Που ήτανε αυτή όταν έφτιαχνα τις κουζίνεςChilloutbuddy έγραψε: 26 Νοέμ 2018, 15:33 Λοιπόν για να μη χάνουμε το ενδιαφέρον του φιλοθεάμωνος κοινού δείτε την Αμάντα να σας έρθει έμπνευση
Το ζουλάει το δράπανο
Πάλι δίκιο είχες ως συνήθως. Πήγα σ'εκείνο το μαγαζί το καρμπατέκ οι οποίοι ειδικεύονται σε σκρολάρισμα απ'ό,τι κατάλαβα, έχουν και δικιά τους μάρκα μηχανές, και είχανε μόνο αυτές τις λάμες Όλσον και πήρα 2 πακέτα. Μέρα με τη νύχτα, και ευθεία πάει, και στρίβει και απ'όλα. Και το φινίρισμα καμμία σχέση, σα να το έχεις κάνει γυαλόχαρτο είναι. Αφού τις παλιές που μου δώσαν στο άλλο μαγαζί τις πέταξα μην τις μπερδέψω και τις ξαναχρησιμποιήσω κατά λάθος.waldorf έγραψε: 10 Δεκ 2018, 14:48 Πάντως σε λάμες μην κάνεις οικονομία,πάρε καλές.Θα δείς τεράστια διαφορά.

Ειμαι ασχετος ρε συ με τα βαψιματα, τα εχουμε ξαναπει, το μονο σιγουρο δεν ξαναπαιρνω νοβοπαν! Μου εδωσε ασταρι στο μαγαζι (βελατουρα) και μετα για χρωμα ενα Χρωτεξ, δεν εχω ιδεα εαν ειναι ακρυλικο. Ετριψα τα ξυλα λιγο πριν το περασμα του ασταριου, δεν ηξερα οτι τριβονται και μετα το ασταρι, παντως και το τριψιμο ειναι βαρετο. Ρολο προσπαθησα μια φορα σε κοντρα πλακε και επειδη μου αφηνε γραμμες το περασα τοσες φορες που μου βγηκε σχεδον μαυρο αντι για χρωμα καρυδιας, οποτε το γυρισα στο πινελο.dna replication έγραψε: 18 Δεκ 2018, 15:08 pocket hole joint λέγεται ο σύνδεσμός αυτός, πράγματι δεν κάνει για νοβοπαν (ινοσανίδα, chipboard), με την μοριοσανίδα (MDF) τα πάει λιγο καλύτερα αλλά είναι πολύ βαριά και θα είχες άλλα προβλήματα. Το στοιχείο του είναι τα μασίφ ξύλα και τα κοντραπλακέ. Για αυτά τα σύνθετα ξύλα οι πιο κατάλληλοι συνδεσμοι είναι καβιλιες και μπισκότα.
Μια χαρά λύση έδωσες στις γωνίες και φαίνεται και ωραίο και έχει και μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα
Το νοβοπαν και το mdf επίσης είναι δύσκολα στο βάψιμο, θέλουν καλό αστάρωμα (κάποιοι προτιμούν αστάρια μετάλου) γιατί αλλιώς ρουφάνε το χρώμα και φαίνεται ανομοιόμορφο. Μετα θέλει καλό τρίψιμο. Το γυαλόχαρτο είναι ο καλύτερος φίλος του ξυλουργού και του βαφέα, δε θα σταματήσω να το λέω.Για αυτό το είδος ξύλου και επίπλου θα έλεγα ακρυλικό χρώμα με μοχαιρ ρολάκι, ακόμα καλυτερα βελουτέ, δίνει πολύ καλά αποτελέσματα αν δεν έχεις πιστόλι.
Να ρωτήσω και εγω κάτι.dna replication έγραψε: 18 Δεκ 2018, 15:08 pocket hole joint λέγεται ο σύνδεσμός αυτός, πράγματι δεν κάνει για νοβοπαν (ινοσανίδα, particleboard), με την μοριοσανίδα (MDF) τα πάει λιγο καλύτερα αλλά είναι πολύ βαριά και θα είχες άλλα προβλήματα. Το στοιχείο του είναι τα μασίφ ξύλα και τα κοντραπλακέ. Για αυτά τα σύνθετα ξύλα οι πιο κατάλληλοι συνδεσμοι είναι καβιλιες και μπισκότα.
Μια χαρά λύση έδωσες στις γωνίες και φαίνεται και ωραίο και έχει και μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα
Το νοβοπαν και το mdf επίσης είναι δύσκολα στο βάψιμο, θέλουν καλό αστάρωμα (κάποιοι προτιμούν αστάρια μετάλου) γιατί αλλιώς ρουφάνε το χρώμα και φαίνεται ανομοιόμορφο. Μετα θέλει καλό τρίψιμο. Το γυαλόχαρτο είναι ο καλύτερος φίλος του ξυλουργού και του βαφέα, δε θα σταματήσω να το λέω.Για αυτό το είδος ξύλου και επίπλου θα έλεγα ακρυλικό χρώμα με μοχαιρ ρολάκι, ακόμα καλυτερα βελουτέ, δίνει πολύ καλά αποτελέσματα αν δεν έχεις πιστόλι.
προεργασία, θέλει προεργασία. Το νοβοπάν δεν το τρίβεις καθόλου πριν, είναι λειο απο το εργοστάσιο- χώρια που βγάζει απαίσια σκόνη. Θέλεις να γεμίσεις τα κενά, τι ς μικρές τρυπούλες που έχει με αστάρι και να σφραγισεις την επιφάνεια γιατί οι ίνες του θα ποτίσουν και θα ανασηκωθούν με τη βαφή και θα στεγνώσει με άγρια επιφάνεια.Nostalgia έγραψε: 18 Δεκ 2018, 15:14 Ειμαι ασχετος ρε συ με τα βαψιματα, τα εχουμε ξαναπει, το μονο σιγουρο δεν ξαναπαιρνω νοβοπαν! Μου εδωσε ασταρι στο μαγαζι (βελατουρα) και μετα για χρωμα ενα Χρωτεξ, δεν εχω ιδεα εαν ειναι ακρυλικο. Ετριψα τα ξυλα λιγο πριν το περασμα του ασταριου, δεν ηξερα οτι τριβονται και μετα το ασταρι, παντως και το τριψιμο ειναι βαρετο. Ρολο προσπαθησα μια φορα σε κοντρα πλακε και επειδη μου αφηνε γραμμες το περασα τοσες φορες που μου βγηκε σχεδον μαυρο αντι για χρωμα καρυδιας, οποτε το γυρισα στο πινελο.![]()