!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιουροβυζιον 2025:Φετος πονταρουμε στην Αστερομάτα

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
nemo

Re: Γιουροβυζιον 2025:Φετος πονταρουμε στην Αστερομάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

τον τσοκιο μας που δεν βλεπετε διαφορες μιας ποντιας με μια μιγαδα
τοσο ξερετε και αυτα λετε
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

nemo έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:39 τον τσοκιο μας που δεν βλεπετε διαφορες μιας ποντιας με μια μιγαδα
Ενταξει δεν ειπαμε αυτο, φυσικά και βλέπουμε. Η μιγάδα εχει πολυ μικροτερη μυτη και δεν τουρκοφέρνει τόσο :102:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:23
AlienWay έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:47

Τη Σάττι την στηρίζανε οι προχωκάγκουρες.

Όπου γουόκ αχταρμάς η αντιβασίλω πρώτη.

Το αν τους συνδέεις με τους αριστερούς, είναι άλλο θέμα.
Προσωπικά βρίσκω ίδιο το σκεπτικό των τραγουδιών της Σάττι με αυτό της Κλαύντια.

Θα μπορούσα άνετα να τα κατατάξω στο ίδιο genre.

Επιρροή από δημοτικά και παραδοσιακή μουσική, σε συνδυασμό με μοντέρνους ήχους.

Με εκπλήσσει που θεωρείτε ότι η Κλαύντια κάνει κάτι διαφορετικό από τη Σάττι.
:102:
Επιτελους, κάποιος ειπε τα αυτονόητα.

Για αυτο στηρίζομεν και Κλαυδιάρα άλλωστε, όσοι στηρίζαμε και ΜΑΡΙΝΑΡΑ, και δεν γυρνάμε τη μπιφτέκα οπως εκαναν άλλοι :102:
Τα προχωκαγκούρικα αυτονόητα, ισχύουν μόνον για τους προχωκάγκουρες, γλυκά μου.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκολλήσετε από το επαρχιώτικο σύμπλεγμα σας. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nemo

vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:41
nemo έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:39 τον τσοκιο μας που δεν βλεπετε διαφορες μιας ποντιας με μια μιγαδα
Ενταξει δεν ειπαμε αυτο, φυσικά και βλέπουμε. Η μιγάδα εχει πολυ μικροτερη μυτη και δεν τουρκοφέρνει τόσο :102:
και να μπει και να γραψει η γαλη οτι δεν ισχυει αυτο που λες παλι χαμενος κοπος ειναι

θα πρεπει καποια στιγμη να εξαφανιστειτε σε καποιο παραλληλο συμπαν
για να βρουμε τα ισα μας :102:
nemo

ας βαλει καποιος το ζαρι της γυφτοαραβισας για να συγκρινουμε
Άβαταρ μέλους
vantono

Μη μαλώνομεν, ας αφήσομε τις διαφωνίες μας στην ακρη. Τωρα ο πατριωτισμός μας επιβάλλει να κατέβουμε ενωμένοι το Μάιο και να σκίσομεν στη διοργάνωση :smt038
Βλέπετε οτι εγω ειμαι ενωτικός ε, και πραγματικός πατριωτης. Οχι διχαστικός και προδότης, οπως ηταν καποιοι άλλοι πέρυσι, στο δικο μου νήμα :102:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η ελπίδα είναι παγίδα.
nemo

vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:50 Μη μαλώνομεν, ας αφήσομε τις διαφωνίες μας στην ακρη. Τωρα ο πατριωτισμός μας επιβάλλει να κατέβουμε ενωμένοι το Μάιο και να σκίσομεν στη διοργάνωση :smt038
Βλέπετε οτι εγω ειμαι ενωτικός ε, και πραγματικός πατριωτης. Οχι διχαστικός και προδότης, οπως ηταν καποιοι άλλοι πέρυσι, στο δικο μου νήμα :102:
οκ βαλε εσυ μια και τα καταφερνεις καλυτερα απο μενα το ζαρι για να το συγκρινω αντικειμενικα
Άβαταρ μέλους
vantono

Μιγάδα

Πόντια

:102:
Υπαρχουν και διαφορές ερμηνευτικά τελικα, οχι μονο εμφανισιακά.
Η μιγάδα ειναι πιο τραντισιοναλ Ελληνιδα οπως βλεπομεν, και η Πόντια πιο μπουζουκοτραπόβια :102:
Άβαταρ μέλους
vantono

nemo έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:52
vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:50 Μη μαλώνομεν, ας αφήσομε τις διαφωνίες μας στην ακρη. Τωρα ο πατριωτισμός μας επιβάλλει να κατέβουμε ενωμένοι το Μάιο και να σκίσομεν στη διοργάνωση :smt038
οκ βαλε εσυ μια και τα καταφερνεις καλυτερα απο μενα το ζαρι για να το συγκρινω αντικειμενικα
Εβαλα παραπανω άλλα τραγούδια για να συγκρίνετε εσυ κι ο νήμο... αντικειμενικά :102:

Αν θελατε να συγκρίνομεν αποκλειστικά και μονο συγκεκριμένα τραγούδια και ουχί ερμηνεύτριες, ας μου το λέγατε νωρίτερα :102:
nemo

vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:57
Εβαλα παραπανω άλλα τραγούδια για να συγκρίνετε εσυ κι ο νήμο... αντικειμενικά :102:

Αν θελατε να συγκρίνομεν αποκλειστικά και μονο συγκεκριμένα τραγούδια και ουχί ερμηνεύτριες, ας μου το λέγατε νωρίτερα :102:
το εβαλα εγω και το ακουσα ..δεν υπαρχει συγκριση ....και οποιος προσπαθει να βρει ομοιοτητες
ειναι λαλακας μεγαλος ....το ζαρι ενα τραγουδι που θα το ακουσεις ξωφλατσα σε ενα μπαρακι
και θα το ξεχασεις αμεσως και η αστεροματα που θα της ακους συνεχως μεσα στον χρονο
και σε ιδιαιτερες μοναχικες στιγμες
Άβαταρ μέλους
vantono

nemo έγραψε: 04 Φεβ 2025, 13:03
vantono έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:57

το εβαλα εγω και το ακουσα ..δεν υπαρχει συγκριση ....και οποιος προσπαθει να βρει ομοιοτητες
ειναι λαλακας μεγαλος ....το ζαρι ενα τραγουδι που θα το ακουσεις ξωφλατσα σε ενα μπαρακι
και θα το ξεχασεις αμεσως και η αστεροματα που θα της ακους συνεχως μεσα στον χρονο
και σε ιδιαιτερες μοναχικες στιγμες
Α οκ, συγκεκριμένα τραγούδια ακουμε και κρινουμε λοιπον μόνο, δεν το ηξερα :102:
Δηλαδη μονο το Ζαρι απο τη μία και την Αστερομάτα απο την αλλη. Μόνο αυτο εχει ερμηνεύσει στη ζωή της η "μιγάδα" και μόνο το άλλο η "πόντια" δηλαδη. Η υπόλοιπή τους καριέρα δεν πιάνεται :102:

Και πάλι, οποιος δεν μπορει να κατανοήσει οτι το Ζάρι υπήρξε μια fusion διάνοια μουσικής ευφυΐας με σοβαρότητα και τρολιά/αυτοσαρκασμό ταυτοχρόνως, τι αλλο να πουμε :102:
Θα μνημονεύεται ες αεί στη συνθεση μουσικής παγκοσμίως, οχι "θα παιχτει σε κλαμπακι και θα ξεχαστει".
nemo

η φωνη της κλαυδιας εχει βαθος και λεπτομερεια που δεν την εχει η μιγαδα
αν προσεξει τα τραγουδια της θα αφησει εποχη σαν την αλεξιου

και φυσικα θα συγκρινουμε αυτα τα δυο τραγουδια και οχι την καριερα τους 'η κλαυδια
μολις αρχισε και η αλλη τελειωνει γιατι αυτο το ειδος κουρασε και δεν εχει διαρκεια
Άβαταρ μέλους
vantono

nemo έγραψε: 04 Φεβ 2025, 13:15 η φωνη της κλαυδιας εχει βαθος και λεπτομερεια που δεν την εχει η μιγαδα
αν προσεξει τα τραγουδια της θα αφησει εποχη σαν την αλεξιου

και φυσικα θα συγκρινουμε αυτα τα δυο τραγουδια και οχι την καριερα τους 'η κλαυδια
μολις αρχισε και η αλλη τελειωνει γιατι αυτο το ειδος κουρασε και δεν εχει διαρκεια
Τι μόλις άρχισε, εχει 6-7 χρονια που τριγυρίζει σε κατι voice, x-factor, ελλαδα εχεις ταλεντο κτλ. Ειναι μεν μικρή και εχει πολλά ψωμιά ακομα μπροστά της, αλλα ξεκινησε και απο αρκετά μικρη.
Πρόπερσι ειχε ξαναπροσπαθησει να παει γιουροβιζιον αλλά αποκλείστηκε στον τότε "εθνικο τελικο" (του '23 νομιζω).
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:38 Σαφώς και το συγκεκριμένο κομμάτι έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από το τραγούδι της Σάττι.

Πρώτον, είναι στα ελληνικά και οι συλλαβές προφέρονται καθαρά χωρίς το βζζουβζουνιάρικο στυλάκι των ελληνικών τραπαροτράγουδων. Από το στυλ των ελληνικών αυτού του είδους, προτιμώ τα σκέτα αγγλικά.

Δεύτερον, η σκηνική παρουσία της τραγουδίστριας είναι τέρμα λιτή, ακόμη και μόνη της να ήταν στη σκηνή ή και χωρίς οπτική εικόνα, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαφορετικό. Και κάπου εδώ να προσθέσω ότι ακριβώς αυτή η λιτότητα και το απλό ρούχο, έκανε περισσότερο γκελ ακόμη και σε τρελλά γουόκ τυπάκια... βασικό.

Τρίτον, ο ρυθμός ανεβαίνει σταδιακά και καταλήγει σε χορευτικό μπητ, από ένα σημείο και μετά όλοι οι τύποι αρχίζουν και κουνιούνται.

Τέταρτον, προκαλεί σε όλους συναίσθημα, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουν τι λέει και τους βάζει σε διαδικασία αναζήτησης των στίχων, πολύ βασικό.

Θα μπορούσα να προσθέσω περισσότερα αλλά συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι το καλύτερο τραγούδι ως ελληνική συμμετοχή.

Καθαρά προσωπική γνώμη, έτσι;

Παραθέτω μία μούλτι κούλτι αντίδραση.

Θα μπορούσε να το έχει βγάλει η Σάττι και τότε πάλι θα σας άρεζε, γιατί σας αρέσει σαν τραγούδι.

Οι ενστάσεις πέρυσι αν θυμάμαι καλά είναι ότι το ζάρι δεν είναι καλό σαν τραγούδι.

Δεν ασκήθηκε κριτική σε κάποια άλλα τραγούδια της Σάττι όπως π.χ. το "αχ θάλασσα" για να βγει το συμπέρασμα ότι η Σάττι δεν βγάζει καλά τραγούδια.

Πράγματι, η αστερομάτα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το ζάρι. Ομως και το "αχ θάλασσα" είναι διαφορετικό από το ζάρι.

Και εννοείται ότι μεταξύ Σάττι και Κλαύδια υπάρχουν διαφορές που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα της κάθε καλλιτέχνιδος.

Ομως είτε σας αρέσει, είτε όχι, ανήκουν στο ίδιο είδος. Δεν είναι κακό από κάποιο μουσικό είδος να σου αρέσει ο καλλιτέχνης Α και όχι ο Β.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”