!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα έχουμε εκλογές μέχρι το καλοκαίρι;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Θα έχουμε εκλογές μέχρι το καλοκαίρι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:10
Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2025, 12:32 Εγω σκέφτομαι το άλλο.
Αυτος ο Άδωνις λειτουργεί μόνος του;
Αν όχι, αυτος που τον αφήνει έτσι, γιατί το κάνει;
Αν λειτουργεί μόνος, λειτουργεί με ποιο σκεπτικό;
Εγώ νομίζω ότι ο Άδωνις λειτουργεί υπέρ του Μητσοτάκη. Εκφράζει πότε πότε έναν επιθετικό λόγο, έτσι για να φαίνεται πότε πότε ότι υπάρχει αντίλογος στο συνεχές ουρλιαχτό από την αντιπολίτευση και δέχεται αυτός τα περισσότερα πυρά, ενώ ο Μητσοτάκης λεκτικώς τουλάχιστον, παραμένει απολύτως μετριοπαθής.

Το ότι υπάρχει μια συλλογική εμμονή για τον... Κούλη, εδώ και πολλά χρόνια είναι άλλο θέμα. Ακόμη κι αυτό, είναι ένα δείγμα αδυναμίας όσων απλώς ξεσπάνε τον θυμό τους (ακόμη και για την κατάντια των δικών τους κομμάτων) θεωρώντας ότι οι βρισιές, τους κάνουν να νοιώθουν υπεράνω και γαμάουα τύποι. Αυτό όμως είναι ψυχολογικό και όχι πολιτικό θέμα.
Τον αδωνάκο επειδή τον ήξερα χρόνια, όντως αυτη είναι η δουλειά του, το μαντρόσκυλο του προέδρου.
Όμως εδώ τώρα κάνει ζημιά, εκτός να περιχαρακώνει τους ήδη φανατικούς, όλα τα άλλα είναι για να διώχνουν κόσμο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

πατησιωτης έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:11
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:04 Ναι από τότε τον αντιπαθούμε, όχι από τότε που καταλάβαμε τι λινάτσα είναι
Ότι το αντιμνημόνιο ήταν απάτη το κατάλαβες ή ακόμη ψάχνεις για λινάτσες. :D
Μην κάνουμε συνέχεια κύκλους, είχα ξεγράψει το αντιμνημόνιο από το 2013 γιατί κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα, δεν υπήρχε ούτε και μπορούσε να υπάρξει. Άργησα 2 χρόνια, παραδέχομαι ότι ήταν πολύ. Οι αντιδράσεις μου είχαν διαφορετικό περιεχόμενο, τα έχω γράψει πολλές φορές αναλυτικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 25 Φεβ 2025, 13:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

πατησιωτης έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:14
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:10 Πατησιώτη μπορεί να είσαι κάποιο είδος υποτακτικής ψυχοσύνθεσης, δε νομίζω ότι είσαι σαν αυτόν. Ο under πάλι σίγουρα ήταν.
Είμαι στη φιλοδυτική μειοψηφία και ψηφίζω αυτούς που με εκπροσωπούν.Ξέρω και τι είμαι και τι είναι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός.Δεν θα κάνω πραξικόπημα,δεν έχω τα μέσα άλλωστε,εάν η πλειοψηφία καταφέρει να την στείλει στην ανατολή θα πάρει αυτό που της αξίζει.Εγώ δεν πρόκειται με την ψήφο μου να συναινέσω.
Και εγώ στην φιλοδυτική πλευρά είμαι (δεν ξέρω αν είναι μειοψηφία) και είμαι πεπεισμένος ότι οι λινάτσες του WEF είναι τέρμα αντιδυτικές. Δύση δεν είναι ο Μπάϊντεν και οι αδερφοί Κοχ με την γαμημένη τους παγκοσμιοποίηση, Δύση είναι η σημερινή κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων. Ο Άδωνις είναι υπονομευτής της Δύσης αυτήν την στιγμή.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές μες στο 2025. Πιθανότατα μάλιστα θα έχουμε νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν τις επόμενες, διπλές φυσικά εκλογές του 2027. Αυτά.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:15
πατησιωτης έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:11
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:04 Ναι από τότε τον αντιπαθούμε, όχι από τότε που καταλάβαμε τι λινάτσα είναι
Ότι το αντιμνημόνιο ήταν απάτη το κατάλαβες ή ακόμη ψάχνεις για λινάτσες. :D
Μην κάνουμε συνέχεια κύκλους, είχα ξεγράψει το αντιμνημόνιο από το 2013 γιατί κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα, δεν υπήρχε ούτε και μπορούσε να υπάρξει. Άργησα 2 χρόνια, παραδέχομαι ότι ήταν πολύ. Οι αντιδράσεις μου είχαν διαφορετικό περιεχόμενο, τα έχω γράψει πολλές φορές αναλυτικά.
Το θέμα όμως είναι ότι τα ρημάδια της ΝΔ από τη μία λένε ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο και από την άλλη το φορτώνουν στον ...Γιωργάκη. Άλλωστε ο Βούδας παρέμεινε στα υψηλά έδρανα της Βουλής μέχρι να βαρεθεί και να φύγει.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:14 Τον αδωνάκο επειδή τον ήξερα χρόνια, όντως αυτη είναι η δουλειά του, το μαντρόσκυλο του προέδρου.
Όμως εδώ τώρα κάνει ζημιά, εκτός να περιχαρακώνει τους ήδη φανατικούς, όλα τα άλλα είναι για να διώχνουν κόσμο.
Συμφωνώ ότι εάν του πει ο Μητσοτάκης να σταματήσει,θα σταματήσει αλλά αυτός αντιμετωπίζει και ένα δίλημμα.Εάν δεν μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ διότι αυτό θα γίνει εάν σταματήσει αυτός τότε οι πάντες θα πεισθούν ότι το τραίνο κουβάλαγε λαθρεμπορικό ξυλόλιο και το κρύβουν.Κάποιος πρέπει να αναχαιτίζει τη λαικιστική παλαβομάρα.Το έργο του είναι δύσκολο διότι ο λαός δεν είναι ορθολογικός.Όμως η αντικειμενική αλήθεια δεν εξαρτάται από φωσκολικού τύπου σενάρια.
πατησιωτης

Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:14 Τον αδωνάκο επειδή τον ήξερα χρόνια, όντως αυτη είναι η δουλειά του, το μαντρόσκυλο του προέδρου.
Συμφωνώ ότι εάν του πει ο Μητσοτάκης να σταματήσει,θα σταματήσει αλλά αυτός αντιμετωπίζει και ένα δίλημμα.Εάν δεν μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ διότι αυτό θα γίνει εάν σταματήσει αυτός τότε οι πάντες θα πεισθούν ότι το τραίνο κουβάλαγε λαθρεμπορικό ξυλόλιο και το κρύβουν.Κάποιος πρέπει να αναχαιτίζει τη λαικιστική παλαβομάρα.Το έργο του είναι δύσκολο διότι ο λαός δεν είναι ορθολογικός.Όμως η αντικειμενική αλήθεια δεν εξαρτάται από φωσκολικού τύπου σενάρια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

πατησιωτης έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:07
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 12:58 το ξέρουν όλοι αυτό και ο ίδιος ξέρει ότι οι ψηφοφόροι του είναι άνθρωποι που γουστάρουν να ψηφίζουν μουνόπανα οπότε δεν κινδυνεύει να χάσει εκλογικά.
Εγώ ας πούμε. :D Εάν κληθώ στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ να ψηφίσω μεταξύ Δένδια και Γεωργιάδη θα ψηφίσω Γεωργιάδη για τον ίδιο λόγο που το 1981 ψήφισα Ράλλη και στα εσωκομματικά της ΝΔ Μητσοτάκη.
Το 1981 μεταξύ των νέων της εποχής μόνο το 7,5% ψήφισε ΝΔ.Όλοι οι φίλοι μου ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να έλθει ο Αντρέας να φάει ο κόσμος κρέας. :D Εγώ όχι και δεν έδινα δεκάρα για το τι πίστευε το φοιτητικό κίνημα όντας και ο ίδιος απένταρος φοιτητής.
κατανοω το να ψηφιζει καποιος νδ. μου ειναι αδυνατον να καταλαβω το λογο που ψηφιζει καποιος γεωργιαδη. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:17
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:10 Πατησιώτη μπορεί να είσαι κάποιο είδος υποτακτικής ψυχοσύνθεσης, δε νομίζω ότι είσαι σαν αυτόν. Ο under πάλι σίγουρα ήταν.
Είμαι στη φιλοδυτική μειοψηφία και ψηφίζω αυτούς που με εκπροσωπούν.Ξέρω και τι είμαι και τι είναι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός.Δεν θα κάνω πραξικόπημα,δεν έχω τα μέσα άλλωστε,εάν η πλειοψηφία καταφέρει να την στείλει στην ανατολή θα πάρει αυτό που της αξίζει.Εγώ δεν πρόκειται με την ψήφο μου να συναινέσω.
Και εγώ στην φιλοδυτική πλευρά είμαι (δεν ξέρω αν είναι μειοψηφία) και είμαι πεπεισμένος ότι οι λινάτσες του WEF είναι τέρμα αντιδυτικές. Δύση δεν είναι ο Μπάϊντεν και οι αδερφοί Κοχ με την γαμημένη τους παγκοσμιοποίηση, Δύση είναι η σημερινή κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων. Ο Άδωνις είναι υπονομευτής της Δύσης αυτήν την στιγμή.
Τί σχέση έχει η αμερικάνικη Δύση με την ευρωπαϊκή Δύση;

Για να κάνω πιο σαφές το ερώτημα, ποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σήμερα έχουν τις περισσότερες ομοιότητες και θέσεις με τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ;

Και ποια ελληνικά κόμματα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης

Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:17
Κανείς που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:22
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 12:58 το ξέρουν όλοι αυτό και ο ίδιος ξέρει ότι οι ψηφοφόροι του είναι άνθρωποι που γουστάρουν να ψηφίζουν μουνόπανα οπότε δεν κινδυνεύει να χάσει εκλογικά.
Εγώ ας πούμε. :D Εάν κληθώ στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ να ψηφίσω μεταξύ Δένδια και Γεωργιάδη θα ψηφίσω Γεωργιάδη για τον ίδιο λόγο που το 1981 ψήφισα Ράλλη και στα εσωκομματικά της ΝΔ Μητσοτάκη.
Το 1981 μεταξύ των νέων της εποχής μόνο το 7,5% ψήφισε ΝΔ.Όλοι οι φίλοι μου ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να έλθει ο Αντρέας να φάει ο κόσμος κρέας. :D Εγώ όχι και δεν έδινα δεκάρα για το τι πίστευε το φοιτητικό κίνημα όντας και ο ίδιος απένταρος φοιτητής.
κατανοω το να ψηφιζει καποιος νδ. μου ειναι αδυνατον να καταλαβω το λογο που ψηφιζει καποιος γεωργιαδη. :102:
Το ανέφερε ήδη ο πατησιώτης στο επόμενο του ποστ. Συμφωνώ κι εγώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2025, 12:56 Ο Αδωνις πλέον κάνει κακό.
Φανατίζει μόνο τους ήδη φανατισμένους. Αλλά αυτοί έτσι και αλλιώς είναι δεμένοι.
Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του/τους
Όταν γίνεσαι τόσο κατα τα φαινόμενα αυτοκαταστροφικά προκλητικός:

είτε παίζεις το τελευταίο σου χαρτί και πιάνεσαι από τα μαλλιά σου (έτσι κι αλλιώς, είναι οι σκληροί δεξιοί του χώρου, είναι και λίγο by default η αντίδρασή τους) γιατί α) αισθάνεσαι την οργή του κόσμου στον σβέρκο σου β) αισθάνεσαι την οργή κάποιου χοντρού στον σβέρκο σου

είτε το κάνεις επίτηδες γιατί θέλεις να αναδειχτείς αύριο μεθαύριο ως η αληθινή δεξιά που δεν κατέθεσε τα όπλα (βέβαια, σε αυτή την υπόθεση βάζω και ότι ήδη μάλλον έχεις κάποιες επαφές με κάποια αόριστη δύναμη που διαχειρίζεται από τα μετόπισθεν την κατάσταση)

είτε ισχύει το : μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι (το οποίο λειτουργεί και συνδυαστικά με τα παραπάνω)

Δηλαδή, πώς πήρε ο Μητσοτάκης επάνω του την υπόθεση με το φορτίο και έβγαινε στα κανάλια να διαψεύσει ως ντελάλης?
Ε, έτσι και αυτοί τώρα, επειδή πέρασαν και δυο χρόνια, πήραν πάνω τους τη δουλειά, ο Μητσοτάκης είναι κάπου άφαντος στην Αμερική, κάποια συνάντηση με τον Ρούμπιο έλεγαν οτι θα είχε κι όλας, δεν βλέπω όμως τίποτα...
Μόνο ο Μητσοτάκης δεν οφελείται από όλο αυτό
Εδώ χρειάζονται δόντια, φωνές, τσεκούρια, δεν είμαστε τώρα για ...Αριστοκρατικά πράγματα...μην κοιτάς που καλούμαστε να γίνουμε Κούλιγκανς, αυτή ειναι η βιτρίνα πλεον.

Τελειώσανε οι Άριστοι και οι αστικές ευγένειες, τώρα ήρθανε οι Τσεκουράτοι

σε οποιαδήποτε περίπτωση, δηλαδή, είναι επικίνδυνοι για το Έθνος και την Δημοκρατία

@Πατησιώτη, κάτι έλεγες για Πουτινόφρονες...?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:23
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:17 Και εγώ στην φιλοδυτική πλευρά είμαι (δεν ξέρω αν είναι μειοψηφία) και είμαι πεπεισμένος ότι οι λινάτσες του WEF είναι τέρμα αντιδυτικές. Δύση δεν είναι ο Μπάϊντεν και οι αδερφοί Κοχ με την γαμημένη τους παγκοσμιοποίηση, Δύση είναι η σημερινή κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων. Ο Άδωνις είναι υπονομευτής της Δύσης αυτήν την στιγμή.

Για να κάνω πιο σαφές το ερώτημα, ποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σήμερα έχουν τις περισσότερες ομοιότητες και θέσεις με τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ;

Οι περισσότερες καμία, εξ ου και οι αναταράξεις. Θα δούμε τι θα γίνει.

Άλλο όμως το τι πρεσβεύουν οι κυβερνήσεις και άλλο τι πραγματικά είναι οι κοινωνίες. Οι κοινωνίες ανήκουν όλες στην ευρύτερη δυτική σφαίρα και αυτό είναι και η ουσία.
πατησιωτης

Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:22
Δεν θέλει τον καραμανλισμό - όχι του αρχικού Καραμανλή ή του Καραμανλή των Τεμπών αλλά του ενδιάμεσου Καραμανλή που άφησε το έλλειμμα να διογκωθεί και τους αναρχοαριστερούς να κάψουν την Αθήνα το 2008.
Κάθε φορά επιλέγεις.Όταν ήταν ο Μητσοτάκης ψήφισα Μητσοτάκη.Αλλά εάν είναι Δένδιας που δεν λέει τίποτε,δεν παίρνει καμμία θέση για να μη δυσαρεστήσει τους λαικοδεξιούς και ο Γεωργιάδης θα πάω στον δεύτερο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:23
Green Dragon έγραψε: 25 Φεβ 2025, 13:17 Και εγώ στην φιλοδυτική πλευρά είμαι (δεν ξέρω αν είναι μειοψηφία) και είμαι πεπεισμένος ότι οι λινάτσες του WEF είναι τέρμα αντιδυτικές. Δύση δεν είναι ο Μπάϊντεν και οι αδερφοί Κοχ με την γαμημένη τους παγκοσμιοποίηση, Δύση είναι η σημερινή κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων. Ο Άδωνις είναι υπονομευτής της Δύσης αυτήν την στιγμή.

Οι περισσότερες καμία, εξ ου και οι αναταράξεις. Θα δούμε τι θα γίνει.

Άλλο όμως το τι πρεσβεύουν οι κυβερνήσεις και άλλο τι πραγματικά είναι οι κοινωνίες. Οι κοινωνίες ανήκουν όλες στην ευρύτερη δυτική σφαίρα και αυτό είναι και η ουσία.
Αυτό είναι μια αμιγώς θεωρητική προσέγγιση ως... ουσία.

Στην ουσιαστική πράξη οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τις κοινωνίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”