Δε ξέρω βρε George_V μου, μου φαίνονται κάπως περίεργα όλα αυτά.George_V έγραψε: 09 Φεβ 2025, 11:03Δεν εχουμε Αγγλοσαξωνικο δικαιο και Castle doctrine.Esperos έγραψε: 09 Φεβ 2025, 10:56Για να είμαι βέβαιος πως η βία που ανταποδίδω είναι ίση με αυτή που δέχομαι, σημαίνει πως πρέπει να έχουμε προσυνεννοηθεί με τους θύτες,George_V έγραψε: 09 Φεβ 2025, 10:45
Ναι και μετα να τον πανε μεσα αμα πυροβολησει κανα τσιγγανο.
Το θεμα "νομιμη αμυνα" ειναι περιπλοκο στην Ελλαδα και τουλαχιστον 8 στις 10 φορες καταληγει σε καταδικη μιας και συνηθως το θυμα ειναι που βγάζει οπλο για να αμυνθει και αν δεν αποδειξει οτι ο θυτης ειχε και αυτος οπλο (μιας και για να θεωρηθει νομιμη αμυνα θα πρεπει η βια που ανταποδιδεις να ειναι ιση με αυτη που δεχεσαι. Π.χ. αν σου ερθει με μαχαιρι και συ του ριξεις στο δοξαπατρι με καραμπινα αυτο δεν ειναι νομιμη αμυνα) η οτι κινδυνευε ΑΜΕΣΑ η ζωη του η αλλου μελους του σπιτιου οπως π.χ. να σου εχει το πιστολι στον κροταφο η το πιστολι στραμμενο σε αλλο μελος, (αν και εκει αν εχει καλο δικηγορο μπορει να το γυρισει αυτο ενδεχομενως) παει κατευθειαν για ανθρωποκτονια (και πιθανοτατα με ενδεχομενο δολο).
τι θα κρατάνε και τι θα χρησιμοποιήσουν και τα λοιπά.
Αυτοί οι νόμοι προέρχονται από εγκληματίες πολιτευτές που έχουν 15 άτομα προσωπική φρουρά και καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Αυτοί οι νόμοι είναι για να κονομάνε οι δικηγόροι και οι δικαστές σε δίκες. Για να τα αποδείξεις όλα αυτά και να μην σε πάνε μέσα,
πρέπει να βρεις ένα καλό δικηγόρο και να πουλήσεις και κανένα διαμέρισμα για τις αμοιβές του.
Το νομικο μας συστημα ειναι αντιγραφη του Γαλλογερμανικου και απο εκει ερχονται αυτες οι πρακτικες.
Βλεπεις οταν φτιαχτηκε το νομικο συστημα στην Ελλάδα υπηρχαν δυο σχολες.
Η μια υποστηριζε το Ρωμαικο Δικαιο που ηταν σκληρο και ακαμπτο και η αλλη το Γαλλογερμανικο που ηταν πιο επιεικες και ευελικτο.
Τελικα επικρατησε το δευτερο.
Με ένα επιεικές και ευέλικτο Δίκαιο, θα έπρεπε και ο αμυνόμενος οικογενειάρχης
που έχει μέσα τα παιδιά του, βρέφη νήπια, αν φάει ή τραυματίσει κανένα εισβολέα,
και ο αυτός, ο αμυνόμενος οικογενειάρχης, να αθωωθεί με ταχύτητα ευελιξία επιείκεια.
Εδώ βέβαια έχουμε μετατρέψει το Γαλλογερμανικο σε ασυδοσία.
Να σου πουν , θα πας φυλακή 10 χρόνια διότι όπως έσπρωξες τον οπλισμένο κλέφτη, έπεσε και σκοτώθηκε
και επειδή εδώ έχουμε Γαλλογερμανικο θα πας μέσα παρέα με τον Πάσαρη.