!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Coding is DEAD!
- hellegennes
Re: Coding is DEAD!
Όταν το animation έγινε ψηφιακό, η ανάγκη για in-betweeners εξαφανίστηκε. Αυτοί ήταν καλλιτέχνες που σχεδίαζαν τα ενδιάμεσα καρέ μεταξύ keyframes. Αυτήν την δουλειά την κάνει πλέον ο υπολογιστής. Τούτο ειπείν, σήμερα δουλεύουν πολλοί περισσότεροι καλλιτέχνες στο animation από ό,τι την δεκαετία του '90. Π.χ. στο Lion King του 1994 δούλεψαν 600 άτομα ενώ στο remake του 2019 πάνω από 1200.
Το ίδιο θα συμβεί και με την χρήση ΑΙ στον προγραμματισμό.
Το ίδιο θα συμβεί και με την χρήση ΑΙ στον προγραμματισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
ή θα μας κανει ολους κομμουνιστες η ΑΙ AGI
(ενα εισοδημα για ολους,εναλλακτικα ανεργους
)
(ενα εισοδημα για ολους,εναλλακτικα ανεργους
foscilis έγραψε: 25 Ιαν 2025, 23:33Τρέχω το "μικρομεσαίο" τους R1-Distill-Qwen-1.5B-Q6_K, δλδ το μικρότερο δυνατό που (σύμφωνα με τους ίδιους) υπάρχει κάποια μείωση της ποιότητας αλλά ανεπαίσθητη. Χρησιμοποιώ llama.cpp και Intel One API σε Intel Iris Xe.enaon έγραψε: 21 Ιαν 2025, 21:08 ε δεν θα υπαρχει αυτο που λες, απο το μυαλό σου θα το εβγαλες. Το deepseek ή εσένα θα εμπιστευτώ νομίζεις;
Είναι πάρα πολύ καλό, βασικά εκπληκτικά καλό για 1.4GB μοντέλο και σε Intel.
Κώδικας: Επιλογή όλων
1463 2025-01-29 20:35:55 curl -fsSL https://ollama.com/install.sh | sh
1464 2025-01-29 20:40:23 ollama run deepseek-r1
Ἔχω μιὰ σειρὰ ἀπὸ κάπου 1000-2000 κείμενα σὲ μιὰ σχετικὰ τυποποιημένη γλῶσσα ποὺ θὰ ἤθελα νὰ προσθέσω στὴν ἐκπαίδευσή του.
Ὁ σκοπὸς εἶναι νὰ παράγει παρεμφερῆ κείμενα, μαζὶ μὲ στοιχεῖα (factual info) στὴν συγκυρία ποὺ ἰσχύει, καὶ αὐτὸ νὰ προσαρμόζει τὴ γλῶσσα τῶν ὑποβληθέντων στὴν τυποποίηση τῶν κειμένων ποὺ ἔλαβε κατὰ τὴν ἐκπαίδευσή του.
Ἐπίσης θέλω αὐτὸ νὰ τρέχει αὐτοματοποιημένα, σὰν νὰ ἦταν σκριπτάκι, ἢ service, δηλαδὴ ἀφήνω σὲ ἕναν input folder τὸ ἕνα κείμενο καὶ τὸ παίρνω διορθωμένο ἀπὸ τὸ LLM σὲ ἕναν output folder.
Όλη η οικογένεια τεχνολογιών γύρω από το llama.cpp είναι φτιαγμένη για εκτέλεση, όχι για εκπαίδευση. Στον (πολύ μικρό) βαθμό που υποστηρίζεται η εκπαίδευση είναι πάρα πολύ αργή σε σχέση με τις εναλλακτικές. Για εκπαίδευση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο framework όπως το Transformers. Ξέρω ότι η βιβλιοθήκη υποστηρίζει μοντέλα στη μορφή llama.cpp (GGUF) αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη για εκπαίδευση και αν σώζει πάλι σε GGUF.Ανίκητος έγραψε: 12 Φεβ 2025, 06:07foscilis έγραψε: 25 Ιαν 2025, 23:33Τρέχω το "μικρομεσαίο" τους R1-Distill-Qwen-1.5B-Q6_K, δλδ το μικρότερο δυνατό που (σύμφωνα με τους ίδιους) υπάρχει κάποια μείωση της ποιότητας αλλά ανεπαίσθητη. Χρησιμοποιώ llama.cpp και Intel One API σε Intel Iris Xe.enaon έγραψε: 21 Ιαν 2025, 21:08 ε δεν θα υπαρχει αυτο που λες, απο το μυαλό σου θα το εβγαλες. Το deepseek ή εσένα θα εμπιστευτώ νομίζεις;
Είναι πάρα πολύ καλό, βασικά εκπληκτικά καλό για 1.4GB μοντέλο και σε Intel.
Μοῦ ἀρέσει αὐτὴ ἡ ἀλληλεπίδραση σὲ γραμμὴ ἐντολῶν. Ἀλλὰ ψάχνομαι μὲ 2-3 πραγματάκια.Κώδικας: Επιλογή όλων
1463 2025-01-29 20:35:55 curl -fsSL https://ollama.com/install.sh | sh 1464 2025-01-29 20:40:23 ollama run deepseek-r1
Ἔχω μιὰ σειρὰ ἀπὸ κάπου 1000-2000 κείμενα σὲ μιὰ σχετικὰ τυποποιημένη γλῶσσα ποὺ θὰ ἤθελα νὰ προσθέσω στὴν ἐκπαίδευσή του.
Ὁ σκοπὸς εἶναι νὰ παράγει παρεμφερῆ κείμενα, μαζὶ μὲ στοιχεῖα (factual info) στὴν συγκυρία ποὺ ἰσχύει, καὶ αὐτὸ νὰ προσαρμόζει τὴ γλῶσσα τῶν ὑποβληθέντων στὴν τυποποίηση τῶν κειμένων ποὺ ἔλαβε κατὰ τὴν ἐκπαίδευσή του.
Ἐπίσης θέλω αὐτὸ νὰ τρέχει αὐτοματοποιημένα, σὰν νὰ ἦταν σκριπτάκι, ἢ service, δηλαδὴ ἀφήνω σὲ ἕναν input folder τὸ ἕνα κείμενο καὶ τὸ παίρνω διορθωμένο ἀπὸ τὸ LLM σὲ ἕναν output folder.
Πάντως γενικά ισχύουν τα εξής:
- Ένα LLM *πλήρους* μεγέθους δεν πολυχρειάζεται να το εκπαιδεύσεις, απλώς του παρουσιάζεις 2-3 παραδείγματα πριν του πεις τι θες. Είναι λίγο πιο αργό και περιορίζει το μέγεθος του input, αλλά δουλεύει καλά.
- Ένα απεσταγμένο LLM δουλεύει πάρα πολύ καλά για συγκεκριμένη δουλειά αν το εκπαιδεύσεις και το κόστος είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με το να εκπαιδεύσεις το πλήρες LLM.
- Το r1 και γενικά τα reasoning μοντέλα δεν είναι τόσο καλά σε αυτό το είδος δουλειάς που θες, γιατί ουσιαστικά είναι μετάφραση όχι επίλυση προβλήματος. Καλύτερα πήγαινε σε κάτι σαν το MistralAI-Small ή ακόμα και το T5-small της Google που είναι ίσως το μικρότερο και καλύτερο μοντέλο text to text γενικής χρήσεως.
Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση για Coding is DEAD προς το παρον.
Μπορει το ΑΙ να μπορει να φτιαξει καποιες εφαρμογες, απο προμπτ, αλλα οταν μιλαμε για εταιρικο software μιλαμε για εκατομμυρια λεπτομερειες που εχουν μαζευτει ανα δεκαετιες, σε δεκαδες εφαρμογες, με δεκαδες σερβερς, συστηματα backup, κλπ κλπ.
Το ΑΙ πρεπει να γινει AGI για να αντικατασταθουν οι coders πληρως σε τετοια περιβαλλοντα.
Και αυτο παιζεται, γιατι καποιος θα πρεπει να ελεγχει το αποτελεσμα.
Μπορει το ΑΙ να μπορει να φτιαξει καποιες εφαρμογες, απο προμπτ, αλλα οταν μιλαμε για εταιρικο software μιλαμε για εκατομμυρια λεπτομερειες που εχουν μαζευτει ανα δεκαετιες, σε δεκαδες εφαρμογες, με δεκαδες σερβερς, συστηματα backup, κλπ κλπ.
Το ΑΙ πρεπει να γινει AGI για να αντικατασταθουν οι coders πληρως σε τετοια περιβαλλοντα.
Και αυτο παιζεται, γιατι καποιος θα πρεπει να ελεγχει το αποτελεσμα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
https://www.entrepreneur.com/business-n ... ame/486872
Η ανεργία αυξήθηκε ραγδαία τον Ιανουάριο στον κλάδο των ΙΤ στις ΗΠΑ.Εκτιμήσεις πως το ΑΙ είναι πίσω από την αλλαγή αυτή. Επίσης έχουμε μια σημαντική μείωση των αγγελιών εργασίας για software developers σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο.
Η ανεργία αυξήθηκε ραγδαία τον Ιανουάριο στον κλάδο των ΙΤ στις ΗΠΑ.Εκτιμήσεις πως το ΑΙ είναι πίσω από την αλλαγή αυτή. Επίσης έχουμε μια σημαντική μείωση των αγγελιών εργασίας για software developers σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο.
- Dwarven Blacksmith
Πόσο μαλακία είναι το twitter.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 11:16 https://twitter.com/gregisenberg/status ... 1424646403
Yeah, fuck no.One good dev with Github Copilot ships what entire teams did five years ago. Microsoft just reported the highest revenue per employee in history.
Λολ.The "entry-level engineer" doesn't exist anymore.
Meanwhile, lolwat.Meanwhile, the truly elite engineers are making more money than ever.
And they've shifted to working mostly on frontier tech. I mean the stuff that's really hard.
AGI at OpenAI.
Designing rockets at SpaceX.
Self-driving car tech at Tesla.
Αχά.In 2025, "software engineer" doesn't mean what it meant in 2020.
Γενικά δεν είμαι σίγουρος αν ο μαν απλά τρολλάρει ή δεν καταλαβαίνει πώς δουλεύει η πραγματικότητα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Καταλαβαινει πώς λειτουργει η πραγματικοτητα: παιρνεις λεφτα για engagements με τα ποστ σου.klg έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:17Πόσο μαλακία είναι το twitter.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 11:16 https://twitter.com/gregisenberg/status ... 1424646403
Yeah, fuck no.One good dev with Github Copilot ships what entire teams did five years ago. Microsoft just reported the highest revenue per employee in history.
Λολ.The "entry-level engineer" doesn't exist anymore.
Meanwhile, lolwat.Meanwhile, the truly elite engineers are making more money than ever.
And they've shifted to working mostly on frontier tech. I mean the stuff that's really hard.
AGI at OpenAI.
Designing rockets at SpaceX.
Self-driving car tech at Tesla.
Αχά.In 2025, "software engineer" doesn't mean what it meant in 2020.
Γενικά δεν είμαι σίγουρος αν ο μαν απλά τρολλάρει ή δεν καταλαβαίνει πώς δουλεύει η πραγματικότητα.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
για σιγά ρε περίεργοι. δλδ το γράφημα είναι μπαρμπούτσαλα; δεν έχουν πέσει οι ανοικτές θέσεις; ή λέτε ότι έχουν πέσει, αλλά ο λόγος είναι άλλος;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Εγώ πάλι που πλησιάζω την ηλικία (πρόωρης) συνταξιοδότησης δεν βλέπω την ώρα. Μακάρι να αντικατασταθώ μια ώρα αρχήτερα, αμήν και πότε.
- Dwarven Blacksmith
Οι μπροζ κυριολεκτικά πρόσθεσαν 0 value με το "σχολιασμό" τους.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:24 για σιγά ρε περίεργοι. δλδ το γράφημα είναι μπαρμπούτσαλα; δεν έχουν πέσει οι ανοικτές θέσεις; ή λέτε ότι έχουν πέσει, αλλά ο λόγος είναι άλλος;
Σαφέστατα έχουν πέσει, εδώ κι ένα 6μηνο, τουλάχιστον στην Κ.Ευρώπη που παρακολουθώ.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:24 για σιγά ρε περίεργοι. δλδ το γράφημα είναι μπαρμπούτσαλα; δεν έχουν πέσει οι ανοικτές θέσεις; ή λέτε ότι έχουν πέσει, αλλά ο λόγος είναι άλλος;
Ενώ εσύ που πέταξεις την random μαλακία από το twitter τι πρόσθεσες; Έκανες τεράστιο effort να κάνεις copy/paste αλλά ας κάνω deconstruct την κάθε αρχιδιά του μαλάκα. Οk then.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:33Οι μπροζ κυριολεκτικά πρόσθεσαν 0 value με το "σχολιασμό" τους.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:24 για σιγά ρε περίεργοι. δλδ το γράφημα είναι μπαρμπούτσαλα; δεν έχουν πέσει οι ανοικτές θέσεις; ή λέτε ότι έχουν πέσει, αλλά ο λόγος είναι άλλος;![]()
1. Ειδικά με το copilot δεν βγάζεις τη δουλειά "μια ολόκληρης ομάδας από πέντε χρόνια πριν". Δεν ξέρω τι να πω εδώ. Τι ομάδας; Τι δουλειά; Το copilot δεν μπορεί να κάνει product work, δε μπορει να κάνει QA, δεν μπορεί να κάνει τίποτα βασικά. Μπορεί να κάνει auto-complete. Χρειάζεσαι ένα combination από LLMs για να τα κάνεις όλα αυτά και σίγουρα δενθα κάνεις τη "δουλειά μιας ολόκληρης ομάδα" στο ίδιο. professional επίπεδο. Τώρα αν το project είναι να βγάλεις κάποιο ηλίθιο app για το κινητό, ok I guess?
2. Φυσικά και υπάρχει ο "entry-level engineer" και δεν θα πάει πουθενά. Το software developer είναι normative ανθρώπινη δραστηριότητα και τα LLMs δεν είναι ούτε remotely κοντά στο να διαχειρίζονται το full lifecycle της φάσης.
3. Οι truly elite engineers βγάζαν πάντα λεφτά, δεν έχει καμιά σχέση με το αν τρεχεις τη δουλειά σου με LLMs ή όχι. Επίσης, κυριολεκτικά οι το frontier tech είναι οι τα τρία memes που έβαλε ο μαν; Οκ; Υποθέτω για έναν layman σαν και εσένα ναι.
4. Σημαίνει ότι και στο 2020, σημαίνει ότι και στο 2015, 2010, 2005. You type shit, the compiler spits shit, the cpu runs shit. Όλα τα άλλα είναι sugar coating.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
- Dwarven Blacksmith
Μεχ, ακόμα δεν είναι data driven η απάντηση σου. Μερικά statements έκανες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 589 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
-
- 16 Απαντήσεις