Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:44 Αυτό λέω και εγώ βρε εναον μου, όταν καταναλώνεις ζεστό νερο και μπαίνει ταυτόχρονα παγωμένο περιμένει ο θερμοστάτης να πέσει η θερμοκρασία του νερού 10 βαθμούς ενώ συνεχίζεις και καταναλώνεις ζεστό νερό για να πάρει μπρος να ξαναφτάσει τους 60. Είναι το διαφορικό του θερμοστάτη αυτό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
- hellegennes
Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Fata_Morgana
Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:00Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:44 Αυτό λέω και εγώ βρε εναον μου, όταν καταναλώνεις ζεστό νερο και μπαίνει ταυτόχρονα παγωμένο περιμένει ο θερμοστάτης να πέσει η θερμοκρασία του νερού 10 βαθμούς ενώ συνεχίζεις και καταναλώνεις ζεστό νερό για να πάρει μπρος να ξαναφτάσει τους 60. Είναι το διαφορικό του θερμοστάτη αυτό.
ναι αυτο εννοει, τι αλλο; Θες να καταλάβεις κιολας 
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Ιαν 2025, 16:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:01Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:00Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 15:44 Αυτό λέω και εγώ βρε εναον μου, όταν καταναλώνεις ζεστό νερο και μπαίνει ταυτόχρονα παγωμένο περιμένει ο θερμοστάτης να πέσει η θερμοκρασία του νερού 10 βαθμούς ενώ συνεχίζεις και καταναλώνεις ζεστό νερό για να πάρει μπρος να ξαναφτάσει τους 60. Είναι το διαφορικό του θερμοστάτη αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:01Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:00
Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.
Ο θερμοσιφωνας καιει ρευμα με το που ειναι η ασφαλεια ανοικτη . σταματαει μονο οταν ζεστανει αρκετα για λογους ασφαλειας .
- Fata_Morgana
Θα στα εξηγήσει ο εναον γιατί δε καίει ρευμα ο θερμοσίφωνας οταν είναι αναμμένος και ανοίγεις το ζεστό νερό αλλά περιμένει να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού για να κάψει ρεύμα. Μάλλον είναι ο διαφορικός στον θερμοστάτη.hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:01Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:00
Εμένα πάντως που είναι καινούργιος ο θερμοσίφωνάς μου, ανάβει με την μία αν είναι σηκωμένη η ασφάλεια και αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό.
ναι αλλλα δεν λεει κατι αυτο, επίπεδο ναιδας.hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03 Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.
Πόση ωρα πριν ειχε κλεισει μονος του, πόσα λιτρα ειναι ο θερμοσίφωνας και πόσα λιτρα τράβηξες μεχρι το αμέσως που λες;
Τεσπα, δεν γινεται να ανοιξει αμέσως αν μολις ειχε κλεισει, λαθος κάνεις.
- Fata_Morgana
Βρε ματάκια είναι δυνατόν να έχεις έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 100lt με νερό κρυο και με το που θα σηκώσεις την ασφάλεια να έχεις κατευθείαν ζεστό νερό; εκεί πας σε λειτουργία αλλου τυπου, τύπος ταχυθερμαντήρα και όχι τύπου δεξαμενή αποθήκευσης νερού με μόνωση και ηλεκτρική αντίσταση. Για αυτό ζήτησα διευκρίνιση. Αλλά ο εναον,είναι εναον.
σωστά, ετσι ειναι, 10 βαθμοι κατω απο τον οριο του θερμοστάτη, χοντρικά, μπορει 5 βαθμους εκεινη την στιγμη που ανοιξες την βρυση όμως, να ειχε πεσει άλλους 5 οσο περίμενε να πας για μπανιο. Νομιζω κορόιδευες βεβαια, αλλα αφου δεν καταλαβαινεις οτι κοροιδευεις εσένα ειναι τέλεια, κανεναν δεν πειράζει.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:07 Θα στα εξηγήσει ο εναον γιατί δε καίει ρευμα ο θερμοσίφωνας οταν είναι αναμμένος και ανοίγεις το ζεστό νερό αλλά περιμένει να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού για να κάψει ρεύμα. Μάλλον είναι ο διαφορικός στον θερμοστάτη.
σταματα δανάη, σταματα καλό μου παιδί, σταματα να γραφεις μαλακιες. θες και διευκρίνιση.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:13Βρε ματάκια είναι δυνατόν να έχεις έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 100lt με νερό κρυο και με το που θα σηκώσεις την ασφάλεια να έχεις κατευθείαν ζεστό νερό; εκεί πας σε λειτουργία αλλου τυπου, τύπος ταχυθερμαντήρα και όχι τύπου δεξαμενή αποθήκευσης νερού με μόνωση και ηλεκτρική αντίσταση. Για αυτό ζήτησα διευκρίνιση. Αλλά ο εναον,είναι εναον.
- Fata_Morgana
Καλά σταματάω μαζί σου.enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:16
σταματα δανάη, σταματα καλό μου παιδί, σταματα να γραφεις μαλακιες. θες και διευκρίνιση.
σε ευχαριστώ, γιατι αλήθεια εισαι λιγο υπερφόρτωση οταν θες. 
Ο enaon λέει απλώς ότι ανεξαρτήτως λίτρων, ο θερμοσίφωνας θα κάψει ρεύμα ανάλογο με τη θερμοκρασία που έχει το νερό.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:13Βρε ματάκια είναι δυνατόν να έχεις έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 100lt με νερό κρυο και με το που θα σηκώσεις την ασφάλεια να έχεις κατευθείαν ζεστό νερό; εκεί πας σε λειτουργία αλλου τυπου, τύπος ταχυθερμαντήρα και όχι τύπου δεξαμενή αποθήκευσης νερού με μόνωση και ηλεκτρική αντίσταση. Για αυτό ζήτησα διευκρίνιση. Αλλά ο εναον,είναι εναον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Fata_Morgana
Όχι , ο eaon λέει ότι θα κάψει ρεύμα όταν η θερμοκρασία στο νερό θα πέσει 10 βαθμούς κάτω από εκεί που έχει οριστεί ο θερμοστατης να κόψει. Πχ 60 βαθμούς έχει οριστεί ο θερμοστατης; μόλις πέσει τους 50 θα δώσει εντολή να δουλέψει το ρεύμα.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:23Ο enaon λέει απλώς ότι ανεξαρτήτως λίτρων, ο θερμοσίφωνας θα κάψει ρεύμα ανάλογο με τη θερμοκρασία που έχει το νερό.Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:13Βρε ματάκια είναι δυνατόν να έχεις έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 100lt με νερό κρυο και με το που θα σηκώσεις την ασφάλεια να έχεις κατευθείαν ζεστό νερό; εκεί πας σε λειτουργία αλλου τυπου, τύπος ταχυθερμαντήρα και όχι τύπου δεξαμενή αποθήκευσης νερού με μόνωση και ηλεκτρική αντίσταση. Για αυτό ζήτησα διευκρίνιση. Αλλά ο εναον,είναι εναον.
οχι δεν λεω αυτο, λεω οτι ο goback που ειπε οτι η δεη θα την διαλύσει, ή η ναιδα που ειπε οτι θα ανοιγοκλενει συνέχεια, ειναι πιο ξανθιές απο την μποφίλιου οταν ηταν πιτσιρίκα.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:23 Ο enaon λέει απλώς ότι ανεξαρτήτως λίτρων, ο θερμοσίφωνας θα κάψει ρεύμα ανάλογο με τη θερμοκρασία που έχει το νερό.
αν καταναλώσουμε την ιδια ποσότητα ζεστου νερου σε διαστημα μιας εβδομάδας, κανουμε δηλαδή ιδιες φορές μπανιο, και πλύνουμε τα χερια μας. πιατα κλπ ιδες φορές, με την ιδια ποσότητα σε λιτρα ζεστου νερου, τοτε η δεν εχει διαφορά σοβαρή στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργειας αν τον ανοιγοκλείνυομε μόνοι μας ή τον αφήνουμε μόνιμα αναμμένο.
υπαρχει και μια περίπτωση χρήσης που κανει το χειροκίνητο πιο ενεργοβόρο, αλλα μην το παραχέσω, στην ουσία παντως μονο αν καταπιεζόμασταν λιγο με το χειροκίνητο, και χαλασουμε παραπάνω νερό γιατ εχουμε συνεχώς διαθέσιμο, θα καψουμε παραπανω ρευμα. Αλλιως δεν εχει σβοαρή διαφορά στην καταναλωση ρευματος, εκτος αν κανουμε μπανο μια φορα την εβδομάδα κλπ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 172 Απαντήσεις
- 4401 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης