1. Πάλι αποκόπτεις την απάντηση. Εχει καταντήσει γραφικό και το κάνεις ακατάπαυστα.hellegennes έγραψε: 07 Ιαν 2025, 01:11Σώπα. Ευτυχώς που συμφωνείς με την πραγματικότητα για μια φορά. Καλωσήρθες στην αλήθεια.Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2025, 00:43 Η ανοσολογική απόδοση από την νοσηση πάντα είναι υψηλότερη αλλά η απόδοση δεν είναι πανάκεια, μιας και πάντα είναι προτιμότερο ένα ασφαλες 70% από ένα 100% που θα σε αφήσει σακάτη.
Στις νόσους, λοιπόν, που είναι επικίνδυνες κάνουμε εμβόλια, στις άλλες όχι.
Επίσης, δεν είσαι επιδημιολόγος. Μην το παίζεις επιδημιολόγος, λοιπόν. Δεν έχεις ειδικές γνώσεις στον τομέα. Σίγουρα έχεις λιγότερες γνώσεις ανοσολογίας από όσο έχει ένας οποιοσδήποτε γιατρός στην φαρμακολογία, που τους βγάζεις όλους ανίδεους.
Πέρα απ' αυτό, δεν απάντησες πότε έκανες τελευταία φορά κορωνοεμβόλιο.
2. Ανεξάρτητα της σοβαρότητας της νοσησης από τον εκάστοτε ιό, η ανοσία μέσω εμβολιου παραμένει πάντα ασφαλέστερη. Το γράφω για 10η φορά μπας και νιώσεις.
3. Αν θεωρείς ότι αυτά που γράφω περί ανοσολογικου μηχανισμού αφορούν την επιδημιολογια, είσαι ακόμα πιο άσχετος από όσο νόμιζα. Είναι καθαρή βιολογία.
Αλλά θα μου πεις, που να το ξέρεις.
4. Οι γνώσεις που έχω για το ανοσοποιητικο είναι υπέρ αρκετές, και δεν υπολείπονται ενός ράντομ γιατρού. Ενός εξειδικευμένου γιατρού, σαφώς και υπολείπονται αλλά όχι για αυτά που συζητάμε.
5. Οι γνώσεις ενός γιατρού στην φαρμακολογία είναι ελάχιστες σε σχέση με κάποιου που απλά τελείωσε την φαρμακευτική. Μια ανάγνωση στο πρόγραμμα σπουδών θα σου καταρρίψει τις βλακειες που πιστεύεις.
Αν προσθέσω μεταπτυχιακά, εξειδικεύσεις μηνών με εξετάσεις πάνω σε κατηγορίες φαρμάκων, αντιλαμβανεσαι ότι το χάσμα ανοίγει υπερβολικά.
Πέραν των παραπάνω, επειδή εγώ ασκώ το επάγγελμα που σπούδασα και συνεχίζω να σπουδάζω, βλέπω την ασχετοσύνη πολλών γιατρών στην πράξη κάθε μέρα και μαλάκες σαν εσένα να καταπίνουν κάθε απίθανο συνδυασμό που τους συνταγογραφησαν.
Γενικά καλό θα ηταν να παψεις να εχεις αποψη σε μερικά θέματα.