!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαύρη ηθοποιος πηρε τον ρολο της θεας Αθηνας στην Οδυσσεια του Νολαν
Re: Μαύρη ηθοποιος πηρε τον ρολο της θεας Αθηνας στην Οδυσσεια του Νολαν
Εντάξει, ας κάνουμε και τον Οδυσσέα γυναίκα, τον Δία τρανς, τον Πολύφημο να τον παίξει η Margot Robbie και την Κίρκη ο Andy Serkis. Την δε Πηνελόπη ας την κάνει ο Dwayne Johnson, δεν γαμιέται. Μυθολογία είναι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Θα γάμουσε!micmic έγραψε: 11 Φεβ 2025, 21:37 Θέλω να γίνω σκηνοθέτης και να κάνω ταινία για τον Μαντέλα με τον George Clooney.
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
- Καραμελίτσα
Ο Τηλέμαχος εραστής του Αντίνοου; Δεν είναι λίγο τραβηγμένο;
Z
- Ληστοσυμμορίτης
ναι ρε οι συγγραφείς του πεισίστρατου έκαναν αλχημείες.nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:57Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:56 εδω ακόμα και τα ομηρικά έπη είχαν αναχρονισμούς π.χ. τα μεταθανάτια έθιμα, πόλεις ανύπαρκτες στην εποχή που περίπου διαδραματίζονται οι ραψωδίες και νούμερα διαφορετικά.![]()
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- hellegennes
Ιδανικά το γυρίζεις στην γλώσσα του, αλλά η γλώσσα είναι μια σύμβαση.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:52 αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ληστοσυμμορίτης
ναι ρε παιδί μου χάνει την ιστορικότητα του το έργο επειδή του αλλάζεις τη γλώσσα παιξιματος;hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:02Ιδανικά το γυρίζεις στην γλώσσα του, αλλά η γλώσσα είναι μια σύμβαση.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:52 αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
- hellegennes
Ας αρχίσουμε από το βασικό: τα ομηρικά έπη είναι μυθιστορηματικά. Είναι μυθοπλασία. Για εμάς είναι ιστορικά, αλλά για την εποχή τους δεν χρειαζόταν να είναι, δεν είναι ιστορικές αφηγήσεις. Οι αναχρονισμοί είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικό πράγμα αλλά καλό είναι να τους αποφεύγεις. Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει να ξέρεις ιστορία και η ιστορία δεν είχε εφευρεθεί ακόμα την εποχή του Ομήρου. Ο Όμηρος ΔΕΝ μπορεί να ήξερε πώς ήταν η εποχή των ανακτόρων.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:56 εδω ακόμα και τα ομηρικά έπη είχαν αναχρονισμούς π.χ. τα μεταθανάτια έθιμα, πόλεις ανύπαρκτες στην εποχή που περίπου διαδραματίζονται οι ραψωδίες και νούμερα διαφορετικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:06
υ. Ο Όμηρος ΔΕΝ μπορεί να ήξερε πώς ήταν η εποχή των ανακτόρων.
micmic έγραψε: 11 Φεβ 2025, 21:26 Θεϊκοί μαλάκες. Αλλά αφού το έχουν που το έχουν ξεμπουρδελέψει, θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος που να τρολάρει με μια σειρά για τους Zulu όπου ο Shaka θα ήταν λευκός.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- hellegennes
Ναι. Αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις την Οδύσσεια στα ομηρικά ελληνικά γιατί, πέρα από το ότι είναι ανέφικτο*, δεν θα μπορούσε κανείς να το παρακολουθήσει.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:05ναι ρε παιδί μου χάνει την ιστορικότητα του το έργο επειδή του αλλάζεις τη γλώσσα παιξιματος;hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:02Ιδανικά το γυρίζεις στην γλώσσα του, αλλά η γλώσσα είναι μια σύμβαση.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:52 αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
Είναι διαφορετικό πράγμα το να μην έχεις πρακτικά επιλογές.
* ούτε καν ακαδημαϊκοί δεν θα μπορούσαν να διασκευάσουν το σενάριο στην ομηρική. Κανείς δεν ξέρει πώς ήταν η καθομιλουμένη την εποχή του Ομήρου· το αποτέλεσμα θα είναι λανθασμένο όπως και να 'χει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, τι; Ούτε αρχαιολόγος ήταν ούτε ιστορικός. Το μόνο που είχε σαν πληροφορίες ήταν η προφορική παράδοση και ξέρουμε πόσο καλά λειτουργεί αυτό σαν δείκτης ιστορικότητας.nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:09hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:06
υ. Ο Όμηρος ΔΕΝ μπορεί να ήξερε πώς ήταν η εποχή των ανακτόρων.![]()
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ληστοσυμμορίτης
Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα έργα προσαρμόζονται χωροχρονικά και στο μέσον. Π.χ. για να παιχτεί κάτι σε σχολικό θέατρο πρέπει να υποτάσσεται στην αυστηρότητα δευτερευοντων στοιχείων; Π.χ. η κοπέλα που θα παίξει τηναθηνα είχε στα 16 της παίξει την ιουλιέτα στο ναιρόμπι. Έπρεπε να φέρουν φλωρεντινή;hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:06Ας αρχίσουμε από το βασικό: τα ομηρικά έπη είναι μυθιστορηματικά. Είναι μυθοπλασία. Για εμάς είναι ιστορικά, αλλά για την εποχή τους δεν χρειαζόταν να είναι, δεν είναι ιστορικές αφηγήσεις. Οι αναχρονισμοί είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικό πράγμα αλλά καλό είναι να τους αποφεύγεις. Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει να ξέρεις ιστορία και η ιστορία δεν είχε εφευρεθεί ακόμα την εποχή του Ομήρου. Ο Όμηρος ΔΕΝ μπορεί να ήξερε πώς ήταν η εποχή των ανακτόρων.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 22:56 εδω ακόμα και τα ομηρικά έπη είχαν αναχρονισμούς π.χ. τα μεταθανάτια έθιμα, πόλεις ανύπαρκτες στην εποχή που περίπου διαδραματίζονται οι ραψωδίες και νούμερα διαφορετικά.
αν αναρωτιεστε ορισμενοι αν ηταν καλο που βγηκε ο Τραμπ προεδρος των ΗΠΑ αρκει να διαβασετε τις καθυστεριες ορισμενων στο νημα ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
δεν ειναι σιγουρο οτι ηταν προφορικη παραδοση και οποιος επιμενει για μενα εχει λαθος ας εχει και εκατο πτυχια θα μπορουσε να ηταν σε πολλες περγαμηνες και να τα συγκεντρωσανε κατα καποιο τροπο σε μιαhellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:11Ναι, τι; Ούτε αρχαιολόγος ήταν ούτε ιστορικός. Το μόνο που είχε σαν πληροφορίες ήταν η προφορική παράδοση και ξέρουμε πόσο καλά λειτουργεί αυτό σαν δείκτης ιστορικότητας.nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:09hellegennes έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:06
υ. Ο Όμηρος ΔΕΝ μπορεί να ήξερε πώς ήταν η εποχή των ανακτόρων.![]()
![]()
το αλλο που ειπες ειναι οτι δεν γνωριζε απο ανακτορα ..ή απο ιστορια
- hellegennes
Φυσικά όχι. Είπα, σε κάποιους τομείς είναι θέμα πρακτικότητας. Θα προτιμούσα ας πούμε να είναι όλο το καστ Έλληνες αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα από Έλληνες ηθοποιούς που να έχουν καλή αγγλική προφορά, γιατί αναγκαστικά η ταινία θα είναι στα αγγλικά, και να είναι της κλάσης που απαιτεί μια τέτοια παραγωγή.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:13 Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα έργα προσαρμόζονται χωροχρονικά και στο μέσον. Π.χ. για να παιχτεί κάτι σε σχολικό θέατρο πρέπει να υποτάσσεται στην αυστηρότητα δευτερευοντων στοιχείων; Π.χ. η κοπέλα που θα παίξει τηναθηνα είχε στα 16 της παίξει την ιουλιέτα στο ναιρόμπι. Έπρεπε να φέρουν φλωρεντινή;
Από την άλλην, διαφορετικές παραγωγές έχουν διαφορετικά κριτήρια. Σε μια σχολική παράσταση τίποτα δεν έχει τόση σημασία. Όπως και φυσικά αν παίζουν σαιξπηρικά έργα στην Νιγηρία θα παίζουν μαύροι ηθοποιοί. Κανείς δεν είπε ότι απαγορεύεται. Άλλωστε και στο ελληνικό αρχαίο θέατρο έπαιζαν μόνο λευκοί Αθηναίοι άντρες όλους τους ρόλους, είτε ήταν γυναίκες είτε ξένοι (Πέρσες, Αιγύπτιοι, κτλ).
Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα για μια χολιγουντιανή παραγωγή, που έχει τις δυνατότητες να κάνει ό,τι θέλει και ΕΠΙΛΕΓΕΙ να βάλει μια μαύρη ηθοποιό στον ρόλο λευκής Ελληνίδας θεάς. Δεν είναι σύμβαση, είναι επιλογή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 61 Απαντήσεις
- 1815 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-
- 4 Απαντήσεις