Γιατί δεν είχαν τι άλλο να χάσουν μήπως;
Γιατί δεν τους ένοιαζε;
Γιατί δεν άντεχαν να ζούνε άλλο στην μιζέρια;
αν πολεμουσαν θα ειχαν μια μικρη εστω ελπιδα να ζησουν
αν δεν πολεμουσαν θα τους εκλεβαν τα τροφημα θα τους εκαιγαν τα σπιτια
θα τους πηδουσαν τις γυναικες και τις κορες και αλλους θα επαιρναν για σκλαβους
και τους ιδιους θα τους σκοτωναν
πολεμουσαν για να κανουν ακριβως αυτα που περιγραφεις στους αντιπαλους.
Δίκιο έχει ο nemo , δίκιο έχεις κι εσύ . Για όλα αυτά πολεμούσαν.
Scouser έγραψε: 10 Φεβ 2025, 20:09
Επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα: ΑΝ τα πράγματα φτάσουν στο σημείο που οποιοσδήποτε από εσάς κληθεί από το ελ κράτος να πολεμήσει, τότε η λιποταξία ή η ανυποταξία δεν θα είναι ρεαλιστικές επιλογές, οπότε τσάμπα κάνετε επίδειξη του πόσο edgy λιπόψυχοι είστε ορισμένοι.
ρεαλιστικα, σε ολους τους πολεμους της ανθρωπινης ιστοριας υπηρξαν λιποτακτες. ειτε στα ισια, απλως το εσκαγαν, ειτε εμεναν στα μετοπισθεν με διαφορες δικαιολογιες, ασθενειες, κλπ.
επισης πολλοι πρεπει να μεινουν πισω, για να συνεχισει να υπαρχει παραγωγη, απολυτως απαραιτητη σε πολεμικες συνθηκες.
Δηλαδή στο υποθετικό σενάριο που στην Τουρκία ας πούμε παίρνουν την εξουσία φανατικοί ισλαμιστές τύπου ISIS που επιτίθενται με στόχο την κατάληψη ολόκληρης της Ελλάδας και τον εξανδραποδισμό των μη μουσουλμάνων κατοίκων της, σου φαίνεται λογική επιλογή να το σκάσεις ή το να μείνεις στα μετόπισθεν;
ναι.
για να διατηρηθει η ρατσα.
να πανε να σκοτωθουν τα ουγκανα και οι βλαμμενοι. οι σωστοι και λογικοι ανθρωποι πρεπει να μεινουν ζωντανοι, για να διαιωνισουν τη ρατσα, και να υπαρξουν επομενες γενιες χωρις ουγκανα και βλαμμενους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Επίσης αν γίνει ο πόλεμος μετά το 2030 που οι μισές ελληνίδες δεν θα έχουν παιδιά άρα και κανένας λόγος προστασίας, η Ελληνική πολεμικη κρεατομηχανή θα έχει διπλάσια ποσότητα προσωπικού.
Έλάτε να σας γαμήσουμε τουρκαλάδες.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:38
Αυτοί που μιλούν για λιποταξία, είναι αυτοί που νομίζουν πως αν η Ελλάδα βρεθεί σε πόλεμο, ο πόλεμος θα γίνεται κάπου μακριά απ' το σπίτι τους. Και εν μέρει είναι λογικό, αφού οι κοντινότερες αναμνήσεις εμπόλεμης κατάστασης είναι τα Ίμια ή η κρίση του 2020, όπου η φασούλα γινόταν κάπου πολύ μακριά και την έβλεπαν απ' την τηλεόραση. Ας σκεφτούν αυτό όμως: αν στην πόλη που ζουν βρίσκεται στρατόπεδο και αυτό το στρατόπεδο βρίσκεται κοντά σε νοσοκομεία ή σχολεία, πόσο αδιάφοροι θα μπορούσαν να παραμείνουν αν επιχειρηθεί να βομβαρδιστεί αυτό το στρατόπεδο (είναι νόμιμος στόχος) και οι πύραυλοι ή οι βόμβες αστοχήσουν.
αντιθετως, στα ιμια ημουν φανταρος στη χιο.
μεχρι τοτε, θα απαντουσα σε τετοιο τοπικ οτι θα παω να φαω τους σκατοτουρκους λαχανο.
απο την μερα εκεινη και μετα, απαντω οτι δεν παω πολεμο μαζι με αυτους τους μαλακες που εχουμε για αξιωματικους.
θα κατσω πισω και θα γελαω, και αμα κρινω οτι οι τουρκοι φτανουν σε μενα, θα την κοπανησω απο τη χωρα, η αν δε μπορω θα ανεβω στα βουνα.
Scouser έγραψε: 10 Φεβ 2025, 20:09
Επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα: ΑΝ τα πράγματα φτάσουν στο σημείο που οποιοσδήποτε από εσάς κληθεί από το ελ κράτος να πολεμήσει, τότε η λιποταξία ή η ανυποταξία δεν θα είναι ρεαλιστικές επιλογές, οπότε τσάμπα κάνετε επίδειξη του πόσο edgy λιπόψυχοι είστε ορισμένοι.
ρεαλιστικα, σε ολους τους πολεμους της ανθρωπινης ιστοριας υπηρξαν λιποτακτες. ειτε στα ισια, απλως το εσκαγαν, ειτε εμεναν στα μετοπισθεν με διαφορες δικαιολογιες, ασθενειες, κλπ. επισης πολλοι πρεπει να μεινουν πισω, για να συνεχισει να υπαρχει παραγωγη, απολυτως απαραιτητη σε πολεμικες συνθηκες.
Παραγωγή θα υπάρχει, με την αναπαραγωγή θα εχομεν ενα θεματακι, αν μενουν πισω μονο οι ανω των 45
αν οι απαιτησεις ειναι περισσοτερες απο τις δυνατοτητες, υπαρχει και μπλε χαπι.
ρεαλιστικα, σε ολους τους πολεμους της ανθρωπινης ιστοριας υπηρξαν λιποτακτες. ειτε στα ισια, απλως το εσκαγαν, ειτε εμεναν στα μετοπισθεν με διαφορες δικαιολογιες, ασθενειες, κλπ.
επισης πολλοι πρεπει να μεινουν πισω, για να συνεχισει να υπαρχει παραγωγη, απολυτως απαραιτητη σε πολεμικες συνθηκες.
Δηλαδή στο υποθετικό σενάριο που στην Τουρκία ας πούμε παίρνουν την εξουσία φανατικοί ισλαμιστές τύπου ISIS που επιτίθενται με στόχο την κατάληψη ολόκληρης της Ελλάδας και τον εξανδραποδισμό των μη μουσουλμάνων κατοίκων της, σου φαίνεται λογική επιλογή να το σκάσεις ή το να μείνεις στα μετόπισθεν;
ναι.
να πανε να σκοτωθουν τα ουγκανα και οι βλαμμενοι. οι σωστοι και λογικοι ανθρωποι πρεπει να μεινουν ζωντανοι, για να διαιωνισουν τη ρατσα, και να υπαρξουν επομενες γενιες χωρις ουγκανα και βλαμμενους.
ΟΚ, όπως το βλέπει κανείς. Εγώ προσωπικά ακόμα και αν ήμουν πασιφιστής και εκπαιδευμένος/γαλουχημένος όπως ένας μέσος ελ έφεδρος, θα προτιμούσα να ρισκάρω τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα από το να δω να επιστρέφει η χώρα μου στην προ-1821 κατάσταση, να εξανδραποδίζεται η οικογένειά μου και εγώ να ζω σαν ραγιάς φανατικών τζιχαντιστών.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Scouser έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:29
ναι.
ΟΚ, όπως το βλέπει κανείς. Εγώ προσωπικά ακόμα και αν ήμουν πασιφιστής και εκπαιδευμένος/γαλουχημένος όπως ένας μέσος ελ έφεδρος, θα προτιμούσα να ρισκάρω τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα από το να δω να επιστρέφει η χώρα μου στην προ-1821 κατάσταση, να εξανδραποδίζεται η οικογένειά μου και εγώ να ζω σαν ραγιάς φανατικών τζιχαντιστών.
μια χαρα θα ειναι η οικογενεια στο εξωτερικο.
για να ρισκαρω ζωη, θελω να κρινω πρωτα οτι υπαρχει μιση πιθανοτητα νικης, και αλλη μιση να βγω ζωντανος.
οταν εχω δει οτι 9 στους 10 αξιωματικους που θα με οδηγησουν, ειναι σαν την περσονα του αινειαν εδω στο πχορουμ, οχι φιλος.
ναπαναγαμηθουν, ειμαι πιο γρηγορος, θα την κοπανησω απο τη χωρα πριν απο αυτους.
μια χαρα θα ειναι η οικογενεια στο εξωτερικο.
για να ρισκαρω ζωη, θελω να κρινω πρωτα οτι υπαρχει μιση πιθανοτητα νικης, και αλλη μιση να βγω ζωντανος.
οταν εχω δει οτι 9 στους 10 αξιωματικους που θα με οδηγησουν, ειναι σαν την περσονα του αινειαν εδω στο πχορουμ, οχι φιλος.
ναπαναγαμηθουν, ειμαι πιο γρηγορος, θα την κοπανησω απο τη χωρα πριν απο αυτους.
O τέχνη του πολέμου έχει αλλάξει. Τώρα θα γεμίσουμε το Αιγαίο με drones και εμείς θα τα καθοδηγούμε απο την μαγευτική Πάτρα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.