!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:17 Μην εκνευρίζεσαι βρε εναον απαπαπα.
ε δεν μπορω με εσενα, εισαι κουτοπόνηρη τωρα, δεν εχεις πλακα, οκ καταλαβες οτι εγραψες σαχλαμαρες, κατσε στην ακρη τωρα, υπαρχουν και αλλοι ξανθοι στο νημα που κοροιδευουμε την ξανθια
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:20
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:17 Μην εκνευρίζεσαι βρε εναον απαπαπα.
ε δεν μπορω με εσενα, εισαι κουτοπόνηρη τωρα, δεν εχεις πλακα, οκ καταλαβες οτι εγραψες σαχλαμαρες, κατσε στην ακρη τωρα, υπαρχουν και αλλοι.
:lol:
Άβαταρ μέλους
enaon

τρολάκι. :011:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:27 τρολάκι. :011:
Η αντίσταση. Στη μέση. Άντε σου δωσα και μια πληροφοριούλα ακόμα. Τέλος τώρα όμως.
Άβαταρ μέλους
enaon

εχεις δικιο αγαπη μου, ευχαριστώ.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ασέβαστος τα κουμάντα. :romance-hearteyes: :smt023
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:13
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:06
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 20:02 Βρε ασχετάκο το ζεστό νερό διαχωρίζεται από το κρύο λόγω διαφορετικής πυκνότητας και ανεβαίνει πάνω, δεν αναμιγνύεται. Μπορεί κάτω να έχεις 60lt κρύο νερό και πάνω 40lt ζεστό και ω ναι μέσα σε 20' μπορείς έχεις 40lt ζεστό νερό να κάνεις ντουζάκι. Τζιζους κράιστ ξανά.
οκ, οπότε ποτέ δεν το ζεσταινεις ολο, γιατι και να κλεισει απο τον θερμοστάτη, παλι πανω ειναι πιο ζεστό απο οτι κατω, ναι; Οποτε εγραψες παλι μαλακια, και την δικαιολόγησες με μια ακομα μαλακια, μπραβο.
Για να μου τα λες αυτά εναον μάλλον ούτε που βρίσκεται η αντίσταση στον θερμοσίφωνα δε ξέρεις :smt005:
Σταμάτα να σπας τα αρχιδια του κόσμου, στοκε
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 14:52
Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιαν 2025, 14:50
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 14:42

Α χα. Αυτή θεωρώ σωστή. Θέλει λίγη σκέψη βέβαια γιατί είναι αυτή σωστή αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Για σένα μιλάμε.
:smt005: :smt005: :smt005:

please elaborate.

ξερει ο θερμοστατης αμα ανοιγεις το νερο η οχι;

θα ανοιξει ο θερμοστατης ειτε ανοιξει το νερο για 1 δευτερολεπτο, ειτε για μιση ωρα;

με ποιον μηχανισμο καταλαβαινει ο θερμ οτι ανοιξες το νερο;

να σαι καλα, γελασαμε και σημερα.

και επειδη φευγω για σκ, η απαντηση.

το α.

ο θερμοστατης ανοιγει οταν πεσει η θερμοκρασια, γιαυτο λεγεται θερμοστατης. αμα ανοιξεις το νερο για αρκετο χρονο ωστε το κρυο που θα αντικαταστησει το ζεστο που θα τραβηξεις ριξει τη θερμοκρασια 10 βαθμους τοτε θα ανοιξει.
Μλκ μου είσαι πανασχετος :smt005:

Άντε να περάσεις όμορφα.
πολυ σοβαρο το επιχειρημα σου, εμπερισταστωμενη απαντηση, απεδειξες ξεκαθαρα οτι, ναι, πραγματι δεν εχεις ιδεα και δεν μπορεις να απαντησεις.

καλα περασα, ευχαριστω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:44
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:40
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:25 Φυσικά, άλλωστε είναι γνωστό ότι οι θερμοστατες είναι για να δίνουν εντολή μόλις πέσει η θερμοκρασία 10 βαθμούς κάτω από την ορισμένη θερμοκρασία ενώ χρησιμοποιείς το ζεστό νερό και γίνεται ταυτόχρονα εισαγωγή κρύου.
Κάνεις μεγαλύτερη εξοικονόμηση έτσι. Και ούτε καν με αντίσταση 4kw με 3.5kw θα γίνει δουλίτσα πιο γρήγορα.
εχεις μπέξει τα μπουτια σου λίγο. Μεχρι το σημειο αυτο:
Φυσικά, άλλωστε είναι γνωστό ότι οι θερμοστατες είναι για να δίνουν εντολή μόλις πέσει η θερμοκρασία 10 βαθμούς κάτω από την ορισμένη θερμοκρασία
ειναι σωστο, ειρωνεύεσαι και αυτο το κανει αστειο, αλλα δεν πειράζει σωστό ειναι, απλα ειναι κρίμα που δεν καταλαβαίνεις οτι εσένα κοροϊδεύεις.

μετα ομως, μπαχαλο. Εχει σημασία πόση ωρα θα ανοιξεις την βρύση προφανώς, ή καλύτερα πόσα λίτρα νερό θα τραβήξεις, για να υπολογίσεις πόσα θα μπουν και αν ειναι ικανά να κατεβάσουν την συνολική θερμοκρασία 10 βαθμους, για να καταλάβεις αν θα ανοίξει. Λες και για κιλοβάτ, δεν μετράμε ην κατανάλωση σε κιλοβατ, ναι; Μην τα μπλεκεις αφου δεν τα καταλαβαίνεις.

τεσπα, η ουσία ειναι οτι οταν βαζεις 60 στην θερμοστάτη του θερμοσίφωνα, δεν σημανει οτι κατω αο 60 αναβει πανω κλεινει, αυτο προσπαθησε να καταλάβεις. Πανω απο 60 κλεινει, κατω απο 50 αναβει, απλο ειναι.
Αυτό λέω και εγώ βρε εναον μου, όταν καταναλώνεις ζεστό νερο και μπαίνει ταυτόχρονα παγωμένο περιμένει ο θερμοστάτης να πέσει η θερμοκρασία του νερού 10 βαθμούς ενώ συνεχίζεις και καταναλώνεις ζεστό νερό για να πάρει μπρος να ξαναφτάσει τους 60. Είναι το διαφορικό του θερμοστάτη αυτό.
διαβαζω το τοπικ με περιεργεια, αν θα παραδεχτεις οτι εγραψες μαλακια. ο εναον στα εγραψε σωστα, και, παραδοξως, με σαφηνεια.
ειμαι βεβαιος οτι καταλαβες, το θεμα ειναι αν εχεις την ικανοτητα να παραδεχθεις τη μαλακια σου. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:50
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:44 Αυτό λέω και εγώ βρε εναον μου, όταν καταναλώνεις ζεστό νερο και μπαίνει ταυτόχρονα παγωμένο περιμένει ο θερμοστάτης να πέσει η θερμοκρασία του νερού 10 βαθμούς ενώ συνεχίζεις και καταναλώνεις ζεστό νερό για να πάρει μπρος να ξαναφτάσει τους 60. Είναι το διαφορικό του θερμοστάτη αυτό.
βρε κορίτσι μου, αν καταναλώνεις νερό, καταναλώνεις, δεν παει χαμενο κατι.

Η συζητηση ειναι για την διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας.
Εστω οτι καταναλώνεις την ιδια ποσότητα νερου μαθε μέρα για εμια εβδομάδα , θα καταναλώσεις περισσότερη ενεργεια για την εβδομάδα αυτή αν τον αφησει ανοικτόσυνεχώς, η αν τον κλεινεις καθε μερα;.

αυτα που δεν κατάλαβες με τις κιλοβατώρες και τα νομιζες για κιλοβατ γιατι ετσι εχεις δει στα ταμπελακια του θερμοσίφωνα και τα εμπλεξες παλι, ηταν για να εξηγήσω οτι δεν υπαρχει διαφορά στην πράξη, ή εστω ειναι πολυ μικρή.

και τεσπα αυτα ειναι και λιγο μπερδεμενα πλεον, αστα για τους νεους, κρατα οτι οι θερμοστατες εχουν διαφορικο, υστερηση, οπως θες πές το, παντως αν τους βαλει να κλεινουν στους 60 και πανω, ανοιγουν στους 50 και κατω.
οχι, μην την μπερδευεις.

η συζητηση ειναι για το ερωτημα που εβαλε.

το α, η σωστη απαντηση δηλαδη, ειναι οτι ο θερμοστατης ξαναανοιγει οταν η θερμοκρασια πεσει 10 βαθμους.

το β η λαθος απαντηση που εδωσε η ναιδα, ειναι οτι ο θερμοστατης εχει μετρητη, που μετραει ποσες φορες ανοιξες τη βρυση. και οτι αν την ανοιξεις 30 φορες, θα ανοιξει και ο θερμ 30.

ας πουμε, σε εναν θερμοσιφωνα 80 λιτρων, που μολις επιασε τους 60, αμα πλυνεις τα χερια σου και καταναλωσεις μισο λιτρο ζεστο, θα ανοιξει ο θερμοστατης. αυτο λεει η ναιδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:59
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:54 Που πήγε η συζήτηση για το διαφορικό του θερμοστάτη που δίνει εντολή να δουλέψει η αντίσταση όταν πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία;
δαναη, ειναι μηχανικός ο θερμοστάτης, δεν δινει ηλεκτρονική εντολή, γιαυτο δεν ειναι και ρυθμιζόμενος, οπότε δεν τον λεμε διαφορικό. Αλλα εχει διαφορικό απο την κατασκευή του, φιξαρισμένο, ολοι εχουν. Κανω μια τελευταια προσπάθεια να σου το δειξω πρακτικά, αλλα μπορεις να το κανεις μονη σου ή να ρωτήσεις καποιον αλλον, νομιζω καταλαβαινεις οτι το παράκανες λίγο πάλι. :)
Spoiler
να της βαζεις και αγνωστες λεξεις, αν την αναγκαζεις να γκουγκλισει, μιση δουλεια κανεις.

ελα, ναιδα, διμεταλικο ελασμα. :003: :003:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:01
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:00

Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.
Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;
Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.
εσυ εχεις ταχυθερμοσιφωνα, μπερδεψε τους και αλλο, να γινουνε κωλος.

Άβαταρ μέλους
enaon

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 09:35 εσυ εχεις ταχυθερμοσιφωνα, μπερδεψε τους και αλλο, να γινουνε κωλος.
α ναι; Βγαζει και νόημα που εγραψε με αέρα ξανθιας που μολις βγήκε απο το κομμωτήριο, μας δουλευε ε; Μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:31
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:23 Ο enaon λέει απλώς ότι ανεξαρτήτως λίτρων, ο θερμοσίφωνας θα κάψει ρεύμα ανάλογο με τη θερμοκρασία που έχει το νερό.
οχι δεν λεω αυτο, λεω οτι ο goback που ειπε οτι η δεη θα την διαλύσει, ή η ναιδα που ειπε οτι θα ανοιγοκλενει συνέχεια, ειναι πιο ξανθιές απο την μποφίλιου οταν ηταν πιτσιρίκα.

αν καταναλώσουμε την ιδια ποσότητα ζεστου νερου σε διαστημα μιας εβδομάδας, κανουμε δηλαδή ιδιες φορές μπανιο, και πλύνουμε τα χερια μας. πιατα κλπ ιδες φορές, με την ιδια ποσότητα σε λιτρα ζεστου νερου, τοτε η δεν εχει διαφορά σοβαρή στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργειας αν τον ανοιγοκλείνυομε μόνοι μας ή τον αφήνουμε μόνιμα αναμμένο.

υπαρχει και μια περίπτωση χρήσης που κανει το χειροκίνητο πιο ενεργοβόρο, αλλα μην το παραχέσω, στην ουσία παντως μονο αν καταπιεζόμασταν λιγο με το χειροκίνητο, και χαλασουμε παραπάνω νερό γιατ εχουμε συνεχώς διαθέσιμο, θα καψουμε παραπανω ρευμα. Αλλιως δεν εχει σβοαρή διαφορά στην καταναλωση ρευματος, εκτος αν κανουμε μπανο μια φορα την εβδομάδα κλπ.
ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο για να δωθει τοσο απλοικη απαντηση. τρεινω προς το να κανεις λαθος, αλλα οχι πολυ λαθος. ας πουμε, η νυχτα ειναι νεκρος χρονος, δεν χρησιμοποιεις το ζεστο, και εχεις και μεγαλυτερες απωλειες, λογω περισσοτερου κρυου, διαφορα θερμοκρασιας. περιττο εξοδο να το κρατας ζεστο.

τεσπα, αυτο ειναι σοβαρη συζητηση, δεν εχει πλακα, ας παιξουμε λιγο με τη ναιδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

nemo έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:01
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:58
nemo έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:55 λες οτι αν φτασει στους 60 δεν γεμιζει με κρυο νερο ακομη και αν τρεξουν 20 λιτρα; ζεστο νερο;
ναι αυτο θα λεω μαλλον, αν φτασει 60 δεν γεμίζει νερό αομα και αν τρεξουν 20 λίτρα, δημιουργεί κενό πίεσης. Ασε ρε νεμο και εσυ. :011:
λιγο ρε παρακολουθησα αλλα νομιζω οτι καλα τα λεει η ναιδα αν χασει 20 λιτρα ζεστο νερο
δεν θα κρυωσουν τα υπολοιπα ; ερωτηση κανω
η ναιδα δεν ειπε 20 λιτρα.

ειπε οτι καθε φορα που ανοιγεις ζεστο αναβει. δηλαδη και με 2 λιτρα, και με 0.2. :003: :003:

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”