!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Φεβ 2025, 12:10
George_V έγραψε: 05 Φεβ 2025, 09:45
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Φεβ 2025, 09:27
Οι σεισμοί γινότανε σε άλλο ηφαίστειο διαβάζω, υποθαλάσσιο, της Σαντορίνης δεν έχει σχέση.
Η περιοχή έχει ηφαιστειακή αλυσίδα.

Αλλά και πάλι όταν ξέρεις ότι κάθεσαι δίπλα σε ένα ενεργό ηφαίστειο που έχει δώσει VEI 7 έκρηξη στο παρελθόν θα κάτσεις να το διαπιστώσεις ΑΝ θα ξανά σκάσει?

Η την κοπάνας με το πρώτο σημάδι?

.

Στην Αίτνα πάντως που είναι συνεχώς ενεργή απο την Μυθολογική Τιτανομαχία μέχρι σήμερα γύρω γυρω ειναι γεμάτη χωριά.....

.
Και στον Βεζουβιο, και στο Πινατουμπο και στο Κρακατοα και στο Μαουνα Λοα και στο Ταμπορα κλπ.

Αυτο τι σημαινει?

Οτι οι κατοικοι θα κατσουν να διαπιστωσουν εαν το ηφαιστειο σκασει η οχι για να φυγουν? Τοτε θα ειναι πολυ αργα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Μακάρι να εκτονωθεί το φαινόμενο. Ευτυχώς που δεν είμαι ταρίφας, για να έχω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. :003:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Πασιφάη έγραψε: 05 Φεβ 2025, 13:03 Μακάρι να εκτονωθεί το φαινόμενο. Ευτυχώς που δεν είμαι ταρίφας, για να έχω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. :003:
:lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αν πω ότι ότι οι οι καθ´ ύλην αρμόδιοι σεισμολόγοι παραπέμπουν σε κοράκια* σε τέτοιες κρίσιμες φάσεις, θα είμαι κακιά;

*Μία ακόμη λανθασμένη προσωποποίηση που υποτιμά τα πραγματικά κοράκια αλλά αυτές έχουμε, μ´ αυτές θα πορευτούμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει καμία πρόβλεψη, αλλά σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι σε σχέση με χθες. Οι νησιώτες μας να είναι ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών» δήλωσε ο πρωθυπουργός .

:vp20: :scross:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

...Ακόμη κι εδώ ευκαιρία για αντιπολίτευση παίδες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
sharp

Οι νησιώτες μας να είναι ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, δήλωσε ο πρωθυπουργός .
Η πιο κατάλληλη δήλωση, για αυτές τις ώρες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 05 Φεβ 2025, 14:46 αφού μιλάμε για μαλάκες :102:
Και μαλάκες να είναι, δεν λύνεται το κυρίως πρόβλημα σε τέτοιες φάσεις.

Υπάρχει κάποια στοιχειωδώς λογική πρόταση για την αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων;

Όχι με "θα επρεπε να είχε γίνει αυτό" και λοιπές αναλυσεις για τα καρούλια της γιαγιάς.

Να μείνουν οι κάτοικοι στα νησιά με αντίστοιχη κινητοποίηση και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας ή να δοθεί οδηγία εκκένωσης;

Σε τέτοιες φάσεις παίζουν μόνο ασπρόμαυρες επιλογές και όχι αποχρώσεις του γκρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Η Ίος όπου διαμένω και κατάγομαι είναι ένα από τα κοντινότερα νησιά στο επίκεντρο των σεισμών και δεν την αναφέρει ούτε η τηλεόραση ούτε τα μέσα ενημέρωσης λες και εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη. Άλλη μια προπαγάνδα των ΜΜΕ η οποία για εμένα δεν είναι τυχαία γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει. .
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

seismic1 έγραψε: 05 Φεβ 2025, 15:06 Η Ίος όπου διαμένω και κατάγομαι είναι ένα από τα κοντινότερα νησιά στο επίκεντρο των σεισμών και δεν την αναφέρει ούτε η τηλεόραση ούτε τα μέσα ενημέρωσης λες και εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη. Άλλη μια προπαγάνδα των ΜΜΕ η οποία για εμένα δεν είναι τυχαία γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει. .
Ακόμη ένας ειδικός, που το ´ριξε στο παράπονο και τις καταγγελίες χωρίς να προτείνει κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Στύξ έγραψε: 05 Φεβ 2025, 14:21 Ας βάλω κι ένα τραγουδάκι. :smt124

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Φεβ 2025, 15:08
seismic1 έγραψε: 05 Φεβ 2025, 15:06 Η Ίος όπου διαμένω και κατάγομαι είναι ένα από τα κοντινότερα νησιά στο επίκεντρο των σεισμών και δεν την αναφέρει ούτε η τηλεόραση ούτε τα μέσα ενημέρωσης λες και εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη. Άλλη μια προπαγάνδα των ΜΜΕ η οποία για εμένα δεν είναι τυχαία γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει. .
Ακόμη ένας ειδικός, που το ´ριξε στο παράπονο και τις καταγγελίες χωρίς να προτείνει κάτι.
Αυτά δεν θα σας τα πει κανένας άλλος. :smt047

Εικόνα
Αν και τα διώροφα κτίρια στις Κυκλάδες θεωρούνται ασφαλείς χαμηλές κατασκευές, η σεισμική συμπεριφορά τους επηρεάζεται από την επιτάχυνση και την ιδιοπερίοδό τους, που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφές ακόμα και σε χαμηλά κτίρια. Οι συντελεστές που καθορίζουν τη σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι και σε μεγάλο βαθμό πιθανοτικοί. Η αβεβαιότητα προκύπτει από παράγοντες όπως η άγνωστη διεύθυνση του σεισμού, η ακριβής κατανομή των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης και η διάρκειά της. Επιπλέον, οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που καθορίζουν τον αντισεισμικό σχεδιασμό έχουν πιθανότητα υπέρβασης μεγαλύτερη του 10%, η οποία αυξάνεται κοντά στο επίκεντρο.
Το έδαφος θεμελίωσης, λόγω της ανομοιογένειάς του, μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους, όπως υπόγεια σπήλαια και χαλαρά ιζήματα, που εντείνουν τη σεισμική αστάθεια. Σε σύγκριση με τον βράχο, το έδαφος μπορεί να ενισχύσει τις σεισμικές μετατοπίσεις κατά τρεις έως τέσσερις φορές, αυξάνοντας τις μετατοπίσεις και τις επιταχύνσεις της κατασκευής.
Ο συσχετισμός κρίσιμων παραμέτρων, όπως οι αδρανειακές εντάσεις, οι δυνάμεις απόσβεσης, οι ελαστικές δυνάμεις, τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, η αλληλεπίδραση εδάφους-κατασκευής και η επιβαλλόμενη σεισμική κίνηση, ακολουθεί μη γραμμικά μοτίβα, καθιστώντας τον σχεδιασμό ακόμα πιο σύνθετο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 05 Φεβ 2025, 15:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sharp

seismic1 έγραψε: 05 Φεβ 2025, 15:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Φεβ 2025, 15:08
Αυτά δεν θα σας τα πει κανένας άλλος. :smt047

ΕικόναΑκόμα https://www.facebook.com/stories/122108 ... w_single=1
Γιατί το λες, εμένα μου είπαν ότι είναι στα 4 νησιά που έχουν πρόβλημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”