συμφωνω! αλλα βλεπεις οτι η πλειοψηφια δεν μπορει να το κατανοησει και νομιζει οτι αν παρει μια γομολαστιχα θα σβησει οτι δεν της αρεσει τοσο απλο το νομιζειΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:35Αυτό ήταν η περίληψη των υπόλοιπων.
Εννοώ ότι τόσο στο θρησκευτικό όσο και πολιτικό πεδίο, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε αρνητική κριτική, αν του το επιτρέπει το αντίστοιχο πλαίσιο.
Κι αυτή ακριβώς είναι σήμερα η διαφορά μεταξύ χριστιανισμού και ισλαμισμού.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρακαλώ μια μικρή βοήθεια για τον άνθρωπο
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
Re: Παρακαλώ μια μικρή βοήθεια για τον άνθρωπο
nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:41πασιφαη παραδινομαι !Πασιφάη έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:37Ρε συ Νεμούλη, έτσι για να καταλάβεις λίγο τη φαση μου. Ουδέποτε η οικογένειά μου ήταν χριστιανόπληκτη. Απλοί βαπτισμένοι ''δούλοι του θεου'' ήσαν και ποτέ δεν ασχολήθηκαν ενεργά με εκκλησίες, διακονίες και τα ρέστα.nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:23
ευχαριστω πασιφω μου για τα καλα σου λογια θα τα προσθεσω στο βιογραφικο μου
και να σε βοηθησω και εγω για να καταλαβεις τι εννοω απο την στιγμη που σαν πασιφαη εχεις γαλουχηθει απο την γεννηση σου με την ορθοδοξη πιστη ανεξαιρετως αν πιστευεις στον θεο ή δεν πιστευεις εισαι χριστιανη και ολη η κουλτουρα σου ειναι χριστιανικη ασχετως αν δεν πιστευεις στον χριστο
και η προσωπικη σου αφετηρια για να κρινεις το οτιδηποτε ειτε αφορα θρησκευτικες αντιληψεις
ειτε κοινωνικοπολιτικες ειναι το χριστιανικο δογμα
το ιδιο συμβαινει και με εναν πιστο ή αθεο μουσουλμανο ή αθεο ισραηλιτη
δηλ κρινουμε και αυτοκρινομαστε απο τις καταβολες μας
Ο παπάς της ενορίας μας, ο Ερμόλαος με έλεγε διαβολόπαιδο διότι δεν ήθελα επ'ουδενί να πάω κατηχητικό.
Στο Λύκειο ο πάτερ Γερβάσιος με αγαπούσε διότι του έπρηζα ''τα ράσα'' με χίλιες δυο αμφιβολίες και ερωτήσεις.
Η προσωπική μου αφετηρία δημιουργήθηκε έπειτα από πολύ διάβασμα κι επειδή σαν άνθρωπος είμαι ανοιχτή στις προκλήσεις και προφανώς δεν έμεινα ποτέ στην ''πεπατημένη'' και στο ''πίστευε και μη ερεύνα'', ( υπάρχει κι αλλη τοποθέτηση στο ίδιο ρητό, απλά αλλάζει θέση το κόμμα..),μου άνοιξε τα στραβά μου, αντί να δέχομαι άκριτα την όποια συνθήκη στο δόγμα που ήταν ευκολοχώνευτο.
Αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι είναι, πως αν δεν ανοίξεις διάπλατα τα μάτια και το μυαλό σου για να μπορέσεις να κρίνεις βλέποντας και την ''απέναντι όχθη'', είσαι καταδικασμένος στη λήθη και την ημιμάθεια.
υ.γ Ναι, να βάλεις στο βιογραφικό σου την εκτίμησή μου. Δεν ξέρω που και πως θα το χρησιμοποιήσεις, ευελπιστώ να το ''περιφέρεις'' μόνον εδώ μέσα, σαν έγκριση και συναίνεση στις χαζομαρίτσες σου.![]()
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Το ίδιο κάνουν και οι μειοψηφίες.nemo έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:44συμφωνω! αλλα βλεπεις οτι η πλειοψηφια δεν μπορει να το κατανοησει και νομιζει οτι αν παρει μια γομολαστιχα θα σβησει οτι δεν της αρεσει τοσο απλο το νομιζειΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2025, 11:35Αυτό ήταν η περίληψη των υπόλοιπων.
Εννοώ ότι τόσο στο θρησκευτικό όσο και πολιτικό πεδίο, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε αρνητική κριτική, αν του το επιτρέπει το αντίστοιχο πλαίσιο.
Κι αυτή ακριβώς είναι σήμερα η διαφορά μεταξύ χριστιανισμού και ισλαμισμού.
Ακριβώς το ίδιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μάλλον ο νηματοθέτης γουστάρει έρανο.Εγώ δεν δίδω, ούτε νεφρό. 
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 415 Απαντήσεις
- 9998 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Fata_Morgana
-