Γάταρος έγραψε: 14 Φεβ 2025, 02:11
Ε όχι να μιλάνε και οι κομμουνιστές για προδότες και ρουφιάνους. Οι μεγαλύτεροι δωσίλογοι είναι οι κομμουνιστές γιατί:
- όταν πήγαμε ν' απελευθερώσουμε την Ιωνία (την οποία ακόμα και οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ως ελληνική, γι' αυτό μας λένε Yunanlar) από τους ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ Τούρκους, παραδέχτηκαν ότι επιδίωξαν τη Μικρασιατική καταστροφή αφού όπως γράφανε στον ριζοσπάστη, αν δεν χάναμε η Τουρκία θα ήταν πεθαμένη κι εμείς μεγάλη Ελλάδα.
- πριν την επίθεση των Γερμανών στη σοβιετική ένωση λέγανε ότι νούμερο ένα εχθρός είναι ο Μεταξάς, ότι πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο και ν' αδελφωθούμε με τους Ιταλούς.
- στην 5η ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του κκε (1949) παραδέχτηκαν ότι πολεμούν ενάντια στον ελληνικό λαό με σκοπό ν' αποκόψουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός τσάκισε τους εισβολείς (όλους αυτούς που μπαινοβγαίνανε από τις κομμουνιστικές χαβούζες) καθώς και τους δωσίλογους κομμουνιστές συνεργάτες τους οπότε η Μακεδονία παρέμεινε ελληνική.
- ως καλοί δωσίλογοι, ρουφιάνεψαν τον Γρίβα στους Άγγλους.
1. - όταν πήγαμε ν' απελευθερώσουμε την Ιωνία ..........
Ανοησία τους. Αφέλεια. Το ιδεώδες είναι πανανθρώπινο και καλό. όμως η πεποίθηση απομακρύνει από την πραγματικότητα. Αν πιστέψεις ότι τώρα κοντά θα αλλάξει ο κόσμος και θα γίνει ιδανικός με ισότητα και σενασμό και αλληλεγγύη, είναι μονόδρομος να πέσεις σε τέτοιο σφάλμα.
Θέλω την μεγάλη Ελλάδα και θέλω τα σύνορα ως μέσο για τη προστασία της Ελληνικότητας. Δηλαδή του πολιτισμού μας. του πνεύματός μας που δεν ήταν ποτέ άλλο από την δημοκρατία και κατ' επέκταση η πρόοδος, η ασφάλεια, η ευημερία και η δημιουργικότητα. Μία δυνατή Ελλάδα θα πρόσφερε καλύτερα στον παγκόσμιο αγώνα για κατάργηση των τάξεων. θα εξέλειπε ο ραγιαδισμός, η ρεμούλα, το ρουσφέτι, η αλητεία, ο φιλοτομαριισμός, και ανεύθυνη απομύζηση. Θα είχαμε δυνατότερα κινήματα και θα χτίζαμε το μέλλον με κοινό όραμα.
Αντί για μεγάλη Ελλάδα, αφέθηκαν στην ιδέα της παραχώρησης των στόχων μας στην ΕΣΣΔ. Αγράμματοι και ταλαιπωρημένοι, πέσαν στο λούκι που πέφτετε κι εσείς να αφήνεστε σε ηγέτες και σε ισχυρούς σαν να είναι ευλογημένοι και θεόσταλτοι.
2. - πριν την επίθεση των Γερμανών στη σοβιετική ένωση λέγανε ότι νούμερο ένα εχθρός είναι ο Μεταξάς, ότι πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο και ν' αδελφωθούμε με τους Ιταλούς.
Ναι ήταν εχθρός αλλά όχι και το νούμερο ένα. Ένας δικτάτορας που καλλιέργησε τα μίση, που έκαιγε βιβλία και γνώση, που προωθούσε την ενίσχυση της κυρίαρχης τάξης ενάντια στους Έλληνες που ήταν φτωχοί. άλλοι μορφωμένοι, άλλοι καλλιτέχνες και άλλοι απλώς καλοί και εργατικοί. Φόβος και καταπίεση κυριαρχούσε.
Το αδέλφωμα με τους Ιταλούς αλλά και με όλους τους λαούς είναι καλό. Το να σηκώσεις τα χέρια ψηλά όμως στους Ιταλούς ως δυνάστες, δηλαδή στους φασίστες που και πάλι τα συμφέροντα των κυρίαρχων υπηρετούσαν, είναι κακό
- στην 5η ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του κκε (1949) παραδέχτηκαν ότι πολεμούν
Η Μακεδονία είναι ως όνομα είναι αρχαία λέξη. Σε αυτήν την Μακεδονία η γλώσσα ήταν Ελληνική. Σε αυτή τη Μακεδονία έχει αφήσει στίγμα ο Αριστοτέλης. Ναι να ενωθεί με το βόρειο κομμάτι της και να αποτελεί μαζί με όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα την Ελλάδα. Απλά πράγματα.
Ωστόσο πάλι αυτή η ανεύθυνη και αγράμματη αφέλεια ωθούσε τους κομμουνιστές που πίστευαν ότι η Ελληνικότητα δεν είναι αξία, δεν έχει ιδεώδες, παρά μόνο η ΕΣΣΔ είναι το φως και το μέλλον.
Όμως δεν μ΄ενδιαφέρουν τα ιστορικά γεγονότα και πολύ περισσότερο δεν θα γίνω χουλιγκάνος για να νιώσω ότι ανήκω κάπου. Δεν έχω υπαρξιακή ανασφάλεια. μου αρκούν τα όνειρά μου. και εχθρός μου είναι ο ο πολιτικός χουλιγκανισμός που δυστυχώς το κάνετε από την πλευρά σας. Το ίδιο εχθρός μου είναι αν γίνεται από την πλευρά των αριστερών. Η μισαλλοδοξία σας δεν εξυπηρετεί την ενότητα και άρα το μέλλον. και δυστυχώς την έχετε καταστήσει ζωτική για τις προσωπικότητές σας. δεν μπορώ λοιπόν κάνω διάλογο. Απλώς τώρα είχα όρεξη και αλληλεπιδρώ αφού δεν ήσουν επιθετικός και απάντησες με σύνεση. Αλλιώς κάθε φορά που θα βγαίνεις και θα καταριέσαι και θα σπέρνεις μίσος, θα απαντώ όπως απάντησα στα προηγούμενα ποστ έτσι για να μην νομίζεις ότι η πολιτική ζωή σου είναι στρωμένη με ροδοπέταλα να περνάς και να φτύνεις αξίες, συναισθήματα και όνειρα.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.