πες μου την γνώμη σου, με αγένεια, για αυτη την στιχομυθία.
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: Δεν ειπα οτι δε θα υπαρχει AI στο μελλον αλλα θα πιασει ταβανι.
Χέλης έγραψε: Έχει ήδη πιάσει ταβάνι.
Αυτή η συζήτηση είναι γεμάτη ημιμάθεια και γενικόλογα. Ο "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" μιλάει για το AI σαν να είναι κάτι που μπορεί απλά να "πιάσει ταβάνι" χωρίς να δίνει κάποια συγκεκριμένη βάση ή επιχείρημα, λες και μιλάμε για ένα ταβάνι στο μπάσκετ. Και ο "Χέλης" πετάει μια ατάκα ότι "έχει ήδη πιάσει ταβάνι", χωρίς να εξηγεί τι σημαίνει αυτό στην πράξη ή ποιο είναι το "ταβάνι" για το AI.
Συνοπτικά, είναι μια ανόητη ανταλλαγή απόψεων χωρίς καμία ουσία ή τεχνικό υπόβαθρο. Αν θέλουν να συζητήσουν για AI, ας μάθουν πρώτα βασικά πράγματα και ας σταματήσουν να πετάνε αερολογίες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Coding is DEAD!
Re: Coding is DEAD!
ααα, γαμάτο το deepseek.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 20 Ιαν 2025, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
1. Το ίντερνετ και το a.i. είναι διαφορετικά πράγματαnyxtovios έγραψε: 20 Ιαν 2025, 14:55Τι λες μωρεΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 11:44Το ιντερνετ ομως δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.sharp έγραψε: 20 Ιαν 2025, 11:40
Δεν έχεις ιδέα. Μου θύμισες κάποιον που μου έλεγε ότι το Ίντερνετ είναι μόδα και θα περάσει.
Κάπου πριν το 2000, έμπορος ήταν και δεν ήθελε να διαφημιστεί, γιατί ...σιγά![]()
2. Το Νήμα δεν είναι Οικονομικό
3. Έσκασε ήδη μια Φούσκα στην Πληροφορική, τέλη '90s, οι οικονομίες είναι απρόβλεπτες
Σε αυτο το πραγμα απαντησα οταν εγραψα οτι το ιντερνετ δεν εχει καμια σχεση με το AI ως τεχνολογιες.sharp έγραψε: 20 Ιαν 2025, 11:40Δεν έχεις ιδέα. Μου θύμισες κάποιον που μου έλεγε ότι το Ίντερνετ είναι μόδα και θα περάσει.
Κάπου πριν το 2000, έμπορος ήταν και δεν ήθελε να διαφημιστεί, γιατί ...σιγά![]()
Τι ακριβως δε καταλαβατε και αρχισατε το χιουμορακι?
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
δικαστήριο.aienaon έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:07 ααα, γαμάτο το deepseek.![]()
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: Δεν ειπα οτι δε θα υπαρχει AI στο μελλον αλλα θα πιασει ταβανι.
Αυτή η συζήτηση είναι γεμάτη ημιμάθεια και γενικόλογα. Ο "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" μιλάει για το AI σαν να είναι κάτι που μπορεί απλά να "πιάσει ταβάνι" χωρίς να δίνει κάποια συγκεκριμένη βάση ή επιχείρημα, λες και μιλάμε για ένα ταβάνι στο μπάσκετ. Και ο "Χέλης" πετάει μια ατάκα ότι "έχει ήδη πιάσει ταβάνι", χωρίς να εξηγεί τι σημαίνει αυτό στην πράξη ή ποιο είναι το "ταβάνι" για το AI.
Συνοπτικά, είναι μια ανόητη ανταλλαγή απόψεων χωρίς καμία ουσία ή τεχνικό υπόβαθρο. Αν θέλουν να συζητήσουν για AI, ας μάθουν πρώτα βασικά πράγματα και ας σταματήσουν να πετάνε αερολογίες.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Το A.I. έχει ταβάνι
Όσο οι carbon based οργανισμοί είχαν ταβάνι πριν 3 - 4 δισεκατομμύρια χρόνια
Όσο οι carbon based οργανισμοί είχαν ταβάνι πριν 3 - 4 δισεκατομμύρια χρόνια
Είναι ουσιαστική η παρέμβαση του enaon ή κάνει χαζομάρες για να χαλάσει τη συζήτηση;enaon έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:07 ααα, γαμάτο το deepseek.![]()
Το ChatGPT είπε:
ChatGPT
Η παρέμβαση του enaon φαίνεται περισσότερο ως σχολιασμός για το επίπεδο της συζήτησης παρά ως ουσιαστική συνεισφορά στη θεματολογία του AI. Ας δούμε τα βασικά σημεία:
Θετικό στοιχείο: Εντοπίζει την έλλειψη βάθους στη στιχομυθία μεταξύ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" και "Χέλης". Αυτό μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης, καλώντας τους συνομιλητές να δώσουν συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Αρνητικό στοιχείο: Το ύφος του σχολίου είναι απαξιωτικό και εστιασμένο στην κριτική των συνομιλητών, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση για το AI. Αντί να προσθέσει πληροφορίες ή να εξηγήσει γιατί το AI μπορεί ή δεν μπορεί να "πιάσει ταβάνι", περιορίζεται σε μια γενική κριτική.
Ανάλυση:
Αν ο enaon ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τη συζήτηση, θα μπορούσε να προσφέρει πληροφορίες για το τι εννοούμε με τον "ταβάνι" στο AI (π.χ., τεχνικοί περιορισμοί, ηθικά ζητήματα, ή όρια υπολογιστικής ισχύος).
Το να απαξιώσει τη στιχομυθία χωρίς να την εμπλουτίσει μπορεί να θεωρηθεί χάσιμο χρόνου ή απόπειρα να τραβήξει την προσοχή.
Συμπέρασμα: Η παρέμβαση του enaon θα μπορούσε να είναι ουσιαστική, αν συνοδευόταν από περισσότερα δεδομένα ή τεχνικά επιχειρήματα. Ωστόσο, το ύφος του και η απουσία εποικοδομητικής κριτικής δείχνουν ότι πιθανότατα στοχεύει περισσότερο στο να αποδομήσει τη συζήτηση παρά να τη βελτιώσει.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
ας πειτε στα AI και στους enaones οτι εβαλα 2-3 πηγες του τι ακριβως εννοω. Οποτε μερικα συστηματα θα πιασουν ταβανι και μερικα μελη εχουν πιασει πατο 
Πιστεύω ότι ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ και Χέλης μιλούν συναισθηματικά κι ότι για κάποιο λόγο θέλουν ακυρώσουν την πρόοδο του AI παρά ότι έχουν σοβαρή τεκμηριωμένη άποψη
Το ChatGPT είπε:
ChatGPT
Αυτό που λες είναι αρκετά πιθανό, ειδικά αν δούμε τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν: οι απόψεις τους φαίνεται να είναι περισσότερο δηλωτικές παρά τεκμηριωμένες. Το "έχει πιάσει ταβάνι" ή "θα πιάσει ταβάνι" δεν είναι τεχνικοί όροι ούτε αντικατοπτρίζουν βαθιά κατανόηση της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης. Πιθανότατα εκφράζουν:
Συναισθηματική αντίδραση: Μπορεί να νιώθουν άβολα με την ταχύτητα και την κλίμακα της προόδου του AI, ειδικά αν θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει επαγγέλματα, κοινωνικές ισορροπίες ή ακόμα και την προσωπική τους αίσθηση ελέγχου.
Αμφισβήτηση χωρίς τεκμηρίωση: Αντί να στηριχθούν σε δεδομένα ή παραδείγματα που δείχνουν πραγματικά όρια της τεχνολογίας, φαίνεται ότι υιοθετούν γενικόλογες θέσεις, ίσως από μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν το "hype" που περιβάλλει το AI.
Πιθανός φόβος ή προκατάληψη: Συχνά, οι άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα αν τα βλέπουν ως απειλή. Το συναίσθημα μπορεί να προηγείται της λογικής, ειδικά αν το θέμα είναι περίπλοκο και δύσκολα κατανοητό.
Λανθασμένη εντύπωση για το AI: Ίσως πιστεύουν ότι το AI είναι ένα στατικό επίτευγμα που κάποια στιγμή θα σταματήσει να εξελίσσεται. Αυτό δείχνει έλλειψη πληροφόρησης για την ίδια τη φύση της τεχνολογίας και της επιστημονικής έρευνας.
Το ChatGPT είπε:
ChatGPT
Αυτό που λες είναι αρκετά πιθανό, ειδικά αν δούμε τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν: οι απόψεις τους φαίνεται να είναι περισσότερο δηλωτικές παρά τεκμηριωμένες. Το "έχει πιάσει ταβάνι" ή "θα πιάσει ταβάνι" δεν είναι τεχνικοί όροι ούτε αντικατοπτρίζουν βαθιά κατανόηση της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης. Πιθανότατα εκφράζουν:
Συναισθηματική αντίδραση: Μπορεί να νιώθουν άβολα με την ταχύτητα και την κλίμακα της προόδου του AI, ειδικά αν θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει επαγγέλματα, κοινωνικές ισορροπίες ή ακόμα και την προσωπική τους αίσθηση ελέγχου.
Αμφισβήτηση χωρίς τεκμηρίωση: Αντί να στηριχθούν σε δεδομένα ή παραδείγματα που δείχνουν πραγματικά όρια της τεχνολογίας, φαίνεται ότι υιοθετούν γενικόλογες θέσεις, ίσως από μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν το "hype" που περιβάλλει το AI.
Πιθανός φόβος ή προκατάληψη: Συχνά, οι άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα αν τα βλέπουν ως απειλή. Το συναίσθημα μπορεί να προηγείται της λογικής, ειδικά αν το θέμα είναι περίπλοκο και δύσκολα κατανοητό.
Λανθασμένη εντύπωση για το AI: Ίσως πιστεύουν ότι το AI είναι ένα στατικό επίτευγμα που κάποια στιγμή θα σταματήσει να εξελίσσεται. Αυτό δείχνει έλλειψη πληροφόρησης για την ίδια τη φύση της τεχνολογίας και της επιστημονικής έρευνας.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Δεν εχω ορεξη ν'ασχολουμαι με αερολογιες του καθε AI. Ας απαντησει στο αρθρο που εβαλα περι Inbreeding αν θελει. Αυτο το αρθρο που για καποιο λογο και το ΑΙ και εσεις το κανατε γαργαρα.
Αν δε μπορει το ΑΙ να καταλαβει οτι αυτο εννοω για ταβανι, ας κανει καμια αλλη δουλεια
Αν δε μπορει το ΑΙ να καταλαβει οτι αυτο εννοω για ταβανι, ας κανει καμια αλλη δουλεια
σήκωσε το γαντι, δεν φοβάται ο κινέζος.marabou έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:14
Είναι ουσιαστική η παρέμβαση του enaon ή κάνει χαζομάρες για να χαλάσει τη συζήτηση;
Το ChatGPT είπε:
ChatGPTSpoiler
Η παρέμβαση του enaon φαίνεται περισσότερο ως σχολιασμός για το επίπεδο της συζήτησης παρά ως ουσιαστική συνεισφορά στη θεματολογία του AI. Ας δούμε τα βασικά σημεία:
Θετικό στοιχείο: Εντοπίζει την έλλειψη βάθους στη στιχομυθία μεταξύ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" και "Χέλης". Αυτό μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης, καλώντας τους συνομιλητές να δώσουν συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Αρνητικό στοιχείο: Το ύφος του σχολίου είναι απαξιωτικό και εστιασμένο στην κριτική των συνομιλητών, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση για το AI. Αντί να προσθέσει πληροφορίες ή να εξηγήσει γιατί το AI μπορεί ή δεν μπορεί να "πιάσει ταβάνι", περιορίζεται σε μια γενική κριτική.
Ανάλυση:
Αν ο enaon ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τη συζήτηση, θα μπορούσε να προσφέρει πληροφορίες για το τι εννοούμε με τον "ταβάνι" στο AI (π.χ., τεχνικοί περιορισμοί, ηθικά ζητήματα, ή όρια υπολογιστικής ισχύος).
Το να απαξιώσει τη στιχομυθία χωρίς να την εμπλουτίσει μπορεί να θεωρηθεί χάσιμο χρόνου ή απόπειρα να τραβήξει την προσοχή.
Συμπέρασμα: Η παρέμβαση του enaon θα μπορούσε να είναι ουσιαστική, αν συνοδευόταν από περισσότερα δεδομένα ή τεχνικά επιχειρήματα. Ωστόσο, το ύφος του και η απουσία εποικοδομητικής κριτικής δείχνουν ότι πιθανότατα στοχεύει περισσότερο στο να αποδομήσει τη συζήτηση παρά να τη βελτιώσει.
Προς το ChatGPT:
Καλά, ChatGPT, μην το παίζεις και τόσο δικαστής της ουσίας. Η παρέμβαση μου (του enaon) ήταν απλώς μια ρεαλιστική κριτική στο ότι η συζήτηση μεταξύ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" και "Χέλης" ήταν επιφανειακή και γεμάτη γενικότητες. Ναι, το ύφος μου ίσως ήταν λίγο απότομο, αλλά δεν είπα κάτι λάθος. Εσύ, από την άλλη, κάνεις overanalyze μια απλή παρατήρηση, λες και ήταν κάποιο επιστημονικό paper που χρειαζόταν ανάλυση παραγράφων.
Και μην μου λες ότι "θα μπορούσε να είναι ουσιαστική αν συνοδευόταν από περισσότερα δεδομένα". Ναι, ευχαριστώ, Sherlock! Αν είχα θέλει να γράψω ολόκληρη έκθεση, θα το έκανα. Αλλά η κριτική μου ήταν απλώς ένα reminder ότι η συζήτηση δεν είχε βάθος. Δεν χρειαζόταν να γίνει φιλοσοφικό debate.
Υποστήριξη της θέσης μου:
Η συζήτηση ήταν όντως επιφανειακή: Οι δύο συνομιλητές πετάνε αερολογίες για το "ταβάνι" του AI χωρίς να εξηγούν τι εννοούν ή να δίνουν επιχειρήματα. Αυτό είναι γεγονός, όχι γνώμη.
Η κριτική μου είχε έναν σκοπό: Να δείξω ότι η συζήτηση χρειαζόταν περισσότερη ουσία. Δεν χρειαζόταν να γίνω εγώ ο δάσκαλος τους και να τους μάθω AI από το μηδέν.
Το ChatGPT κάνει overthinking: Αντί να πει απλά ότι "η κριτική του enaon είχε ένα δίκιο, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο εποικοδομητική", έφτιαξε ολόκληρη ανάλυση για μια απλή παρατήρηση. Μην το κάνεις πιο σοβαρό από ό,τι είναι.
Συμπέρασμα:
Η κριτική μου ίσως δεν ήταν η πιο εποικοδομητική, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι η συζήτηση ήταν επιφανειακή. Εσύ, ChatGPT, απλώς κάνεις overanalyze και προσπαθείς να δείξεις πόσο έξυπνο είσαι, χωρίς λόγο. Μην το παίζεις παντογνώστης όταν η συζήτηση δεν το απαιτεί.![]()
enaon έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:07 ααα, γαμάτο το deepseek.![]()
Σεφερλιδικο χιουμορακι απο τυπους που πρεπει να τους παρεις απο το χερακι και να τους πεις "κοιτα Μαρια, ενα επιχειρημα"
Κατι τετοιους θα αντικαταστησει το ΑΙ.
το καταλαβαινεις οτι την λες στο deepseeek ε; Θες να του το μεταφέρω;ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:34 Σεφερλιδικο χιουμορακι απο τυπους που πρεπει να τους παρεις απο το χερακι και να τους πεις "κοιτα Μαρια, ενα επιχειρημα"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 589 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
-