Να δω που θα βρεθεί αυτή η χώραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Και θα πρέπει να μην έχει ούτε εκείνη δασμούς, έτσι;
Να δω που θα βρεθεί αυτή η χώραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Απο οτι γραφουν η χωρα που θα χτυπηθεί (ακομα) πιο πολυ απο τους νεους δασμους θα ειναι το Βιετναμ με διαφοραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Μα το Βιετνάμ είναι επίσης ο μεγαλύτερος πραγματικός ανταγωνιστής της Κίνας στο manufacturing.Zelda έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:23Απο οτι γραφουν η χωρα που θα χτυπηθεί (ακομα) πιο πολυ απο τους νεους δασμους θα ειναι το Βιετναμ με διαφοραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Που ειναι η πιο χαρακτηριστικη περιπτωση ενδιαμεσης χωρας για την Κινα στο παγκοσμιο εμποριο
Μετα χωρες οπως η Μαλαισία και η Ταιλανδη
Ουκρανία. Αν υπάρχει.Green Dragon έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:14Να δω που θα βρεθεί αυτή η χώραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.![]()
ε για εξήγα να δω και εγώ που είμαι χαζός πως βοηθάν οι δασμοίGreen Dragon έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:12Έχει ΑΠΟΛΥΤΗ σχέση, μόλις την καταλάβεις θα δεις και που έσφαλες.nyxtovios έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:49Τι σχέση έχει αυτό με τους δασμούς όμως;OANNHSEA έγραψε: 21 Ιαν 2025, 20:04
Να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Εκεί κάπου στα 1992 πήραμε μία τηλεόραση SONY 21".
Σε δύο χρόνια μας έπρηζαν να πάρουμε μία άλλη των 100Hz - καλή είναι αυτή που έχουμε...
Σε 10 χρόνια μας έπρηζαν να πάρουμε με πλάσμα - μας δεν θέλουμε, δεν βλέπουμε πολύ ΤουΒΟΥ...
Μετά μας έπρηζαν να πάρουμε LCD - δεν θέλουμε ρε... Πλέον μόνο οι γονείς μας βλέπουν και αυτοί δεν διαμαρτύρονται...
Μετά μας έπρηζαν να πάρουμε LED - α... οι γονείς μου είναι ικανοποιημένοι, δεν θέλουν άλλη...
Αυτοί που μας έπρηζαν όντως αγόρασαν ΟΛΕΣ τις παραπάνω τηλεοράσεις...
Που είναι λοιπόν το όφελος των πολιτών εδώ;
Ή μήπως να πιάσουμε το θέμα του ρουχισμού ή ακόμα και της διατροφής μας;
.
Δε γινεται αυτο. Εγω οταν στελνω τα προϊοντα μου στην Αμερικη πρεπει να αναφερω, στα εκτελωνιστικα εγγραφα και στο τιμολογιο, την χωρα κατασκευης. Τα κατασκευαζω εγω οποτε η χωρα κατασκευης ειναι εντος ΕΕ. Δε ξερω τι γινεται αν ειχαν κατασκευαστει σε χωρα εκτος ΕΕ και τα εστελνα στις ΗΠΑ.axilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Και ο Τράγκας είχε παρα με ουρά αλλά αυτοί που τον άκουγαν κυρίως δεν είχαν δεύτερο σωβρακο να αλλάξουν ή ήταν αμόρφωτοι. Αυτοι ξέρεις τι θα πάθαιναν εκτός ευρώ και μακριά από τους επονειδιστους Ευρωπαίους που τους τάιζανΖενίθεδρος έγραψε: 22 Ιαν 2025, 01:59Η υποτιθέμενη δική σου οικονομική άνεση σε μετατρέπει σε αυθεντία, αλλά η του Τραμπ που μάλλον είναι μυριαπλάσια από την δική σου, τον αφήνει να παραμένει ζώον.Philip Mortimer έγραψε: 22 Ιαν 2025, 01:06Όσο το 2015 επί δημοψηφίσματος. Ξέρεις όμως ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτά; Οι συνήθως αμόρφωτοι και αποτυχημένοι οικονομικα ψεκες των ελληνικών φορα που τα στηρίζουν.
Δεν είπα ότι είσαι χαζός, απλά υιοθέτησες κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς από την προπαγάνδα των ΜΜΑ. Μπορείς να βρεις μόνος σου την απάντηση, δεν χρειάζεσαι βοήθεια. Μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα και διαβάζοντας το νήμα, δεν χρειάζεται να το αναλύσεις καν μόνος σου.nyxtovios έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:32ε για εξήγα να δω και εγώ που είμαι χαζός πως βοηθάν οι δασμοίGreen Dragon έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:12 Έχει ΑΠΟΛΥΤΗ σχέση, μόλις την καταλάβεις θα δεις και που έσφαλες.
Λυνεται και αυτο: κατασκευαζεις το προιον 99,99%, τα στελνεις σε χωρα που δεν εχει δασμους, εκει γινεται κατασκευη 100% (βαζοντας ενα εξαρτημα πχ), και μετα στο Αμερικα...ως χωρα κατασκευης θα αναφερεται η ενδιαμεση χωρα.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:36Δε γινεται αυτο. Εγω οταν στελνω τα προϊοντα μου στην Αμερικη πρεπει να αναφερω, στα εκτελωνιστικα εγγραφα και στο τιμολογιο, την χωρα κατασκευης. Τα κατασκευαζω εγω οποτε η χωρα κατασκευης ειναι εντος ΕΕ. Δε ξερω τι γινεται αν ειχαν κατασκευαστει σε χωρα εκτος ΕΕ και τα εστελνα στις ΗΠΑ.axilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Ε καλα, στο τελος θα πρεπει να βαλουν σε ολες τις χωρες δασμους.Zelda έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:23Απο οτι γραφουν η χωρα που θα χτυπηθεί (ακομα) πιο πολυ απο τους νεους δασμους θα ειναι το Βιετναμ με διαφοραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.
Που ειναι η πιο χαρακτηριστικη περιπτωση ενδιαμεσης χωρας για την Κινα στο παγκοσμιο εμποριο
Μετα χωρες οπως η Μαλαισία και η Ταιλανδη
Δεν εχει βαλει ακομα ο Τραμπ δασμους σε ολες τις χωρες, ετσι δεν ειναι;Green Dragon έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:14Να δω που θα βρεθεί αυτή η χώραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.![]()
Αν έχει ήδη βάλει σε Καναδά, Μεξικό, Κίνα, ΕΕ θα δυσκολευτεί πολύ να προχωρήσει και σε Γουατεμάλα, Μπουρκίνα Φάσο και Νησιά Σολομώντα.axilmar έγραψε: 23 Ιαν 2025, 13:24Δεν εχει βαλει ακομα ο Τραμπ δασμους σε ολες τις χωρες, ετσι δεν ειναι;Green Dragon έγραψε: 22 Ιαν 2025, 10:14Να δω που θα βρεθεί αυτή η χώραaxilmar έγραψε: 22 Ιαν 2025, 09:33 Εύκολη η παράκαμψη των δασμών. Αρκεί να περάσουν τα προϊόντα από μια χώρα στην οποία η Αμερική δεν βάζει δασμούς.![]()