Βασικά, είναι η πρώτη φορά που άρχισα να βλέπω αντιδράσεις στο γιουτιούμπ και να έχω περισσότερο προσωπικό ενδιαφέρον για τη γιουροβίζιον. Και δεν θυμάμαι καν, πότε παρακολούθησα ολόκληρο τον τελικό της. Για χαβαλέ, στοιχήματα κλπ με παρέα, είναι μια χαρά.Λοξίας έγραψε: 04 Φεβ 2025, 14:41Το νάμπερ ουάν και τα "συναφή" των προηγουμένων και επόμενων χρόνων, είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Γιουροβίζιον.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2025, 14:10Για ποιο λόγο;![]()
Το αποτέλεσμα στη γιουροβίζιον δεν έχει πάντα σχέση με την άποψη για τα διαγωνιζόμενα τραγούδια.
Eγώ παραδείγματος χάριν, γουστάρω περισσότερο το φετινό από το νάμπερ ουάν.
Κι ας πατώσει.
Γνώμη μου.
Που νομίζω ότι υποστηρίζεται και από μία δήλωση που έκανε η ίδια η Παπαρίζου, μετά την νίκη της, στην Ελλάδα.
Απλώς επειδή τα τελευταία χρόνια παίζει μια φάση όπου εκτός από τις συγγενικές χώρες που ανταλάσσουν εθιμικά δωδεκάρια, όπως εμείς και η Κύπρος, μπήκε στη μέση και η πολιτική, μ' ενδιαφέρουν περισσότερο οι πιο αποστασιοποιημένες προσεγγίσεις από ανθρώπους διάφορων χωρών, έτσι ως ένα αποτύπωμα διεθνών προσεγγίσεων. Και δεν έχει την παραμικρή σχέση με εθνικές περφάνιες αυτό.
Αντιθέτως, διαπιστώνω ότι οι Έλληνες, είναι πολύ πιο "κλειστοί" στην κριτική τους και στην πλειοψηφία αντιδρούν είτε ως προχωκάγκουρες (ναι βαντόνο, σε σένα το λέω) είτε μ' έναν υπερβάλλοντα τοπικισμό.
Kάτι συνοπτικό, για να καταλάβεις τι εννοώ.
Ο πάνω δεξιά είναι Τούρκος.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ΄Ελληνες που θα αντιδρούσαν έτσι.