!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσα λεφτά σας είναι αρκετά;
Re: Πόσα λεφτά σας είναι αρκετά;
Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
Ξαναρωτάω, δουλεύεις από χόμπι και η απολαβές σου είναι απλά μια παρενέργεια; Ή το βαφτίζουμε αλλιώς όλο αυτό, απλά για να μην φανεί ότι έχουμε τόσο "ποταπούς" στόχους όπως η απόκτηση χρημάτων, ενώ οι πραγματικοί μας στόχοι είναι κάτι ανώτερο;
Ξαναρωτάω, δουλεύεις από χόμπι και η απολαβές σου είναι απλά μια παρενέργεια; Ή το βαφτίζουμε αλλιώς όλο αυτό, απλά για να μην φανεί ότι έχουμε τόσο "ποταπούς" στόχους όπως η απόκτηση χρημάτων, ενώ οι πραγματικοί μας στόχοι είναι κάτι ανώτερο;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Dwarven Blacksmith
Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:10 Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Sid Vicious έγραψε: 30 Ιαν 2025, 12:35Αυτό ακριβώς, τα χρήματα είναι ένα μέσο δεν είναι σκοπόςDwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 12:21 Τα τζάμπα λεφτά θα τα ήθελα για να αγοράσω τα υπόλοιπα. Οπότε αν είναι να μην τα έχω, δεν τα χρειάζομαι κιόλας, θα βγάλω κανονικά.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Κι εγώ αυτό που είπε ο νανος. Τα τζάμπα λεφτά θα τα ήθελα με μόνο σκοπό να αγοράσω (ή εξαγοράσω) αυτά τα 5 προαπαιτούμενα που έγραψε ο op.
Αλλιως ναι, όντως δεν έχει νόημα.
Αλλιως ναι, όντως δεν έχει νόημα.
- Sid Vicious
Δώσε μου Χρόνο και θα βρώ Χρυσό
Δώσε μου Χρυσό και θα χάσω τον Χρόνο
Σιντούκιος
Σιντούκιος
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Niki έγραψε: 30 Ιαν 2025, 09:36 Αν όμως θέλεις να βοηθάς τους γύρω σου , να χρηματοδοτείς π.χ την Καρυστινού
Για ποιον λογο να θελει να χρηματοδοτει καποιος την Καρυστιανου;
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Με ιδιόκτητο σπίτι τα είχα υπολογίσει σε 750 χιλ να τρέχουν με ένα έξι τακατό νέτο, αλλά αναθεωρώ την πρόβλεψη στο ένα χαρτί ώστε να είμαστε σίγουροι 
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Έτσι, ναι βγάζει νόημα και για τους δυο σας. Εσύ αναμένεις την υλοποίηση μιας ουτοπίας, κι ο Σιντ την ζει ήδη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:17Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:10 Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
- Dwarven Blacksmith
Κι εσύ όταν αγοράζεις ποντικοπαγιδα και σε ρωτάνε με τι σκοπό την αγόρασες, απαντάς "για να βάλω πάνω τυρί"Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 18:41Έτσι, ναι βγάζει νόημα και για τους δυο σας. Εσύ αναμένεις την υλοποίηση μιας ουτοπίας, κι ο Σιντ την ζει ήδη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:17Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:10 Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
![]()
ΟΚ, αλλά για να να μιλήσουμε και τέρμα ρεαλιστικά, ααααν (λέμε αν) ποτέ κάποιος με ρωτούσε γιατί την αγοράζω, η δική μου απάντηση θα είναι "για να την πουλήσω"....Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 18:51Κι εσύ όταν αγοράζεις ποντικοπαγιδα και σε ρωτάνε με τι σκοπό την αγόρασες, απαντάς "για να βάλω πάνω τυρί"Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 18:41Έτσι, ναι βγάζει νόημα και για τους δυο σας. Εσύ αναμένεις την υλοποίηση μιας ουτοπίας, κι ο Σιντ την ζει ήδη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:17
Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.
![]()
![]()
Εχεις δει την ταινία "The brave"; Ο "γενναίος" με τον Τζόνι Ντεπ;Naranjita έγραψε: 30 Ιαν 2025, 10:13οχι.
τι να τα κανω τα λεφτα του κοσμου, αν μεινω τυφλη, αναπηρη στο κρεβατι, με κομμένα χέρια και πόδια, ηλίθια γιατί έφαγα θραύσμα στο κεφάλι, τρελή από αυτά που θα χω βιώσει, καμένη από φρικτά εγκαύματα κτλ κτλ κτλ.
όσο πιο πολλά τα χρήματα, τοσο και το τίμημα.
ευχαριστώ δεν θα πάρω. και ειδικά για τους μπλιετ.
https://www.tiktok.com/@_forgottenhisto ... 33?lang=enDwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:17Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:10 Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
- Dwarven Blacksmith
GoBzi έγραψε: 31 Ιαν 2025, 13:43https://www.tiktok.com/@_forgottenhisto ... 33?lang=enDwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:17Σε αυτό το σύστημα, δουλεύει για να βγάζω χρήματα, που τα χρειάζομαι για κάτι άλλο. Στον ανεπτυγμένο σοσιαλισμό, θα δουλεύω και θα μου δίνουν απευθείας αυτό το κάτι άλλο. Το χρήμα δεν λέει τίποτα από μόνο του, μια σύμβαση είναι.Isildur έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:10 Νομίζω πως απλά παίζουμε με τις λέξεις, κι ότι απλά (και οι δυο σας) δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διάφοροι, διαδοχικοί σκοποί. Γιατί και στο θέμα με τον μισθό, που "είναι απλά το μέσο, ο μεσάζοντας και λοιπά", η απόκτησή έρχεται τελικά σαν αποτέλεσμα κάποιου σκοπού που έχει βάλει κανείς από πριν. Από εκεί κι ύστερα, το τι άλλους σκοπούς έχεις βάλει και πώς θα τους εκπληρώσεις μέσω του... μέσου, είναι άλλη ιστορία, αυτό όμως δεν ακυρώνει τον σκοπό που έβαλες να τα αποκτήσεις. Όταν προετοιμάζεις για χρόνια τον εαυτό σου για να κάνει μια δουλειά, μέσω σπουδών για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει σκοπό την εργασία για τον βιοπορισμό σου;
Ξαναρωτάω, δουλεύεις από χόμπι και η απολαβές σου είναι απλά μια παρενέργεια; Ή το βαφτίζουμε αλλιώς όλο αυτό, απλά για να μην φανεί ότι έχουμε τόσο "ποταπούς" στόχους όπως η απόκτηση χρημάτων, ενώ οι πραγματικοί μας στόχοι είναι κάτι ανώτερο;![]()
Toothbrush scare
Sid Vicious έγραψε: 30 Ιαν 2025, 15:48 Δώσε μου Χρόνο και θα βρώ Χρυσό
Σιντούκιος

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις