!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άρτικλ XIII

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Άρτικλ XIII

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:12 Επίσης όπως το άρθρο 13, έτσι και το GDPR δεν αλλάζει σημαντικά τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνεις. Η μοναδική ουσιαστική αλλαγή είναι το opt in αντί για opt out (όταν συλλέγεις δεδομένα με συναίνεση) και ότι προβλέπει πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα. Κατά τα άλλα είναι απλά κωδικοποίηση και αποσαφήνιση πραγμάτων που ήδη ίσχυαν.
Αυτά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικά πράγματα. Αυξάνουν δυσανάλογα το ρίσκο για τις μικρές εταιρείες, σε περίπτωση λάθους ή καταγγελίας ή χακεύματος και το opt in αφορά αποκλειστικά προσωπική επεξεργασία. Δεν αποτρέπει π.χ. την Cosmote να μου πρήζει τα παπάρια κάθε τρεις και πέντε, που θα ήταν κάτι χρήσιμο αν άλλαζε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ως πότε οι μη εκλεγμένοι ευρωβουλευτές θα περνάνε αντιδημοκρατικά αυτά τα πράγματα;!;

Αυτό είναι φασισμός!
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:16 Αυτά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικά πράγματα. Αυξάνουν δυσανάλογα το ρίσκο για τις μικρές εταιρείες, σε περίπτωση λάθους ή καταγγελίας ή χακεύματος και το opt in αφορά αποκλειστικά προσωπική επεξεργασία.
Μην ακούω ανοησίες. Αν υπάρξει χάκεμα το μόνο που πρέπει να κάνει η μικρή εταιρεία είναι να το αναφέρει αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψή της. Αυτό που τιμωρείται είναι να το κουκουλώσει. Επίσης υπάρχουν λάθη στυλ είχε μπαγκ η εφαρμογή μου και βγήκαν δεδομένα στη φόρα, υπάρχουν και λάθη στυλ πούτσα μου το bcc βάζω και τους 250 παραλήπτες στο To:. Μόνο το δεύτερο τιμωρείται.

Δεν κατάλαβα στο κάτω κάτω τι ακριβώς προτιμάς, να είναι τα προσωπικά δεδομένα ελεύθερα διακινήσιμη πληροφορία; Εγώ όχι.
Δεν αποτρέπει π.χ. την Cosmote να μου πρήζει τα παπάρια κάθε τρεις και πέντε, που θα ήταν κάτι χρήσιμο αν άλλαζε.
Το opt in αφορά τη συναίνεση η οποία δε μπορεί να είναι blanket. Συγκεκριμένα δε μπορεί η Κοσμοτέ να σου λέει "είσαι υποχρεωμένος να συναινέσεις σε διαφημιστικές κλήσεις προκειμένου να σου στέλνουμε τον λογαριασμό". Ξέρω ότι το κάνει αλλά είναι παράνομη και θα το βρει μπροστά της. Συγκεκριμένα μπορείς άμα θες να πας να την αποσύρεις τη συναίνεση και να ζητήσεις όλα τα δεδομένα σου κλπ. Και τότε αν δεν υπακούσουν τους γαμάς. Υπάρχουν 6 νομιμοποιητικές βάσεις για να συλλέγεις δεδομένα, όλα τα καθίκια προτίμησαν τη συναίνεση επειδή μπορεί ο άλλος να συναινέσει για σχεδόν οτιδήποτε αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί έρχεται παρέα με το δικαίωμα άρσης της συναίνεσης, παροχής αντιγράφου των δεδομένων κλπ. (αντίθετα ας πούμε οι IPs που κρατάς στα access logs με τη νομιμοποιητική βάση της προστασίας του site σου ΔΕΝ υπόκεινται στη συναίνεση ούτε μπορεί ο κάθε αρχίδης να έρθει να σου ζητήσει αντίγραφο των logs ή διαγραφή της επίσκεψής του).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές ακολούθησαν την ντιρεκτίβα της Κομισιόν. Αυτό τούς είπε η Κομισιόν, αυτό ψήφισαν. Η Κομισιόν γνώριζε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία του κόσμου ήταν αντίθετη σ' αυτό, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, το ότι έκανε ψευτοδημοσκόπηση δείχνει ότι ήθελε να δικαιολογήσει την στάση της, αλλιώς απλώς θα το έστελνε στην βουλή κατευθείαν.

Φαντάζομαι θα έχεις την ίδια άποψη για το ελληνικό δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο. Εκλεγμένοι βουλευτές ήταν, είχαν κάθε νομιμοποίηση να κάνουν ό,τι θέλουν. Oh wait! Δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:31
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:16 Αυτά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικά πράγματα. Αυξάνουν δυσανάλογα το ρίσκο για τις μικρές εταιρείες, σε περίπτωση λάθους ή καταγγελίας ή χακεύματος και το opt in αφορά αποκλειστικά προσωπική επεξεργασία.
Μην ακούω ανοησίες. Αν υπάρξει χάκεμα το μόνο που πρέπει να κάνει η μικρή εταιρεία είναι να το αναφέρει αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψή της. Αυτό που τιμωρείται είναι να το κουκουλώσει. Επίσης υπάρχουν λάθη στυλ είχε μπαγκ η εφαρμογή μου και βγήκαν δεδομένα στη φόρα, υπάρχουν και λάθη στυλ πούτσα μου το bcc βάζω και τους 250 παραλήπτες στο To:. Μόνο το δεύτερο τιμωρείται.

Δεν κατάλαβα στο κάτω κάτω τι ακριβώς προτιμάς, να είναι τα προσωπικά δεδομένα ελεύθερα διακινήσιμη πληροφορία; Εγώ όχι.
Όχι, το βάρος της διασφάλισης του απορρήτου των στοιχείων το έχει η εταιρεία. Δεν μπορεί να πει «σόρι, μάς χάκεψαν, τι να κάνουμε». Ίσως αντιμετωπιστεί πιο ευνοϊκά σαν περίπτωση, αλλά την ευθύνη την έχει η εταιρεία, όπως π.χ. την ευθύνη για την κλοπή των χρημάτων σου από την τράπεζα την έχει η τράπεζα. Δεν λένε «συγγνώμη, έκλεψαν τα λεφτά σας».

Και για του λόγου το αληθές:

Carphone Warehouse fined £400,000 over data breach

Carphone Warehouse has been fined £400,000 by the Information Commissioner's Office (ICO) after a data breach in 2015.
Hackers gained unauthorised access to the personal data of more than three million customers and 1,000 employees during a cyber-attack.

https://www.bbc.com/news/business-42637820
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:33 Φαντάζομαι θα έχεις την ίδια άποψη για το ελληνικό δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο. Εκλεγμένοι βουλευτές ήταν, είχαν κάθε νομιμοποίηση να κάνουν ό,τι θέλουν.
Πράγματι έχω αυτήν την άποψη.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:33 Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές ακολούθησαν την ντιρεκτίβα της Κομισιόν. Αυτό τούς είπε η Κομισιόν, αυτό ψήφισαν. Η Κομισιόν γνώριζε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία του κόσμου ήταν αντίθετη σ' αυτό, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, το ότι έκανε ψευτοδημοσκόπηση δείχνει ότι ήθελε να δικαιολογήσει την στάση της, αλλιώς απλώς θα το έστελνε στην βουλή κατευθείαν.

Φαντάζομαι θα έχεις την ίδια άποψη για το ελληνικό δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο. Εκλεγμένοι βουλευτές ήταν, είχαν κάθε νομιμοποίηση να κάνουν ό,τι θέλουν. Oh wait! Δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία.
Ουδέποτε έκανε δημοσκόπηση η Κομισιόν. Δημόσια διαβούλευση έγινε για να μαζευτούν γνώμες πολιτών και όχι ψήφοι. Άσχετα που κατέληξε σε landslide.

Δεύτερον ειναι αδιάφορο για ποιο λόγο ψήφισαν οι ευρωβουλευτές αυτό που ψήφισαν. Φυσικά δεν ισχύει ότι κάνουν ότι τους λέει η Κομισιόν, μπορείς να δεις από το αρχείο των ψηφοφοριών ότι γενικά χωρίζονται ειτε σε κλασσικές ιδεολογικές γραμμές είτε σε εθνικές γραμμές. Όταν συμφωνούν είναι επειδή όντως συμφωνούν.

Το τελευταίο είναι φυσικά αχυράνθρωπος, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι "μπορούν να κάνουν ότι θέλουν". Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους είναι θεσμοθετημένα. Αυτό ισχύει για όλα τα όργανα, σε Ελλάδα και σε ΕΕ. Δεν θα μπω σε περιπτωσιολογία, ήδη έχουμε ανοίξει 2 άσχετα θέμα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:41 Όχι, το βάρος της διασφάλισης του απορρήτου των στοιχείων το έχει η εταιρεία. Δεν μπορεί να πει «σόρι, μάς χάκεψαν, τι να κάνουμε». Ίσως αντιμετωπιστεί πιο ευνοϊκά σαν περίπτωση, αλλά την ευθύνη την έχει η εταιρεία, όπως π.χ. την ευθύνη για την κλοπή των χρημάτων σου από την τράπεζα την έχει η τράπεζα. Δεν λένε «συγγνώμη, έκλεψαν τα λεφτά σας».

Και για του λόγου το αληθές:

Carphone Warehouse fined £400,000 over data breach

Carphone Warehouse has been fined £400,000 by the Information Commissioner's Office (ICO) after a data breach in 2015.
Hackers gained unauthorised access to the personal data of more than three million customers and 1,000 employees during a cyber-attack.

https://www.bbc.com/news/business-42637820
Δεν καταλαβαίνω τι νομίζεις ότι αποδεικνύεις. Η Carphone Warehouse δεν ήταν κανένα συνοικιακό τυροπιτάδικο. Με την επίθεση κλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα 18.000 ατόμων. Και η επιτυχία της επίθεσης δεν ήταν θέμα καλόπιστου ανθρώπινου λάθους αλλά εγκληματικής αμέλειας: δε θα θα ήταν εφικτή αν ακολουθούσε απλά πολιτική εφαρμογής ενημερώσεων κάθε τρίμηνο (δε λέμε καν να τις εγκαθιστούσε στο δευτερόλεπτο) ή αν έτρεχε αυτοματοποιημένα scans ανίχνευσης ευπαθειών, ενώ είχε υποχρέωση από το PCI να κάνει αυτά τα πράγματα κάθε μήνα. Τη γλίτωσε *πάρα* πολύ φθηνά γιατί δεν κατάφεραν να κλέψουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και επειδή ανακοίνωσε αμέσως το πρόβλημα και έδειξε καλή θέληση να το διορθώσει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:47 Δεύτερον ειναι αδιάφορο για ποιο λόγο ψήφισαν οι ευρωβουλευτές αυτό που ψήφισαν. Φυσικά δεν ισχύει ότι κάνουν ότι τους λέει η Κομισιόν, μπορείς να δεις από το αρχείο των ψηφοφοριών ότι γενικά χωρίζονται ειτε σε κλασσικές ιδεολογικές γραμμές είτε σε εθνικές γραμμές. Όταν συμφωνούν είναι επειδή όντως συμφωνούν.

Το τελευταίο είναι φυσικά αχυράνθρωπος, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι "μπορούν να κάνουν ότι θέλουν". Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους είναι θεσμοθετημένα. Αυτό ισχύει για όλα τα όργανα, σε Ελλάδα και σε ΕΕ. Δεν θα μπω σε περιπτωσιολογία, ήδη έχουμε ανοίξει 2 άσχετα θέμα.
Δεν είναι καθόλου αδιάφορο για ποιον λόγο ψήφισαν κάτι με το οποίο είναι αντίθετοι οι πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν.

Ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί η Κομισιόν είναι αντιδημοκρατικός, γιατί δεν υπάρχει ατζέντα και έτσι η ψήφος των πολιτών είναι παντελώς άνευ νοήματος, γιατί δεν μπορούν να εκλέξουν τα άτομα που θα εκπροσωπήσουν τις δικές τους ιδέες σε σχέση με την ατζέντα της ΕΕ.

Γενικά, η διαφάνεια στην ΕΕ είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Συναντήσεις χωρίς δημοσιευμένα πρακτικά, όργανα χωρίς θεσμοθέτηση* (Eurogroup) και χωρίς δημοσιευμένα πρακτικά, συζητήσεις κεκλεισμένων θυρών, διμερείς συμφωνίες για ζητήματα ολόκληρης της ΕΕ, αστερίσκοι, αστερίσκοι ξανά, ντιρεκτίβες κι άλλοι αστερίσκοι.

* να, βάζω κι εγώ αστερίσκους. Πες μου από ποια συνθήκη προβλέπεται το Eurogroup, αφού λες ότι όλα τα όργανα της ΕΕ και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις είναι θεσμοθετημένα και ως εκ τούτου δημιουργώ αχυράνθρωπους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Το Eurogroup δεν παίρνει δεσμευτικές αποφάσεις, είναι απλά μια οργανωμένη μηνιαία συνάντηση. Αυτοί που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι όλοι μέλη εκλεγμένων κυβερνήσεων (υπουργοί οικονομικών συγκεκριμένα).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 22:52 Δεν καταλαβαίνω τι νομίζεις ότι αποδεικνύεις. Η Carphone Warehouse δεν ήταν κανένα συνοικιακό τυροπιτάδικο. Με την επίθεση κλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα 18.000 ατόμων. Και η επιτυχία της επίθεσης δεν ήταν θέμα καλόπιστου ανθρώπινου λάθους αλλά εγκληματικής αμέλειας: δε θα θα ήταν εφικτή αν ακολουθούσε απλά πολιτική εφαρμογής ενημερώσεων κάθε τρίμηνο (δε λέμε καν να τις εγκαθιστούσε στο δευτερόλεπτο) ή αν έτρεχε αυτοματοποιημένα scans ανίχνευσης ευπαθειών, ενώ είχε υποχρέωση από το PCI να κάνει αυτά τα πράγματα κάθε μήνα. Τη γλίτωσε *πάρα* πολύ φθηνά γιατί δεν κατάφεραν να κλέψουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και επειδή ανακοίνωσε αμέσως το πρόβλημα και έδειξε καλή θέληση να το διορθώσει.
Πρώτον, αποδεικνύω ότι δεν ισχύει αυτό που έγραψες. Το βάρος της προστασίας του απορρήτου πέφτει στην εταιρεία και τιμωρείται η μη διασφάλισή του. Δεύτερον, αυτό το πρόστιμο είναι προ GDPR και καθιστά σαφές ότι μια εταιρεία μικρού μεγέθους ΔΕΝ μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού γιατί τα πρόστιμα είναι πλέον πολύ βαρύτερα και μόνο εταιρείες τέτοιου μεγέθους μπορούν να τα σηκώσουν.

Ανάφερα στο παρελθόν εταιρείες που έκριναν ότι δεν αξίζει το ρίσκο και έκλεισαν, όπως το Tunngle, που προσωπικά το χρησιμοποιούσα. Και όχι, δεν έδιναν το email μου σε κανέναν και δεν λάμβανα καμμιά παπαριά. Για την ακρίβεια, δεν λαμβάνω απολύτως τίποτα διαφημιστικό στο email μου, παρότι είμαι εγγεγραμμένος σε 200 υπηρεσίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ούτε για φλεσλάιτ;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 23:07 Το Eurogroup δεν παίρνει δεσμευτικές αποφάσεις, είναι απλά μια οργανωμένη μηνιαία συνάντηση. Αυτοί που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι όλοι μέλη εκλεγμένων κυβερνήσεων (υπουργοί οικονομικών συγκεκριμένα).
Δεν παίρνει δεσμευτικές αποφάσεις, αλλά εντελώς συμπτωματικά αυτά που αποφασίζουν είναι ντε φάκτο θέσεις που δεν μετακινούνται. Και so fucking what, ακόμα κι έτσι να ήταν; Παραμένει ένα άτυπο όργανο, που ξεκίνησε εντελώς παράνομα και έχει μηδενική διαφάνεια.

Μας λες δηλαδή ότι επειδή συμμετέχουν μέλη εκλεγμένων κυβερνήσεων δεν είναι αντιδημοκρατική διαδικασία;

Διαφώτισέ με σε παρακαλώ για την ουσιώδη διαφορά αυτής της θέασης της δημοκρατίας με την εκλεγμένη μοναρχία. Σε τι υποτίθεται ότι διαφέρει η δημοκρατία από την μη κληρονομική μοναρχία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Δεν το συνεχίζω άλλο γιατί φαίνεται να παίρνεις ως βάση συζήτησης πράγματα στα οποία δεν έχω συμφωνήσει και θέτεις συνεχώς καινούρια αξιώματα.

Για το Eurogroup, σώπα, εγώ στο είχα πει ότι ήταν ανεπίσημο όργανο. Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στο κύριο σώμα των συνθηκών τις ΕΕ αλλά στον περιφερειακό ιστό συμφωνιών. Δε λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις αλλά κάπως πρέπει να συνεννοηθούν, δυσκολονόητο βέβαια για κάποιον που έχει πει την ατάκα "οι χώρες δεν πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους".
Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου περίεργο για όποιον ξέρει την ιστορία της ΕΕ. Πολύ πριν γίνει γνωστή με αυτό το όνομα ήταν ένα πλέγμα συμφωνιών. Κανεις δεν ισχυρίστηκε ότι αυτές οι συμφωνίες δεν ήταν ένα βήμα μπροστά, ακόμα και αν δεν είναι ο τελικός στόχος όσων από μας είναι Φεντεραλιστές.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Δεκ 2018, 23:15 Δεν το συνεχίζω άλλο γιατί φαίνεται να παίρνεις ως βάση συζήτησης πράγματα στα οποία δεν έχω συμφωνήσει και θέτεις συνεχώς καινούρια αξιώματα.

Για το Eurogroup, σώπα, εγώ στο είχα πει ότι ήταν ανεπίσημο όργανο. Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στο κύριο σώμα των συνθηκών τις ΕΕ αλλά στον περιφερειακό ιστό συμφωνιών. Δε λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις αλλά κάπως πρέπει να συνεννοηθούν, δυσκολονόητο βέβαια για κάποιον που έχει πει την ατάκα "οι χώρες δεν πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους".
Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου περίεργο για όποιον ξέρει την ιστορία της ΕΕ. Πολύ πριν γίνει γνωστή με αυτό το όνομα ήταν ένα πλέγμα συμφωνιών. Κανεις δεν ισχυρίστηκε ότι αυτές οι συμφωνίες δεν ήταν ένα βήμα μπροστά, ακόμα και αν δεν είναι ο τελικός στόχος όσων από μας είναι Φεντεραλιστές.
Καλά κάνεις και δεν συνεχίζεις, γιατί δεν έχεις επιχειρήματα. Είσαι σε mode οπαδού. Επίσης λες ψέματα, γιατί ό,τι έχω αναφέρει είναι πράγματα που έχεις πει, σε αντίθεση με αυτό που γράφεις για μένα, που δεν το έχω πει ποτέ και το ξέρεις. Διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω γιατί είσαι κακοπροαίρετος συνομιλητής.

Για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι, είπα ότι είναι απαράδεκτο να συμφωνούν μεταξύ τους ΔΥΟ χώρες για ζητήματα ολόκληρου του συνασπισμού, λες και μιλάνε για το τσιφλίκι τους. Αυτό λοιπόν το διαστρεβλώνεις τώρα σε «οι χώρες δεν πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους».

Ειλικρινά, μόνο για φτύσιμο είναι τέτοιου είδους τακτική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”