!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πεθανε ο Κωστας Σημιτης

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Πεθανε ο Κωστας Σημιτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Το περίμενα αυτό το άρθρο....και ειναι ακριβώς όπως το φανταζόμουν
όμορφο, γλυκό και ανθρώπινο :smt023

Εικόνα
Εικόνα
https://www.liberal.gr/d-kampoyrakis/mi ... yrio-kosta

Πρωτογνώρισα τον Κώστα Σημίτη όταν ήταν υπουργός Γεωργίας και πάλευε να αξιοποιήσει τα περίφημα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Δεν μου γέμιζε το μάτι για τύπο που επί χούντας έβαζε βόμβες. Κάλυψα ως πολιτικός συντάκτης όλη του την πορεία, υπουργική, εσωκομματική και πρωθυπουργική, μέχρι τη στιγμή της οριστικής του αποχώρησης. Πήγα μαζί του σε περισσότερες από είκοσι τακτικές και έκτακτες Συνόδους Κορυφής. Επίσης σε όλες και κωμοπόλεις της Ελλάδας. Θυμάμαι εκατοντάδες σημαντικά αλλά και μικρά ασήμαντα περιστατικά.

Τον θυμάμαι να βγαίνει ενοχλημένος από το εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους και να μας ρωτά γιατί πήγαμε ως εκεί με τις κάμερες. Ήταν το απόγευμα της ημέρας που ο Ανδρέας τον είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση από το υπουργείο Βιομηχανίας. Τον θυμάμαι δυο μέρες πριν το καθοριστικό Συνέδριο του 1996, να μπαίνει στα μουλωχτά στην είσοδο της πολυκατοικίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, πρωθυπουργός ων, και πίσω από τις φυλλωσιές του ρέματος Χαλανδρίου να τον σημαδεύουν ίσα με πέντε κρυμμένες κάμερες. Η πληροφορία για την κρυφή συνεδρίαση των εκσυγχρονιστών είχε διαρρεύσει. Πεντακόσια μέτρα πιο κάτω συνεδρίαζαν οι Τσοχατζοπουλικοί.

Ήμουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν μετά το φιάσκο Οτσαλάν μάζεψε το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μόλις έκατσαν στο τραπέζι τους έδιωξε λέγοντας τους ότι κάνει ανασχηματισμό. Και κατέβαιναν οι υπουργοί τέσσερα-τέσσερα τα σκαλιά του Μαξίμου για να τρέξουν να μαζέψουν τα πράγματα τους, ενώ εμείς σκαρφαλωμένοι στα κάγκελα τους φωνάζαμε «τι τρέχει ρε παιδιά και φεύγετε;». Εκείνοι κουνούσαν τα χέρια τους γεμάτοι απορία. Μόνο ο Πάγκαλος, σκασμένος στα γέλια φώναξε, «μας ξήλωσε».

Δεν θυμάμαι τον ακριβή χρόνο, πάντως μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, μετά το τέλος κάποιων δηλώσεων με έναν ξένο ηγέτη, σ’ ένα πηγαδάκι μαζί του, είχα αποτολμήσει να τον ρωτήσω «τι έγινε με τον Θόδωρο;». Ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο στενότερος συνεργάτης του που σχεδόν τον είχε χρήσει αρχηγό και πρωθυπουργό, ενώ κυβερνούσε αντ’ αυτού τη χώρα, είχε εξαφανιστεί απότομα από προσώπου γης, δίχως να μάθουμε την αιτία. Ο Κώστας Σημίτης με τράβηξε παραπέρα και μου είπε κοφτά. «Αυτή την ερώτηση δεν θα μου την ξανακάνεις ποτέ». Ύστερα μου γύρισε την πλάτη κι έφυγε.

Ήμουν στο αεροπλάνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2003, μάλλον επιστρέφοντας από Βρυξέλλες, στο οποίο ο Κώστας Σημίτης κάθισε με τον υπουργό Εξωτερικών του, Γιώργο Παπανδρέου στις μπροστινές θέσεις και μίλησαν για καμιά ώρα. Ύστερα ο Γιώργος ήρθε προς το μέρος μας και μας είπε «τα συζητήσαμε, θα πράξω το καθήκον μου». «Ποιο καθήκον;», τον ρωτήσαμε εμείς ανυποψίαστοι. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές», μας απάντησε. Και μείναμε εμείς κάγκελο. Τότε ο Σημίτης του είπε πρώτη φορά ότι του παραδίδει την αρχηγία. Επίσημα και μπροστά στις κάμερες, του έδωσε το δακτυλίδι στο σπίτι του στην Αναγνωστοπούλου στις 6 Ιανουαρίου του 2004. Αλλά η πρώτη συμφωνία τους, έγινε on air έναν μήνα νωρίτερα.

Συνάντησα τον Κώστα Σημίτη τυχαία σ’ ένα εστιατόριο στην οδό Ζαλοκώστα πολλά χρόνια μετά την αποχώρηση του, μέσα στην οικονομική κρίση. Μπήκα και τον είδα να τρώει με κάποιον σ’ ένα τραπέζι στη γωνιά. Πλησίασα και τον χαιρέτησα. «Πάχυνες Δημήτρη», μου είπε. «Μας έχετε λείψει κύριε Πρόεδρε», του είπα εγώ. «Άστα αυτά, σε κανέναν δεν λείπω», μου είχε απαντήσει πικρόχολα.

Μικρές στιγμές, για να λέμε κι εμείς ότι ζήσαμε κάτι από την Ιστορία, από μια αθέατη γωνιά της.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΡΩΓΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΑΡΕΒΑ ΚΟΜΨΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Ιαν 2025, 10:39 game recongnize game :8) Ο Μητσοτάκης θα εκφωνήσει τον επικήδειο
:o

Έλεος ρε!
Έλεος!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lugozzi την 07 Ιαν 2025, 10:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Για τα δημοσια εργα πρεπει να αναγνωριστει οτι εκανε μεγαλη δουλεια ο Μανος
Ο μονος πολιτικος που ασχολειτο σοβαρα απο τη δεκαετια του 70 με τα δημοσια εργα
Δεν ξεκινησε απο το 0 ο Σημιτης αυτα τα εργα
Άβαταρ μέλους
georgebi

Αυτό :smt023

Δηλαδή κάπου όπα με τη κάθε αποθρασυμένη μπεμπεκα που την είδε και πολιτική αναλύτρια :102:
Εικόνα
https://www.liberal.gr/politiki/ad-geor ... -asheti-me

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον Κώστα Σημίτη που ένα 24ωρο μετά το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού χαρακτήρισε «ακατανόητη» την κήρυξη τετραήμερου εθνικού πένθους, ενώ άσκησε αρνητική κριτική για την περίοδο της διακυβέρνησής του.

«Άκουσα τις δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου για τον Κώστα Σημίτη και μου προκάλεσαν αποστροφή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η στιγμή. Το πρώτο που μαθαίνει ο Έλληνας από την εποχή του Ομήρου και ο Χριστιανός από τους πατέρες της Εκκλησίας, είναι ότι μέχρι να ταφεί ένα σώμα παύει κάθε διαμάχη και κατηγορία επί του προσώπου. Εάν αυτό δεν το έχει καταλάβει, δεν έχει καμία σχέση με τη δεξιά, την ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Αυτό είναι παραβίαση των κανόνων που ορίζουν τον Έλληνα»

«Όταν βγαίνει και λέει "πρέπει να πενθούν οι Τούρκοι", ουσιαστικά λέει ότι ο Σημίτης είναι προδότης. Δηλαδή ο ελληνικός λαός είχε εκλέξει για 8 χρόνια έναν προδότη για πρωθυπουργό, δηλαδή όσοι λένε καλά λόγια για τον Κώστα Σημίτη είναι προδότες. Δηλαδή η κυρία Λατινοπούλου είναι πατριώτης και οι άλλοι προδότες»
:102: :102: :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 07 Ιαν 2025, 11:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Ιαν 2025, 10:39 game recongnize game :8) Ο Μητσοτάκης θα εκφωνήσει τον επικήδειο
:102:

Είναι ο πνευματικός του πατέρας

Τον διαμόρφωσε με τον αμείωτο ανθελ φανατισμό του περισσότερο από όσο ο συμφεροντολογος , παρτάκιας, σταρχιδιστης παππούς του
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Βραβείο Καραγκιόζη 2025 στον Άδωνι (μέχρι στιγμής)

Απόκτησε ιερότητα και ο Αρχιερέας
Αν δικαιούται κάτι είναι οι σιωπή και όχι οι ψευδείς ύμνοι από πληρωμένους
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

georgebi έγραψε: 07 Ιαν 2025, 10:57 Το περίμενα αυτό το άρθρο....και ειναι ακριβώς όπως το φανταζόμουν
όμορφο, γλυκό και ανθρώπινο :smt023

Εικόνα
Εικόνα
https://www.liberal.gr/d-kampoyrakis/mi ... yrio-kosta

Πρωτογνώρισα τον Κώστα Σημίτη όταν ήταν υπουργός Γεωργίας και πάλευε να αξιοποιήσει τα περίφημα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Δεν μου γέμιζε το μάτι για τύπο που επί χούντας έβαζε βόμβες. Κάλυψα ως πολιτικός συντάκτης όλη του την πορεία, υπουργική, εσωκομματική και πρωθυπουργική, μέχρι τη στιγμή της οριστικής του αποχώρησης. Πήγα μαζί του σε περισσότερες από είκοσι τακτικές και έκτακτες Συνόδους Κορυφής. Επίσης σε όλες και κωμοπόλεις της Ελλάδας. Θυμάμαι εκατοντάδες σημαντικά αλλά και μικρά ασήμαντα περιστατικά.

Τον θυμάμαι να βγαίνει ενοχλημένος από το εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους και να μας ρωτά γιατί πήγαμε ως εκεί με τις κάμερες. Ήταν το απόγευμα της ημέρας που ο Ανδρέας τον είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση από το υπουργείο Βιομηχανίας. Τον θυμάμαι δυο μέρες πριν το καθοριστικό Συνέδριο του 1996, να μπαίνει στα μουλωχτά στην είσοδο της πολυκατοικίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, πρωθυπουργός ων, και πίσω από τις φυλλωσιές του ρέματος Χαλανδρίου να τον σημαδεύουν ίσα με πέντε κρυμμένες κάμερες. Η πληροφορία για την κρυφή συνεδρίαση των εκσυγχρονιστών είχε διαρρεύσει. Πεντακόσια μέτρα πιο κάτω συνεδρίαζαν οι Τσοχατζοπουλικοί.

Ήμουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν μετά το φιάσκο Οτσαλάν μάζεψε το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μόλις έκατσαν στο τραπέζι τους έδιωξε λέγοντας τους ότι κάνει ανασχηματισμό. Και κατέβαιναν οι υπουργοί τέσσερα-τέσσερα τα σκαλιά του Μαξίμου για να τρέξουν να μαζέψουν τα πράγματα τους, ενώ εμείς σκαρφαλωμένοι στα κάγκελα τους φωνάζαμε «τι τρέχει ρε παιδιά και φεύγετε;». Εκείνοι κουνούσαν τα χέρια τους γεμάτοι απορία. Μόνο ο Πάγκαλος, σκασμένος στα γέλια φώναξε, «μας ξήλωσε».

Δεν θυμάμαι τον ακριβή χρόνο, πάντως μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, μετά το τέλος κάποιων δηλώσεων με έναν ξένο ηγέτη, σ’ ένα πηγαδάκι μαζί του, είχα αποτολμήσει να τον ρωτήσω «τι έγινε με τον Θόδωρο;». Ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο στενότερος συνεργάτης του που σχεδόν τον είχε χρήσει αρχηγό και πρωθυπουργό, ενώ κυβερνούσε αντ’ αυτού τη χώρα, είχε εξαφανιστεί απότομα από προσώπου γης, δίχως να μάθουμε την αιτία. Ο Κώστας Σημίτης με τράβηξε παραπέρα και μου είπε κοφτά. «Αυτή την ερώτηση δεν θα μου την ξανακάνεις ποτέ». Ύστερα μου γύρισε την πλάτη κι έφυγε.

Ήμουν στο αεροπλάνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2003, μάλλον επιστρέφοντας από Βρυξέλλες, στο οποίο ο Κώστας Σημίτης κάθισε με τον υπουργό Εξωτερικών του, Γιώργο Παπανδρέου στις μπροστινές θέσεις και μίλησαν για καμιά ώρα. Ύστερα ο Γιώργος ήρθε προς το μέρος μας και μας είπε «τα συζητήσαμε, θα πράξω το καθήκον μου». «Ποιο καθήκον;», τον ρωτήσαμε εμείς ανυποψίαστοι. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές», μας απάντησε. Και μείναμε εμείς κάγκελο. Τότε ο Σημίτης του είπε πρώτη φορά ότι του παραδίδει την αρχηγία. Επίσημα και μπροστά στις κάμερες, του έδωσε το δακτυλίδι στο σπίτι του στην Αναγνωστοπούλου στις 6 Ιανουαρίου του 2004. Αλλά η πρώτη συμφωνία τους, έγινε on air έναν μήνα νωρίτερα.

Συνάντησα τον Κώστα Σημίτη τυχαία σ’ ένα εστιατόριο στην οδό Ζαλοκώστα πολλά χρόνια μετά την αποχώρηση του, μέσα στην οικονομική κρίση. Μπήκα και τον είδα να τρώει με κάποιον σ’ ένα τραπέζι στη γωνιά. Πλησίασα και τον χαιρέτησα. «Πάχυνες Δημήτρη», μου είπε. «Μας έχετε λείψει κύριε Πρόεδρε», του είπα εγώ. «Άστα αυτά, σε κανέναν δεν λείπω», μου είχε απαντήσει πικρόχολα.

Μικρές στιγμές, για να λέμε κι εμείς ότι ζήσαμε κάτι από την Ιστορία, από μια αθέατη γωνιά της.

Τί λεφτά "φάγανε " οι αγρότες με τα Μ.Ο.Π.,ειδικά στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής..ξέρω ιστορίες απίστευτης ρεμουλας, που λέγανε και οι νεοδημοκρατες τότε τις απατεωνιές του ΠΑΣΟΚ..
Πόσες δις έγιναν σπίτια στο Ηράκλειο και suv που νόμιζες ότι περνάει ο εσκομπαρ...

Υγ: επικήδειο ο Μητσοτάκης..; :smt005: ..του "αρχιερέα της διαπλοκής"..; οκ,ας κάνουν ένα κόμμα από τώρα, δεν μένουν και πολλά που τους χωρίζουν.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Ιαν 2025, 10:39 game recongnize game :8)
Ο αγαπημένος σου ΓΑΠ δεν θα μιλήσει?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Σέρπικο έγραψε: 07 Ιαν 2025, 11:12Υγ: επικήδειο ο Μητσοτάκης..; :smt005: ..του "αρχιερέα της διαπλοκής"..; οκ,ας κάνουν ένα κόμμα από τώρα, δεν μένουν και πολλά που τους χωρίζουν.
Ήδη από το 1985 δεν τους χώριζαν παρά λεπτομέρειες, αλλά οι ηλίθιοι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν πάντα έναν "αντίπαλο". Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που παραμένουν δύο ξεχωριστά κόμματα αλλά οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον "δεν βγαίνουν τα κουκιά", θα ξανα-συμπράξουν με χαρά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Να δούμε, θα αναφερθεί στην ευκαιρία που του έδωσε ο μέντορας του, να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλαδα?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

micmic έγραψε: 07 Ιαν 2025, 11:18
Σέρπικο έγραψε: 07 Ιαν 2025, 11:12Υγ: επικήδειο ο Μητσοτάκης..; :smt005: ..του "αρχιερέα της διαπλοκής"..; οκ,ας κάνουν ένα κόμμα από τώρα, δεν μένουν και πολλά που τους χωρίζουν.
Ήδη από το 1985 δεν τους χώριζαν παρά λεπτομέρειες, αλλά οι ηλίθιοι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν πάντα έναν "αντίπαλο". Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που παραμένουν δύο ξεχωριστά κόμματα αλλά οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον "δεν βγαίνουν τα κουκιά", θα ξανα-συμπράξουν με χαρά.

Το '85 ,όταν πριν τις εκλογές, έβγαινα για αφισοκολληση (πιτσιρικάς..) ,έβγαινα με άτομα μεγαλύτερα μου γιατί, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να πέσουν μάπες με άτομα από τις τότε.. "δημοκρατικές δυνάμεις ",που λέγανε στα δελτία ειδήσεων..υπήρχαν διαφορές..τί μλκς ήμουν..
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
Άβαταρ μέλους
georgebi

Spoiler
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

georgebi έγραψε: 07 Ιαν 2025, 11:45 Αυτό .....τίποτα άλλο :102:

https://twitter.com/ellada24/status/1876539717761556748
Τώρα τρολάρεις ή μιλάς σοβαρά;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Μπούρδα, αιώνιε του Ιστορικού,βλακάδωνι. :na!: :sal9:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”