!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέο Ψυχικό - 88χρονη οδηγός θέρισε κόσμο, πάτησε γκάζι αντί για φρένο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: Νέο Ψυχικό - 88χρονη οδηγός θέρισε κόσμο, πάτησε γκάζι αντί για φρένο

Δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Αυτό έγινε στη γειτονιά μου σε δρόμο που περνάω καθημερινά...
Δεν μπορείς εκεί να αναπτύξεις ταχύτητα...τι διάολο έγινε;
Κι αυτή με το ένα πόδι στον τάφο οδηγούσε το πολυτελές τανκ κι όποιον πάρει ο χάρος...κρίμα στον άνθρωπο που σκότωσε και τους άλλους που τραυμάτισε...κι αυτή ελαφρά ρε γαμώτο...ελαφρά!

ΥΓ. Σκέφτομαι πόσες φορές "παίζουμε" με τον γιο μου στοίχημα και του λέω: το μπροστινό αυτοκίνητο κοίτα να δεις που το οδηγεί γριά ή γέρος...

ΥΓ2: Το μοναδικό τροχαίο που με έστειλε για μήνες με αυχένα το προξένησε 80άρης που παραβίασε ΣΤΟΠ σε κεντρικότατη διασταύρωση...Καλά που ένα παλληκάρι ήταν στο φανάρι και είδε το συμβάν και ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο γιατί ο παπούς είχε πείσει τους πάντες και την οικογένειά του ότι εγώ παραβίασα κόκκινο φανάρι. Α, του είχε λήξει και η άδεια...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 06 Φεβ 2025, 09:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Δημοσίευση από Naranjita »

Mike Bassett έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:45 Κανονικά θα πρέπει να γίνεται αυτόματη ακύρωση διπλώματος μόλις κάποιο άτομο κλείνει τα 65, και χωρίς κανένα δικαίωμα επανεξέτασης/έφεσης κλπ.
δεν γίνεται στα 65, όταν το κράτος σε θεωρεί ικανό να εργάζεσαι μέχρι τα 67. δηλ είσαι ανίκανος να οδηγείς, αλλά ικανός να κολλάς ένσημα?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Δημοσίευση από micmic »

Προφανώς δεν είναι όλοι οι ηλικιωμένοι το ίδιο. Πχ ξέρω μια κυρία που είναι 94 και μόλις πριν λίγους μήνες σταμάτησε να οδηγεί κι αυτό όχι επειδή προκάλεσε κάποιο ατύχημα αλλά επειδή δεν ένιωθε πια αυτοπεποίθηση. Μέχρι τότε δεν είχε προκαλέσει κανένα ατύχημα σε 70+ χρόνια οδήγησης.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ιατρικές εξετάσεις, αλλά επίσης πρέπει κάποτε να δούμε και τα στατιστικά. Δηλαδή τί ποσοστό των οδηγών άνω των 75-80-85 προξενούν ατυχήματα; Πώς σχετίζεται το ποσοστό αυτό με τα αντίστοιχα ποσοστά των οδηγών 17-20 ετών;

Απ'όσο ξέρω, τα Αμερικάνικα στοιχεία δείχνουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων ΑΝΑ ΜΙΛΙ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ανήκουν στους νέους 16-24 ετών, και η διαφορά μάλιστα είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες, ακόμα και τους άνω των 70.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Δημοσίευση από Naranjita »

για το γκάζι-φρένο δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά μλκιας του εγκεφάλου.

πολύ νεαρότερη αλβανίδα, με αυτόματο αυτοκίνητο, τα μπέρδεψε και αφού παραβίασε στοπ, έπεσε πάνω σε διερχόμενο αμάξι σε λεωφόρο, μετά ξύρισε ένα σουβλατζίδικο, έκοψε στην μέση τον ψύκτη νερού, έπεσε πάνω σε έναν τοίχο, συνέχισε την τρελή πορεία στο πεζοδρόμιο και εμβόλισε το αμάξι μου από την μεριά του πεζοδρομίου όπου το έσυρε γύρω στο ένα μέτρο στον δρόμο μέχρι να σταματήσει, προκαλώντας του 1580 ευρώ ζημιά τον 03/2009. Παρασκευή και 13 ήταν και μετά σου λένε να μην πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα. όταν ήρθε η αστυνομία, είπε ψέματα ότι δεν χτύπησε το αμάξι μου και ο άντρας της ούρλιαζε ότι είναι αθώα, μέχρι που βγήκε ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου και της έδειξε τις κάμερες έξω από το μαγαζί του. ο κος αυτός, έπινε καφέ στον μέσα πάγκο του μαγαζιού του και είδε έντρομος την αλβανή να έρχεται κατά πάνω του και να του κάνει το μαγαζί λαμπόγυαλο. ευτυχώς, τα σίδερα άντεξαν. ευτυχώς, πληρώθηκα την ζημιά. το αμάξι μου βέβαια δεν είναι ίδιο, όλο παρουσιάζει προβλήματα σε εκείνο το σημείο.
ψόφος και ζόφος να τους εύρει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Mike Bassett

Δημοσίευση από Mike Bassett »

Naranjita έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:04
Mike Bassett έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:45 Κανονικά θα πρέπει να γίνεται αυτόματη ακύρωση διπλώματος μόλις κάποιο άτομο κλείνει τα 65, και χωρίς κανένα δικαίωμα επανεξέτασης/έφεσης κλπ.
δεν γίνεται στα 65, όταν το κράτος σε θεωρεί ικανό να εργάζεσαι μέχρι τα 67. δηλ είσαι ανίκανος να οδηγείς, αλλά ικανός να κολλάς ένσημα?
Έστω, στα 67. Πέραν αυτού, κανένα δικαίωμα οδήγησης. Υπάρχουν ταξί, μμμ, uber κλπ.
Άβαταρ μέλους
micmic

Δημοσίευση από micmic »

Mike Bassett έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:25
Έστω, στα 67. Πέραν αυτού, κανένα δικαίωμα οδήγησης. Υπάρχουν ταξί, μμμ, uber κλπ.
Πρώτα όμως να γίνει νόμος για κανένα δικαίωμα οδήγησης κάτω των 25. Άλλωστε οι νέοι και περισσότερα φράγκα έχουν και μεγαλύτερες αντοχές να περπατάνε και να περιμένουν σε στάσεις. Και φυσικά, προξενούν ποσοστιαία τα περισσότερα ατυχήματα. Αφού γίνει αυτό, τότε να απαγορεύσουμε την οδήγηση και στους άνω των 67 που είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη ομάδα οδηγών.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Mike Bassett

Δημοσίευση από Mike Bassett »

micmic έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:29
Mike Bassett έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:25

Πρώτα όμως να γίνει νόμος για κανένα δικαίωμα οδήγησης κάτω των 25. Άλλωστε οι νέοι και περισσότερα φράγκα έχουν και μεγαλύτερες αντοχές να περπατάνε και να περιμένουν σε στάσεις. Και φυσικά, προξενούν ποσοστιαία τα περισσότερα ατυχήματα. Αφού γίνει αυτό, τότε να απαγορεύσουμε την οδήγηση και στους άνω των 67 που είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη ομάδα οδηγών.
Έρχονται οι πόλεις των 15 λεπτών σύντομα. Θα στρώσουν μια χαρά χαρακτήρα άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δημοσίευση από foscilis »

vagabondo έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:55
Αν έβγαινε κάποιος σύνταξη στα 65, ναι.
Δεν γίνεται να ανεβάζεις το όριο συνταξιοδότησης και το δίπλωμα να λήγει στα 65, γιατι υπάρχουν και οι επαγγελματίες οδηγοί.
Και επαγγελματίες πιλότοι υπάρχουν αλλά μετά τα 40 έχουν κάθε εξάμηνο ιατρικό έλεγχο και άμα δεν είναι 20/20 σε όλα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά.

Και δεύτερον το 99.5% των οδηγών δεν είναι επαγγελματίες οπότε δε θα εκτρέψεις τη συζήτηση.

ΥΓ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύεται εντελώς σε άτομα άνω των 60 και σε άντρες κάτω των 30, εκτός από επαγγελματίες με επαγγελματικό δίπλωμα σε επαγγελματικό ρόλο και εφόσον έχουν περάσει αυστηρές ιατρικές εξετάσεις. Αυτά τα δύο θα μείωναν τον αριθμό των ατυχημάτων σχεδόν στο 0.

Επίσης τα SUV θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς τα φορτηγά σε όλα (δίπλωμα, φορολογία, διόδια).
Άβαταρ μέλους
micmic

Δημοσίευση από micmic »

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:35
vagabondo έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:55
Αν έβγαινε κάποιος σύνταξη στα 65, ναι.
Δεν γίνεται να ανεβάζεις το όριο συνταξιοδότησης και το δίπλωμα να λήγει στα 65, γιατι υπάρχουν και οι επαγγελματίες οδηγοί.
Και επαγγελματίες πιλότοι υπάρχουν αλλά μετά τα 40 έχουν κάθε εξάμηνο ιατρικό έλεγχο και άμα δεν είναι 20/20 σε όλα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά.

Και δεύτερον το 99.5% των οδηγών δεν είναι επαγγελματίες οπότε δε θα εκτρέψεις τη συζήτηση.

ΥΓ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύεται εντελώς σε άτομα άνω των 60 και σε άντρες κάτω των 30, εκτός από επαγγελματίες με επαγγελματικό δίπλωμα σε επαγγελματικό ρόλο και εφόσον έχουν περάσει αυστηρές ιατρικές εξετάσεις. Αυτά τα δύο θα μείωναν τον αριθμό των ατυχημάτων σχεδόν στο 0.
Σωστό, αλλά να προσθέσω ότι το όριο για τους άντρες πρέπει να γίνει 40, εκτός αν είναι παντρεμένοι. Τότε ναι, μπορεί να πέσει στα 30. Οι μαλακίες που κάνουν 35άρηδες για γκομενιλίκια είναι σοβαρή αιτία ατυχημάτων. Επίσης φυσικά να γίνεται διασταύρωση με τις παθήσεις του καθενός και τα φάρμακα που παίρνει ανά πάσα στιγμή, πχ δεν γίνεται να αφήνουμε να οδηγάνε άτομα στα οποία έχει συνταγογραφηθεί Xanax το οποίο αποδεδειγμένα μειώνει την οδηγική ικανότητα. Άτομα με διαγνωσμένες ψυχικές παθήσεις, εννοείται ότι αποκλείονται αυτόματα.

Και φυσικά, όποιος πιαστεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα σε ισχύ να μπαίνει μέσα. Ένα σωρό άτομα γράφουν στα παπάρια τους την αφαίρεση διπλώματος και συνεχίζουν να οδηγούν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους σταματήσουμε πέρα απο την φυλακή.
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:35
ΥΓ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύεται εντελώς σε άτομα άνω των 60 και σε άντρες κάτω των 30
:-?
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ

Zundapp έγραψε: 05 Φεβ 2025, 19:40 λαθρο λογικα
Δηλαδή τώρα άμα κατεβάσω καντήλια, είμαι εγώ ο εριστικός ε;

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Δημοσίευση από Green Dragon »

Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:34
Πτολεμαίος έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:24 Πώς είναι δυνατόν να κάνει τέτοια καταστροφή επειδή απλά "πάτησε γκάζι αντί για φρένο";
Για όλο αυτόν τον χαμό χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα.
Δεν μπορούσε μέσα σε αυτό τον χρόνο απλά να πατήσει φρένο η κωλογρια;
Πίπες. Μη δίνεις σημασία. Πάνε όλοι γκαζαριστοί. Αν πήγαινε με το νόμιμο, 30 χλμ, και απότομα γκάζι να πατούσε θα στούκαρε με 40. Παντού βλέπεις σε δρόμους να πηγαίνουν με 70 -80 και να σου κορνάρουν έτσι και πας με 30...
Από τις φωτογραφίες αναγνωρίζω το σημείο - κανένας δεν πάει εκεί με πάνω από 40 γιατί δεν γίνεται.

Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Φεβ 2025, 22:26 Δηλαδή δεχόμαστε ότι ο μεθυσμένος δεν μπορεί να οδηγήσει γιατί έχει λίγο χειρότερα αντανακλαστικά, αλλά η 88χρονη μπορεί. Επιστήμη. Ε ρε RFK που σας χρειάζεται.
Αχρειαστη εισαγωγή

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ποιοι γιατροί υπέγραψαν για να ανανεώσει το δίπλωμα μια 88χρονη;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Δημοσίευση από Ναύτης »

88 χρονών δεν έπρεπε να οδηγεί.- Παρά ταύτα, ήθελα νά 'ξερα ποιοι γιατροί της δώσανε τις ιατρικές βεβαιώσεις ικανότητας για την ανανέωση της άδειας οδήγησης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”