Ζαποτέκος έγραψε: 24 Φεβ 2025, 20:33
Βούλωνε ανίδεε.
Ανίδεος είσαι εσύ! Και πρόσεξε: Εσύ νιώθεις την ανάγκη να μου βουλώσεις το στόμα! Εγώ εδώ έχω τόσα να γράψω για τις γελοιότητες που γράφεις. Αντίθετα, εσύ αποφεύγεις να απαντήσεις το 95% αυτών που γράφω και το 5% που απαντάς είτε το απαντάς με άσχετα πράγματα (δηλαδή ουσιαστικά δεν απαντάς), είτε απαντάς σε κάτι διαφορετικό από αυτό που υποστήριξα!
Πανελλήνιον Αδριανού
Και τι απέδειξες με αυτό; Είσαι τόσο ηλίθιος και ανίδεος! Το Πανελλήνιο του Αδριανού και η Β΄ Σοφιστική αποδεικνύουν ότι το Ρωμαϊκό κράτος έκοβε και έραβε την ταυτότητα των ελληνοφώνων όπως ήθελε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του ήδη από την Κλασική Ρωμαϊκή περίοδο! Οι ανίσχυροι και πλήρως εξαρτημένοι «Έλληνες» [κάθε εθνολογικής μορφής] έτρεχαν να πραγματώσουν τα ρωμαϊκά προστάγματα! Εδώ θεοποιούσαν τους [κατακτητές] Ρωμαίους Αυτοκράτορες!
Γρηγόριος Θαυματουργός ( 3ος αι. ) :
οἱ θαυμαστοὶ ἡμῶν νόμοι, οἷς νῦν τὰ πάντων τῶν ὑπὸ τὴν Ῥωμαίων ἀρχὴν ἀνθρώπων κατευθύνεται πράγματα, οὔτε συγκείμενοι οὔτε καὶ ἐκμανθανόμενοι ἀταλαιπώρως· ὄντες μὲν αὐτοὶ σοφοί τε καὶ ἀκριβεῖς καὶ ποικίλοι καὶ θαυμαστοί, καὶ συνελόντα εἰπεῖν Ἑλληνικώτατοι·
Πραγματικά, είσαι εκτός τόπου και χρόνου! Εδώ το «
ἑλληνικώτατοι» δεν σημαίνει δημιουργημένοι από Έλληνες αλλά σαφέστατοι και ακριβείς! Για το ρωμαϊκό νομικό σύστημα μιλάμε! Έλεος!
Δέξιππος ( 3ος αι. )
Ε, και; Επειδή η ελληνική εθνοτική ταυτότητα ακόμη επιβίωνε τον 3ο αι. μ.Χ. (αλλά είχε εσέλθει στη εντατική μετά την
Constitutio Antoniana) τι απέδειξες; Ο
Publius Herennius Dexippus όπως και κάθε μέλος της ελληνόφωνης ελίτ (είτε εθνοτικά ελληνικής, είτε όχι) ήταν πλήρως ενσωματωμένος στη ρωμαϊκή τάξη πραγμάτων που είχε καθιερωθεί με την
Pax Romana και εργαζόταν για το
ρωμαϊκό συμφέρον (των κατακτητών των Ελλήνων, να μην ξεχνιόμαστε). Πολύ απλά εκείνη την περίοδο, το ρωμαϊκό κράτος δεν είχε ακόμη πλήρως εξαφανίσει την ελληνική εθνοτική ταυτότητα! Μπορείς να φανταστείς κάποιο Νεοέλληνα (με τουρκικό όνομα) να αναφέρεται στους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου και να παροτρύνει τους Νεοέλληνες (που υποθετικά θα έχουν ενταχθεί σε μία Νεοοθωμανική Αυτοκρατορία) να πολεμήσουν για την Νεοοθωμανική Αυτοκρατορία;