Λοξίας έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:31
seismic1 έγραψε: 21 Φεβ 2025, 15:14
Λοξίας έγραψε: 21 Φεβ 2025, 08:33
[user]seismic1[/user],
θα μας πεις τελικά τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να ονομασθεί Ερευνητής (Δ', Γ', Β' και Α');
Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχει κάποιος είναι να μην είναι Έλληνας
Αν είναι την γάμησε. Χωρίς μέσον δεν υπάρχουν προσόντα.
Είδες πόσο μαλάκας είσαι;
Μάλλον θυμήθηκες πως κάτι σου έχω ξαναγράψει για το συγκεκριμένο θέμα και έκανες κωλοτούμπα....
Το βασικό προσόν είναι αυτό:
- 1.1.1. Οι Ερευνητές είναι επιστήμονες, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος,
Πρώτα έχει διδακτορικό και μετά έρχονται τα άλλα προσόντα.
Πάρε και τον σχετικό νόμο
Κατάλαβες μπετόστοκε;
Και η μαλακία που έγραψες και πιστεύεις ότι είναι πραγματικότητα, δεν ισχύει.
- 1.1.2.4. Οι Ερευνητές όλων των βαθμίδων απαιτείται να έχουν κάνει πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένα και είναι επιθυμητό να έχουν κατοχυρώσει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι επιθυμητά αλλά ΟΧΙ υποχρεωτικά.
Χατζηστόκε...
Στο εξωτερικό είναι υποχρεωτικό το διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να λέγεσαι
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Α' + οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
Τα έχω και τα δύο βλάκα.
Στην Ελλάδα είσαστε στόκοι και δεν το δέχεστε γιατί δεν παράγεται τίποτα άλλο από σκατά στην τουαλέτα.
Ψηφίζουμε και διατάζουμε με τους νόμους και αστυνόμους.
https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... %AC%CF%82/
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις.
Μιας και έχεις ήδη κατοχυρώσει την εφεύρεσή σου, μπορείς να αναφέρεις σε τι περίπου αφορά να μας λυθεί και η απορία;
Επίσης, είχες κάποιου είδους χρηματοδότηση ή τα έβαλες όλα από την τσέπη σου;
Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα στην Ελλάδα είναι για κλάματα και στα πανεπιστημιακά εργαστήρια το μόνο που παράγουν είναι 'paper', τα οποία τα δημοσιεύουν σε πολλά περιοδικά αλλάζοντας μόνο τα νούμερα και την φρασεολογία αλλά από αποτέλεσμα μηδέν (0). Μόνο για να πάρουν την επιχορήγηση του ερευνητικού προγράμματος.
Μπράβο σου και πάλι.
Members
14
Συγγραφέας
Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2009
Χμμ… τιμή και αναγνώριση στην Ελλάδα;
Δυστυχώς δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα…
Για παράδειγμα ο Γιαννης_ιος αν τελικά πάρει ευρωπαϊκό θα σημαίνει καταρχάς ότι η ιδέα του είναι μοναδική στον κόσμο και προπάντων πρωτότυπη σε σημείο που δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κάτι ανάλογο πουθενά στον κόσμο σε πατέντες, σε αιτήσεις πατεντών, σε επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και στο ιντερνέτ.
Επίσης θα σημαίνει πως η ιδέα θα έχει και σοβαρό θεωρητικό υπόβαθρο.
Οι πιθανότητες που του δίνω να συμβεί κάτι τέτοιο από ότι διάβασα μέχρι τώρα χωρίς να γνωρίζω το αντικείμενο είναι ελάχιστες…
Στο μεταξύ όλοι τον θεωρούν τον τρελό του χωριού…
Η λέξη εφευρέτης στην Ελλάδα είναι συνώνυμο του πατεντιάρη, του εξυπνάκια, του κακομοίρη και άλλα τέτοια…
Άρα τιμή και τίτλος δεν νομίζω.
Στους επιστημονικούς κύκλους στο εξωτερικό, στα φυλλάδια αυτοαξιολόγησης των ερευνητών υπάρχει ειδικό section για τις πατέντες που συνήθως η σχέση αριθμού πατεντών με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά είναι 1/500… Αν ήμουν ερευνητής στο MIT ίσως αλλά στην Ελλάδα είμαι ο τρελός του χωριού…
Το κόστος για εμένα μέχρι στιγμής έχει ανέλθει στα 36.000€ και είναι σαφώς μια επένδυση. Ήδη δικαιώματα χρήσης μου έχουν ζητηθεί ακόμα και από την Sony, έχουν αντιγράψει την εφεύρεση διάφοροι και πρόκειται του χρόνου να κάνω και τις πρώτες προσφυγές. Μια σοβαρή εφεύρεση, δηλαδή μια τριαδική πατέντα, είναι πάντα μια μεγάλη επένδυση που την κάνεις μόνο αν πιστεύεις στην αξία της πραγματικά.
Τα χρήματα αυτά τα έδωσα από την τσέπη μου σε διάστημα επτά ετών.
Η ευρωπαϊκή επιτροπή στο SME handbook έκδοσης 25/2/2009 υπάρχει ειδικό μετρό που χρηματοδότει μέχρι 100% την διαδικασία μιας πατέντας και ιδιαίτερα μιας Ευρωπαϊκής.
http://ec.europa.eu/competition/state_a ... ndbook.pdf
Στην σελίδα 14 θα το βρείτε τρίτο στην σειρά των προτεινόμενων ενισχύσεων.
Στην Ελλάδα απλός δεν υφίσταται κάτι τέτοιο… ποιος φταίει; Άγνωστο, από την εμπειρία μου οι καθηγητές που τρέχουν την ΓΓΕΤ δεν ξέρουν καν τι είναι η τριαδική πατέντα… άρα γιατί να ασχοληθούν; Την στιγμή που παράγουν μόνο μια πατέντα τον χρόνο με τον πακτωλό της χρηματοδότησης; Γιατί να ενισχύσουν την εικόνα και την τσέπη κάποιου πατεντιάρη; Που μπορεί να μην έχει καν πτυχίο μηχανικού;
Στην Γερμανία είναι συνήθης πρακτική να απονέμονται τιμής ένεκεν Διδακτορικά διπλώματα σε εφευρέτες ακόμα και αμόρφωτους, ένας από τους πρώτους που του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν Διδακτορικό στην Μηχανική το 1969, είναι ο εφευρέτης Felix Wankel για τον πασίγνωστο κινητήρα εσωτερικής καύσης Wankel που φέρουν σήμερα τα Mazda RX-7. Ο Felix Wankel ήταν παντελώς αμόρφωτος, πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο μηχανικό που κατάφερε να κατασκευάσει τον πρώτο περιστροφικό κινητήρα στον κόσμο.
Αν γινόταν κάτι ανάλογο ας πούμε στην δική μου περίπτωση, όπου η εφεύρεση μου αλλάζει παντελώς το τρόπο που παράγεται τηλεοπτικό πρόγραμμα σε πολυκάμερες παραγωγές, αλλάζει τον τρόπο που δουλεύουν παγκοσμίως οι σκηνοθέτες και οι μοντέρ, μειώνει τον χρόνο παραγωγής κατά 40%... κανονικά θα έπρεπε να έχω Διδακτορικό τίτλο στο Broadcasting Engineering… αυτό όμως θα προκαλούσε αλλεργικό σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα… πως γίνεται ένας ΤΕΙτζης να παίρνει Διδακτορικό…
Όσοι έχουν πάρει διδακτορικό γνωρίζουν πως στην θεωρία πρέπει να παράγουν νέα γνώση αυτό όμως δεν συμβαίνει συνήθως…
Στις πατέντες είναι απολύτως απαραίτητο να παράγεται νέα γνώση και ειδικά στις τριαδικές πατέντες που έχουν περάσει τα σαράντα κύματα της διεθνούς κατοχύρωσης.