχουν τα παιδιά να παπαγαλίζουν ένα μάθημα λιγότερο. Για τα σύγχρονα δεδομένα, το διάβασμα στο σπίτι με εκμάθηση παπαγαλίας, είναι περισσότερο καταπιεστικό από το περιεχόμενο των θρησκευτικών.
ισχυει, συγκεκριμμενα στο σχολειο του παιδιου μου, η δασκαλα μαλλον εχει κομπλεξ που το μαθημα της ειναι ασημαντο, και τους βαζει να παπαγαλιζουν τοσο πολλα, που κανουν μεγαλυτερο κοπο απο οτι σε οποιοδηποτε αλλο μαθημα.
με αποτελεσμα να μισουν τα θρησκευτικα, και αυτην.
δω που τα λεμε, δεν κακο, περισσοτεροι εκκολαπτομενοι αθεοι.
Πωπω ρε Μήτσε, τι μου θύμησες..
Στην Τετάρτη Δημοτικού, είχαμε μια βαρεμένη δασκάλα που μας έβαζε να γράφουμε το ''Πιστεύω'', δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές, για να το μάθουμε. Αρκετό καιρό μετά, όποιο καημένο παιδάκι δεν το ήξερε απ'έξω κι ανακατωτά, του μαύριζε τα χέρια με τον χάρακα και το έβαζε τιμωρία στη γωνία, χλευάζοντάς το.
Φαντάσου τι φόβο είχαμε φάει που εγώ το θυμάμαι ακόμη απταίστως. Σε τί μου χρησίμευσε αν όχι για να αποκτήσω χείριστη άποψη για την επιβολή της πίστης;