απο την αρχή εχω πει περίπου, χοντρικα, 5-10 βαθμοι, ανάλογα τον κατασκευαστή, σου εβαλα και λινκ με κατασκευαστή που δινει 8 +-4. Μην εισαι κουτοπόνηρη, μεινε στο φαφλατάς.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:39Μειώσαμε στους 5 βαθμούς τώρα; άντε σιγα σιγα θα δεις το φως το αληθινό.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:26 ναι ειπαμε, παλι τα ιδια; ενα ρυθμίζεις, ενα αυτοματο 5-10 βαθμούς πιο κατω, μηχανικά γινεται, απο παντα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
σιγα μην ξερεις που ειναι ο θερμοσίφωνας, ουτε πως μοιαζει δεν θα ξερεις, του βαζεις και καλοριφέρ, χιουμορακι.GoBack έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:41 Για πλάκα τα γραφω,ούτε εγω τον κλεινω,το βράδυ απλά του βάζω ένα αεροθερμο από δίπλα.Η καίω το καλοριφέρ στους 35
ειπαμε, μια κιλοβατώρα απώλειες την ημέρα περίπου, απο 55 βαθμους θα παει 45 δηλαδή το νερό, και θα ανοιξει παλι για 20 λεπτα, και παλι την επόμενη μέρα.
30 λεπτα του ευρώ την ημέρα δηλαδή περίπου, οσα περίπου πετάμε καθε φορά που κανουμε μπανιο, γιατι απο τους 30 στους 15 εχει μια κιλοβατώρα μεσα, και την πετάμε ετσι και αλλιως.
και αν ειχες αφήσει καμια λάμπα;. Πιο πολλες κιλοβατώρες καταναλώνει μια παλια λαμπα πυρακτώσεως των 60 βαττ μόνιμα αναμμένη απο ενα θερμοσίφωνα μόνιμα αναμμένο σε σπιτι χωρίς χρήση.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:28 Εγώ πάντως όσες φορές ξέχασα θερμοσίφωνα αναμμένο (όχι με ηλεκτρομποιλερ, κλασικό φτηνό από αυτούς στα σπίτια με ενοίκιο), ακόμα και σε εποχές κρατικής ΔΕΗ, είχα αρκετά φουσκωμένο λογαριασμό.
τεσπα, θα μας βαλει μετρητές ηλεκτρονικούς η δεδδηε και θα φυγει ο μύθος, πρεπει να εχουν μεινει τραυματα απο εφηβικό μαλωμα. Και τον γκομπακ τον μαλώνανε μαλλον, θελει να μαλώσει την μποφίλιου τώρα, απλα δεν ξερει γιατί και αυτός.
μην πώ για τα πλαυστειτιον/πισι εγρασίας για να παιζουν οι μεσήλικες μπέμπηδες κλπ, ενα 8 ωράκι παιχνίδι με τα καρβουδιστήρια = 2 θερμοσίφωνες ολη μερα ανοικτοί. 3 αν βαλουμε την μεγάλη τηλεόραση και εξτρα ηχεια.
- Cecily Anne
Δεν είναι εφηβικός μύθος ,απλά της εφηβικής μου ηλικίας ήταν οι θερμοσίφωνες.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:05και αν ειχες αφήσει καμια λάμπα;. Πιο πολλες κιλοβατώρες καταναλώνει μια παλια λαμπα πυρακτώσεως των 60 βαττ μόνιμα αναμμένη απο ενα θερμοσίφωνα μόνιμα αναμμένο σε σπιτι χωρίς χρήση.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 17:28 Εγώ πάντως όσες φορές ξέχασα θερμοσίφωνα αναμμένο (όχι με ηλεκτρομποιλερ, κλασικό φτηνό από αυτούς στα σπίτια με ενοίκιο), ακόμα και σε εποχές κρατικής ΔΕΗ, είχα αρκετά φουσκωμένο λογαριασμό.
τεσπα, θα μας βαλει μετρητές ηλεκτρονικούς η δεδδηε και θα φυγει ο μύθος, πρεπει να εχουν μεινει τραυματα απο εφηβικό μαλωμα. Και τον γκομπακ τον μαλώνανε μαλλον, θελει να μαλώσει την μποφίλιου τώρα, απλα δεν ξερει γιατί και αυτός.
μην πώ για τα πλαυστειτιον/πισι εγρασίας για να παιζουν οι μεσήλικες μπέμπηδες κλπ, ενα 8 ωράκι παιχνίδι με τα καρβουδιστήρια = 2 θερμοσίφωνες ολη μερα ανοικτοί. 3 αν βαλουμε την μεγάλη τηλεόραση και εξτρα ηχεια.![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
και εμενα εφηβικός ειναι ο θερμοσίφωνας, οταν ησουν αγέννητη βεβαια μαλλον, αλλα υπήρχε ο μυθος απο τότε, τον ειχα ακουσει δηλαδή να το λένε, γιαυτο τα ειχα κοιταξει. Σαχλαμάρες λεγανε, μια λαμπα ηταν χειρότερη.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:22 Δεν είναι εφηβικός μύθος ,απλά της εφηβικής μου ηλικίας ήταν οι θερμοσίφωνες.
- Cecily Anne
Τη λάμπα την κλείνεις για το είναι πολύ φανερό γεγονός, αν την ξεχάσεις. Επίσης μπορείς να πας να πάρεις λεντ. Με το θερμοσίφωνα τι κάνεις ; Δεν τον αλλάζεις εύκολα.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:24και εμενα εφηβικός ειναι οι θερμοσίφωνες, οταν ησουν αγέννητη βεβαια μαλλον, αλλα υπήρχε ο μυθος απο τότε, τον ειχα ακουσει δηλαδή να το λένε, γιαυτο τα ειχα κοιταξει. Σαχλαμάρες λεγανε, μια λαμπα ηταν χειρότερη.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:22 Δεν είναι εφηβικός μύθος ,απλά της εφηβικής μου ηλικίας ήταν οι θερμοσίφωνες.
Πλάκα πλάκα θυμάμαι μια μέρα να με ξυπνάει ο κολλητός μου να πάμε για ψώνια και γυρίσαμε με θερμοσίφωνα, αλλά οκ ήταν ιδιόκτητο.
Το ζουμί είναι ότι λάμπα δεν ξεχνάς εύκολα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Fata_Morgana
Εφηβικός μύθος ότι ο θερμοσιφωνας είναι μια ενεργοβόρα συσκευή. Καημένε μου enaon τόση αγάπη έχεις στη Μποφ;
- Fata_Morgana
Μα σου λέει ο άνθρωπος ότι και να τον έχεις μόνιμα αναμμένο δεν καταναλώνεις παραπάνω ρεύμα. Από ότι πχ να τον ανοίξεις 20' και να κάνεις το μπάνιο σου.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:27Τη λάμπα την κλείνεις για το είναι πολύ φανερό γεγονός, αν την ξεχάσεις. Επίσης μπορείς να πας να πάρεις λεντ. Με το θερμοσίφωνα τι κάνεις ; Δεν τον αλλάζεις εύκολα.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:24και εμενα εφηβικός ειναι οι θερμοσίφωνες, οταν ησουν αγέννητη βεβαια μαλλον, αλλα υπήρχε ο μυθος απο τότε, τον ειχα ακουσει δηλαδή να το λένε, γιαυτο τα ειχα κοιταξει. Σαχλαμάρες λεγανε, μια λαμπα ηταν χειρότερη.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:22 Δεν είναι εφηβικός μύθος ,απλά της εφηβικής μου ηλικίας ήταν οι θερμοσίφωνες.
Πλάκα πλάκα θυμάμαι μια μέρα να με ξυπνάει ο κολλητός μου να πάμε για ψώνια και γυρίσαμε με θερμοσίφωνα, αλλά οκ ήταν ιδιόκτητο.
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:27
Τη λάμπα την κλείνεις για το είναι πολύ φανερό γεγονός, αν την ξεχάσεις. Επίσης μπορείς να πας να πάρεις λεντ. Με το θερμοσίφωνα τι κάνεις ; Δεν τον αλλάζεις εύκολα.
είχες λεντ οταν ησουν εφηβη;
τεσπα, πλατυάζουμε, περίπου μια κιλοβατώρα καταναλώνει ενας θερμοσίφωνας ανοικτός χωρίς λογο σε ενα σπιτι αδειο. Εστω λοιπον γυρνουσατε σπίτι το 2000 ξερω ας πουμε, και βλεπατε μια λαμπα και τον θερμοσίφωνα ανοικτό. Καλυτερα να ειχες αφήσει εσυ τον θερμοσίφωνα και καποιος αλλος την λαμπα, να μαλώσουν πιο πολυ εκεινον
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:30 Μα σου λέει ο άνθρωπος ότι και να τον έχεις μόνιμα αναμμένο δεν καταναλώνεις παραπάνω ρεύμα. Από ότι πχ να τον ανοίξεις 20' και να κάνεις το μπάνιο σου.
βρε αφου δεν καταλαβαινεις τι ειναι η ενέργεια, γιατι βγαζεις νουμερα απο ξερεις που; Τα 20 λεπτά τα εβαλα εγω, και ειναι απο τους 45 στους 55, δεν ειναι στον αέρα το νουμερο, εχει βαση, Αν δωσεις εσύ 20 λεπτα μονο, θα πας απο τους 15 στους 25-30, παλι παγωμένο θα ειναι, τι μπανιο να κανεις, φαφλατά;
- Cecily Anne
Μάνα μου αναφέρομαι στην περίοδο που σπούδαζα , ναι είχαμε λεντ λάμπες. Επίσης ναι έκαιγε ο θερμοσίφωνας και μου φούσκωνε τη ΔΕΗ αν τον ξέχναγα. Ξαναλέω έχω μεγαλώσει σε σπίτι με μπόιλερ και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει σε σπίτι με ηλιακό και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει και στα μπουρδελοφτηνιαρικα φοιτητικά του ζωγράφου. Δλδ οκ τρελαθηκαμε με μια μέρα ομαδικά όλοι και αφήσαμε τις λάμπες!enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:32Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:27
Τη λάμπα την κλείνεις για το είναι πολύ φανερό γεγονός, αν την ξεχάσεις. Επίσης μπορείς να πας να πάρεις λεντ. Με το θερμοσίφωνα τι κάνεις ; Δεν τον αλλάζεις εύκολα.
είχες λεντ οταν ησουν εφηβη;
τεσπα, πλατυάζουμε, περίπου μια κιλοβατώρα καταναλώνει ενας θερμοσίφωνας ανοικτός χωρίς λογο σε ενα σπιτι αδειο. Εστω λοιπον γυρνουσατε σπίτι το 2000 ξερω ας πουμε, και βλεπατε μια λαμπα και τον θερμοσίφωνα ανοικτό. Καλυτερα να ειχες αφήσει εσυ τον θερμοσίφωνα και καποιος αλλος την λαμπα, να μαλώσουν πιο πολυ εκεινον![]()
- Fata_Morgana
Για να κάνεις ένα γρήγορο μπάνιο αρκούν 20' για να έχεις ζεστό νερό. Enaon στις πόσες παπαρίτσες που εκτοξεύεις κόβει ο διαφορικός του θερμοστάτη σου και κλείνεις;enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:34
βρε αφου δεν καταλαβαινεις τι ειναι η ενέργεια, γιατι βγαζεις νουμερα απο ξερεις που; Τα 20 λεπτά τα εβαλα εγω, και ειναι απο τους 45 στους 55, δεν ειναι στον αέρα το νουμερο, εχει βαση, Αν δωσεις εσύ 20 λεπτα μονο, θα πας απο τους 15 στους 25-30, παλι παγωμένο θα ειναι, τι μπανιο να κανεις, φαφλατά;
- Cecily Anne
Καλά εν τω μεταξύ θεωρείς ότι δε χρησιμοποιούμε νερό, όταν εμείς μες στη μέρα δουλεύουμε φουλ νεροχύτη/νιπτηρα. Δλδ κάνεις εικασίες για σπίτι άδειο, όχι για σπίτι λειτουργικό.
εφηβεία ειπες μάνα μου, έφηβη σπούδαζες; τεσπα εγω φταιω που καθομαι και απανταω, αρχές 2000 δεν υπήρχαν λεντ που αντικαθιστούσαν τις λαμπες πυρακτώσεως, μετα το 2005 βγηκαν οι θερμές, και μεχρι το 2007-08 ηταν αρκετά ακριβές, 30-40 ευρώ μια καλουτσικη, καλυτερα να αφηνες τον θερμοσίφωνα ολη μερα ανοικτό, δεν ειχαν νοημα.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:36 Μάνα μου αναφέρομαι στην περίοδο που σπούδαζα , ναι είχαμε λεντ λάμπες. Επίσης ναι έκαιγε ο θερμοσίφωνας και μου φούσκωνε τη ΔΕΗ αν τον ξέχναγα. Ξαναλέω έχω μεγαλώσει σε σπίτι με μπόιλερ και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει σε σπίτι με ηλιακό και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει και στα μπουρδελοφτηνιαρικα φοιτητικά του ζωγράφου. Δλδ οκ τρελαθηκαμε με μια μέρα ομαδικά όλοι και αφήσαμε τις λάμπες!
τεσπα, ήθελα απλα να σου πω οτι η απώλειες ειναι μια κιλοβατώρα μονο, κοστος το 2005 περίπου 50 ευρώ το έτος, αν αυτο φουσκωνε τον λογαριασμό σου, οκ.
- Cecily Anne
Είπα οτι ο θερμοσίφωνας είχε την εφηβική μου ηλικία! Δεν είπα όταν ήμουν στην εφηβεία. Όταν σπούδαζα είχαμε λεντ. Δεν ξέρω τι σάχλες λες πάλι.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:48εφηβεία ειπες μάνα μου, έφηβη σπούδαζες; τεσπα εγω φταιω που καθομαι και απανταω, αρχές 2000 δεν υπήρχαν λεντ που αντικαθιστούσαν τις λαμπες πυρακτώσεως, μετα το 2005 βγηκαν οι θερμές, και μεχρι το 2007-08 ηταν αρκετά ακριβές, 30-40 ευρώ μια καλουτσικη, καλυτερα να αφηνες τον θερμοσίφωνα ολη μερα ανοικτό, δεν ειχαν νοημα.Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:36 Μάνα μου αναφέρομαι στην περίοδο που σπούδαζα , ναι είχαμε λεντ λάμπες. Επίσης ναι έκαιγε ο θερμοσίφωνας και μου φούσκωνε τη ΔΕΗ αν τον ξέχναγα. Ξαναλέω έχω μεγαλώσει σε σπίτι με μπόιλερ και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει σε σπίτι με ηλιακό και ήταν όλα κουλ. Έχω μείνει και στα μπουρδελοφτηνιαρικα φοιτητικά του ζωγράφου. Δλδ οκ τρελαθηκαμε με μια μέρα ομαδικά όλοι και αφήσαμε τις λάμπες!
τεσπα, ήθελα απλα να σου πω οτι η απώλειες ειναι μια κιλοβατώρα μονο, κοστος το 2005 περίπου 50 ευρώ το έτος, αν αυτο φουσκωνε τον λογαριασμό σου, οκ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 172 Απαντήσεις
- 4323 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης