Von Mackensen έγραψε: 17 Δεκ 2018, 12:10
sys3x έγραψε: 17 Δεκ 2018, 11:11
τεν τεν έγραψε: 15 Δεκ 2018, 20:20
Εγω χωρίς να ξέρω πως ήταν γνωστός κατάλαβα οτι τον καθαίρεσαν λόγο της μηχανής.
Μονο μια cult μορφή παπά ξέρω. Τον παπα Παοκ.
Στην βόρεια Ελλάδα είναι γνωστός κι ένας άλλος, ο παπάζάσταβας, αν σας πω ιστορία θα λιώσετε.
Άν ήσασταν από κανένα ξεχασμένο ορεινό χωριό των 50 κατοίκων θα γνωρίζατε αρκετές τέτοιες μορφές. Συχνά τους <<περίεργους>> τους στέλνουν εκεί,μαλλον για να τους κρύβουν από μεγάλες ενορίες είτε τιμωρητικα εάν έχουν πέσει σε πειθαρχικα παραπτώματα. Έτσι στο κουτσοχωρι μου πέρασαν μορφές όπως ο παπά Σουζας-ενας τύπος κάπως αλαφροισκιωτος που γυρνούσε όλη τη μέρα με ένα bmx ποδήλατο και ξεχνουσε τα μισά λόγια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο παπά Τίτος (Πατατιτο τον λέγαμε εμείς τα παιδιά) ένας awkward child molestor(τουλάχιστον έτσι έλεγαν οι μεγάλοι), ο παπά Διομήδης-δεινός σκοπευτής και κυνηγός με σύνδρομο Τουρετ (έριχνε συνέχεια Χριστοπαναγιες), ένας άλλος χημικός που έφτιαχνε δικά του αρώματα και μας τα πουλούσε και άλλοι που ξεχνάω τώρα.
Για ένα παπά με Χαρλει θυμάμαι έλεγαν mid 90s στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να είναι ο ίδιος άραγε;
Σε διπλανο χωριο ο παπας κυκλοφορουσε με μια τετοια BMW σε μπλε χρωμα!

Τωρα βεβαια εχει πολλα χρονια που εχει βγει στη συνταξη.
Εξαιρετικος ανθρωπος ομως.
Τωρα εμεις εχουμε εναν παπα που εχει τα θεματακια του με το αλκοολ!
Γενικα παλιοτερα,στα ορεινα χωρια τις περισσοτερες φορες γινοντουσαν παπαδες,ανθρωποι που μπορει να ηταν σχεδον αμορφωτοι και προβληματικοι.
Με τα χρονια ομως εχουν αλλαξει τα πραγματα.
Οτι εχει μεινει ειναι συνταξιουχοι παλαιας κοπης που εξακολουθουν να λειτουργουν επειδη δεν υπαρχουν νεοι παπαδες.