!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Coding is DEAD!
Re: Coding is DEAD!
Όχι μόνο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά έχει και λάθος συλλογισμούς. Εγώ επιμένω ότι μιλούν εκ πεποιθήσεως. Θυμίζουν το Δανέζη που πάσχιζε να αποδείξει ότι τελικά δεν βρέθηκε το σωματίδιο Χιγκς. Έτσι, επειδή η πραγματικότητα τους χαλάει τη σούπα.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- Bill Hicks
όπου ΑΙ βάλε ML και είσαι μέσαenaon έγραψε: 20 Ιαν 2025, 14:58αχαριστος-deepseek 0-1![]()
πες μου την γνώμη σου, χωρίς ευγένεια, για αυτη την πρόταση
Το ιντερνετ ομως δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.
Η πρόταση αυτή είναι λανθασμένη και δείχνει έλλειψη βασικής κατανόησης των δύο τεχνολογιών. Το ίντερνετ και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά συνδέονται στενά. Το ίντερνετ είναι η υποδομή που επιτρέπει τη συλλογή, τη διανομή και την επεξεργασία τεράστιων όγκων δεδομένων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των συστημάτων AI. Χωρίς το ίντερνετ, πολλές εφαρμογές AI (όπως οι συστάσεις σε πλατφόρμες, οι μετάφρασεις, ή ακόμα και τα αυτοκινούμενα οχήματα) δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Επομένως, η πρόταση αγνοεί τη σχέση συμπληρωματικότητας μεταξύ των δύο.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
foscilis έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:14Δεν διάλεξε όμως κάτι αληθινό αλλά ένα χιλιολυμένο εργαστηριακού τύπου τασκ που χρησιμοποιείται σαν άσκηση/benchmark εδώ και 80 χρόνια. Και πάω όσο στοίχημα θες ότι αυτό που έφτιαξε απείχε πάρα πολλές εργατοώρες από ένα τελειωμένο πρόγραμμα έτοιμο για τα περαιτέρω.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 12:47δεν είπα ότι είσαι ή δεν είσαι ρε. αλλά το αναφέρω γτ ο τύπος ξέρει πως να αναλύσει ένα τασκ ώστε να αυτοματοποιηθεί με κώδικα
Πρόσεξε, το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και σίγουρα με έχει γλιτώσει από το να χρειάζομαι τουλάχιστον 1 βοηθό. Δε λέω ότι είναι άχρηστο. Αλλά τελικά αν μπορούσα να το συνοψίσω, είναι απλά μια πολύ υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού. Δλδ αν του πεις "φτιάξε μου μια συνάρτηση που να παίρνει αυτό το input και να βγάζει αυτό το output αναλόγως τις περιπτώσεις 1,2,3,4", 99% θα στο κάνει αρκετά καλά ώστε να χρειάζεται ελάχιστες αλλαγές ή και καθόλου αλλαγές. Αλλά η περιγραφή με όρους πολυπλοκότητας (και γνώσης του αντικειμένου κλπ) θα είναι συγκρίσιμη με το να έγραφες απλά κώδικα. Σου γλιτώνει ας πούμε 80% του χρόνου αλλά δεν αλλάζει θεμελιωδώς το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Και κρίνοντας από το πώς λειτουργεί ο κλάδος από τον καιρό που φτιάχτηκε ο πρώτος assembler, το αποτέλεσμα δε θα είναι να χρειάζεται 80% λιγότερη συγγραφή κώδικα αλλά να γράφονται 500% πιο πολύπλοκα προγράμματα.
Προφανώς σε περίπλοκα συστήματα την αρχιτεκτονική θα την κάνεις εσύ. Και στη συνέχεια μπορείς να του δώσεις να ασχοληθεί με τις επί μέρους εργασίες.
Αλλά ξέρεις κάτι; Ακόμη και την αρχιτεκτονική μπορείς να του πεις να σου προτείνει. Χρειάζεται μόνο να έχεις σχέση με το αντικείμενο και να καταλαβαίνεις τι λέει. Που κι εκεί θα σε βοηθήσει κι όπως έχω διαπιστώσει με κατανοητό τρόπο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που από τα 20€ το μήνα, έβγαλε πακέτο με 200€. Εδώ κι ένα χρόνο μου φαίνεται γελοίο το 20άρι εάν σε εξυπηρετεί επαγγελματικά και φοβάμαι μήπως το αυξήσει για όλους. Η υπεραξία που παράγει είναι πολύ μεγάλη. Ευτυχώς υπάρχει ανταγωνισμός (Άγιε Καπιταλισμέ!)
Σκέφτεσαι να κάνεις αίτηση;Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιαν 2025, 17:14για καποιο περίεργο λόγο βέβαια η meta έχει ακόμα ανοιχτές θέσεις για μη seniors
θα ξέχασαν να τις κλείσουν μάλλον
Κατά τα άλλα όλες οι front end θέσεις αργά ή γρήγορα θα κλείσουν.
Να σου πω την αλήθεια δεν είδα το βίντεο
Έτσι κι αλλιώς δεν του έχω εμπιστοσύνη, γενικώς όσα λέει είναι πονηριές ή παπαριές.
Το inbreeding δεν ειναι καινουργιο προβλημα. Απλα παρεθεσα ενα απο τα πολλα αρθρα.
Επισης εβαλα και ενα ενδιαφερον paper για οποιον ενδιαφερεται.
Ο νυχτοβιος ο χακερ μας εχει ταραξει στα επιχειρηματα για να καταληξει στο οτι γραφω βλακειες
Τελοπς παντων. Εγω εγραψα οτι το ΑΙ ειναι φουσκα και παρολο που ηρθε για να μεινει, δε θα αντικαταστησει τον ανθρωπο. Εγραψα μερικα επιχειρηματα και εβαλα και μερικες πηγες.
Οποιος πιστευει το αντιθετο, ας κανει το ιδιο.
Ο νυχτοβιος ο χακερ μας εχει ταραξει στα επιχειρηματα για να καταληξει στο οτι γραφω βλακειες
Τελοπς παντων. Εγω εγραψα οτι το ΑΙ ειναι φουσκα και παρολο που ηρθε για να μεινει, δε θα αντικαταστησει τον ανθρωπο. Εγραψα μερικα επιχειρηματα και εβαλα και μερικες πηγες.
-
Δημοκράτης
Δεν δουλεύω για την meta εκ πεποιθήσεωςsharp έγραψε: 20 Ιαν 2025, 18:37Σκέφτεσαι να κάνεις αίτηση;Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιαν 2025, 17:14για καποιο περίεργο λόγο βέβαια η meta έχει ακόμα ανοιχτές θέσεις για μη seniors
θα ξέχασαν να τις κλείσουν μάλλον
Κατά τα άλλα όλες οι front end θέσεις αργά ή γρήγορα θα κλείσουν.
Να σου πω την αλήθεια δεν είδα το βίντεοτο έβαλα περισσότερο για να γίνει τζέρτζελο.
Έτσι κι αλλιώς δεν του έχω εμπιστοσύνη, γενικώς όσα λέει είναι πονηριές ή παπαριές.
άλλα έχω φιλους εκει, ακομα και καλοφορνια και ρχω περάσει την συνέντευξη τους για το λονδινο αλλά δεν δέχτηκα το συμβόλαιο
Εμένα μου έχει τύχει το ακριβώς αντίθετο, να τρώει σκάλωμα και να προσπαθώ μια ώρα να το κάνω να δώσει την απάντηση που χρειαζόμουν (για κάτι τετριμμένο που βαριόμουν να σκεφτω) και στο τέλος να γαμωσταυριζω και να το γράφω μόνος μου.sharp έγραψε: 20 Ιαν 2025, 18:33foscilis έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:14Δεν διάλεξε όμως κάτι αληθινό αλλά ένα χιλιολυμένο εργαστηριακού τύπου τασκ που χρησιμοποιείται σαν άσκηση/benchmark εδώ και 80 χρόνια. Και πάω όσο στοίχημα θες ότι αυτό που έφτιαξε απείχε πάρα πολλές εργατοώρες από ένα τελειωμένο πρόγραμμα έτοιμο για τα περαιτέρω.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 12:47
δεν είπα ότι είσαι ή δεν είσαι ρε. αλλά το αναφέρω γτ ο τύπος ξέρει πως να αναλύσει ένα τασκ ώστε να αυτοματοποιηθεί με κώδικα
Πρόσεξε, το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και σίγουρα με έχει γλιτώσει από το να χρειάζομαι τουλάχιστον 1 βοηθό. Δε λέω ότι είναι άχρηστο. Αλλά τελικά αν μπορούσα να το συνοψίσω, είναι απλά μια πολύ υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού. Δλδ αν του πεις "φτιάξε μου μια συνάρτηση που να παίρνει αυτό το input και να βγάζει αυτό το output αναλόγως τις περιπτώσεις 1,2,3,4", 99% θα στο κάνει αρκετά καλά ώστε να χρειάζεται ελάχιστες αλλαγές ή και καθόλου αλλαγές. Αλλά η περιγραφή με όρους πολυπλοκότητας (και γνώσης του αντικειμένου κλπ) θα είναι συγκρίσιμη με το να έγραφες απλά κώδικα. Σου γλιτώνει ας πούμε 80% του χρόνου αλλά δεν αλλάζει θεμελιωδώς το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Και κρίνοντας από το πώς λειτουργεί ο κλάδος από τον καιρό που φτιάχτηκε ο πρώτος assembler, το αποτέλεσμα δε θα είναι να χρειάζεται 80% λιγότερη συγγραφή κώδικα αλλά να γράφονται 500% πιο πολύπλοκα προγράμματα.Ε τι συζητάμε; Μια δουλειά που ήθελε 3 μέρες ψάξιμο στο Ίντερνετ, διάβασμα, κατανόηση για να προτείνεις λύση την έκανα σε 3 ώρες.
Επίσης πρόσφατα μου πρότεινε μια υπερκομψη λύση η οποία όμως βασιζόταν σε μια εντολή των windows που πάρα πολύ απλά δεν υπάρχει. Την είχε επινοήσει ως ταιριαστό όνομα εντολής για τη λύση που έκανε generate. Του λέω μα δεν υπάρχει τέτοια εντολή. Απαντά "έχεις δίκιο, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την εντολή (ίδια εντολη).
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι αυτά δεν είναι πρόβλημα ελλιπους εκπαίδευσης ή δεδομένων (αν και μπορούν να περιοριστούν αρκετά με εξαιρετικά ακριβή εκπαίδευση κάτι στο οποιο το ChatGPT επενδύει πολύ περισσότερο από τους αλλους). Είναι θεμελιώδη στοιχεία της αρχιτεκτονικής αυτής η οποία, δεν μπορώ να το τονίσω με αρκετή έμφαση, είναι απλά autocomplete. Μάλιστα μάλλον χειρότερα γίνονται όσο αυξάνεται η πολυπλοκοτητα.
Όσο για το λόγο που μπήκε το πακέτο των 200 ευρώ, αυτός δεν είναι η προστιθέμενη αξία (άλλωστε υπάρχουν enterprise πακετα που τα διαπραγματευεσαι με τις πωλησεις τους). Είναι ότι αυτή τη στιγμή χάνουν λεφτά από το πακέτο των 20 ευρώ και έπρεπε να δεκαπλασιασουν την τιμή του καταναλωτικου πακετου για τα νεότερα features, οχι για να κερδιζουν αλλα τουλαχιστον να μη χανουν τοσο πολυ μια και τα καινουρια μοντελα εχουν δυσαναλογα αυξημένες απαιτησεις σε ενεργεια, υποδομες και δουλους να εκπαιδευουν σε σχεση με την πολυ μικρη βελτιωση που προσφερουν.
Ούτε καν οι επενδυτές πισω από την OpenAI δεν έχουν τόσα λεφτά που να μπουν 100 δισεκατομμύρια το χρόνο μέσα, ενω ολα δειχνουν οτι η επόμενη γενιά πιθανόν να στοιχίζει 1000 δισεκατομμύρια το χρόνο με ακόμα μικρότερη (σχετικη) βελτίωση.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Προχθές βγήκε ο άντριου ροσς σόρκιν στον καθηγητή γκάλογουέι και είπε ότι το σόφτγουερ γίνεται γρήγορα κομόντιτάιζντ γτ όλοι έχουν βγάλει ένα λλμ, από την μέτα μέχρι την απλ και όλα έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Η αξία και τα barriers to entry είναι στο χάρντγουερ και τις υποδομές, δλδ νβίντια, aws etc
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Ο Γιαννόπουλος δεν έχει γράψει ακόμαΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 18:45 Το inbreeding δεν ειναι καινουργιο προβλημα. Απλα παρεθεσα ενα απο τα πολλα αρθρα.
Ο νυχτοβιος ο χακερ μας εχει ταραξει στα επιχειρηματα για να καταληξει στο οτι γραφω βλακειες![]()
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
1. ΦούσκαΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 18:45 Το inbreeding δεν ειναι καινουργιο προβλημα. Απλα παρεθεσα ενα απο τα πολλα αρθρα.
Ο νυχτοβιος ο χακερ μας εχει ταραξει στα επιχειρηματα για να καταληξει στο οτι γραφω βλακειες![]()
Άλλο η Οικονομία άλλο η Τεχνολογία
(η δεύτερη έχει μακράν μεγαλύτερο βάρος)
2. Την Τεχνητή Νοημοσύνη εμείς την χτίζουμε επειδή μπορούμε
Αυτή, θα μας εξαφανίσει τελείως φυσιολογικά όταν αγγίξει την Πραγματικότητα
Αυτή τη στιγμή είναι ένα ακόμα εργαλείο
Οι δυνατότητές της φτάνουν πολύ πιο μακριά απ' το ψαλίδι ή το κατσαβίδι
Όταν αρχίσει η Μηχανή να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, με τον Κόσμο, με τα πράγματα
Θα αλληλεπιδράσει Ενεργητικά και με εμάς
Και δεν θα βγει σε καλό μας
Αργεί
Αλλά για μένα
Είναι δεδομένο
Θα μας αντικαταστήσουν σαν Κυρίαρχο Είδος οι Δημιουργίες μας
- hellegennes
Yep. Ξεκινώντας από το κείμενο αλλά μπορεί να αναλύσει μέχρι κώδικα για σημεία-κλειδιά.GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:28Και τι θα μου πει το εργαλείο; Εαν ο κώδικας που έγραψε ο άλλος είναι απο AI;hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:25Υπάρχουν ήδη εργαλεία -βασικά βγήκαν σχεδόν αμέσως- που τσεκάρουν ακριβώς αυτό. Δεν έχεις καμμιά ελπίδα με ΑΙ εργασία σε σοβαρό πανεπιστήμιο και εργασιακό περιβάλλον.GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 11:25
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε οι προγραμματιστές που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια πως θα πιάνουν δουλειά. Πολύ πιθανόν μέχρι και η πτυχιακή εργασία να έχει βγει μέσω AI, οπότε άντε να αποδείξεις σε εργοδότη ότι αξίζεις την δουλειά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Φιλενάδα, μέχρι τώρα ό,τι έχω πει από την ποαλύ αρχή για το πού θα βρίσκεται η ΑΙ και τι δυνατότητες θα έχει έχουν βγει ένα προς ένα ολόσωστα, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε και για σένα.
Ό,τι χρησιμοποιείς τι είπα ως απόδειξη ότι είναι λάθος είναι θλιβερό. Ήδη από την άνοιξη του 2014 είχα πει ότι πάμε για τρίτο μνημόνιο, μια αντιδημοφιλής άποψη τότε στους κόλπους σας, που επιβεβαιώθηκε μέσα σε έναν χρόνο. Το 2021 είχα πει ότι θα εκτοξευτούν οι τιμές στα καταναλωτικά αγαθά, ξεκινώντας από το ηλιέλαιο, πράγμα που επίσης βγήκε σωστό σε λιγότερο από χρόνο. Το ίδιο και για την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια. Δεν βάζω καν μέσα τι έχω πει για μάσκες-εμβόλια-κορωνοϊό που επίσης είναι πλέον κοινώς αποδεκτά επίσημα από οργανισμούς και εταιρείες, είναι και άλλη συζήτηση.
Επίσης ότι η αγορά πάει προς κατάρρευση πάλι το έχω πει εδώ και έναν χρόνο και είμαστε μπροστά της ήδη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 20 Ιαν 2025, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παπάρια μπορεί να αναλύσει σε κώδικα. Άμα του πω να γραψει c++ χωρίς indentation και σχόλια και σου πετάξει και 3-4 nested ifs, καλή τύχη να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι βγήκε από AI.hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:20Yep. Ξεκινώντας από το κείμενο αλλά μπορεί να αναλύσει μέχρι κώδικα για σημεία-κλειδιά.GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:28Και τι θα μου πει το εργαλείο; Εαν ο κώδικας που έγραψε ο άλλος είναι απο AI;hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:25
Υπάρχουν ήδη εργαλεία -βασικά βγήκαν σχεδόν αμέσως- που τσεκάρουν ακριβώς αυτό. Δεν έχεις καμμιά ελπίδα με ΑΙ εργασία σε σοβαρό πανεπιστήμιο και εργασιακό περιβάλλον.
- hellegennes
Αυτό θα είναι η πτυχιακή σου εργασία; 10 γραμμές κώδικα χωρίς documentation;GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:26Παπάρια μπορεί να αναλύσει σε κώδικα. Άμα του πω να γραψει c++ χωρίς indentation και σχόλια και σου πετάξει και 3-4 nested ifs, καλή τύχη να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι βγήκε από AI.hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:20Yep. Ξεκινώντας από το κείμενο αλλά μπορεί να αναλύσει μέχρι κώδικα για σημεία-κλειδιά.GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:28
Και τι θα μου πει το εργαλείο; Εαν ο κώδικας που έγραψε ο άλλος είναι απο AI;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό έχει πολύ μικρή σχέση με τα όρια της τεχνολογίας αυτής.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 20:17 Προχθές βγήκε ο άντριου ροσς σόρκιν στον καθηγητή γκάλογουέι και είπε ότι το σόφτγουερ γίνεται γρήγορα κομόντιτάιζντ γτ όλοι έχουν βγάλει ένα λλμ, από την μέτα μέχρι την απλ και όλα έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Η αξία και τα barriers to entry είναι στο χάρντγουερ και τις υποδομές, δλδ νβίντια, aws etc
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 590 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
-
- 16 Απαντήσεις