!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ντε βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα φαγητά, αλλά η ποσότητα της ντε που δεσμεύεται στο σώμα απο την τροφή είναι ελάχιστη.
Ήλιο ή σολαριουμ η μόνη σωστή λύση.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:49
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:42 Περπατάω παιδί μου. Και πάνω από μιση ώρα. Ισως όχι κάθε μέρα αλλά θεωρώ ότι καλύπτω μεγάλο μέρος περπατήματος και το σκ. Πόσο d έχεις τώρα και πόσο καιρό σου πήρε να την ανεβάσεις;
αν κάνεις γρήγορο βάδισμα και δεν έχεις δει διαφορά :102:

ούτε που θυμάμαι, συμπλήρωμα είχα πάρει πάντως και μετά ακολούθησε
καλοκαίρι που η έκθεση ούτως ή άλλως είναι μεγαλύτερη

η κολλητή μου που είναι αρκετά αδύνατη και αποφεύγει και τον ήλιο,
την είχε ανεβάσει με εβδομαδιαίες αμπούλες σε ένα εξάμηνο νομίζω
Γρήγορο βάδισμα, νταξ. Ε βάδισμα. Πάω, σταματάω να βγάλω καμιά φωτό, να απαντήσω σε κανένα μήνυμα, να χαϊδέψω καμιά γατούλα. Δε πάω για περπάτημα αν εννοείς αυτό.απλά είναι έτσι η καθημερινότητα μου που σίγουρα μέσα στη μέρα θα περπατήσω πανω από μισάωρο. Και μόνο τα πήγαινε έλα στο γραφείο, αυλάκι έχω κάνει στο πάτωμα.
νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:51
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:47 Εννοείς επειδή είναι μικρότερη η επιφάνεια της θα "μαζέψει" περισσότερο ήλιο; νομίζω παίζουν κι άλλα ρόλο.
δεν μου το είχαν εξηγήσει επιστημονικά, μα και οι τέσσερις
ειδικότητες μου είχαν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα, ότι εγώ που κουβαλάω
κάποια κιλά παραπάνω, θα δυσκολευτώ να την ανεβάσω

τώρα δεν ξέρω σε τί επίπεδα βρίσκεται
Να σου πω την αλήθεια για τη d δε μου το έχει πει ποτέ γιατρός ότι λόγω κιλών είναι χαμηλή. Πάντα τη θυμάμαι μεταξύ 8-12. Αλλά ποτέ δεν το έχω πάρει στα σοβαρά το να την ανεβάσω. Έπαιρνα για καμιά βδομάδα στα χαζά όποτε το θυμόμουν και το άφηνα. Οταν ξαναέκανα εξετάσεις ξανάρχιζα και μετά πάλι το ίδιο. Ούτε σε αντιβίωση δε μπορώ να είμαι συνεπής :lol:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

vantono έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:55 Ντε βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα φαγητά, αλλά η ποσότητα της ντε που δεσμεύεται στο σώμα απο την τροφή είναι ελάχιστη.
Δίνει το σολάριουμ βιταμίνη d; μλκες τι χάνω τόσο καιρο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Νon4me έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:37
Περίπου το 90% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη D καλύπτεται από την ηλιακή ακτινοβολία και το υπόλοιπο 10% από τις τροφές (πχ. σολομός, τόνος, κρόκος αυγού, σαρδέλα, συκώτι). Επομένως, καθίσταται αντιληπτό ότι σε χώρες με εκτεταμένη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους, όπως η Ελλάδα, η έλλειψη θα ήταν σπάνια. Ωστόσο, τα επιστημονικά ευρήματα μας διαψεύδουν. Περίπου ένας στους δυο Έλληνες παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση βιταμίνης D (επίπεδα 25(ΟΗ) D3 < 0.30 ng/ml).

Ακόμα, σε πρόσφατη έρευνα (4) που διεξήχθη σε 2.500 παιδιά ηλικίας 9-13 ετών, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 8 στα 10 ελληνόπουλα έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, ενώ η πλειοψηφία αυτών δεν προσελάμβαναν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες μελέτες που έγιναν στον ελληνικό πληθυσμό κι έχουν επισημάνει την έλλειψή της (5).

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι δουλεύουμε σε κλειστούς χώρους το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Ακόμα κι όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, είτε φοράμε ρούχα (τους μη καλοκαιρινούς μήνες), είτε καλυπτόμαστε με αντηλιακά (το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ευεργετική δράση της βιταμίνης D στην επιδερμίδα μας. Επιπλέον, παρόλο που η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα, δεν φημιζόμαστε για την κατανάλωση ψαριών, που κι αυτά με τη σειρά τους μας διασφαλίζουν υψηλή συγκέντρωσή της στο αίμα.
Με πρόλαβες.

εντιτ: Το ότι οι Ελ είναι σε χώρα που έχει απ' τις μεγαλύτερες ηλιοφάνειες του κόσμου και έχουν έλλειψη, οφείλεται στην προπαγάνδα υπέρ των αντηλιακών.
Οκ, καλό κάνουν, αλλά πασαλειφτείτε με κρεμουλα χυσαμολιάρικη, πρόβατα, ακόμα κι όταν περπατάτε στο δρόμο (που άπειρες φορές από Μάιο και μετά μου βρωμάει αντηλιακίλα ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ) και όταν η Ντε σας αργοπεθαίνει μην κλαιγεστε μετά.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΚΑ-ΡΟΤΤΕΝ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 31 Ιαν 2025, 23:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:56 Γρήγορο βάδισμα, νταξ. Ε βάδισμα. Πάω, σταματάω να βγάλω καμιά φωτό, να απαντήσω σε κανένα μήνυμα, να χαϊδέψω καμιά γατούλα. Δε πάω για περπάτημα αν εννοείς αυτό.απλά είναι έτσι η καθημερινότητα μου που σίγουρα μέσα στη μέρα θα περπατήσω πανω από μισάωρο. Και μόνο τα πήγαινε έλα στο γραφείο, αυλάκι έχω κάνει στο πάτωμα.
είναι διαφορετικά τα ωφέλη της συνολικής κίνησης γενικότερα, διαφορετικά
του γρήγορου βαδίσματος, και διαφορετικά της γυμναστικής με βάρη πχ

εννοώ περπάτημα με αθλητικό παπούτσι και συγκεκριμένο ρυθμό μπιρμπίλωμ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
vantono

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:57
vantono έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:55 Ντε βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα φαγητά, αλλά η ποσότητα της ντε που δεσμεύεται στο σώμα απο την τροφή είναι ελάχιστη.
Όχι για την τρολια το είπα, μην πας να κάνεις. Βγες ήλιο επειγόντως όμως.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:57
ναι βρε, δες εδώ πληροφορίες.

https://www.youtube.com/watch?v=QtWUoaMza1A
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:01
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:56 Γρήγορο βάδισμα, νταξ. Ε βάδισμα. Πάω, σταματάω να βγάλω καμιά φωτό, να απαντήσω σε κανένα μήνυμα, να χαϊδέψω καμιά γατούλα. Δε πάω για περπάτημα αν εννοείς αυτό.απλά είναι έτσι η καθημερινότητα μου που σίγουρα μέσα στη μέρα θα περπατήσω πανω από μισάωρο. Και μόνο τα πήγαινε έλα στο γραφείο, αυλάκι έχω κάνει στο πάτωμα.
είναι διαφορετικά τα ωφέλη της συνολικής κίνησης γενικότερα, διαφορετικά
του γρήγορου βαδίσματος, και διαφορετικά της γυμναστικής με βάρη πχ

εννοώ περπάτημα με αθλητικό παπούτσι και συγκεκριμένο ρυθμό μπιρμπίλωμ
Καλά σίγουρα είναι διαφορετικά τα οφέλη. Γενικά η άσκηση όποια άσκηση κι αν είναι όταν είναι άσκηση, εγώ βέβαια την απεχθάνομαι. Απλά εννοώ ότι δεν είμαι μόνο καθιστική ζωή.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

έγραψα το όφελος με ο και τα οφέλη με ω ε; :smt005:

τα βλέπεις έναον ή μπαα, λόγω πρεσβυωπίας
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:07Απλά εννοώ ότι δεν είμαι μόνο καθιστική ζωή.
ναι, κι εγώ, κάνω και ξαπλωτή
Άβαταρ μέλους
vantono

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 21:44
vantono έγραψε: 31 Ιαν 2025, 21:32
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 21:28

Τσέκαρα, να βελτιώσω τη ποσότητα και κινητικότητα του σπέρματός μου; :p6:
Μην ακους τις τρολιές του γκομπάκη, η λαργινίνη ειναι κυρίως για μακροπρόθεσμα σεξουαλικές (και αθλητικές) επιδόσεις.

Κάνε εξετασεις αιματος μωρε, δες τι εχεις σε έλλειψη, και για ο,τι εχεις σε ελλειψη ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κούμπωσε και το αντιστοιχο συμπλήρωμα.
Τι πολυβιταμίνες λες, ήμαρτον!

Και δεν θα το κουμπώνεις εφ όρου ζωής, αλλά μεχρι τις επομενες εξετάσεις που θα κανεις. Αν σου δειξει οτι αυτο που ειχες ελλειψη, τωρα ειναι σε νορμαλ επιπεδα, κοβεις το συμπληρωμα.

Προβιοτικά πχ γιατί να πάρεις, έχεις καποιο θεμα με το έντερο ή κουμπώνεις καμιά αντιβίωση και τα χρειάζεσαι?
Δεν έχω κάποιο θέμα αλλά προβιοτικά είναι καλό να παίρνεις ούτως ή άλλως. Οι εξετάσεις μου πάντα δείχνουν σημαντική έλλειψη σε βιταμίνη d, οπως επίσης και το γεγονός ότι έχω στίγμα και δεν έχω πάρει ποτέ φυλλικο όπως θα έπρεπε. Επίσης οι εξετάσεις συνήθως δείχνουν τα βασικά. Δε θα βρεις ποτέ σε τι έχεις ελλειψη από βιταμίνες.
Εγώ έχω κάποιες ενδείξεις ότι κάτι τρέχει. Πχ μόνιμα ανεβασμένα τα λευκά. Ε δε γίνεται να μην υπάρχει λόγος.
Δεν χρειάζεται να παιρνεις "ούτως ή άλλως" κάτι, αν δεν το έχεις ανάγκη. Ή αν το έχεις στις νορμάλ τιμές τέλος πάντων.

Οι εξετάσεις μπορεί να δείχνουν μόνο τα βασικά, αλλά μπορείς να ζητήσεις και εξειδικευμένες, να στοχεύουν να εξετάσουν κάτι συγκεκριμένο απ' ότι ξέρω.
Μπορείς να ζητήσεις συγκεκριμένες για τα λευκά πχ. Ή για κάποιες βιταμίνες που δεν συμπεριλαμβάνονται στη "mainstream" μορφή εξετάσεων.
Γενικά σε ο,τι έχει να κάνει με την υγεία μας, καλό είναι να χτυπάμε κάτι στοχευμένα.
Αυτό το "πολυβιταμινες" σαν 24ωραδικο κρεπάδικο/σουβλατζίδικο/σαντουιτσαδικο/καφετέρια "χτυπάει" που υποτίθεται ότι σου τα καλύπτει όλα και το πιθανότερο αν κάτσεις να φας, είναι να μη σε καλύψει σε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
enaon

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:10 έγραψα το όφελος με ο και τα οφέλη με ω ε; :smt005:

τα βλέπεις έναον ή μπαα, λόγω πρεσβυωπίας
να είδες ενα καλο που εχει η πρεσβυωπία; Θα πώ οτι φταίει εκείνη που δεν το είδα, οχι είμαι ανορθόγραφος. Και ετσι απλα και όμορφα, μεγαλώνοντας γινόμαστε σοφοί.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

enaon έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:21 να είδες ενα καλο που εχει η πρεσβυωπία; Θα πώ οτι φταίει εκείνη που δεν το είδα, οχι είμαι ανορθόγραφος. Και ετσι απλα και όμορφα, μεγαλώνοντας γινόμαστε σοφοί.
εσείς αφήνετε μια γενειάδα και φαίνεστε σοφοί, τουλάχιστον

λοιπόν σε φαντάζομαι όταν γίνεσαι σοφός και βαζοβγάζεις
τα γυαλιά να σηκώνεις και το μικρό δαχτυλάκι ε
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:11
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:07Απλά εννοώ ότι δεν είμαι μόνο καθιστική ζωή.
ναι, κι εγώ, κάνω και ξαπλωτή
Ανθρωπέ μου :smt005: :hebit:

vantono έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:13
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 21:44
vantono έγραψε: 31 Ιαν 2025, 21:32
Μην ακους τις τρολιές του γκομπάκη, η λαργινίνη ειναι κυρίως για μακροπρόθεσμα σεξουαλικές (και αθλητικές) επιδόσεις.

Κάνε εξετασεις αιματος μωρε, δες τι εχεις σε έλλειψη, και για ο,τι εχεις σε ελλειψη ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κούμπωσε και το αντιστοιχο συμπλήρωμα.
Τι πολυβιταμίνες λες, ήμαρτον!

Και δεν θα το κουμπώνεις εφ όρου ζωής, αλλά μεχρι τις επομενες εξετάσεις που θα κανεις. Αν σου δειξει οτι αυτο που ειχες ελλειψη, τωρα ειναι σε νορμαλ επιπεδα, κοβεις το συμπληρωμα.

Προβιοτικά πχ γιατί να πάρεις, έχεις καποιο θεμα με το έντερο ή κουμπώνεις καμιά αντιβίωση και τα χρειάζεσαι?
Δεν έχω κάποιο θέμα αλλά προβιοτικά είναι καλό να παίρνεις ούτως ή άλλως. Οι εξετάσεις μου πάντα δείχνουν σημαντική έλλειψη σε βιταμίνη d, οπως επίσης και το γεγονός ότι έχω στίγμα και δεν έχω πάρει ποτέ φυλλικο όπως θα έπρεπε. Επίσης οι εξετάσεις συνήθως δείχνουν τα βασικά. Δε θα βρεις ποτέ σε τι έχεις ελλειψη από βιταμίνες.
Εγώ έχω κάποιες ενδείξεις ότι κάτι τρέχει. Πχ μόνιμα ανεβασμένα τα λευκά. Ε δε γίνεται να μην υπάρχει λόγος.
Δεν χρειάζεται να παιρνεις "ούτως ή άλλως" κάτι, αν δεν το έχεις ανάγκη. Ή αν το έχεις στις νορμάλ τιμές τέλος πάντων.

Οι εξετάσεις μπορεί να δείχνουν μόνο τα βασικά, αλλά μπορείς να ζητήσεις και εξειδικευμένες, να στοχεύουν να εξετάσουν κάτι συγκεκριμένο απ' ότι ξέρω.
Μπορείς να ζητήσεις συγκεκριμένες για τα λευκά πχ. Ή για κάποιες βιταμίνες που δεν συμπεριλαμβάνονται στη "mainstream" μορφή εξετάσεων.
Γενικά σε ο,τι έχει να κάνει με την υγεία μας, καλό είναι να χτυπάμε κάτι στοχευμένα.
Αυτό το "πολυβιταμινες" σαν 24ωραδικο κρεπάδικο/σουβλατζίδικο/σαντουιτσαδικο/καφετέρια "χτυπάει" που υποτίθεται ότι σου τα καλύπτει όλα και το πιθανότερο αν κάτσεις να φας, είναι να μη σε καλύψει σε τίποτα.

Τα προβιοτικά είναι ένα συν στον οργανισμό απ όλες τις απόψεις. Πολυβιταμινες θεωρώ είναι κάτι που σου δίνει μια καλύτερη κάλυψη. Ξέρω γω κιόλας δεν είμαι ειδικός.
Έχω κάνει και πιο εξειδικευμένες αιματολογικές για τα λευκά. Πριν κάτι χρόνια βέβαια.
Άβαταρ μέλους
enaon

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 23:25 να σηκώνεις και το μικρό δαχτυλάκι ε
δεν μπορω να καταλάβω πως κρατάμε ισορροπία στην παλαμη, χωρις να σηκωθει το δακτυλάκι. Αν το εχω μαζεμένο φοβαμαι οτι θα παει το χέρι αλλου :011:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”