Ρε φίλε με δουλεύεις τώρα;Crimson_2 έγραψε: 02 Μαρ 2025, 20:28Αποδεικνύεις αυτό που είπα, ότι συρράβεις δυο μισές αλήθειες. Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις των χαμηλοβαθμων πυροσβεστών και ΟΧΙ στο κλιμάκιο που έγραψες πριν.Νετο Γκουερινο έγραψε: 02 Μαρ 2025, 19:01https://www.capital.gr/epikairotita/390 ... fouskosei/Crimson_2 έγραψε: 02 Μαρ 2025, 18:39
Όχι, εγώ έγραψα τι κατέθεσαν ενώπιον του ανακριτή οι εμπλεκόμενοι. Εσύ είπες δύο μισές αλήθειες και τις ένωσες κατασκευάζοντας ένα ψέμα. Δεν τους είπε κανείς εσείς μόκο και υπογράψτε μια παπαριά, σκάσανε από το πουθενά (με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής και εν άγνοια του συντονιστή επιχειρήσεων) να κάνουν κάτι που ήδη είχε αναλάβει η αστυνομία και τους είπαν μην κάνετε τίποτα.
Υπό το βάρος της ρητής εντολής που δέχθηκα από τον διοικητή μου, υπέγραψα την έκθεση απλής αυτοψίας. Μου ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, αν μπορώ να θέσω την υπογραφή μου γιατί κανείς άλλος δεν δεχόταν".
Ολόκληρο ρεπορτάζ με καταθέσεις έβαλα
"Μας κάλεσε ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ στο γραφείο του και μας διέταξε να συντάξουμε και να του παραδώσουμε αυθημερόν έκθεση αυτοψίας. Εγώ απάντησα ότι αυτό είναι αδύνατο, καθώς είχαμε εντολές να απέχουμε από κάθε προανακριτική πράξη και ενέργεια. Η εντολή που έλαβα στη συνέχεια ήταν να συνταχθεί αυτοψία, με περιεχόμενο όσα παρατηρήσαμε επιτόπου και τίποτα παραπάνω, αλλιώς θα διωχθούμε πειθαρχικά για υπαλληλική απείθεια".
Η πυρονόμος δεν είναι μόνη, καθώς και άλλος ομοιόβαθμός της πυροσβέστης λέει ακριβώς τα ίδια: "Υπό το βάρος της ρητής εντολής που δέχθηκα από τον διοικητή μου, υπέγραψα την έκθεση απλής αυτοψίας. Μου ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, αν μπορώ να θέσω την υπογραφή μου γιατί κανείς άλλος δεν δεχόταν".
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε τι διαβάζετε αλλά έχετε γνώμη
Που καταλήγει έτσι
Συμπερασματικά, από τις καταθέσεις αυτό που προκύπτει είναι πως όσοι πήγαν τελικά, τη δουλειά τους δεν την έκαναν, και όσοι πήγαν αλλά τους γύρισαν πίσω και άρα ούτε είδαν ούτε ερεύνησαν, υπέγραψαν πορίσματα τα οποία μπορεί και να είδαν πρώτη φορά όταν τους τα έδωσαν να τα υπογράψουν.