Μάλλον οχιksk έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:29Εσυ πως με κόβεις;Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:25Είσαι χριστιανή;ksk έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:20
Δεν έχει ανάγκη την αγάπη μας...ούτε οποιοδήποτε άλλο συναισθημα...
Ούτε τήρηση εντολών που στην τελική είναι απλά για την επιβίωση της οποίας κοινωνίας επιθυμούν αυτοί που τους έγραψαν...![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η συκοφαντία των Χριστιανών ότι οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τα είδωλα ή την ύλη αντί τους Νοητούς Θεούς
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Νετο Γκουερινο
Re: Η συκοφαντία των Χριστιανών ότι οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τα είδωλα ή την ύλη αντί τους Νοητούς Θεούς
Re: Η συκοφαντία των Χριστιανών ότι οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τα είδωλα ή την ύλη αντί τους Νοητούς Θεούς
Η ksk λέει αυτά που είπε κι ο Επίκουρος.
“Το μακάριο και το άφθαρτο ούτε το ίδιο έχει έγνοιες ούτε σε άλλον προκαλει.Έτσι δεν περιέχει ούτε θυμούς ούτε συμπάθειες γιατί αυτά ανήκουν στον αδύναμο”.
“Mην του προσάπτεις τίποτα ξένο προς την αφθαρσία του και μη οικείο προς τη μακαριότητά του”.
“Διότι οι ασχολίες , οι φροντίδες , οι χάρες και η οργή(του θείου) δεν συμφωνούν με τη μακαριότητα, αλλά συμβαίνουν λόγω αδυναμίας , του φόβου και της εξάρτησης από τους άλλους”
“Το μακάριο και το άφθαρτο ούτε το ίδιο έχει έγνοιες ούτε σε άλλον προκαλει.Έτσι δεν περιέχει ούτε θυμούς ούτε συμπάθειες γιατί αυτά ανήκουν στον αδύναμο”.
“Mην του προσάπτεις τίποτα ξένο προς την αφθαρσία του και μη οικείο προς τη μακαριότητά του”.
“Διότι οι ασχολίες , οι φροντίδες , οι χάρες και η οργή(του θείου) δεν συμφωνούν με τη μακαριότητα, αλλά συμβαίνουν λόγω αδυναμίας , του φόβου και της εξάρτησης από τους άλλους”
Η ελπίδα είναι παγίδα.
GoBzi έγραψε: 08 Ιαν 2025, 11:02Είσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ απ'οσο ξέρω η εικόνα δεν είναι απλά μια ιστορία για αυτό μου φαίνεται περίεργο.Δημοκράτης έγραψε: 08 Ιαν 2025, 09:44 Δεύτερον με τις εικόνες δεν έχεις καμία επαφή με τον Άγιο μέσω τις εικόνας. Ο ρόλος της εικόνας είναι να πει μια ιστορία.
Από την οικουμενική σύνοδο το 787 ξέρουμε πως:Φυσικά μας λένε και πως οι εικονιζόμενοι δεν λατρεύονται αλλά τιμούνται που περιπλέκει το θέμα αλλά για εμένα παίζουν με τις λέξεις για να μην κατηγορηθούν ως ειδωλολάτρες.Οι εικόνες θεωρούνται παράθυρα προς τον ουρανό, καθώς επιτρέπουν στους πιστούς να ανυψώσουν τη σκέψη και την καρδιά τους προς τον Θεό. Είναι ορατά σημεία του αοράτου κόσμου, που φέρνουν τη θεία πραγματικότητα κοντά στον άνθρωπο.
Για εμένα πάντα η εικόνα ήταν ένα "παράθυρο" προς τον εικονιζόμενο και το βλέπεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων που στην ουσία αυτό έχουν μάθει. Πχ είσαι κάπου και τυχαίνει να υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει κάποιον να κάνει την σταυρό του, να απευθύνεται στην εικόνα (όχι στο ξύλο) και να ζητάει κάτι (Παναγία μου να μας έχεις όλους καλα). Πιστεύω στην αρχαία Ελλάδα κάτι τέτοιο γινόταν με και τα αγάλματα. Τώρα εάν υπήρχαν φελλοί που κατέβαζαν θεούς να κάνουν προφητείες, αυτό είναι άλλη ιστορία. Εδώ εν έτει 2025 άλλοι κατεβάζουν θαύματα αγίων και υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει.
Έχω την εντύπωση ότι όπως σήμερα υπήρχαν διαφορετικά επίπεδα κατανόησης.
- taxalata xalasa
αλλαντάλλων...lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 13:29Δεν είναι προαπαιτουμενο να κατανοείς τον Θεό για να τον αγαπήσεις. Όπως και έναν άνθρωπο που δεν μπορείς να κατανοήσεις τον χαρακτήρα του μπορείς παρ αυτα να τον αγαπήσεις γιατί είναι πρόσωπο, οντότητα.taxalata xalasa έγραψε: 23 Ιαν 2025, 10:38Πως αγαπάς κάτι που δεν κατανοείς; Ο θεός σου είναι πέραν της ανθρώπινης λογικής και κατανόησης. Αλλιώς δεν θάτανε θεός...lonelyrider έγραψε: 22 Ιαν 2025, 21:49 Οτιδηποτε αγαπα περισσοτερο απο τον Θεο ο ανθρωπος ειναι ειδωλο και καθιστα αυτοματως τον ανθρωπο ειδωλολατρη.
Γιατι η πρωτη και κυρια εντολη ειναι " αγαπήσεις Κυριον τον Θεό σου εξ όλης της διανοιας σου και εξ ολης της καρδιας σου και εξ ολης της ισχυος σου".
Γιατι οπως τα τρια προσωπα της Αγιας Τριαδος ειναι σε τελεια αγαπητικη κοινωνια μεταξυ τους, ετσι ακριβως καλουν και τον ανθρωπο να συμμετασχει σε αυτη την κοινωνια λογω ακρας φιλανθρωπιας και προθεσεως να θεωσουν τον ανθρωπο απο αγαπη γι αυτον.
Επομενως ειδωλολατρης δεν ειναι μονο αυτος που εχει για Θεο εναν ψευτοθεο, οπως ο Βουδας, η Κρισνα ή τι αλλο εχει εφευρει ο διαολος στα μυαλα των ανθρωπων, αλλα ειδωλολατρης ειναι και αυτος που αγαπα τη μανα του πανω απο το Θεο, τη γυναικα του, τον Παναθηναϊκο, τον Αγιο Δημητριο, τα burgers κτλ κτλ.
Αναλογιστειτε λοιπον ποσο μακραν ειμαστε του Θεου.
Αρά εσύ αγαπάς τον ακατανόητο; Ή μήπως αγαπάς την αντίληψη πώχεις περί θεού;
Διότι, αν αυτό που αγαπάς είναι η δική σου αντίληψη για τον Θεό, τότε αυτή η αγάπη έχει στοιχεία αυταγάπης, καθώς αγαπάς τη δική σου κατασκευή, ερμηνεία που δίνεις στο ακατανόητο θείο.
Αλλά η αυταγάπη της αντίληψης περί θείου μπορεί νάναι αυταπάτη, αν θωρείς ότι αγαπάς κάτι εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα λατρεύεις μια προβολή της σκέψης σου.
η να στο σπασω σε λιανά;
Και ο Θεός αγαπιεται και με το συναισθημα και με την τήρηση των εντολων Του που οδηγούν στη θεωση.
Το είπε ξεκάθαρα ο Χριστός, οποιος με αγαπάει θα τηρήσει τις εντολές Μου.
ξανά....
...ειναι ξεκαθαρο πως εσυ αγαπας την αντιληψη που εχεις περι θειου,
δηλαδή αγαπάς την δικιά σου νοητική κατασκευή/ερμηνεία που δινεις στο ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ θείο... Αυταγάπη ή Ναρκισσισμός;...
Ομως πρόκειται περι ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ διότι νομίζεις πως αγαπάς κάτι "εκεί έξω" ενώ στην ουσία αγαπάς μια προβολή της σκέψης σου...
όχι μόνο εσύ... κι ο τανίπτερος κι όλοι οι άλλοι θεούσοι διαφόρων αντιλήψεων περι θειου...
μπορείς να το πεις και "αυτονοητικός ειδωλολάτρης"...
αντε να ξεμπλέξεις απο αυτήν την φάση αφασίας....!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Γιατι το λες αυτο? Τι δεν σ αρεσει στο "Θεό μου" οπως γραφεις?ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:32Σύμφωνα με τη λογική που διέπει εσένα, όσο πιο μακρυά από τον θεό σου τόσο καλύτερα.lonelyrider έγραψε: 22 Ιαν 2025, 21:49 Οτιδηποτε αγαπα περισσοτερο απο τον Θεο ο ανθρωπος ειναι ειδωλο και καθιστα αυτοματως τον ανθρωπο ειδωλολατρη.
Γιατι η πρωτη και κυρια εντολη ειναι " αγαπήσεις Κυριον τον Θεό σου εξ όλης της διανοιας σου και εξ ολης της καρδιας σου και εξ ολης της ισχυος σου".
Γιατι οπως τα τρια προσωπα της Αγιας Τριαδος ειναι σε τελεια αγαπητικη κοινωνια μεταξυ τους, ετσι ακριβως καλουν και τον ανθρωπο να συμμετασχει σε αυτη την κοινωνια λογω ακρας φιλανθρωπιας και προθεσεως να θεωσουν τον ανθρωπο απο αγαπη γι αυτον.
Επομενως ειδωλολατρης δεν ειναι μονο αυτος που εχει για Θεο εναν ψευτοθεο, οπως ο Βουδας, η Κρισνα ή τι αλλο εχει εφευρει ο διαολος στα μυαλα των ανθρωπων, αλλα ειδωλολατρης ειναι και αυτος που αγαπα τη μανα του πανω απο το Θεο, τη γυναικα του, τον Παναθηναϊκο, τον Αγιο Δημητριο, τα burgers κτλ κτλ.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Εσύ.lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:34Γιατι το λες αυτο? Τι δεν σ αρεσει στο "Θεό μου" οπως γραφεις?ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:32Σύμφωνα με τη λογική που διέπει εσένα, όσο πιο μακρυά από τον θεό σου τόσο καλύτερα.lonelyrider έγραψε: 22 Ιαν 2025, 21:49 Οτιδηποτε αγαπα περισσοτερο απο τον Θεο ο ανθρωπος ειναι ειδωλο και καθιστα αυτοματως τον ανθρωπο ειδωλολατρη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- lonelyrider
Μα εγώ δεν έγραψα προσωπικές μου πεποιθήσεις περι Θεού αλλά ότι εγραψα είναι ορθόδοξη θεολογία κι όχι ότι μου κατέβει εμένα.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:37Εσύ.lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:34Γιατι το λες αυτο? Τι δεν σ αρεσει στο "Θεό μου" οπως γραφεις?ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2025, 15:32
Σύμφωνα με τη λογική που διέπει εσένα, όσο πιο μακρυά από τον θεό σου τόσο καλύτερα.
Οπότε εσύ γιατί αντιπαθησες εμένα?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- taxalata xalasa
ακόμα χειρότερα...lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:53
Μα εγώ δεν έγραψα προσωπικές μου πεποιθήσεις περι Θεού αλλά ότι εγραψα είναι ορθόδοξη θεολογία κι όχι ότι μου κατέβει εμένα.
δεν εχεις καν ιδια αντιληψη και ακολουθεις σαν προβατο την αντιληψη γιδοβοσκών ...
- lonelyrider
Ολο με τα ίδια περί γιδοβοσκων επιστρεφεις.taxalata xalasa έγραψε: 23 Ιαν 2025, 22:33ακόμα χειρότερα...lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:53
Μα εγώ δεν έγραψα προσωπικές μου πεποιθήσεις περι Θεού αλλά ότι εγραψα είναι ορθόδοξη θεολογία κι όχι ότι μου κατέβει εμένα.
δεν εχεις καν ιδια αντιληψη και ακολουθεις σαν προβατο την αντιληψη γιδοβοσκών ...
Κουραστικά προβλεψιμος.
Εισαι ο πνευματικά τυφλός και λες εμένα ότι δεν βλέπω?
Δεν ακολουθώ σαν πρόβατο αλλά εκουσιως και με δικιά μου πίστη κι οχι δανεική από κανέναν αλλον.
Όταν δεν σου αρέσει κάτι δεν συνεπάγεται ότι το αντιπαθείς.lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:53Μα εγώ δεν έγραψα προσωπικές μου πεποιθήσεις περι Θεού αλλά ότι εγραψα είναι ορθόδοξη θεολογία κι όχι ότι μου κατέβει εμένα.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:37Εσύ.lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:34
Γιατι το λες αυτο? Τι δεν σ αρεσει στο "Θεό μου" οπως γραφεις?
Οπότε εσύ γιατί αντιπαθησες εμένα?
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- taxalata xalasa
ειπαμε... αγαπας την αντιληψη άλλων περι θείου... δηλαδή αγαπάς την αυταπάτη άλλων περι του ακατανόητου...lonelyrider έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:08Ολο με τα ίδια περί γιδοβοσκων επιστρεφεις.taxalata xalasa έγραψε: 23 Ιαν 2025, 22:33ακόμα χειρότερα...lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2025, 20:53
Κουραστικά προβλεψιμος.
Δεν ακολουθώ σαν πρόβατο αλλά εκουσιως και με δικιά μου πίστη κι οχι δανεική από κανέναν αλλον.
εισαι μεσα στον κουβά...
- lonelyrider
Οι "αλλοι" εγραψαν περι του Θεού εμπνεόμενοι υπο Αυτου. Τα κειμενα της γραφης ειναι θεοπνευστα κι οχι προσωπικες αντιληψεις των συγγραφεων τους. Αυτο ειναι πολυ βασικο να το πιστεψει καποιος για να εχει τις βασικες προύποθεσεις σωτηριας. Αλλιως θα πιστευει σε φιλοσοφιες , πλανες και αθεΐες που εχει εφευρει στα μυαλα των ανθρωπων ο εξω απο δω για να μη σωζονται οι ψυχες τους.taxalata xalasa έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:27ειπαμε... αγαπας την αντιληψη άλλων περι θείου... δηλαδή αγαπάς την αυταπάτη άλλων περι του ακατανόητου...lonelyrider έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:08Ολο με τα ίδια περί γιδοβοσκων επιστρεφεις.taxalata xalasa έγραψε: 23 Ιαν 2025, 22:33
ακόμα χειρότερα...
Κουραστικά προβλεψιμος.
εισαι μεσα στον κουβά...
- taxalata xalasa
Τα κειμενα που γραφτηκαν για το ακατανοητο ειναι εκ πραγματικοτητας του ακατονοητου, προσωπικες αντιληψεις περι του ακατανοητου και οχι ακατανοητοπνευστα...lonelyrider έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:55Οι "αλλοι" εγραψαν περι του Θεού εμπνεόμενοι υπο Αυτου. Τα κειμενα της γραφης ειναι θεοπνευστα κι οχι προσωπικες αντιληψεις των συγγραφεων τους. Αυτο ειναι πολυ βασικο να το πιστεψει καποιος για να εχει τις βασικες προύποθεσεις σωτηριας. Αλλιως θα πιστευει σε φιλοσοφιες , πλανες και αθεΐες που εχει εφευρει στα μυαλα των ανθρωπων ο εξω απο δω για να μη σωζονται οι ψυχες τους.taxalata xalasa έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:27ειπαμε... αγαπας την αντιληψη άλλων περι θείου... δηλαδή αγαπάς την αυταπάτη άλλων περι του ακατανόητου...lonelyrider έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:08
Ολο με τα ίδια περί γιδοβοσκων επιστρεφεις.
Κουραστικά προβλεψιμος.
εισαι μεσα στον κουβά...
όταν το καταλάβεις θα σου φύγει ο εξαποκει πουναι μεσα σου και τον θωρεις ως το αντιθετο απ αυτο πουναι...
Καραμαλάκες ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες, ντιπ για ντιπ θρησκόληπτοι και προληπτικοί μέχρι αηδίας.
Τίς όποιες μεταγενέστερες μαλακίες περι «Νοητών Θεών» βγάζουν απ' τον πισινό τους οι wannabe απόγονοι τις διαψεύδει περίτρανα ο Σωκράτης.
Τίς όποιες μεταγενέστερες μαλακίες περι «Νοητών Θεών» βγάζουν απ' τον πισινό τους οι wannabe απόγονοι τις διαψεύδει περίτρανα ο Σωκράτης.
- lonelyrider
Φίλε δεν είμαι διατεθειμένος να απαντάω συνέχεια στα παλαβά που γραφεις όντας παλαβά σκεπτόμενος.taxalata xalasa έγραψε: 24 Ιαν 2025, 02:46Τα κειμενα που γραφτηκαν για το ακατανοητο ειναι εκ πραγματικοτητας του ακατονοητου, προσωπικες αντιληψεις περι του ακατανοητου και οχι ακατανοητοπνευστα...lonelyrider έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:55Οι "αλλοι" εγραψαν περι του Θεού εμπνεόμενοι υπο Αυτου. Τα κειμενα της γραφης ειναι θεοπνευστα κι οχι προσωπικες αντιληψεις των συγγραφεων τους. Αυτο ειναι πολυ βασικο να το πιστεψει καποιος για να εχει τις βασικες προύποθεσεις σωτηριας. Αλλιως θα πιστευει σε φιλοσοφιες , πλανες και αθεΐες που εχει εφευρει στα μυαλα των ανθρωπων ο εξω απο δω για να μη σωζονται οι ψυχες τους.taxalata xalasa έγραψε: 24 Ιαν 2025, 00:27
ειπαμε... αγαπας την αντιληψη άλλων περι θείου... δηλαδή αγαπάς την αυταπάτη άλλων περι του ακατανόητου...
εισαι μεσα στον κουβά...
όταν το καταλάβεις θα σου φύγει ο εξαποκει πουναι μεσα σου και τον θωρεις ως το αντιθετο απ αυτο πουναι...
Παίζεις κι εσύ όπως και αναρίθμητα άλλοι, την σωτηρία της ψυχής σου στα ζάρια, πιστεύοντας στις πλάνες που κατεβάζει το κεφάλι σου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 497 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 1 Απαντήσεις