plebsareneeded έγραψε: 18 Νοέμ 2024, 22:46
Ισως ήρθε και η ώρα να αποφασίσει και ο ελληνικός λαός τί πραγματικά θέλει (ή να δεχτει έστω μια πραγματικοτητα που δεν μπορει να αλλαξει). Δεν εννοω πολιτικά, εννοω σε εθνικο -ας πουμε- επίπεδο και πολύ περισσότερο σε προσωπικό.
Η Ελλαδα δεν είναι κάποια ιδιαιτερη δυναμη αυτο πρέπει να το αποδεκτουν ρεαλιστικα όλοι οι ελληνες χωρις εξαιρεση. Ιστορικά, η συγχρονη ύπαρξή της εξαρτάται απο άλλες δυνάμεις. Τί ρόλο παιζουν σε όλη αυτή τη διαδικασία συζητήσεων που γίνονται τώρα αυτές οι δυνάμεις;
Η Γερμανία ας πούμε που είχε ισχυρότατο λόγο τη τελευταια 20ετια στα εσωτερικά της χώρας που είναι;
Οι ΗΠΑ, η ομπρέλλα του δυτικου κόσμου και η χωρα που οριζει ουσιαστικα την εξωτερική πολιτική όης της ευρώπης (προφανως και της Ελλαδας), τι κάνει εδω;
Η ερώτησή μου, αφηνοντας τα γελοια παρασκηνια της γελοιας ελληνικης πολιτικης σκηνης στην άκρη, είναι αν τελικά η χώρα έχει αφεθει λίγο στην τυχη της; Μηπως τελικά η Τουρκία είναι όντως μια δύναμη, της οποίας τα συμφέροντα διαπλεκονται με τα συμφέροντα ισχυροτερων χωρών;
Ολοι μας μιλαμε για το γιατι οι Τουρκοι κανουν παραβιασεις, γιατι κανουν βόλτες στο Αιγαίο κλπ. Μηπως γιατι πλεον δεν μπορουμε να το εμποδίσουμε ουσιαστικά; Γιατι ακομα και αν το καταφερουμε 1,2,3 φορες, οι άλλοι έχουν τη δυνατοτητα να το κανουν 10; Πραγματικά δεν ξέρω.
Δεν ξέρω αλλα νομίζω ότι για τον καθενα απο εμας που ζουμε σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτητα τι θελουμε, τι στηριζουμε, τι αγαπαμε και τι μισουμε, έχει έρθει το πληρωμα του χρόνου - μάλλον φαινεται να έτυχε σε εμας-.
Θέλουμε να ζήσουμε όπως ζούσαμε μέχρι τώρα ή θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Θα έρθει η στιγμή και απο ό,τι καταλαβαίνω συντομα που θα χρειαστεί να πάρουμε αυτη την απόφαση εστω και μέσα μας ακομα και αν δεν μας ρωτήσει κανείς.
Η ουσια, νομιζω, του κειμενου σου
Οι ερωτησεις
Κι οι απαντησεις
Συνοψιζονται στις:
1. Με τη Βορεια Αμερικη
2. Ή με την Ευρασια (Ρωσια/Κινα)
Η απαντηση της Ολιγαρχιας μας
Και η, πλειοψηφικα, Συλλογικη απαντηση μας
Ειναι: "με την Ευρωπη!"
Η οποια απαντηση
Ειναι
πολυ Συνειδητά Μεσοβέζικη