!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:16
Πες μου ρε ματάκια λες ότι οι θερμοστατες έχουν διαφορικό και διαφορικό εννοείς τη λειτουργία του θερμοστάτη να δίνει εντολή στο -χ της ορισμένης από τον εγκαταστάτη θερμοκρασίας ;
Βρε δανάη, σου εξήγησα οτι καταλαβα οτι μπέρδεψες του όρους εδω και μια σελίδα. Δεν αρκει που σου εξηγησα οτι αλλο ειναι οι διαφορικοι θερμοστάτες, και αλλο το διαφορικο θερμοκρασίας στον θερμοστάτη;

αν δεν αρκεί, ξεχνα τα και κρατα το βασικό, οι θερμοσίφωνες ανοιγουν 10 βαθμους κατω απο εκει που κλεινουν , στο περίπου. Δηλαδη μια φορά την ημερα θα ανοιξει αν τον αφησεις ολη μερα ανοικτό.

αν αλήθεια σε ενδιαφέρει πως δουλευει οκ, ειναι πραγματι ενδιαφέρον, να το συζητήσουμε αν θες αλλα καταλαβε την ουσία πρώτα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:17 Αν ανοίξεις 30 φορές το ζεστό νερό στη κουζίνα σου πόσες φορές θα δουλέψει ο θερμοστάτης;
περα απο φαφλατάς, εισαι και κουτοπόνηρη. Το εχουμε πει αυτο, αν εχει ζεστό νερό θα φας παραπανω γιατι εινα ωραίο, αλλα δεν υπαρχει σπαταλη χαμενη, το εκανες κατι το νερό, το χρησιμοποίησες. Η σύγκριση πρεπει να γίνει στην ιδια ποσότητα ωφέλιμου νερου, που και παλι, οριακό ειναι ειπαμε, δεν ειναι ασύμφορο/καταστροφή να μενει συνεχεια ανοικτός.
enaon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 21:58 Αν υπάρχει παντα ζεστό νερό μπορει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο γιατι εχει πλάκα να ειναι ζεστό. Αν αναβαμε ομως τον θερμοσίφωνα μονοι μας για να εχουμε το ιδιο μοτίβο χρήσης, ή γενικά αν ζητούσαμε την ιδια ποσότητα ζεστου νερου κάθε μερα, θα τραβάγαμε την ιδια ενέργεια χοντρικά, άσχετα αν ηταν μόνιμα αναμμένος ή τον ανάβαμε μόνοι μας.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:21
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:16
Πες μου ρε ματάκια λες ότι οι θερμοστατες έχουν διαφορικό και διαφορικό εννοείς τη λειτουργία του θερμοστάτη να δίνει εντολή στο -χ της ορισμένης από τον εγκαταστάτη θερμοκρασίας ;
Βρε δανάη, σου εξήγησα οτι καταλαβα οτι μπέρδεψες του όρους εδω και μια σελίδα. Δεν αρκει που σου εξηγησα οτι αλλο ειναι οι διαφορικοι θερμοστάτες, και αλλο το διαφορικο θερμοκρασίας στον θερμοστάτη;

αν δεν αρκεί, ξεχνα τα και κρατα το βασικό, οι θερμοσίφωνες ανοιγουν 10 βαθμους κατω απο εκει που κλεινουν , στο περίπου. Δηλαδη μια φορά την ημερα θα ανοιξει αν τον αφησεις ολη μερα ανοικτό.

αν αλήθεια σε ενδιαφέρει πως δουλευει οκ, ειναι πραγματι ενδιαφέρον, να το συζητήσουμε αν θες αλλα καταλαβε την ουσία πρώτα.

Άντε να δοκιμάσω πάλι.
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:37 Τι εννοείς Βίρνα; δεν έχουν διαφορικό θερμοστάτη τα θερμοσίφωνα; Μίλα καθαρά Βίρνα.
βρε σταματα να εισαι φαφλατας. :011:

εχει διαφορικό ο θερμοστατης του θερμοσίφωνα, γιατί ετσι ονομάζεται η αρχή λειτουργίας οταν υπαρχει διαφορά στην θερμοκρασία ενεργοποίησης και απενεργοπίησης. Διαφορικό θερμοκρασίας το λεμε, και εχουν ολοι οι θερμοστάτς, ειναι βασική λειτουργία, σε ολους τους μηχανικους που εχουν ολοι οι θερμοσίφωνες.

μην το μπερδευεις με αυτο που ονομάζουμε διαφορικούς θερμοστάτες, ειναι για αλλη δουλειά, κατάλαβες;
Οπότε πάμε πάλι ματάκια
αυτό μόνο απάντησέ μου και δε θα σε ξαναενοχλήσω
όταν όπως γράφεις στο παραπάνω ποστ στο μπολτ ότι οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες έχουν διαφορικό στον θερμοστάτη τους εννοείς την λειτουργία του θερμοστάτη να δίνει εντολή να πάρει μπρος η αντισταση όταν αντιληφθεί μια -x διαφορά στη θερμοκρασία του νερού από αυτή που έχει ορίσειο εγκαταστάτης;
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:27
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:17 Αν ανοίξεις 30 φορές το ζεστό νερό στη κουζίνα σου πόσες φορές θα δουλέψει ο θερμοστάτης;
περα απο φαφλατάς, εισαι και κουτοπόνηρη. Το εχουμε πει αυτο, αν εχει ζεστό νερό θα φας παραπανω γιατι εινα ωραίο, αλλα δεν υπαρχει σπαταλη χαμενη, το εκανες κατι το νερό, το χρησιμοποίησες. Η σύγκριση πρεπει να γίνει στην ιδια ποσότητα ωφέλιμου νερου, που και παλι, οριακό ειναι ειπαμε, δεν ειναι ασύμφορο/καταστροφή να μενει συνεχεια ανοικτός.
enaon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 21:58 Αν υπάρχει παντα ζεστό νερό μπορει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο γιατι εχει πλάκα να ειναι ζεστό. Αν αναβαμε ομως τον θερμοσίφωνα μονοι μας για να εχουμε το ιδιο μοτίβο χρήσης, ή γενικά αν ζητούσαμε την ιδια ποσότητα ζεστου νερου κάθε μερα, θα τραβάγαμε την ιδια ενέργεια χοντρικά, άσχετα αν ηταν μόνιμα αναμμένος ή τον ανάβαμε μόνοι μας.
Δε ρώτησα αυτό μπομπο μου. Σε ρώτησα αν ανοίξεις 30 φορές το ζεστό νερό πόσες φορές θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης.
α)Μόλις αντιληφθεί ότι η θερμοκρασία θα πέσει -10c°?
β)Και τις 30
γ) τις 25
δ) καμιά, θα βράσεις νερό στη κατσαρόλα.
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia »

Αν ήταν δεξιά η Μποφίλιου,θα είχε το iq να σκεφτεί ΜΗΠΩΣ το θερμοσίφωνο είναι ανοιχτό και πρέπει να το κλείσει,και οι άλλες οι πανηλίθιοι που έμενε μαζί και αυτές άριστερες με λεφτά πλουσίων μπαμπάδων?
:102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Garcia την 11 Ιαν 2025, 12:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:29 Οπότε πάμε πάλι ματάκια
όταν όπως γράφεις στο παραπάνω ποστ στο μπολτ ότι οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες έχουν διαφορικό στον θερμοστάτη τους εννοείς την λειτουργία του θερμοστάτη να δίνει εντολή να πάρει μπρος η αντισταση όταν αντιληφθεί μια -x διαφορά στη θερμοκρασία του νερού από αυτή που έχει ορίσειο εγκαταστάτης;
μην με λες ματακια οταν γραφεις μαλακιες παρακαλώ.

λοιπόν, οχι, δεν την ρυθμίσεις εσύ, ειναι συγκεκριμένη, σταθερή. Ολοι λοιπόν οι θερμοστάτες θερμοσίφωνα, εχουν αυτο που ομοάζουμε διαφορικό θερμοκασίας στην λειτουργία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, ενα νούμερο κοντά τους 10 βαθμους. οκ;
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:27
περα απο φαφλατάς, εισαι και κουτοπόνηρη.

Τώρα γίνεσαι άδικος. Δεν θα μου ερχόταν ποτέ η λέξη φαφλατας και κουτοπόνηρη για κάποια συμπολίτη μας που ξεκινάει να χώνεται μόνη της στην συζήτηση γράφοντας "για 3 ποτά στην οδήγηση το κάνεις θέμα" και μετά το σχετικό νήμα το έκανε "οι φίλοι μου πίνουν ΜΑΞ τρία ποτά". :giggle:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:32 Δε ρώτησα αυτό μπομπο μου. Σε ρώτησα αν ανοίξεις 30 φορές το ζεστό νερό πόσες φορές θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης.
β)Και τις 30
γ) τις 25

ουτε μπομπο μην με λες οταν γραφεςι μαλακιες παρακαλω.

Σου εξηγησα ,χαζη εισαι; Εχει σημασια πόσο νερό θα τραβήξεις, αν ειναι αρκετό και πεσει στους 20 ο θερμοσίφωνας, θα ανοιξει παλι, απλό δεν ειναι;

αλλα μην εισαι κουτοπόνηρη, αν το νερό το χρησιμοποιήσεις δεν ειναι σπατάλη, αλλιως μην τον ανοιξεις ποτε, ακομα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:35

λοιπόν, οχι, δεν την ρυθμίσεις εσύ, ειναι συγκεκριμένη, σταθερή. Ολοι λοιπόν οι θερμοστάτες θερμοσίφωνα, εχουν αυτο που ομοάζουμε διαφορικό θερμοκασίας στην λειτουργία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, ενα νούμερο κοντά τους 10 βαθμους. οκ;
Τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη εννοώ μπομπο μου. Νομίζω δε καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω. Ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις. Γιατί στην ουσία αν καταλαβαίνω αυτό που σε τόσα ποστ λες " ο θερμοστάτης έχει διαφορικό " μας λες τώρα ότι εννοείς οτι αυτό είναι η διαφορά θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται ο θερμοστάτης για να δώσει εντολή. Δηλαδή με τη φράση " ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνου έχει διαφορικό" εννοείς τη βασική λειτουργία του θερμοστάτη να αντιλαμβάνεται την διαφορά θερμοκρασίας. Δε νομίζω να είσαι τέτοιος να θέλεις να μας πουλάς τεχνική γνώση με φαντεζί λεξούλες.
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:41
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:35

Τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη εννοώ μπομπο μου. Νομίζω δε καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω. Ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις. Γιατί στην ουσία αν καταλαβαίνω αυτό που σε τόσα ποστ λες " ο θερμοστάτης έχει διαφορικό " μας λες τώρα ότι εννοείς οτι αυτό είναι η διαφορά θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται ο θερμοστάτης για να δώσει εντολή. Δηλαδή με τη φράση " ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνου έχει διαφορικό" εννοείς τη βασική λειτουργία του θερμοστάτη να αντιλαμβάνεται την διαφορά θερμοκρασίας. Δε νομίζω να είσαι τέτοιος να θέλεις να μας πουλάς τεχνική γνώση με φαντεζί λεξούλες.
https://www.in.gr/2021/08/25/life/woman ... aikes/amp/
Λέγεται συντρόφισσα :a108:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:41 Τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη εννοώ μπομπο μου. Νομίζω δε καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω. Ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις. Γιατί στην ουσία αν καταλαβαίνω αυτό που σε τόσα ποστ λες " ο θερμοστάτης έχει διαφορικό " μας λες τώρα ότι εννοείς οτι αυτό είναι η διαφορά θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται ο θερμοστάτης για να δώσει εντολή. Δηλαδή με τη φράση " ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνου έχει διαφορικό" εννοείς τη βασική λειτουργία του θερμοστάτη να αντιλαμβάνεται την διαφορά θερμοκρασίας. Δε νομίζω να είσαι τέτοιος να θέλεις να μας πουλάς τεχνική γνώση με φαντεζί λεξούλες.

δανάη γινεσαι κουραστική, περα απο φαφλατάς.

λοιπον ξανα. Θερμοκρασία απενεργοποίησης μπορεις να ρυθμίσεις σε ολους τους θερμοστάτες θερμοσίφωνα. Θερμοκρασία ενεργοποίησης δεν μπορεις, ειναι φιξαρισμένη στους 8+-4 κλπ κατω απο την απενεργοποίησης.

Καταλαβες;
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:38
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:32 Δε ρώτησα αυτό μπομπο μου. Σε ρώτησα αν ανοίξεις 30 φορές το ζεστό νερό πόσες φορές θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης.
β)Και τις 30
γ) τις 25

ουτε μπομπο μην με λες οταν γραφεςι μαλακιες παρακαλω.

Σου εξηγησα ,χαζη εισαι; Εχει σημασια πόσο νερό θα τραβήξεις, αν ειναι αρκετό και πεσει στους 20 ο θερμοσίφωνας, θα ανοιξει παλι, απλό δεν ειναι;

αλλα μην εισαι κουτοπόνηρη, αν το νερό το χρησιμοποιήσεις δεν ειναι σπατάλη, αλλιως μην τον ανοιξεις ποτε, ακομα καλύτερα.
Άρα απαντάς το α. Που σημαίνει ότι θεωρείς την απάντηση β λάθος. Οκ. Μου έδωσες οοοολες τις απαντήσεις μάστορα.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:46
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:41 Τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη εννοώ μπομπο μου. Νομίζω δε καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω. Ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις. Γιατί στην ουσία αν καταλαβαίνω αυτό που σε τόσα ποστ λες " ο θερμοστάτης έχει διαφορικό " μας λες τώρα ότι εννοείς οτι αυτό είναι η διαφορά θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται ο θερμοστάτης για να δώσει εντολή. Δηλαδή με τη φράση " ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνου έχει διαφορικό" εννοείς τη βασική λειτουργία του θερμοστάτη να αντιλαμβάνεται την διαφορά θερμοκρασίας. Δε νομίζω να είσαι τέτοιος να θέλεις να μας πουλάς τεχνική γνώση με φαντεζί λεξούλες.

δανάη γινεσαι κουραστική, περα απο φαφλατάς.

λοιπον ξανα. Θερμοκρασία απενεργοποίησης μπορεις να ρυθμίσεις σε ολους τους θερμοστάτες θερμοσίφωνα. Θερμοκρασία ενεργοποίησης δεν μπορεις, ειναι φιξαρισμένη στους 8+-4 κλπ κατω απο την απενεργοποίησης.

Καταλαβες;
Νομίζω λες άσχετα πράγματα που δεν έχω πει για να καλύψεις τις φαντεζί λεξούλες αγαπούλα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

7 σελίδες για το διαφορικό στον θερμοστάτη της Μποφίλιου και δεν έχουμε πάει ακόμα στο Γραμμοβίτσι.

Έχει χάσει τα αντανακλαστικά του το φορουμακι
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 12:48 Νομίζω λες άσχετα πράγματα που δεν έχω πει για να καλύψεις τις φαντεζί λεξούλες αγαπούλα.
οκ, κρατα οτι ελεγες μαλακιες, αν αφησεις ενα θερμοσίφωνα ανοικτό ολη μερα, χωρις να τραβήξεις νερό, θα ανοιξει μια φορά μονο για 20 λεπτά περίπου και θα κλεισει παλι, γιατί αν τον εχεις ρυθμίσει στους 60, τα όρια ειναι 50-60, 60 κλεινει και ανοιγει παλι αν πεσει στους 50 και κατω. Το κατω οριο ακολουθει το πανω μόνο του, δεν το ορίζεις εσυ, εχει να κανει με την κατασκευή και τα υλικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Ιαν 2025, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”