Ασέβαστος έγραψε: 14 Φεβ 2025, 17:34
Polaris3 έγραψε: 14 Φεβ 2025, 16:52
Ασέβαστος έγραψε: 14 Φεβ 2025, 10:01
ουτε γυναικα ειναι, ουτε μπορει να αλλαξει.
για αρχη, τι ειναι "γυναικα"
Well, μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος σχετικά με την τεχνολογική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα
ενημερωσε με.
αν δηλωσω οτι ειμαι κροκοδειλος, μπορω να περιγραψω τι ειναι κροκοδειλος.
περιεγραψε μου, τι ειναι γυναικα;
Χαχα, πολύ αστείο, ναι είσαι κροκόδειλος, αρκεί να το δηλώσεις.
Κλασσική γελοιοποίηση που κάνουν οι δεξιοί για τα τρανς ζητήματα με ανόητες προτάσεις του τύπου ''αν δηλώσω ότι είμαι τελεφερίκ, είμαι τελεφερίκ''.
Γυναίκα και άντρας δεν είναι μόνο ένα πράγμα αλλά σύνολο πραγμάτων, κοινωνία και βιολογία, sex και gender που λέμε στο χωριό μου.
Οι κοινωνικοί κανόνες και προσδοκίες (πχ οι άντρες δεν επιτρέπονται να βάφονται και να φορούν φούστα) συν την βιολογία, χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητο (χρωμοσώματα, γενετικά όργανα κλπ).
Το κοινωνικό αλλάζει, πχ οι αριστοκράτες άντρες του 17 αιώνα μπορούσαν να βάφονται, να φορούν τακούνια και φούστες, οι γυναίκες πριν από 150 χρόνια δεν επιτρέπονταν να φοράνε παντελόνια.
Τι είναι γυναίκα ? Ενα ενήλικο άτομο που αυτοπροσδιορίζεται γυναίκα άσχετα αν τα βιολογικά χαρακτηριστικά ευθυγραμμίζονται ή όχι με τους στενούς παραδοσιακούς ορισμούς.
Αν πετάξεις τις κλασσικές παπαριές που πετάνε οι δεξιοί, δηλαδή ''αν φορέσω περούκα και πω ότι είμαι γυναίκα, τότε είμαι ?'' ε δεν σου κόβει και πολύ, χαμηλό iq.
Σας λυπάμαι.